Msanka: fajok, leszállási és gondozási szabályok leírása

A modern kerti oldalak különböznek a közelmúltban népszerű kertektől a gyep jelenlétében. A szakasz gyönyörű kialakítása tetszik a szem sokkal, ha van egy tiszta, jól karbantartott gyógynövény. Gyep – ideális hely dekoratív kompozíciók létrehozására, a játszótér felszerelésére, a kikapcsolódási területekre. A díszíteni, sok kertész választja Mshankot. Gyakran ír moha. Ez a puha növény nem túlságosan kicsúszik, eredeti dekoratív hatáshatást képez, amelyre olyan népszerűvé vált.

Ami?

Ez a növény történelmileg az ír fajtákhoz tartozik, ott a fű Msanka díszíti a legendás dombokat, amelyeket a fényes nap megvilágított. Miután a fű a legelők voltak, a kisállat-ételekbe mentek. Latin-tól a név annyira lefordított – “élelmiszer”. Az Msanka közös második neve, az ír moha, nincs oka. Ezeknek a növényeknek a botanikai leírása más.

Munka utal a herbaceous örökzöld évelőkre. Ez a nemzetség közvetlenül kapcsolódik a Clove családhoz.

Úgy néz ki, mint egy kultúra, mint egy szilárd fű, a párna formájában, amelynek maximális magassága körülbelül 10 cm. A szárak szőkeek a talajra, nagyon alacsony, puha. Hasonló gyógynövényes fedél megteremti a selyemfelület érzését.

Az Msanka külső leírása:

 • a hajtások kis méretű lipidet tartalmaznak;
 • A levelek színe – smaragd zöldek, méret – kb. 1 cm;
 • A lemez formája hasonlít egy tűre, éles;
 • a leveleket egymással szemben helyezzük;
 • A rizómák erőteljesek, jól fejlettek, de biztosították, hogy a füvet megnyugtatták;
 • Ha a reprodukciót vegetatív módon állították elő, a fű jobban lédús, súlyos menekülési elágazással;
 • Az Msanka virágzása különböző időpontokban zajlik – nyáron, ősszel, túl bőségesen virágzik;
 • Hófehér virágzat, kicsi, akár fél centiméter;
 • Szelíd aromája van.

A tájban a mártát leggyakrabban pázsit bevonásként használják, a növény mesés légkört teremthet, miközben meglehetősen visszafogott. Az ilyen típusú természetes bevonatok hatalmas pluszja – nincs szükség fodrászra. A látványos virágzás kifejeződést ad, és növeli a növény dekoratív tulajdonságait.

Népszerű fajok és fajták

Munka a növény általános képviselője. Összesen körülbelül 50 típusú és fajtát találnak, Oroszországban legfeljebb 12, közülük három, három, a legnépszerűbbek.

 • Mshankova. Elég vastag bevonat, a növény elágazó típusú hajtások, levelek színes – világos zöldek. A szerkezetben kemények. Lassan növekszik, virágzik júniusban, van egy fehér szórás a kis virágok. A virágzatnak 5 szirmusa van ovális alakú.

 • Fekvő. Azt is nevezik mokrya. Ez egy évelő, rövid szárral és kis levelekkel, az átlagos magasság 9 cm. Öntípus, amely tökéletesen alkalmas különböző növényekkel rendelkező kompozíciók létrehozására. Gyökérszerkezet vékony, szárak egy flutter típus, borító. Szín – zöld fény gamma. Lombozat mutatott. Virágok kicsi, négy-fledged, méret – kb. 4 mm.

 • Shilovoid. Az országunk legnépszerűbb változata kiváló a pázsitok számára, mivel a gyaloglás sűrűvé válik, nem pusztítja el. A hajtásoknak van egy hegyes alakja, amely hasonló a Seboardhoz, ezért a név. Elég világos levelek, gazdag zöld hang. A felületi típusú gyökérrendszer, valamint a kúszó, elágazó szárak. A virág a harang alakja, körülbelül 55 mm átmérőjű. Blooms a nyár közepén, virágzik ősszel. A bővítés mértéke nagyon gyors.

  Oroszországban az úgynevezett ír moha van néhány meglehetősen keresett fajták.

  • Zöld moha – A smaragd hang fű, minden nyáron virágzik, jól néz ki, mint egy gyep, és az alpesi diákok, a kő kompozíciók, a japán kertek dekorációjaként. Virágzó hófehér, apró levelek.

  • Lime moha – Itt a lombozat a Lyme árnyéka, a kultúra minden nyáron virágzik. Alacsony alumínium, csipetnyi párna típusú, lombozat kicsi. A növényt egy erős immunitás megkülönbözteti, amely alkalmas a rocker dekorációra, rokkákra, japán kertekre, a konténerekben való kirakodásra.

  • “Meglepetés” Ez a fajta vastag párnák, a maximális magasság 8 cm. A lap kicsi, bloom bőséges, ősszel jól néz ki a kő kertek, a dekoráció a pályák, japán kertek.

  • Aurea – a fajta képviselő legvilágosabb változata sárgás színű, a zöldek nagyon könnyűek. Ez a fajta a leggyakrabban ültetett együtt a fogadó -ide mshanka – kombinálva ezekben a tenyészetekben már meg látványosan és alkotnak kontrasztot, gyönyörű szőnyeg.

  Hogyan kell ültetni?

  Először is meg kell emlékezni, hogy a szárítási talaj egy nem megfelelő hely a kirakodáshoz, a talajt jól kell nedvesítenie. A túlzott öntözés azonban ártalmas Mshanki számára, ami rosszabbodik, a rothadó rothadó. Annak érdekében, hogy az üzem egészséges és jól fejlett legyen, a leszállást ilyen módon végzik:

  1. Kombinálja a homok egy részét, a mohó talajrészét és a tőzeg két részét;
  2. Ezt a talajt körülbelül 20 cm-es réteggel halmozta meg, így nedvességgel van kialakítva;
  3. Az eljárás bevezetése során javasoljuk, hogy a komposztot a vödör minden egyes méterre vezessék be;
  4. Ha a talaj sűrű, homokdal, kavicsmal kell hígítani;
  5. Az első alkalom, amikor a talaj rendszeres lazításokat igényel, gyomlik, de az érett Mshanki gyomnövény borítóján keresztül a fű már nem tud áttörni;
  6. Gyakran részegeket használnak a leszálláshoz, de a nedvesség késleltetésének képessége túl nagy, így ez az opció nem jövedelmező – a propellerek megjelenhetnek.

  Fontos, hogy jó helyet választani a növények ültetésére. Az ideális zóna napos vagy enyhén sötét lesz. Munka jól növekszik az árnyékban, de a fedél nem olyan vastag, mint a megfelelő világítás. Az ír moha gondoskodásában azonban rendszeres egyszerű eseményeket igényel.

  Gondozási szabályok

  Az otthoni Msanka termesztése nem jelent nehézséget is a kezdő kertészekhez. A növény hatalmas előnye a szokásos hajvágás szükségessége. A legtöbb fajta gyorsan nő, és rendkívül fontos a magas minőségű és kompetens szervezése hidratáló. Az öntözés névtelennek van szüksége, semmiképpen sem kell a talajt nedvesség okozta.

  A Munka könnyebben szenved, mint a túlvilág. Forró száraz nyáron, az eső módszerrel történő öntözés nem több, mint háromszor hetente. Ha a Msanka a megfelelő napfény alatt található, akkor az öntözés az este átkerül, különben nem szabad elkerülni a fű égését cseppeken keresztül.

  Az üzemhez aktívabban fejlődnek, az etetés meg kell szervezni:

  • Minden hónapban az Msanka megtermékenyíti az ásványi jellegű, a zónát teljesen permetezzük az eszközökkel;
  • Ugyanilyen hasznos hamu, száraz keverékek – 60-70 g / 1 négyzetméterenként szétszóródnak.

  Sajnos minden talajár esetében a propellázok kialakulhatnak, amelyeket az átutalások maszkolnak. Az ilyen típusú munkát a szezonban a plusz hőmérsékleten végezzük. Munka Winter Hardy, de a fagyot jól mozgatni, hóra van szükség.

  Ha a téli havas, az üzem jól fogja túlélni a mínusz mutatókat. A kis mennyiségű hóban, a menedéknek megszerveznie kell. Ehhez huskies, fűrészpor, száraz levelek, bármely nem szőtt típusú anyag.

  Prementition lehetőségek

  Msanka fajta Többnyire két módszer:

  • vegetatív;
  • mag.

  A vegetatív módszert másképp nevezik a Turf megosztása, meglehetősen könnyű, és nem jelent nehézséget is a tapasztalatlan kertészek számára.

  A cselekvés algoritmusa a következő:

  1. az Msanka fedéllel, a gerendákkal, a talajréteget rögzítve;
  2. Ezután az előre kiválasztott helyeken vannak kiválasztva;
  3. Ehhez 15 és 18 cm közötti mélyedés;
  4. A kötegeket a mélyedésekbe és a pop talajba helyezik;
  5. A gerendák között a távolság nem kevesebb, mint 20 cm, a maximális intervallum 40 cm;
  6. A gépet esésen szaporíthatja, de az optimális idő tavasszal, majd a nyár végéig lehetséges lesz látni a munkaerő eredményeit.

  Ha nem szükséges a földterülethez bizonyos zónákba, akkor a növénynek lehetőséget adhat arra, hogy megszaporítsa magát, azaz önértékelő módszert. De amikor először tervezed az Msankát, használja a vetőmagot. Engedélyezhető, hogy az anyagot nyitott talajba lehessen lógni, de előformálhat és vetőmagot. A második út ideiglenes költségeket igényel, de a csírázás aránya magasabb lesz.

  A cselekvés algoritmusa a következő:

  1. Szükséges tartályokat kell levenni, és helyezze a talajt, amely mindkét homokból áll;
  2. A magok diszpergálódnak, a tartályt polietilénnel borítják;
  3. A hőmérsékletet a +18 foknál alacsonyabb hőmérsékleten kell fenntartani;
  4. A tavasz elején a palánta piac következik be;
  5. Körülbelül 7 nap elteltével a hajtások meg kell ragadni őket;
  6. A kis sapkák kialakítása után a hajtásokat külön tartályokban ülnek;
  7. Az első hajtások megjelenése után merülnek fel;
  8. A nyílt talajon a leszállás májusban történik;
  9. A bokrok közötti minimális intervallum 10 cm;
  10. Korábban kavicsot öntött a lyukakba, komposztot vezetünk be.

  Ezt követően a leszállást naponta kell hidratálni az aktívabb növekedéshez és erősítéséhez.

  Seed algoritmus:

  1. A magokat télen vagy kora tavasszal kell énekelni;
  2. a humusz által injektált formák;
  3. Helyezzük magokat, megszórjuk a talajt;
  4. A vízelvezető homokréteg is szükség lesz.

  A bővítés és a virágzás körülbelül egy év múlva fordul elő.

  Betegségek és kártevők

  A Msanka ellenáll a betegségeknek és a rovarrohamoknak, az immunrendszere meglehetősen erős. Ha nem engedélyezi az oveurgemet, ami meghallgatást okoz, a növény rendkívül ritkán beteg. Ha ez történt, akkor fel kell ásni a nehéz területeket, és kezelje a talajt fungicid készítményekkel. Az idő áthalad, és az oszcillátok megérinti magukat.

  A rovarokból leggyakrabban károsítja a Mshanka-t. Ebben az esetben az inszekticid kompozíciók feldolgozását végezzük: “Actellik”, “Carbophos”.

  Használat a tájtervezésben

  Munka elengedhetetlen növény a házban, a kertben. A pázsit a segítségével alakult, egyforma, gyönyörű lesz. Nagyon fontos, hogy megakadályozzák a növényzet mérését, mert a lakonikus kompozíciók sokkal látványosabbnak tűnnek.

  Munka jó a lejtők, kő kompozíciók, mint a gyökér dekoráció díszítése.

  A fű viselése nem növekszik az ír moha, de a virágok a virágágyak tökéletesen eljutnak az üzemhez.

  Ez a flóra képviselője tökéletes játszóterek, rekreációs területek, papírmunka számára.

  Ezen kívül, a Msanka csodálatos háttér virágágyak, tűlevelű leszállás. Alkalmas japán kertek, rokikák díszítésére.

  A NÖVEKEDÉS MÜNA NEXT NEXT.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: