Oroszlán ZEV: Leírás és termesztés

A nyári vagy kerti területen egy virág Lion Zev növekszik, lehetővé teszi a tájat a leghihetetlenebb színben. Az ampel vagy egy egyszerű formában ez a növény hihetetlenül szép hozzáadás lehet a virágágyás vagy a szuszpendált zabkás gyökérdekorációjának diverzifikálásához, gyakran a gyepen a vegyes leszállások összetételében, valamint ablakpárkányként használják Dekoráció otthon. Bármilyen állapotbanAz antirrinum (például a virág tudományos neve) mutatja a hosszú és bőséges virágzás képességét.

Hogyan kell elvégezni a földet, és milyen gondoskodni kell erre a kultúrára? Hol kell vetni magokat, és hogy érdemes télen csinálni? Milyen időszakban ajánlott a bűnözés elleni megbetegedéseket, növekszik a palántáknak? Mindezek a kérdések a lehető legrészletesebb megfontolást igényelnek, hiszen az Oroszlán ZEV-je a termálfürdő felé rangsorolódik, nagyon érzékeny a nyitott talaj növekvő körülményeire.

Sajátosságok

Az antirrhinum nemzetséghez kapcsolódó növények – Lágyszárú és félkapcsok, gyönyörű, szokatlanul keresnek virágokat szinte minden meleg szezonban. Az antirrinum nagy – a legnépszerűbb kultúrában, ez egy termálvirág, a természetben megtalálható az USA-ban, Mexikóban, más fajok megtalálhatók Európában. Ugyanaz az ismert 22 ilyen fajta vad növények, piros, sárga, kék, lila virágok. A hibrid és a fajta oroszlán ZEV fehér, narancssárga, rózsaszín, levendula.

Az antirrinumok akár 100 cm-ig nőnek, a törpe fajták kompaktabbak, csak 15-20 cm magas. Tall méretű bokrok egy gúla alakú, ampel és törpe jobban kenhető, botherly elágazó, borított finom hengerelt nagy levelei.

A kefe formájában június közepén alakul ki, terry vagy egyszerű szirmai lehet minden virágon.

A természetben a bűncselekmények nem igényelnek rendszeres varrást, hosszú távú. A kertkultúrában leggyakrabban éves típusként ültetik, csak alkalmanként az önfogadást a további termesztéshez. A téli déli klíma félig falú formái nem távolíthatók el a talajból.

Minden típusú oroszlán isten szokás, hogy megosztja a felnőtt növények típusát a magasság szerint.

 • Giganikus. Magasság 1-ről 1,3 m-re, meglehetősen látványos, vegyes leszállásokra nézve. Jól kombinálható a virágágyásokkal, tulipánokkal és más virágokkal az egyenes száron. A legnépszerűbb hibrid fajta ebben a kategóriában – “Arthur F1” Cherry Blossom segítségével.

 • Magas. A szárak hossza 60-90 cm-ig változik. Ez a legnépszerűbb lehetőség a csokrok vágásához. A fajták között sok frotter hibrid van buja virágokkal.

 • Középső. Növekszik akár 40-60 cm, széles körben használják a tájtervezés, péksütemény vágás. A fajta Lion ZEV színei alkalmasak a kert különböző részeire, a rabata, a járdaszegélyre. A népszerű fajta fajták közé tartozik a csodálatos “Golden Monarch” Lemon virágokkal, szelíd rózsaszín Rúzs ezüst, vad rózsa, vörös-fehér “piros chif”.

 • Rövid. Ezt a fajtákat kompakt méretek különböztetik meg, 25-40 cm magasságban nőnek. A virágokat a virág tervezésében használják, a curb leszállás. A kis oroszlán ZEV gyakran megtalálható az ampelfajták között. A leghíresebb fajták közé tartozik “Mécses”, Kiváló dekoratív jellemzők elhelyezése.

 • Dwarcs. A leginkább kompakt fajták alkalmasak otthoni pot üzemként, a szárak hossza nem haladja meg a 20 cm-t. Ez egy gyönyörű határoló növény, amely alkalmas a virágágyásra, és a cserepes növekedésre.

Az ampel formájában Az Oroszlán ZEV-t olyan tenyésztők hozták létre, amelyek kifejezetten az erkélyek díszítésére és a teraszok cache-val rendelkeznek. Ez a növénycsoport nagyon érzékeny a termesztési feltételekre, rendszeresen meg kell tartania a kényelmes hőmérsékleti rendszert.

Ez az alfajok a hajtások lógnak, mint a lianák, és eléri a hossza 100 cm. A kopolioid kefékek a felfüggesztett zabkása körül lógnak, vagy a vázát festői rendellenességben szövik, és ugyanabban az időben nagyon elegánsak.

Leszkedett finomságok

A mérsékelt éghajlat körülményei szerint az oroszlán ZEV-t leggyakrabban éves növényként termesztik, a növényzet hosszú időtartamát. A déli régiókban az antirrinum télen indítható el, ebben az esetben a magok hidegbbé váltak, keményednek. A legtöbb esetben a samosok hatástalanok az anyavállalat jelei felosztása miatt.

Az elővágás jellemzői:

 • November előtt nem kezdődik, amikor a talaj felső rétege fagyasztó;
 • Vetőblokkok 25×30 cm;
 • A vetőmag könyvjelző sűrűsége magasabb, mint a tavasz;
 • 0,5-1 cm-rel fúj;
 • A pephosin a komposztból és a tőzegből való elmulasztása homokkal;
 • Mulching vastag (5-7 cm) réteg levelek.

Más esetekben a leszállást az éghajlati zóna alapján választják ki. A talaj magvakban nem helyezkednek el a május eleje előtt a középső sávban. Ez a módszer csak alacsony fajtákra alkalmas. A kapott palánták sokkal később virágzik, mint a tavalyi Samad. Vető antirrinum a 3 évtizedes február 3 évtizedes tartályokban – óriási és magas alfajok esetében, márciusban – közepes magasságú növények és április előtt – a törpe.

A melegebb éghajlat a régióban, annál könnyebb megoldani a növény ültetésére szolgáló probléma. Igazság, Samuad nem nagyon hasznos a fajta jelek megőrzéséhez. Ami a mérsékelt zónát illeti, itt a szeszélyes oroszlán ZER-t az elkészített virágágyáshoz továbbíthatja, nem korábban a nyár elején. A nyitott talaj magvakba való részvétel csak szubtrópusi vagy trópusi éghajlati zónában ajánlott, és tavasszal tegyen, amikor a talaj a háborúig terjed.

Ebben az esetben a vetési szabályok így fognak nézni.

 • A talaj előkészítése. Végezzük el, ha a növények először közös tartályba kerülnek. A tőzegtablettákban a tőzeg tablettákban is növekedhet, amíg az állandó edénybe történő átvitel meg nem történik. Ha a talaj van kiválasztva, akkor jobb vásárolni egy kész virágos szubsztrátot.

Független főzéssel kell vennie a Föld 1 részét, a tőzeg 2 részét és a homok 0,5 részét. Ezenkívül 1 órán át eltűnhet a földre, mielőtt megöli a gombákat. Lehetőség van a talaj savasságának csökkentése a dolomit liszt és a fa hamu segítségével.

 • Leszállás előkészítése. A szubsztrátot helyezünk az előkészített tartályba, enyhén megnedvesített a tetején a porlasztó, egy kicsit manipulálás. A magokat egy hajlított kettős papírlapra öntjük, majd szépen elosztják a felületen. Nem szükséges megragadni őket, de érdemes enyhén megszórni egy szubsztrátréteget vastag 1 cm-re. Ezután a felületet ismét nedvesítették.
 • Csírázás. Létrehozni egy optimális mikroklímát, szükséges, hogy fedezze a növények üveg vagy polietilén fólia, valamint hogy a fényt, és tedd egy jól megvilágított helyen a hőmérséklet 21-24 Celsius fok. Időszakosan a film felemelkedik, hogy megszüntesse az extra párolgást, a talaj jól nedves. A csírázás körülbelül 7 napot vesz igénybe.
 • Gondoskodás. A palánták már a +16 és +19 fok közötti hőmérsékleten javasoljuk. A növekedési ütemek először kicsiek lesznek, és ebben az időszakban meg kell próbálnod mérsékelt öntözést biztosítani, és megpróbálják nedvességet készíteni a gyökérre. Rendszeresen a mini-üvegház igényeinek szellőztetése. A 7 napos menedékhelyek elérése után a menedéket már nem szükséges, de a finom levelek érzékenyek lesznek a napfényre, és kapcsolatba kell lépniük őket.
 • Megkönnyebbülés. Ha a kereskedők elég magasak, akkor csipeszek segítségével lehet kapcsolni. A teljes körű szedés végrehajtásra kerül, amint a növények megjelennek a 2. lapnak. Ezen a ponton mindegyik palánta egyéni tartályba beilleszthető. Hajtások, ha a mozgást 3 mm-rel csatlakoztatják a gyökérterületen, kissé szabotázs.
 • Növekvő. Miután külön tartályokba költözött, a palánták öntözöttek, 1 idő 2 héten belül toll folyadék etetés. Ehhez késztermékeket készíthetsz a színekhez. A buja virágzás ösztönzése érdekében végezze el a pályát 4 és 5 levél között, stimulálja az oldalsó ágot.

A virágágyáson vagy egy másik felkészült helyen a fiatal növények nem korábban a május 3. évtizedében történő transzplantációra ajánlottak. Ha az éjszakai fagyok nem állnak meg, akkor az első nyári napokig kell várnod. Túl korai leszállás menedék nélkül vezet az egész palánták teljes halálához. A fiatal növényeket először javasolják, hogy keményen keményen, délután húzza ki az utcán.

A transzplantáció az anti-crunch könnyebbé válik, Ha kiválasztja a megfelelő helyet. Szükséges a nap, jól megvilágított termékeny szakaszok laza szerkezetű és gyengén lúgos összetételűek. Ban, a gyökerek jó fejlődést kapnak, és a hajtások, a rügyek bőségesen lesznek.

Ha a talaj összetétele túl nehéz, javasoljuk, hogy enyhítsék a fa hamut vagy dolomit lisztet. A földbe történő ültetés előtt az ásványi komplexum a kálium-foszfor-nitrogénalapú.

A palánták átviteli folyamata a következő sorrendben van:

 • A gödrök előkészítése 45 cm távolságra egymástól magas fajtákra, 20-30 cm-re – közepes és alacsony;
 • az oroszlán oz mozgatása a tartályból a kútból;
 • elalszik a földalatti palánták, a rambling;
 • bőséges öntözés;
 • A tőzeg felületét mulasztja.

Megfelelő hőmérsékleti móddal lehet elérni a növény gyors gyökereződését, és várja, hogy a nyár közepére várjon az oroszlán Oev-jét.

Hogyan kell törődni?

A gyönyörű virág növekedése nem igényel komplex manipulációkat. A termesztési technológia magában foglalja a legegyszerűbb eljárásokat: Öntözés, etetés, elhalványult hajtások eltávolítása, kártevők elleni védelem. Tavaszi egészséges növények segítenek a gondos és rendszeres talaj lazítás, talaj mulching a gyomok és szárítás megelőzésére.

A vágáson magas fokozatok vannak, amelyek különös figyelmet igényelnek. A speciális felfüggesztőkártyákban azonnal szükséges mentesítési fajták. A törpe öntőformák lehetnek tartályokban, és díszíthetik őket teraszokat, erkélyeket.

Ugyanakkor az agrotechnikai intézkedésekhez szükségesek bármilyen típushoz közel azonos. A magas fajták csak támogathatók.

Locsolás

Oroszlán Zevnek ritkán volt szüksége. A felnőtt üzemnek további nedvességre van szüksége a szárazság alatt. Ebben az esetben az öntözés este készül. Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy A nedvesség megteremtése után a talajt alaposan fel kell robbanni, megszabadulni a gyomoktól.

Podkord

A talaj első etetése közvetlenül az oroszlán ültetése előtt történik. A jövőben a műtrágyákat a következő rendszer szerint kell elvégezni:

 • Gyökerezés után szerves és nitroammoszint készítenek;
 • A rügyek kialakulása során szuperfoszfát, karbamid, kálium-szulfát keverékét alkalmazzuk (25 g / 10 liter).

A talajban lévő műtrágyák időszerűsítése lehetővé teszi a bőséges virágzás elérését, és segíti a növény növekedését és helyesen fejlődését.

Vigyázzon a virágzás alatt és után

Az oroszlán ZEV fő gondozása a virágzás során az, hogy eltávolítsa azokat a nyilakat, amelyeken a magdobozok fejlődnek. Ha ez nem történik meg, akkor a virágzási időszak jelentősen csökken. Vágáskor el kell távolítania a nyíl a legalacsonyabb virág alatt. Aztán az üzem új hajtásokat és virág-blokkokat ad.

A virágzás időtartama az oroszlán Ov elég hosszú ideje, az őszi fagyok kezdete előtt. Ha az üzemet évelőként ültetik, októberben szinte a gyökérbe vágják, legfeljebb 5-8 cm hosszú, a föld felett. A felszínen maradt hajtások elalszik a fűrészporral kevert tőzeget, száraz levelekkel.

Éves oroszlán ZEV a virágzás időtartama alatt kell eltávolítani a kifakult rügyeket és a virágzatokat, hogy megakadályozzák az önmagát. Amint az összes virág a nyíl elhalványul, teljesen meg kell vágnia. Összességében az üzem maradványai ásnak és égnek, a talaj részeg a bayonet lapát mélységéhez.

Hogyan és a magok gyűjtése során?

Délen az Oroszlán Zea magjai önállóan érlelődnek. Fontos figyelembe venni, hogy az októberben nem korábban gyűjtik őket. Az Oroszország középső csíkjában lévő orosz vetőmag gyűjteményét a hiányos érettség szakaszában végzik. Perezing magdobozok már meleg, jól szellőző helyiségben.

Gyűjtse össze az ültetési anyagot, amire szüksége van az átlátszatlan papírcsomaghoz. Amint a Bloomon alján lévő gyümölcs érlelődik, a felső részét levágják, és a fennmaradó “öv” a csomagolásra helyezi és a szál alján található. Ezután a csomag szélén lévő nyíl metszése.

Az elkészített maganyagot olyan helyiségben szuszpendálják, ahol meleg, száraz éghajlat támaszkodott. Amikor a magok teljesen érettek, a zsákba öntik őket, és szokásos módon letétbe helyezhetők.

Ajánlott, amíg a leszállás a száraz kartondobozokból származó magokat küldje el. Télen télen hűvös helyen tárolják a +5 foknál nem magasabb hőmérsékleten. Fontos, hogy az ültetési anyag ne legyen nedvességgel.

Betegségek és kártevők

Alapvető veszélyforrások a kertben a kertben – gyenge ellátás, felesleges nedvesség, fényhiba. Ha az üzem gyökerei túlcsordulnak, a fejlődés kockázata nő gyökér rothadás. Meg kell küzdeni vele a palánták megelőző feldolgozásával az ügynöknek “Hom” 5 ml-es koncentrációban 1 liter vízben. Először a növényeket konténerekben öntözik. Ezután a nyitott talajra való átvitel után a talajat újra kezeljük a koncentrátummal ugyanolyan mennyiségben, 10 m2-es területen.

Ha a magas páratartalom nyáron történő beállítása kombinálva a hőmérséklet csökkenésével, az üzem érinti Rzavchina. Elismerhető a levelek felületén piros foltok megjelenésével. Ha nem tesz időt, akkor az üzem elpusztulhat, és megfertőzheti más palántákat. A hajtások már érintett részeinek meg kell vágnia és megsemmisítenie kell. A fennmaradó kirakodásokat kezelik Bordeaux folyadék 1% -os koncentrációban, vagy a fungicid hatású gyógyszerek, Prophylaxis használatra Kolloid kén.

A sárga határú szürke foltok levelei megjelenése a septoriasis károsodásához igazolkodik. Ez a fertőző betegség feltűnő növények, amikor a sütés és a nedves időjárás. A “FUSTAZOLL” segítségével a menekülés feldolgozását a tüzek és más fungicidek elleni küzdelemként használják.

Az oroszlán ZEV a kertben számos kártevő támadásai vannak. A legveszélyesebbek közülük – Avocada pajzs, galleal nematoda, scoop, tl. Ne hagyja figyelmen kívül a lédús virágokat, a leveleket és a csigákat, amelyek a nyers időjárás szerint szó szerint elárasztja a kertet. Ezeket a kártevőket manuálisan kell összegyűjteni.

Az oroszlán OEV-ek rovarokból származó kezelésének folyamatot kell kísérnie az érintett hajtások eltávolításával. Vágják és égetnek, védve a szomszédos növényeket. A fonálféreggel ajánlott rizóma ásni és parazitákkal elpusztítani. A talaj bokrokat és felületét inszekticid gyógyszerekkel kezeljük.

Ezután nézze meg a videót az oroszlán termesztésének lenyomásával kapcsolatban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: