Ponya: Leírás és növekvő

A Ponya-t dekoratív üzemként használják nagyon hosszú ideig, és nem veszítik el a népszerűséget. A fa anyái nem csak szépek, hanem a test javára is. Ezek nagyszámú vitaminot és nyomelemeket tartalmaznak. Még az újonnan érkezők is képesek lesznek növekedni, mert a fenyő szándékos.

Leírás

Az olasz fenyő 30 méteres magasságig nő. A fa dobása körülbelül 500 év. A tűket telített zöld, vastag, de kevés helyet vesz igénybe. A korona formájában egy esernyőre hasonlít. Érdekes módon a világosbarna kéreget még az orchideák szubsztrátjaként használják.

A tűk 2 darab gerendákkal nőnek, keskeny alakúak és akár 15 cm-ig nőnek. Tűk az érintőképes, akut. A Ponya a bonsai és a tájtervező kompozíciók kereteinek tervezésére szolgál. A növény örökzöldre utal, de a tűk enyhén szürke árnyalatot szerezhetnek.

A dudorok párban nőnek, néha 3 darabot lehet elhelyezni. A póni korától függően elérik a 8-15 cm-t. A kúpok hasonlítanak, mint egy tojás és egy labda.

A magok mindössze 3 évet érnek, miután tervezték a földre, októberben. Amíg a tavaszi kúpok nem adhatók meg közzé.

A pinky magokat diónak nevezik. Miután elvesztették a dudorok még mindig maradhatnak az ágakon. Az anyák enyhén hosszúkás, formában ovális. A szín barna és világos, sötét fröccsenés. Különböző erős kagylók.

Az anyák gyűrűjét használjuk Nutroclocol vagy ipari görgők – Távolítsa el a héjat más dolgokba, nem fog működni. A magok oldalsó oldalai 3 arccal rendelkeznek. Érett magzat eléri az 1,5 cm-t, finom gyanta íze van. Az összes borovi ehető mag közül ezek a legnagyobbak.

Nagy hozamsebesség. Egy hektár növény lehetővé teszi, hogy gyűjtsön körülbelül 3-8 tonna dió. Vintage minden évben összegyűjthető. Érdemes megjegyezni, hogy a fa szerény a körülmények között, és sok régióban növekszik a dachas-on.

Növekszik a természetben

A legtöbb olasz fenyő a mediterrán parton. A régészek azt találták, hogy a fa az 1. század elején jelent meg az ERA-ba. Ma az olasz fenyő a Kaukázusban és a Krímben kifejezetten tenyésztik. A jogi vezetők azonban olyan országok, mint Törökország, Spanyolország, Olaszország. Portugál, törökök, tunéziaiak, az olaszok és a spanyolok a dió legfontosabb szállítói.

Természetes körülmények között a növény szereti a fényt, nem fél a szárazságtól. Bármilyen talajban növekedhet, még a mész és a homokos is. Azonban inkább laza és friss talajt inni, anélkül, hogy a víz túllépne.

A fenyő úgy tolerálja, hogy -20 ° C-ra és erős széllökések. Érdemes megjegyezni, hogy a tűk súlyos fagyokat szenvednek.

Ponyan találkozik a Kanári-szigetek területén. Természetes körülmények között az olasz fenyő időszakosan ki van dobva tűk. A fa körül a fán körülötte van borítva, és nem mozog, kevesebbet veszít a napsütésben. A kertészeti körülmények között a tűtől függetlenül kell vágni – serkenti a friss koronák növekedését.

Hogyan kell ültetni?

Magvak jobb, ha nem azonnal vetik a nyílt talajba, hanem a dobozokban. A konténereknek vízelvezetőnek kell lennie vízelvezető lyukaknak. Egy tiszta dobozban a laza talajt tőzegzel kell lebegni. A magvaknak kis mélységben kell lenniük, egymástól.

Az espaszok különösen érzékenyek a kártevőkre és a betegségekre. Érdemes nagy számú palántákat tenni, mert csak a legmagasabb minőséget fog túlélni. A magvakkal ellátott konténerek ajánlottak az utcára, a nyitott nap alatt. Nem szabad elfelejtenünk az öntözésről, különösen szigorú szabályosságot kell követni az aszály-időszakokban.

A hajtásoknak rendszeresen kell önteniük, és a műtrágya talajot kell kitölteniük. Fél év után a szárak 7-10 cm-re nőnek. A téli ivás ugyanabban a tartályokban kell lennie. A fenyők vásárlása üvegházakban nincs szükség kelbimbókra, hogy megszokja a különböző időjárási viszonyokhoz.

Tavasszal jönnek az idő, hogy az újratelepítő nyitott talajban, de még nem tartósan. A növények gyökerei az eljárás után a következőképpen kell maradniuk, különben meg fog halni. Körülbelül 10-20 cm-es tér van a csírák között. A kutaknak sekélynek kell lenniük, mint a dobozokban.

A póni körül ajánlott önteni fűrészpor vagy szalma, hogy a gyomfű nem nőtt.

Az utóbbi teljesen megállíthatja a fa növekedését. Gyakran kell önteni és vizet önteni, de a műtrágya a földön – ha szükséges. Tehát aktívan kövesse a Piniy-t, amire csak az első pár évre van szüksége.

A peniva életének harmadik évében felfelé nő egy méterre, akkor a fiatal fát állandó helyre lehet szállítani. A póni megsértése lehetővé teszi, hogy bármilyen telken használhassa. A felnőtt növény gondozása egyszerű, így a gondatlanság nem szállít.

Gondozási szabályok

A penoid nem igénylő növényekre utal. Kisebb erőfeszítésekkel élvezheti az olasz fenyő szépségét és illatát. Az ellátás jellemzői a következők.

 • 5 évente szükséges a fát. A gyökerek erősen nőnek, így minden alkalommal több helyet igényelhetek. Ha a dekoratív fa nem a nyitott talajban nő, akkor a potnak úgy kell választania, hogy a gyökérrendszer szabadon kerüljön.
 • A fagyok időtartamára a fiatal fát figyelmen kívül kell hagyni. Idővel ilyen szükség van.
 • Nyáron aktív táplálkozás szükséges. A talajban lévő műtrágyák 2-3 alkalommal készültek az egész szezonban, havonta egyszer. A szerves műtrágyák jobbak, hogy ne használják őket, mivel a penoid nem hasonlít a zsír talajra. A szakemberek javasolják az ásványi kompozíciók vásárlását a fenyők számára.
 • A zsúkok talajának homokkal kell kevernie.
 • A fiatal fenyőeket ritkán kell öntözni, télen, a földnek szinte száraznak kell lennie.
 • Amikor egy személyzetben növekszik, legalábbis a nyár esetében, hogy a friss levegőn lévő fát elviselje. A Tesne nem befolyásolja a növekedés intenzitását, nem kell aggódnia. Télen a fa a hűvösségben kell lennie, a növekedés lelassul.
 • Személyesen alkothat egy korona alakot vezetékkel. A 3 évnél rövidebb fiókok hajlítható.

Betegségek és kártevők

Az olasz fenyő beteg lehet a talaj miatt. Néha a leszállási anyag már fertőzött. Kártevők jobban szeretnek gyengíteni, keskeny növények. A patogén kórokozók a fákra esnek, szél, eső, madarak és rovarok. Bizonyos esetekben még az emberek is okozhatnak egy betegséget a parkból vagy az erdőből.

Olasz fenyő gyümölcslevek inni Coccides, bogarak, web és gallic kullancsok, rekedt és cycards. Néha az ilyen kártevők fából eredhetnek. Tekintsük a szívó kártevők támadásainak tüneteit.

 • A Checimers veresége alatt (számos TRI), a tűk szőke lesznek és lerövidülnek. A fehér raid, a tojás és a kártevők elrejtése alatt. A lé ragadós ugrásai megjelenik. A pinium kezelése rendszeres rovarölőszerekre van szüksége. A készítmények ideiglenesen mérgezik a rovarokra.
 • A tűlevelű Chervests sárgás tűkhez vezet. Az ágakat kis könnyű rovarokkal borítják, néha úgy tűnik, hogy az üzemet borították. A kezeléshez a dohány permetezése 5-szerese 7 napos időközönként. A rendszer inszekticidek használhatók súlyos vereséggel.
 • A fenyőfák fenyő lángjai és lárvák a szárításhoz és a tűkre esnek. Szabaduljon meg a kártevőtől rendkívül nehéz. Először a fák szalmával vagy burlap övekkel vannak kötve. A tompa kés vagy a régi ecset kis mennyiségű rovarnak tekinthető. A rovarirtó készítmények permetezése súlyos sérüléssel keletkezik a vesék feloszlásához.
 • A fenyő szubkortikus kullancs vezeti a kéreg repedését, az ágak sárga színűvé válnak. Szükség van egy ragasztószíjjal eltemetni. Ősszel és a tavasz elején rovarirtó végzi. A vörös hangyák, az élelmiszer, a dyatlov megmentését vonzza, ezt a fajta kártevőt eszik.

Néhány rovar elpusztítja a Cousa italot. Vizuálisan észreveheti a merész lyukakat.

A tünetek megjelenésével azonnal meg kell kezdeni az inszekticid növények infúzióját és heraldáit. Általában a kártevők gyorsan elhagyják a fát.

A késő tavasszal és a nyár elején egy shishk mosoly megtörheti a kúpokat, és élni őket. A bogárlapok 2-szeresére csökkenthetik a hozamokat. Egy kis fa kiemelhető este egy zseblámpával vagy reflektorral, a kártevők remegése és az elő-műanyag polietilén vagy vászon. Nagy fenyőkkel kell kitalálnunk, összegyűjtjük az összes bogarakat.

A betegségek nem kevesebbet okozhatnak, mint a kártevők. Általában rossz életkörülmények miatt nem fertőzőek. Az ok túl erős vakság lehet a leszálláskor. A tűk a tápanyagok hiányával keverhetik. Erős fagyok ártják a fiatal ivást, és a hó okozhat Donoma ágakat.

Egy felnőtt fa megbízható immunitás fertőzések ellen, de lecsökken az öregedés során, vagy hosszú távú tartózkodásra nem megfelelő körülmények. A gombás betegségek sokkal gyakrabban fejlődnek, mivel túl sűrű leszállás, felesleges nedvesség.

A betegség küzdelmének tünetei és módszerei.

 • A rozsda narancssárga buborékokhoz vezet, vitákkal. A betegség közbenső tulajdonosa – egres és ribizli. Az ilyen növényeknek nem szabad a pinia szomszédságában. A réztartalmú gyógyszereket kezelésre használják.

 • A fiatal fák borovi orsót kaphatnak. Megjelenik az arany árnyalatú duzzadás. A használt immunstimulánsok és a mikrofertilizátorok kezelésére. A tűknek meg kell égetniük. Segíti a permetezést vagy az injekciókat a rendszerfungicidekkel.

 • A scleroderriasis a külső veseben nyilvánul meg. Az Escape megdöbbent, és hamarosan az egész ág. A betegség csak emelt nedvességgel alakulhat ki. Mivel a megelőzésnek az egész szezonnak halott gallyakat kell vágnia.

 • A Schute 8 évvel korszerűsíti a növényeket, amint a hó jön. Az érintett tűk fekete színűvé válnak, fekete pontokkal. A tömegelosztással halálhoz vezet. Győződjön meg róla, hogy eltávolítja az elesett tűket – a gombás betegség terjedőjává válnak. Májusban és a nyár végére a réztartalmú gyógyszerekkel és fungicidekkel kell feldolgozni a palántákat.

Példák a tájtervezésben

A dekoratív olasz fenyő nagyon csodálatosnak tűnik sok más növényrel kombinálva.

 • A fa még mindig fiatal, és tökéletesen érzi magát más növényektől. Egy kis moha közel teszi lehetővé az előre teljesítő nedvességet.

 • A felnőtt fa tökéletesen kombinálva lombhullató szomszédokkal.

 • Több rúgás különösen hatékonyan néz ki. A csodálatos és sötét korona harmonizál egy barna zöldekkel.

 • Az olasz fenyő kombinációja a Sizy kisfeszültségű növényekkel különösen hatékonyan néz ki. A tűk fényes színe nyereségesen kiemelkedik az általános háttéren.

 • Crown formájú vezetékkel. A pinium ebben az űrlapban a lehető legkiválóbb díszes.

Hogyan kell termeszteni a magvakból, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: