Paszta a medencékhez: típusok, gyártók, választási szabályok

Medencék egy magánházban vagy egy óvodában – már nem ritka. A szervezetük azonban olyan technikailag nehéz folyamat, amelyben számos árnyalatra van szükség, beleértve a megfelelő habarcs kiválasztását.

Leírás

A habarcs az a folyamat, hogy kitöltse a posztrikus varrat a medencében speciális összetételű. Az utóbbinak is csalódása is. Téved, hogy feltételezzük, hogy ez a folyamat csak esztétikai célokat szolgál. Valójában a habarcs higroszkóposság és monolit a medence tálban. Nem elég ahhoz, hogy a “vízálló” -ot a készítményre készítsük, fontos, hogy a habarcs a medencével szemben legyen.

A szélsőséges főösszetétel működési feltételei – fokozott páratartalom, klór és hasonló készítmények hatásai, állandó nyomás, és a tál leeresztésekor – káros környezeti hatás. Mivel a speciális követelmények a kompozíció tulajdonságai vonatkoznak.

Először is, nagy tapadás a kuplung a felület, valamint az erő (keménység), különben a habarcs nem képes ellenállni a nyomást. A készítmény rugalmasságát úgy határozzák meg, hogy a betakarítás után nem repedés. Logikus, hogy a habarcsnak nedvességnek és fagyállónak kell lennie, valamint ellenáll a vegyi anyagok hatásainak.

A környezetvédelmi gyakorlat jelenti a biztonságos működéshez és gombaölő tulajdonságokkal lesz a legfontosabb, hogy az a tény, hogy a forma nem képződik a felületén a varratok. Végül, A habarcs esztétikai fokozata biztosítja a tál vonzerejét.

Nézetek

A kompozíció alapjától függően megkülönböztetik a következő típusú fugázó keverékeket.

Cement

A hozzáférhető árak cementboltok nem tartalmazhatják a homok részeként. Alkalmas kis medencékhez, valamint olyan területek nyilvántartásba vétele, amelyeknek nincs állandó érintkezése vízzel (például a keretek). Speciális latex megoldásokat igényel. Ez biztosítja a kémiai reagensek hatását a medence vízében.

Epoxi

Egy ilyen habarcs – reaktív epoxi gyanták szívében. Tulajdonságai szerint (a gyúlékonyság mellett, a medencében irreleváns) az ilyen készítmények szignifikánsan jobbak a cementhez, ezért az ára 2-3-szor nagyobb. Ezenkívül az epoxi-habosodással való együttműködés bizonyos készségeket és készségeket igényel.

A nedvességálló epoxi habot nagy adhézió jellemzi, Bizonyos esetekben azonban ez lehet mínusz (például szükség esetén hibás csempe).

Ez a nagy tapadás, amely az elvált kültéri habarcs gyors frusztrációjának köszönhető.

Gyártók

A gyártók közül, akik a szakemberek és az egyszerű felhasználók bizalmát érték el, érdemes kiemelni több márkát (és a poolok fugázását).

  • CERESIT CE 40 Aquastatic. Elasztikus cement alapú víztaszító. Alkalmas olyan varratok kitöltésére, amelyek szélessége legfeljebb 10 cm. 32 árnyalatban előállított, így a készítmény bármilyen színű kerámiából választható. A gyártó olyan egyedi innovatív technológiák gyártásához a keverék, ami azt emelkedett adhézió, hidrofób és gombaellenes tulajdonságokkal, valamint a lehetőségét művelet hőmérsékleten -50 … +70 fok.

  • Mapei márka és habarcskeveréke a keracolor ff medencéhez. Az alap is cementnek van azonban, már kis mennyiségű epoxigyantát és módosító adalékanyagok hozzáadásával. A termék megnövekedett nyomószilárdságot és hajlást, valamint fokozott fagyállóságot (amelyet alacsony nedvesség felszívódás biztosít). Az ugyanazon gyártó polimer adalékanyagának vizes oldatát használják a váltáshoz, ami biztosítja a habarcs erősségét és megbízhatóságát.

  • A Litokol Starlike C medenceket indít. 250 Sabbia. Epoxi, garantálva a varratok teljes nedvességállóságát. Alkalmas a csempe és mozaik közötti varratok feltöltésére. A készítmény jellemzője az lúgos és savak, javított antibakteriális tulajdonságok és rezisztencia az UV-sugaraknak. Környezetbarát kompozíció, könnyen alkalmazható és működtethető.

Választási szabályok

A habarcs kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy úgy van kialakítva, hogy a medencében lévő varratok kitöltése és külső munkához alkalmas. Csak ebben az esetben a készítmény megfelel a korábban megadott jellemzőknek.

A belső varratok megerősítése, azaz a vízzel érintkezve előnyben részesíteni kell az epoxi gyantákon alapuló készítmények számára. Jobb tapadást és szilárdságot mutatnak, valamint ellenállnak a klór, a tengeri só és a vízhez hozzáadott egyéb agresszív komponensek ellen.

Ha meg kell dörzsölni a varratok az oldalzónában, akkor a medence körül cement markolatát használhatja. Olcsóbb, és azért, mert nem érintkezik folyamatosan a víz tömegével, magas működési tulajdonságokkal jellemezhető.

Ami az esztétikai tulajdonságokat illeti, az epoxi mozaik általában több árnyalatú (néhány gyártó legfeljebb 400), mint a cement. Ha egy mozaik tálat fektetünk, javasoljuk az epoxi kompozíciókat, mert a mozaikfelületen az eredmény nagymértékben függ a habarcs hangjától.

Fontos megérteni, hogy az áramlási sebesség a mozaik felületen történő használatakor jelentősen meghaladja a csempe közötti varrásokhoz szükséges költségeket.

Átlátszó csempék használatakor általában válasszon egy fehér habarcsot. Ha a szín megvásárolható, meg kell érteni, hogy az átlátszó termék elnyeli a habarcs színét, mivel ez nem tekinthető átláthatónak.

Az alkalmazás jellemzői

A csempe közötti varratok fugázás a medence épületének befejező szakasza, a tálca és más területek közelében (oldalak, rekreációs terület) csempe vagy mozaik.

Először is, meg kell szednie a felületet a varratok között, majd törölje le egy puha rongyot. A varratokat teljesen megszárítani kell (győződjön meg róla, hogy pontosan annyira sok időt tud használni, amint azt a csempe ragasztó utasításai jelzik). A fugázás alkalmazása, gumi háromszög alakú spatula vagy téglalap alakú forma szükséges.

Fogyasztási válások az utasításoknak megfelelően. Jobb, ha kis részekben meg kell tennie, hogy elkerülje az anyag gyors megragadását, mielőtt alkalmazná.

A készítmény tenyésztéséhez az építési keverőt kell használni, amellyel a homogén keveréket kaphatjuk. Fontos pontosan követni a meghatározott gyártók aránya száraz habarcs és folyadék.

A spatula felszínén egy kis mennyiségű habot osztanak ki, majd nyomást gyakorolnak a varrásra.

Fontos, hogy a habarcs egyenletesen töltse be a varratokat, különben a kezeletlen területek maradnak. Feleslegesen a csempere esett kompozíciót azonnal el kell távolítani.

A varratok egy vagy egy másik ragasztójának használata diktálja az időzítést, amelyen keresztül a víz kitölthető. Ha kétkomponensű cementműt használtunk, a medencét egy nap után vízzel töltheti be vízzel. Ha epoxi – 6 nap után. Mielőtt kitölti a tálat, vizsgálja meg az utasításokat, és győződjön meg róla, hogy az elmúlt idő elég ahhoz, hogy befejezze a varratok.

Még inkább a pool fugázásról, lásd az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: