Petunia frekvencia és szabályok

Minden nyáron és az őszi petunia kezdete kérem a szemet a különböző színek és formák a bokor. Az őszén fényes foltok maradnak a virágágyakon, a hideg ellenére. És ezeknek a színeknek egy másik nyilvánvaló pluszjai: tökéletesen kombinálják másokkal, és szervesen néznek ki az éves és évelőkkel rendelkező kompozíciókban. Az öntözési rendszer azonban eltérhet.

A vízre vonatkozó követelmények

A Petunia öntözése a talajtól, az időjárástól, a helyszíntől, a növények életkorától és számos más tényezőtől függően változik. A víz minőségéhez a követelmények is eltérnek. Egy dolog törékeny és szelíd palánták, és teljesen más – virágzó bokrok augusztusban.

Általában a petunia a palántákat nagyon korán ülteti: februárban, hogy a késő tavasszal virágozhatnak. A Petunia magvak nagyon kicsiek, szörnyűen vetik, és eredetileg a vékony szálak hasonlítanak, hogy a szabálytalan öntözés elpusztíthatja. Ebben az időszakban a nedvesség megmentéséhez ajánlott a filmmel ellátott lövöldözés fedezésére, csak szellőztetésre.

A palánták Óvatosan öntözték a beltéri hőmérsékletet. A hideg ellenjavallt a fekete lábú betegség veszélye miatt ellenjavallt. A hideg hőmérséklet ebben az időszakban nagyon csökkentett immunitás, A palánták még meghalhatnak. Tehát a vizet melegítik a szobában, és ugyanakkor megvédik a nap folyamán. Ezenkívül megszabadul a klór, a növények ellensége, hőmérséklete a legkényelmesebbé válik a Petunia palánták számára. A növények öntözése óvatosan szükség van, Például egy pipetta, orvosi fecskendő tűvel vagy permetezővel a hazai virágok permetezésére.

Ahogy nősz, a víz hőmérséklete kissé leengedhető, de naponta legfeljebb 1 fok. Megnövekedett palánták, miközben otthon nő, kényelmesebb körülmények között van, mint a nyitott földön leszállt.

A vízben 2 jelen levelek megjelenése után meg kell kezdeni az instant műtrágyák hozzáadását. A legjobb komplex termékek használata, de nitrogén, foszfor, kálium viszont táplálhat. Kezdetben meg kell növelni a nitrogén tartalmát, mert a növény aktívan kinyújtja és zöldre épít. És mielőtt a helyszínen leszállni, figyelni kell arra, hogy a petunias elegendő foszforot kapjon, amely befolyásolja a gyökérrendszer fejlődését.

A keményedés idején a palántákat meg kell változtatni, és az öntözés hőmérsékletét. A vizet lehűteni kell. Például beállíthat egy tartályt vízzel, hogy öntözze az erkélyre vagy a nyitott ablak közelében.

Mire a nyitott földi üzemekben való leszállásnak teljesen fel kell készülnie a hideg vízzel való öntözésre.

Petunia peressading, szokásos vízzel öntözhetők. Ha az öntözést a hordóból végezzük, először melegítheti a vizet a napban. De általában egy ideig eltelt, a Petunia-t figyelemre méltóan beszélt a tömlőből hideg vízzel. Azonban vannak olyan finomságok, amelyek attól függően van, hogy a virágok növekszik: felfüggesztett zabkása vagy egy virágágyás.

Jobban öntözött reggel vagy este?

Ez az eljárás ugyanakkor a legjobban szerveződik. Vannak, és hátrányok vannak az esti és reggeli öntözésben. A nap folyamán nem csak a petunia, hanem más kultúrák is szükséges. Különösen Noonon öntözés. A legmelegebb napszakos vizet intenzíven elpárologtatják, ezért nincs ideje szivárogni a gyökerekre, és nem hoz jelentős előnyöket Petunias.

Ezenkívül kis csepp víz, amely a szárra és a levelekre esett, játssza a mini lencsék szerepét, amelyen keresztül a virágok éghetnek. Végtére is, a nap, a nyáron Zenithben, nagyon veszélyes. Tehát az öntözés a nap folyamán csak végső megoldásként szerveződik.

Nagyon kényelmes a virágágyak vízbe este. A vízzel impregnált víz egész éjjel nedves marad. Ez azt jelenti, hogy a növény kényelmesnek érzi magát a nap legalább fele (azaz az este, az éjszaka és a reggeli rész), amely hasznos anyagokat kap a vízben. Kora reggel a hatás erősödik, azon tűnődve a talaj körül a bokrok. Nem csoda, hogy ezt a módszert száraz öntözésnek nevezik.

A műtrágyák a legjobban az estétől szolgálják, miután előzőleg feloldották őket megfelelő kapacitásban. Van egy másik, plusz estélyi öntözés. Ha egy hordót öntöttél, a víznek ideje felmelegedni, és a virágok nincs stressz a hőmérsékletkülönbség miatt.

Reggel víz is lehet, ha lehetséges. Természetesen a víz egy része délután elpárolog, így egy kicsit több vizet kell használni, mint a szokásosnál. DE A világon a legjobb, ha naponta legalább 2-szeresedést szervez. A csepegtetés ebben az időben is megfelelő lesz.

Gyakoriság és öntözési szabványok az utcán

Petunia könnyen tűri a rövid távú szárazság, de ugyanakkor meg kell alaposan nézd meg az állam a bokrok: rövidített hajtások, eltávolítás száraz levelek és virágok. De az aszály során gyakran szükség van minden, különösen a virágzás, a növények, és biztosítani kell, hogy a rehabilitált földterület legfeljebb 10 cm-rel.

Hogyan lehet kiszámítani a normákat a leszállási feltételektől függően, az alábbiakban olvasható.

Kashpo-ban

A felfüggesztett zabkásakor leggyakrabban az Ampel Petunia. Úgy néz ki, mintha csak az állapot alatt van, ha sokkal magasabb, mint a Föld szintje. Annak érdekében, hogy a zöldek és a virágok vízesése sokáig örült a hostess, a kultúra megfelelően gondoskodik.

A Kashpo-i virágvirágok nem kell ütemezniük, hanem a talaj szárítása. Az a tény, hogy olyan kis gyökerek, amelyek áthatolják az egész földes autót egy edényben, a nedvesség fokozatosan atrófia hiányában.

Ezért szükséges, hogy a víz a nyáron legalább 2-szer egy nap, különösen, ha Kashpo található a sun.

A szárítás elkerülése érdekében a talajkeveréknek mérsékelten kell lennie. Nagyon jó Add hozzá a palánták ültetése a tartályban néhány folyó homok és zúzott sphagnum. Moss felszívja a felesleges folyadékot, majd fokozatosan ad egy növényt.

A pot alján kell elvezetni a vízelvezetést egy kis törött téglából vagy különböző méretű kavicsból. DE A talaj felszínén bármely mulcskeverék elhelyezése szükséges. Ez lehet humusz, moha és más növényi alkatrészek.

Nyílt talajban

A nyílt talajban a petuníció palántáinak ültetése után a napsütéssel kell lefedni, mert a gyökérrendszer még nem adaptált további terheléshez. Az üzemet jól lehűtjük, mielőtt a “mocsarak” kifejezés megjelenése, és hagyja, hogy egy hétig öntözés nélkül. Szükséges, hogy a gyökérrendszer intenzíven fejlődik, és az új gyökerek a nedvesség keresésében vannak kialakítva. Ha a transzplantáció után rendszeresen vizet adunk, akkor stimuláció nélkül a gyökérrendszer nem fog ilyen gyorsan növekedni.

A nyílt talajra, valamint a kaszpó növekedésére, a legjobb, ha egy mulcsot használunk.

Mint mulch szerves anyagként (fűrészpor és zseton, moha, héj, elhalványult fák, levelek) és szervetlen (film, fekete agrofiber, ceramzit és kis kavics, burlap) működhet. A malackozó anyagok jelentősen csökkentik a vízfogyasztást az öntözés során, mivel a talaj hosszú marad nedves marad. A Mulch Petunia írástudási eloszlásával nem lehet több napig vizet. Ez különösen igaz, feltéve, hogy a házigazdák sokáig nem jelennek meg a telken.

Hogyan vizet a virágok otthon?

Petunia – az otthoni dekoráció egyik leggyakoribb színe, veranda, arborok. Sok nőtt petunias az erkélyen. Különösen látványos megjelenések ebben az esetben ampel formában. Falling hosszú hajtások, bőségesen díszített virágokkal, különösen óvatosnak kell lenniük.

Először is, hogy az öntözés hatékony volt, az egyes növények számára egy földes comnak 1,5-3 literes térfogatnak kell lennie a bokor méretétől függően. Végtére is, a növény a gyökérrendszert kora tavasszal késő ősszel alakítja ki. Ezért a kis konténerek ebben az esetben nem megengedettek. A potnak vízelvezető és vízelvezető lyukaknak kell lennie. Tartsa nedvességet víz nélkül víz nélkül.

Ebben az esetben a légcsere csökken, a talaj formázható, és a gyökérrendszer – meghalhat.

Öntözés virágok edények szükségessége, mint talaj gabona. Minden tartályban ez a folyamat egyenként halad át. Néhány kashpo található a nap, mások – az árnyékban. A talaj állapotának pontosabb meghatározásához az ujját 3-4 cm-en kell csökkenteni a laza talajon. Ha van nedvesség, akkor szükség van hiányozni, túlcsordul a Petunia nem tetszik.

Hasznos tanácsadás

Vannak olyan feltételek, amelyekben a virágok kényelmesen érzik magukat mind az erkélyen, mind az országban.

A nyár folyamán bőségesen virágzó Petunias-ba kell követnie a szabályokat, és ismernie kell az öntözési finomságokat.

  • Petunia szereti a bőséges öntözést.
  • A felnőtt növények (nem palánták) meglehetősen szárazságállóak, és víz nélkül ellenállhatnak. De nem szabad visszaélnie.
  • Ha az öntözés szünetei túl gyakoriak, a virágzás nem lesz állandó, és a kialakult rügyek esnek. Hogy ez ne történjen, meg kell tenned a földre a bokor vastag, a mulcháló anyagból. Figyelembe kell vennie, hogy a mulcsot frissíteni kell, vagy havonta egyszer kell megszórni.
  • Petunia palánták öntözése, amely 3-5 hónapon belül él egy közös városi lakás körülményei között, eltér a nyílt talajra átadott öntözésektől. Először csak szobahőmérsékletre van szükség, és hideg. Győződjön meg róla, hogy a vízhőmérséklet csökkenése fokozatosan történt.

Hogyan kell önteni Petunias-t, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: