Nyírszén

A nyírszén a gazdaság különböző ágaiban van elosztva. E cikk anyagából megtudhatja a termelés, az anyag érdemeit és hátrányait, a felhasználási területeket.

A termelés jellemzői

A nyírszén termelése során a fák közepes méretű munkadarabokon fűrészek. Az optimális hossza gyakorolja a kívánt méretű méretű szénat. Egy másik méret kiválasztásakor a szén nem megfelelő paraméterekkel rendelkezik.

A gyűjtött biletteket a retort speciális vákuumkemencékbe helyezzük. A létesítmények normál és mobil lehetnek. Fő elemeik az égési tartályok. Otthon, az ilyen berendezéseket nem használják, mivel a késztermék kimenete kicsi lesz.

Az ipari termelés lehetővé teszi, hogy naponta feldolgozza a vákuumberendezésen akár 100 tonna kiváló minőségű szén.

A termelés nyírfa szén ipari méretekben, kemencék ellátott gázok eltávolítását lámpatest használnak. Ahhoz, hogy a termék kimenete megfeleljen az ipari értékeknek, használjon legalább 10 kályhát. Az égéshőmérsékleten a belső kemencék +400 fokos kemencékben van kialakítva. Kevés vagy nagy hőmérséklet nem megengedett.

A gázok kiégése után sok szén (üzemanyag, amely megakadályozná a szénmonoxidot). A nem illékony szén tömeges frakciója meghatározza a faszén osztályát. A termék súlya 175-185 kg / m3. Az anyag relatív térfogatának aránya 72%. Ebben az esetben a specifikus sűrűség 0,38 g / cm3.

Az égési elv az oxigén hozzáférés nélküli égetésből áll. A technológiai folyamat 3 szakaszból áll: szárítóanyag, pirolízis, hűtés. A füstgáz légkörben szárítjuk. Ezután száraz desztillációnak kell lennie a hőmérsékletnövekedéssel. Ebben az esetben a fa megváltoztatja a színt és a fekete színt. Ezután egy lángot hajtanak végre, amely alatt a szén-tartalom százalékos aránya nő.

Előnyök és hátrányok

A faszén sok előnye van. Például eltér:

 • a méretek hatékonysága és tömörsége;
 • sebességgyulladás és füst hiánya;
 • kellemes aroma és az égés időtartama;
 • Könnyű munkadarab és a toxinok hiánya az égés során;
 • nagy hőátadás és számos használat;
 • Könnyű, az emberek és az állatok biztonsága.

A nyírszén a költség és a minőség szempontjából elfogadható lehetőség. A szakértők azt javasolják, hogy az egységes fűtés, ökológia miatt vásároljon. Egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amely a növénynövekedéshez és a táplálkozáshoz szükséges káliumot és foszfort tartalmaz.

Könnyen használható, szállítás és tárolás. Nem hoz létre nyílt tüzet, biztonságos típusú üzemanyag. A hulladék hőfeldolgozó iparágból készült. Az aktivált nyírfal lágy, ha dolgozik vele, lehetetlen nem elmosódni. Sír, és porvé válik.

Különbözik a kókuszkötőtől. A kókusz analóg nehezebb, a jobb tisztítási funkciókkal rendelkező szűrők készülnek.

Az ipari termelés során az anyagot lehűtjük és a különböző kapacitás speciális csomagolásában csomagolják. Általában a nyírszén súlya zsákokban 3, 5, 10 kg. A csomagolás (címke) jelzi a szükséges információkat (szénnév, márkanév, üzemanyag származás, súly, tanúsítványszám, tűzveszélyességi osztály). Beleértve a használatra és a tárolásra vonatkozó információkat.

A nyírszénnek eltarthatósága van. Minél hosszabb ideig tárolják, minél nagyobb a nedvesség és a kevesebb hőátadás. Ez azt jelenti, hogy ha használják, nem adja meg a kívánt hőmérsékletet.

A legjobb gyártók minősítése

A különböző vállalatok részt vesznek a nyírszén-termelésben. Közülük több gyártó is megjegyezhető, akinek termékei nagy beszerzési igények.

 • “Öko-kezelés erőforrás” – nagy termelési bázissal rendelkező vállalat, termelő nyírszén nagy mennyiségben. Termel termékeket idegen szennyeződések nélkül, hosszú hőátadással, bármilyen típusú csomagolással.
 • “Szén nagykereskedelem” – A környezetbarát és költséghatékony szén gyártója alacsony költséggel. Kiadja azokat a termékeket, amelyek megfelelnek a legmagasabb fokozatú fa nemzetközi szabványának követelményeinek.
 • LLC “IVAR” – A nyírszénszén szállítója, amely nem pusztítja el az ózonréteget. Ez kizárólag nyírfa, árut értékesít nagy és kisvállalkozások számára.
 • LLC “Maderum” – a prémium osztályú nyírszén legnagyobb gyártója. Ez egyidejű termékeket kínál Carbohyl-hez.
 • “Inger” – Háztartási szén szállító nagy teljesítményű jellemzőkkel.

Hatály

A nyírszenet az edények készítésére használják (a nyílt tűzre süllyedhetsz). A kívánt hőmérsékletre melegítjük, a hőt hosszabb ideig tárolják, mint amikor tűzifa éget. Ez lehetővé teszi, hogy a grillen vagy grillező ételeket főzzük. A kebabok főzésére használják a kilépési pihenésre.

Amellett, hogy az üzemanyagként használják, az iparban csökkentő szerként használják. Például öntöttvas. A szénben nincsenek szennyeződések, amelyek lehetővé teszik, hogy tartós fém, ellenálljon a jelentős terheléseknek.

Fa nyírfal, amikor olvasztott ritka fémek (sárgaréz, bronz, mangán).

A műszerkészítésben is használják, nevezetesen – a különböző részek csiszolásához. Kiváló minőségű kenőanyagokból készülnek, és gyantával csatlakoznak, a kívánt hőmérsékletre melegítve, speciális anyagok feldolgozása. Nyíraszál – füstös por előállításához. Sok szénatomot tartalmaz.

Megvásárolják a műanyagok gyártását, gondoskodnak az otthoni használatra, valamint a vendéglátó intézményekre. Gyógyszerészeti (aktivált szén) alkalmazható a szervezet emésztési zavarának és helyreállításának kezelésére a gyógyszerek romboló hatását követően.

Víztisztításra szűrőként használják.

A nyírszén tápközege és táplálása számos kerti növényhez. A műtrágyaként használatos, növényi növekedéshez és cserjékhez. Porózus szerkezettel rendelkezik, és előnyei vannak a kémiai trágyák felett. A földre több éve egymás után lehet. A vízkémia nem olyan környezetbarát.

Ugyanakkor kizárta a túladagolás. Még a bőséges műtrágya és a gyakori használat mellett sem károsítja a feldolgozott növényeket. Éppen ellenkezőleg, az ilyen feldolgozás erősvé teszi őket, így jobban tolerálható hidegek, ellenállnak az aszálynak és a túlzott párásodásnak. A nyírszénnel rendelkező növények kezelése a rothadás és a penész megjelenésének megelőzése.

A Bau-A szenet használják a kikapcsolási termékek, a holdhin, a szokásos víz, valamint az élelmiszer- és szénsavas italok tisztítására. A gőzkondenzátum tisztításakor használják, széles körű pórusok.

Hogyan kell csinálni otthon?

A nyírszén gyártása során saját kezével, például a szokásos fém vödrökkel használják. Bennük van, hogy fűrészpor fából készült bárok, záró vödör borítókkal. Mivel az égetés során gázokat, gyantákat és egyéb anyagokat fognak előállítani, gázokat kell létrehozni. Ha nem történik meg, a keletkező szén úszni fog a gyanta.

Azonban az a megjelenés, amely szerint a házak eltérőek az ipari analógból. Az otthoni termelésre vonatkozó utasítások több egymást követő lépést végeznek.

Először az égési módszerrel határozzák meg, és a munkahelyet felkészítsék. Kiszámítja a faszén a cserép, hordó, sütők. Az első két lehetőség végrehajtása az utcán történik. Az utóbbit 2 fogadásban végzik (a sütő után is az utcán). Vegye fel a lámpákat, tisztítsa meg a kéregből, ugyanazon részekre vágva.

A gödör gyártásának folyamata így fog kinézni:

 • A kiválasztott helyen ásni egy lyukat 1 m mélységű, fél méteres átmérőjű;
 • Végezze el a tűzifa, a testi tűz, a tuzifát a tetejére;
 • Ahogy a tűzifa gyökerezik, a gödör fémlemezzel zárva van;
 • nedves földzel, az oxigén hozzáférés megakadályozása;
 • 12-16 óra elteltével tisztítják a földet, és kinyitják a fedelet;
 • Egy másik 1,5 óra elteltével vegye ki a kapott terméket.

Ezzel a gyártási módszerrel a kimenete nem haladja meg a tűzifa mennyiségének 30-35% -át.

Szénat kaphatsz egy hordó segítségével, mint egy tartály. Ebben az esetben a faszén fém hordóban készült. A térfogata a késztermék térfogatától függ. 50-200 liter hordókat használhat. A középső szén-hozam 50 liter hordóban 3-4 kilogramm lesz. Dolgozni, válasszon egy hordót sűrű falakkal, nagy torok, ha lehetséges, fedéllel.

A szén-termelési technológia eltér a többi lehetőségtől a felmelegedés jelenlétével, amely téglákat használhat. A gyártási folyamat így néz ki:

 • Telepítse a hordót;
 • Töltse ki a tűzifa;
 • éget;
 • a keverés után fedéllel borított;
 • 12-48 óra elteltével a tüzet a hordó alatt éget;
 • 3 órán át fűtött, majd hűvös;
 • Távolítsa el a fedelet, 4-6 óra után szént szedünk.

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a késztermék 40% -át a használt tűzifa teljes mennyiségéhez képest kapja meg.

Egy másik szén módszer a sütőben van. A gyártási folyamat a kemencében egyszerű. Először is, a tűzifát a teljes edzésre égették. Ezt követően a fejet eltávolítják a kemencéből, és egy vödörbe (kerámia tartály), a fedél zárására. Ebben az esetben a termelési módszer kiderül a legkisebb szén-hozam.

Ahhoz, hogy ilyen módon több szénat kapjunk, több tűzifa van betöltve a kemencébe, a teljes tűzre vár. Ezt követően zárt, zárt ajtók, várva 10 percig.Idő után vegye ki a készterméket. Úgy néz ki, mint a charred tűzifa.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: