Petunia a tájtervezésben: leszállás és gyönyörű telek

Petunia a reszelt, mint a burgonya családjára utal. A XIX. Századig csendes és észrevétlen életet élt, amíg az aranyos virágok nem vették figyelembe a tenyésztőket. Az alapvető hibrid fajtákon emelték, amelyek dekoratív fajok lettek. Ma minden önbecsülő tulajdonos a ház, az ország telek vagy erkély megpróbálja ültetni ezt a csodálatos növényt.

Megfelelő típusú petúnia

A Petunia annyira bájos, hogy valódi remekművet végezhet a kertben. Annak érdekében, hogy könnyebben válasszon egy növényt a webhelyére, meg kell ismerned a fajtáikat.

A virág mérete a varietális sorozat csoportjára osztható.

 1. Floribund és multiflora. Az ilyen típusú petunition közé tartozik a többszínű fajták, amelyek virágátmérővel 7 centiméterrel. Jól tolerálja az időjárási viszonyokat, még hosszú csapadék után is, teljesen visszaállítva 2-3 nap múlva.
 2. Millifora – Petunias miniatűr fajtái, amelyek kis aranyos virágok, 4 centiméter átmérőjűek. Ezek a morzsák is reagálnak a csapadékra, gyorsan visszaállítva, és kérjük, csodálatos kilátásukat.
 3. Grandiflora – valódi óriások a rokonok között, a virágzatok átmérője 10-15 centiméterből érhető el. Az esőzések rosszul átvitnek – van egy fókusz és rothadás a virágos fedél, és nem kell kevesebb, mint egy hét.

A petunias használata a kertjében, meg kell emlékezni, hogy a grandioflora fajták nem alkalmasak nyílt talajra, jobbak az övek és a konténerek, az erkélyek és a verandahok a napsütéses oldalról, és a virágágyak számára jobb Használja a növény kis és közepes minőségét.

A méretek mellett a petunias terryre és rendes. A terep nem függ a virág térfogatától, megérintheti az egész sziromot vagy csak az éleit.

A növények különbsége a terjeszkedés és magasság típusával történik. Ebben az esetben kaszkádra, bokorra és ampelre oszthatók. Beleértve a Petunia-t a kert tervezésében, figyelembe kell vennie a növekedés jellemzőit.

Vízesés

A név önmagáért beszél. Ezek a petunia fajtái hosszú vékony hajtások (akár 150 cm), amely a vázákból való lemerülés, a virág kaszkád benyomását kelti. Gyakran díszítettek erkélyek, verandák, teraszok. Alkalmazza az ilyen típusú növényeket a tájkép kialakításában is lehetséges, ha felemeli az edényeket magasabb a föld felett. A következő kaszkádfajták alkalmasak az oldal dekorációjaként:

 • “Tornádó” – Hosszú hajtásokat szervez, 5 centiméter átmérőjű virágokkal. A növény az időjárási viszonyokért szerényen és folyamatosan folyamatosan és folyamatosan.
 • “Szerencse” – gyönyörű hibrid bőséges virágokkal. Jól alkalmas a nagy kert virágágyásának növekedéséhez.
 • “Tájfun” – az óriási szárakat akár egy és fél méter hosszú ideig is dobja, virágossága csak fagyokat hagyhat.

Ampelnaya

Ezeket a fajtákat nehéz megkülönböztetni a kaszkádtól, de a különbség még mindig. Az üres Petunia hajtások maximális hossza eléri a 120 centimétert, és Cascading – 150. Az ampel fajták szárai azonnal növekedhetnek, növelhetik a virágcserepet. A kaszkád hajtások felfelé mozognak, majd leesnek az oldalakra, ugyanolyan méretű virágok vannak. Az ampelizált fokozatú virágok különböznek a különböző átmérőben is, még egy bokoron is.

Olyan Petunia kiválasztása a tájtervezéshez, tudnia kell, hogy külön színárnyalatra kell alkalmazni más színektől. Ez annak köszönhető, hogy a szárak gyors növekedése, amely zavarja a szomszédok növekedését.

A teraszok, a veranda és az emelt területek otthon, a következő fajták jól illeszkednek.

 • “Vander Vave” – Erős ágai hajtások 1 méter hosszúak. Maximális virágméret – 7 centiméter. A fokozat nem fél az esőtől és a széltől. A kifinomult időjárási viszonyok után gyorsan megszerzi eredeti megjelenését.
 • “Ramblin” – Kedvenc kertész fokozat, növény inhomogén, felszabadulhat akár 1 méter hosszú. Tíz fajtája van.

Bokor

Whitening Bush Grades Compact-ot viselkedik, jól jönnek szomszédaival, és gyönyörű virágágyásokat alkotnak.

A tájtervezésben a következő bokorosztályokat használhatja.

 • “Fantázia” – Millifora csoportjához tartoznak. Nagyon szép bokrokat képez 20 centiméterrel, a gyengéd homogén virágok ravénjével.
 • “Diadal” – Hihetetlenül gyönyörű frottírvirágok különböző színekben, a mérete 16 centiméter átmérőjű. Rosszul reagál a komplex éghajlati viszonyokra. A kertben félig zárt terekbe helyezhető, foltok alatt, de elegendő világítással.

Milyen növények kombinálhatók?

Petunia Bush – egy nagyon barátságos növény, jól lovaglás más virágokkal. A társak kiválasztását ilyen kritériumok alapján kell elvégezni:

 • színspektrum;
 • harmónia formák;
 • dimenziók;
 • a növekedés és a termesztés módja;
 • Szezonális egybeesések és különbségek.

  A Petunia tökéletesen kombinálható tavaszi virágokkal, de emlékezni kell arra, hogy a Petunia virágzása hosszú ideig folytatja, így a nyár elején óvatosan tisztázni kell a virágot a már szárított tavaszi szomszédokból. Ezen műveletek után a virágkert nem úgy néz ki, mint egy pályázati ágy.

  Ezért ültetett mellé Narcissy Petunia, jácint, krókuszok és tulipán egyértelműen kell átgondolt geometriai vonalak lesz látványos és eltávolítása után mesting növényzet.

  Annak érdekében, hogy könnyebben válasszon virágokat a tájtervezéshez, azt javasoljuk, hogy a Petunia harmonikus kombinációja betonos növényekkel.

  • A Petunia festékek lázadásának hangsúlyozása érdekében az operációs köröket Ezüst cinereral.

  • Lobélia – A kis színek hatalmas golyója, a petuniasokkal és a petuniasokkal, de ugyanakkor jól jönnek egymással. Még az ampel fajták sem árnyékolják a lobelia-ot, ha a központban található, és egy petúnia levágása lóg.

  • A fotó bemutatja az egység példáját Vitytsev, Cineral és Petunia. A kontrasztot a virágágyások kődíszével írják be. Egy ilyen fényes oázis a környező táj monoton zöldövezetében ötvözi az élet energiáját és a filozófiai kőből.

  • Tűz ampel keverékek Vasfű Petunia-val. Alak, szín, méret – minden más, de a virágágyás harmonikusnak tűnik.

  • Tökéletesen kombinálva a petunia faragott levelekkel Páfrány. A Porontinnik fejét fejezi be a virágágyás, a kikapcsolódás középpontjában, és a vízesés fényes virágait keresik.

  Hely kiválasztása

  Petunia képes díszíteni a tervezői tájat, bárhol is: az ország ház háztartási területén, a nyári kertben vagy az udvarban. A legfontosabb dolog az, hogy a hely a lelkes nézetek és a Nap. A növény nagyon Sunndula, de forró éghajlatban jobb, ha egy könnyű árnyékot kap egy kertfa vagy kerítés. A virágágyak teljes árnyéka rosszul, vékony és nyúlik, és a virágok kicsi és rögzítve lesznek.

  Petunia szereti a termékeny talajt agyag vagy homok jelenlétével, hozzáadhat egy peatmanot. A nyitott talaj beszállása előtt óvatosan fel kell oldani a talajt, hogy gazdagodjon oxigénnel.

  A petuniasokkal rendelkező virágágyások egy zöld gyepen vagy szárazföldi buja bokrokon lebonthatók a házhoz vezető pályák mentén. Vázas zöldségek díszítik az épületek és az első lépcsők homlokzatait.

  Regisztrációs lehetőségek

  Ahhoz, hogy egy háztartási telek legyen, a munkát el kell kezdeni a rendszerrel. Minden tájképes objektumot meg kell jeleníteni rajta. A virágágyások nemcsak az esztétikai fajokkal, hanem a növények számára is előnyösek. Néhány faj, mint a hűvösség és az árnyék, más hő és sok fény.

  Néhány virág nem hordozza a vázlatokat vagy nedvességet, azt jelenti, hogy nem lehet alföldre helyezni. Amikor a leszállásnak figyelembe kell vennie a szél emelkedését. Ez vonatkozik a petuniákra is – nem szeretik a víz stagnálását, a nap szélétől és hiányát szenvednek. Sikeres választás számukra függőleges virágágyások.

  Függőleges virágágyások

  Petunia jónak érzi magát a konténerekben, a vázákban és a kaszpókban. Különösen ez fémből készültek mesh és celofán függőleges szerkezetek (tornyok), amelyen overbursts tetejétől az aljáig virágos szőnyeg, miután jön a talajba.

  A függőleges tereprendezés típusa a virágokkal rendelkező tartályokat tartalmazó kocsit és íveket tartalmaz. Ők lenyűgözőek a festékek és a színek varázsa.

  A függőleges virágágyások elrendezhetők, ha olyan edényeket rögzítenek, amelyek virágokkal vannak ellátva egy fából készült épületben, vagy előzetesen előkészített görgőkeret keretben kiállított edényeket.

  A kaszkád és az ampelfajok edényeinek vízelvezető lyukakat kell tartalmazniuk, és elég tágasaknak kell lenniük.

  Kerek virágágyások

  Kerek virágágyak vannak elrendezve több faj. Hagyományosan van egy kör a telek és az ültetés. Ez lehet egy szín vagy különböző árnyalat. Gyakran a társaik (más családok képviselői) vannak csatolva (más családok képviselői), határolj az alacsony rétegű növényekből.

  A második típusú ültetvény egy virágos labda, amelyet leggyakrabban egyetlen vázában termesztenek. Ez egy csodálatos élő teremtés, amely nehéz lenyűgöző nézetet készíteni.

  Monoklumba

  Ideális esetben, ha egyfajta Petunia-t teszel a Monoclumbu-n, egy színnek való megfeleléssel. Bármelyik árnyalatainak megfelelnek a zöld gyepnek. Számos megoldás nélküli virágágyás, de különböző festékek palettája. A Petunia egyik típusú mozgácsolási ültetése monoklumbulációnak is tekinthető.

  Hogyan kell törődni a készítményhez?

  Nem tehetsz virágkertet, és elfelejtheted vele. Természetesen a virágágyás gondoskodik, és mi lesz jobb, annál pozitívabb lehet a növényekből.

  Biztosítani kell, hogy a talaj ne vezessen és összeomlik. Napi takarítási öntözés reggel vagy este támogatja a növényeket frissen ellenálló állapotban. Időközönként lehetséges az öntözés megszervezése takarmányozással – ez segít a növénynek egy buja labdával. A trágyázást szerves (kőris, trágya) vagy ásványi foszfátok megtermékenyíthetjük.

  Sikeres példák

  Amikor csodálja Petunias az országban vagy a városi virágágyakban, minden példája egy virágágyásnak tűnik. De megpróbáljuk kiválasztani a legérdekesebb kompozíciókat.

  • A többszínű petundíciók friss pázsitjára bármilyen vidám összetett.

  • A sövényes ágyak ötlete mind az emberek, mind a növények megkóstolására esett. Jól érzik magukat a függőleges falon, és kérem, hogy a szépségük körül.

  • A Petunia egy fényes palettát készít a táj tervezői ötleteiben.

  • Bájos a terry színekben a kerti vázában.

  • Szobrászati ​​cipő, szelíd Petunia, telepíthető bárhol a kertben, díszítse a verandát, verandát vagy parkot a kikapcsolódás területén.

  • A tájtervezésben a szobrászati ​​készítmények leginkább meglepődnek.

  • A petuniás moto bőségét díszíti lakóépület.

  • Figyelembe véve a fotókat, rájössz, hogy a virágágyások szó szerint kiállíthatók. Petunia letelepedett és beállította a régi díszített fürdőt, ugyanazt az “ősi” széket, kerékpárt, haloshi.

  • Az előző téma folytatható: a virágágyás díszítette a régi kosár, egy talicska.

  • Virágok telepítették a naplót.

  • Petunia rágja a régi csonkot, gondosan lakott a házigazdák.

  • Virágágyás virágok formájában, a hordókból, amphora, bidon, vázák, virágcserép.

  Csodálatos virágok – Petunia. Milyen téma nem érintkezett, azonnal fordítsa el tájképes dekorációra.

  Hogyan kell törődni a Petunias a kertben, nézze meg az alábbi videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: