Nyírfa gyökérrendszere

Minden olyan kertész, aki álmodik, hogy a cselekedetben egy karcsú szépség nyír, a szakértők előre javasolják előre, hogy megismerkedjenek a fák sajátosságaival. Nem felesleges és információ a gyökérrendszer szerkezetének jellemzőiről is, mert a jövőben ez az információ segít kiválasztani a legmegfelelőbb helyet a fa üzembe helyezéséhez.

A gyökérrendszer szerkezete

A nyírfa születése körülbelül 120 fajta fa- és cserje növények, széles körben elterjedt Eurázsia és Észak-Amerika. A legkisebb képviselő magassága 20-70 centiméter (törpe nyírfa), legnagyobb – 35-45 méter (Kane vagy amerikai nyírfa) változik. A vizsgált fajok képviselői hatékony, jól elágazó gyökérrendszerrel rendelkeznek.

Érdemes megjegyezni, hogy a nyír gyökerei nem rohannak mélyen a földbe, és főként a föld felszínén futnak (leggyakrabban a földalatti vízrégiókkal párhuzamosan).

A botanikusban szokásos, hogy megkülönböztesse a növények 2 gyökérrendszerét – egy rúd, amely dysfolotálható növényekben rejlik, és a vizelet, amely a monocotániára jellemző. Az emésztőrendszerekhez tartozó nyírfáknak van egy rúd gyökérrendszere. Ezt a fő rúd gyökér, és sok vékonyabb oldal és nyilvánvaló (vizelet) gyökerei képviselik.

A gyökérrendszer kialakulása és szerkezete jellemzői az ilyen tényezőktől függnek:

  • a nyírfajta (magassága, gyökér);
  • Fa termesztési feltételek (éghajlat- és időjárási viszonyok, felszín alatti vízmélység, talaj és levegő páratartalom).

A nyírfa nemzetségének képviselői a nedvesség növények. A nyír szezonban, erős, hosszú és kanyargós gyökerei miatt nedvességet kaphat a mélyen föld alatti rétegekből. Emellett a tapasztalt kertészek azt állítják, hogy a nyírár az aszály könnyen kiválaszthatja a nemes talaj nedvességét a növények mellett – gyógynövények, virágok, díszes cserjék és kertfák. A nap folyamán egy felnőttfa akár 50 liter vizet is felszívhat a talajból.

A száraz területeken növekvő nyírfák mély földalatti vízzel, képesek aktívan növelni a gyökérzöldséget. Ez a funkció lehetővé teszi a szárazságban lévő növények számára, hogy elegendő mennyiségben biztosítsák a nedvességet. A felszíni gyökeres gyökerek a nyírfa sebezhetővé teszi az erős széllökéseknek. A hurrikán széllökések felnőtt nyír, és egy fiatal templom – és kijuthat a földből a gyökérrel.

A kertészek tapasztalattal rendelkeznek azzal, hogy a fiatal fák leggyakrabban a szélben szenvednek, akiknek nincs ideje, hogy növeljék a megfelelő gyökérműt.

A növekedés jellemzői

A gyökér nyírrendszernek egy specifikus fejlesztése van, amely egy fa növekszik. Ismeretes, hogy a fiatal nyírcsok növekedése rendkívül lassú. Ez annak köszönhető, hogy a rúd gyökérük, amely bizonyos hosszúságú hosszúságot ér el, bizonyos pontokon fokozatosan meghal. Ezzel együtt aktiválódnak a növényi nedvesség és tápanyagok fent földi részére szállító oldalsó és látszólagos vizeletgyökerek növekedése.

A nyírfa növekedésének lassítása a háztartási telek, a tapasztalt kertészek ajánlott, hogy rendszeresen vágják a fa koronáját, és ásni a kerület körül, lerövidítve az oldalsó gyökereket. Ezeknek a csúszásmentes eljárásoknak köszönhetően a kertben lévő fa lassabb lesz, és vonzó kilátást fog kapni.

Hatással van a leszállásra

A tapasztalt kertészek ajánlottak, hogy figyelembe vegyék a gyökér nyírrendszer összes jellemzőjét még a háztartási telek kirakodására is. Az egyik legfontosabb szakasz a helyek helyes választása a fa ültetéséhez. Ideális módja annak, hogy ez egy nedves telek magas szintű felszín alatti vizek előfordulása. A bélelt a birch egy telken aktívan felszívja a felesleges vizet, ezáltal hozzájárulva a terület megsemmisítéséhez.

Amikor homokos talajjal rendelkező területeken vagy magasságban lévő területeken való leszálláskor, ahol a vizet sokáig kényszerítik, nyomon követni a nyírfa és a legközelebbi kulturális telepítések közötti távolságot, amely legalább 3 méter volt. Ebben az esetben a növekvő fa nem veszi a vizet a zöld szomszédaiból.

Végül nem ajánlott ültetni egy nyírfa közelében kerítések, lakossági és nem lakossági háztartási épületek, kutak, kutak, mérnöki kommunikáció (csatornák, szeptikus, víz- és gázvezetékek). A szakértők megmagyarázzák ezt az ajánlást azzal a ténnyel, hogy a Bereza gyökerei, ahogyan nőnek, elkezdődhetnek az útjukból eredő akadályokkal. Ennek eredményeként a felnőttfa gyökérrendszere idővel részben megsemmisítheti az építés alapját, megzavarhatja a kút vagy a kút integritását, deformálja vagy károsodott csövek.

Ezenkívül nem ajánlott a nyírfákat az épületek közelében és a kommunikáció közelében, a fák megnövekedett sebességével kapcsolatban is.

A nyírfa esetében a száraz területek rosszul alkalmasak, ahol a talaj nedvességének tartós hiánya van (különösen akkor, ha termesztett termesztett növények termesztenek ott). Ebben az esetben a Birch elnyeli és eltölti a már elszenvedett készletet. A többi növény, amely a nedvesség hiányát tapasztalja, megszárad, leáll, bezárja a lombozatot. A moofable növények ilyen helyzetben betegek és meghalhatnak.

A nyírfa palánta ültetése rendkívül fontos, hogy a teljes eljárást amennyire csak lehet, hogy ne károsítsa a gyökereket. A gyökér nyaka, amikor a leszállást sürgetik, végül nem ajánlott.

A palánták ültetéséhez nemcsak napenergia és nedves, hanem megbízhatóan védett a széltől és a vázlatoktól is. Fontos figyelembe venni, hogy az élet korai éveiben a fiatal nyírfa komolyan szenvedhet a széllökésekben. Emiatt a fúvott telkek egyes tulajdonosai a tulajdonukat különleges szélvédő kerítések körül kérdezik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: