Petunia hibrid: a növekvő típusok és finomságok

A petíciós fajták óriási összeget, és minden évben számuk csak növekszik. A növények lehetnek éves és évelő. Színesen néznek ki, és kellemes szaga van, így az országunk kertjei olyan népszerűek.

Leírás

A Petunia a Polenic Család, Homeland Dél-Amerika növénye. Európában az üzemet 2nd évszázaddal ezelőtt hozták. Petunia hibrid – ez egyfajta virág, amely a múlt század elején származik.

Jellemzői:

 • A Blossom júliusól kezdődik, novemberig folytatódik;
 • A növények gondozása egyszerű;
 • A reprodukció magokkal történik;
 • A Terry nézet megszorozzák a dugványokat;
 • Jó ellenállással rendelkezik a hőmérséklet és a páratartalom különbségével;
 • Kis magok “elrejtve” kettős dobozokban;
 • A leveleket puha szőrszálak borítják;
 • A növény gyümölcseinek képessége több évszakot (4 év) tart.

A hibridek a következőkre vannak osztva:

 • törpe;

 • Ampel;

 • Vízesés.

Az első nézet eléri a 16 cm-t, virágokat, vázákat, virágágyakat virágokkal díszítve. A növények jól nézhet ki, mint egy dekoratív határ a földön. A Petunia óvatos kapcsolatot igényel, időszerű öntözésre és napfényre van szüksége.

Fajták

Petunia “Cherry Crystal F1” (Multi-flowered keverék) egy éves növény, akár 32 cm-ig terjed, az átmérőben lévő virág eléri a 7 cm-t. A növény bőségesen virágzik, teljesen virágokkal borított. Festményeik lehetnek a legkülönbözőbbek. A február végén ajánlott növényvirág, a növény nagy mennyiségű fényt és mesterséges megvilágítást igényel. A hajtások egy hét alatt jelennek meg. A szedés elvégezhető, ha egy ágon 2 levele van. A növények közötti távolságnak 20 centiméternek kell lennie (de legfeljebb 25). Ez a fajta szerény, tökéletesen alkalmazkodik a különböző körülményekhez.

Ivning sensyishn – Ez egy magas virágzó petúnia hibrid. Néhány évvel ezelőtt elnyerte az All-America Selections Association (AAS) főbb díját. A növény a közepes méretű és egy különböző flaker fényes színek keveréke. Szintén Petunia is van egy mézes kellemes szaga. Lásd ezt a növényt leggyakrabban a lógó kosarakban. A méretek szerények: a magasság nem haladja meg a 20 centiméter, a hossza legfeljebb méter.

“Sofia F1” – Ez egy innovatív típusú többvirágpetunia. A virág egyharmada nő, egy elágazó struktúrával rendelkezik, bőségesen virágzik. A virágok átmérője eléri a 7 cm-t (minimális méret – 5,2 cm). Coleler – egy másik árnyalatú fény rózsaszín, “csillag” alak. A magok március második felében méretezhetők. A virágzás minden meleg szezont tart, május második felétől. Ez a sokféle petunias tökéletesen ellenzi a megfázás és a magas páratartalmat, főleg virágok, dobozok, tartályok.

“Marco Polo F1” – az egyetlen fajta Petunia, amely hatalmas színeket reprodukál. Növényvirágok folyamatosan, hosszú folyamatok vannak. A talaj germinálja legfeljebb 1 métert, 25 cm-t eléri a magasságot. Eltér a jó ellenállás a mínusz hőmérsékletek (-7 Celsius fokig). Jól tolerálja a forró száraz időt (+45 Celsius fokig). Az anomális hőmérsékleten az üzem továbbra is virágzik, az anyagcserét észrevehetően csökkenti, majd a petunias észrevehetően lassabb. A kültéri földön “Marco Polo” létrehozhat egy luxus illatú szőnyeget. Ezt a fajtát felfüggesztett tartályokban ültetik.

“Galaxy F1” – Ez egy petúnia hibrid éves. Rengeteg ágú bokrokat jelent. Elérheti a magasságot egy harmadik méterre. Bővesen virágzik a meleg évszakban, fagyokig. Virágok, mint egy fehér színtájosak. A csipkékhez hasonló szirmokkal körülvett csészék.

“Pendolino” – Ez a fajta egy éves hibrid. A származás az apennin-félszigetből vezet. Virágok kicsi, legfeljebb 3,5 cm átmérőjű. A bokor bőségesen elágazó. Virágzik a meleg szezon alatt. Eltér a negatív hőmérsékletek és a száraz meleg időjárás ellen. Növény a virágágyakon, a lógó kosarakban, a nyitott földön. A növényt gyakran használják a tájkép kialakításában is.

“Imperial F1 Blue Flower” Másik a bőséges virágzás során a meleg időszakban. A férfisterilitási gén jelenléte lehetővé teszi, hogy a vetőmag nélkül. A növény képes ellenállni a fagyoktól – 6 Celsius fok. Jól szembesíti a szél és a nagy csapadéklentéseket anélkül, hogy elvesztené az eredeti fajokat. Ez a petunia nagyon csodálatos. Amikor egy növényt termesztenek, etetést kell tenni, és ősszel, a Petunia rendszerint a házba vagy az üvegházba kerül, és továbbra is virágzik (a hőmérséklet csak + 20 Celsius fok). A “birodalmi” termesztésére a növény palántáinak segítségével egy filmet borítanak a megnövekedett páratartalom érdekében. A főzés elvégezhető, ha nincs több, mint 2 levél az üzemre. Amikor 6 levél jelent meg, akkor a Quirk készül.

“Nora F1” Különbözik a bőséges elágazást. Eléri a harmadik mérő magasságát. Virágok formájában, lila és kék tüskék (árnyalatok lehetnek a legkülönbözőebb) átmérője a virágok akár 7 cm-ig. Az ültetési folyamat március elején történik, a magok nem szóródnak talajjal, csak bőséges vízzel meleg vízzel. 3 hét elteltével az első hajtások megjelennek. A szedés akkor fordul elő, ha 2 szórólap van az ágon. Az üzemnek időszerű táplálkozást és öntözést igényel.

“Trilodi F1” – nagyon szép Petunias. A közepes méretű, bőséges virágos virágok májustól novemberig tartanak. A növény jól ellenzi a mínusz hőmérsékletet – 5 fok Celsius. Különbözik a buja virágzásban.

“Lambad Red Wein F1” – Ez évente növény. A virágzás nagyon bőséges, eléri a magasságot egy harmadik méterre. Nos, ellenáll a kedvezőtlen időjárási jelenségek. Ez a fokozat szereti a fény bőségét – annál inkább jobb. A növényi anyagcserét javítása érdekében a szárított virágok eltávolítják. Petunia fél a negatív hőmérsékletektől, a palántákkal nőtt. A magok február végén szétszóródnak a földön (ne csalj). Minden növényt film borítanak. A növényfejlesztés optimális hőmérséklete +25 fok.

“F1 bársony felvétele” – Ez a hibrid a magasságig növekszik. A földre szétszórt magok a leszállási időszak alatt a vízvíz. A hajtások 3 hét elteltével jelennek meg, az üzem optimális hőmérséklete +22 fok. A szedés április első felében történik. Május elején a palántákat a fazékba helyezik (10 cm átmérőjű), van egy folyamat a tenyésztés. 100 nap elteltével a palántákat nyitott földön telepítik. Ha hasonló ütemezést követ, a Petunia kemény lesz. Az ilyen fajta talaj legjobbja alkalmas pH 5 vagy 6. A Petunia takarmányt komplex műtrágyák ajánlják.

“Burgundy vízesés” – Ez a frottír hibrid megkülönbözteti a korai virágot. Jó elágazás és gyorsan növekszik. Gyakran használják az ampel tereprendezéshez. Virágok 12 cm átmérőjű. A hőmérséklet és a páratartalom csökkenése. “Vízesés” jól díszíti a loggiákat és a teraszokat. Minden mag granulátumban van. A vetés helyet kell megvilágítani, az optimális hőmérséklet +19 fok. A talajok ilyen Petunia előnyben részesített tüdőt preferáltak. Lehetetlen csalódást és túlzott szárazságát a talaj. A növény bőségesen virágzik, április és november között.

“Black Cherry F1” Gyönyörű bársonyos virágok sötét, még fekete is. Nagyon hatással van. Növényi beltéri, bokor vastag, a meleg szezon alatt ilyen petunias eredeti és vonzó. A hajtások megjelenhetnek egy héten belül. Jól tolerálja a negatív hőmérsékletet és a túlzott szárazságot. Szereti a nedvességet és meleg. A növény az erkélyek és a veranda díszítésére szolgál.

“Egzotikus Toulouse F1” – A növény nagy eredetiségű, elit nézetnek tekinthető. A virágok árnyalatai rózsaszín és pasztell különböző változatokban. Úgy néz ki, hogy “egzotikus” rendkívül hatékonyan. Petunia kiemelkedik a nagy kitartás és a hosszú virágos idő. A magasság nem haladja meg a harmadik mérőt. A növények között nem több, mint 45 cm általában megmarad. A sűrű leszállás nem ajánlott gondoskodni, hátrányosan befolyásolhatja a fejlődést. A talajnak mérsékelt páratartalmat kell tartania, majd a Petunia jól fog fejlődni.

“Aphrodite White” – újfajta Petunia, a virágnak óriási mérete van, van egy szegély a széleken. A virágzás során a növény látványosnak tűnik: nagy fehér virágokat festett a bokoron. A virágzás a meleg szezon alatt tart. A növény az ellátás iránti kérés, és tökéletesen elviselhető a hideg és aszály. A talajnak folyamatosan közepes nedvességtartalomnak kell lennie.

Hogyan kell ültetni?

A Petunias bölcsebbek fajtái mindenkinek tenyésztése. A talaj kirakodáskor jól kell és hidratálnia kell. Az üzemet egy filmmel vagy üveggel kell meghatározni, hogy a talaj hosszabb maradjon, ameddig csak lehetséges. A talaj állapotát napi üzemmódban kell nyomon követni. A transzplantáció az első levelek (3 darab) megjelenésével történhet. Ha 5 levél van a növényen, akkor le kell állítani.

Az év kezdete, Március végén Petunia nyílt földön ültetik. A növények közötti távolság körülbelül 26 cm. 2,5 hónap után az első színek jelennek meg. A hideg növények kezdete előtt speciális anyagok feldolgozása, amelyek ellensúlyozzák az ilyen kártevők létfontosságú tevékenységét:

 • kullancsok;
 • férgek;
 • Slugs;
 • gomba;
 • Penész és rothadás.

Január végén levágják a dugványok (11 cm) tetejétől, 3 percig Phythtormon oldatába merülnek fel, így jobban fejlődnek. Ezt követően a növények nedves talajon vannak felszerelve, filmje.

A legjobb palánták az otthoni tulajdon területének déli oldalán alakulnak ki.

A hő-kapacitás kialakulása a loggia számára megengedett növényekkel, hogy friss levegőt lélegezzenek, végtelenül lesznek.

Gondozási szabályok

A Petunia a savas talajoknál a legjobban növekszik. Az öntözés mindig átlagosan történik, a talaj nem lehet túl száraz és nem túl nedves. A csemeték közötti távolság 6 cm. Miután a merülést hozzáadjuk a növekedési stimulátor segítségével. A petuniákat +20 ° C-os hőmérsékleten termesztik. Időszakosan a talaj laza. A Petunia popping akkor kezdődik, amikor 6-7 levél jelenik meg. Spray növények olyan készítményekkel, amelyekben hasznos nyomelemek vannak, például a “BRACIL”. Egyszer 2 héten belül, az ortofoszforsav adalékanyagokkal, 4 kocka sebességgel. Nézze meg a vízvödöröt (10 liter).

Betegségek és kártevők

A petuniás fő betegségeit.

 • Vérszegénység – előfordulhat, ha a vízellátó iparból származó víz nem védi megfelelően. A leveleket fehér foltokkal borítják, a növekedés megáll.
 • Uborka mozaik – olyan betegség, amely a többszínű foltok levelén jelenik meg.
 • Dohánymozaik – A levelek “zászló alakú”.
 • Y-vírus – A fehér testek a leveleken vannak kialakítva.
 • Paradicsomvírus – A virágok miniatűrvé válnak, a szirmok csavarták és megváltoztatják az űrlapot.
 • X-vírus – A levelek foltok borítottak, unatkoznak a csőben.
 • Csaló – Ez egy gombás betegség, a gyökérrendszer és a talaj területe fekete és rothadás.
 • Phitoophluorosis hideg időjárás okozhat. Az ágak sötétebbek, majd barná válnak.
 • Kancsó – Petunias és más növények Grozny ellensége. Nehéz észlelni, nehéz is hozni.
 • Kirándulások – nagyobb veszélyt jelent az üzem számára. A törzsön fekete válások vannak.

Az ültetés előtt a növényeket biopreparációkkal, valamint “fitoosporin” -val kell kezelni, “triphodermin”. A talaj gyakran öntözött kén.

A Petunias fajtái és gondozása, lásd az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: