Pool adagolók: cél és használat

A medence meglehetősen nagy és terjedelmes nyitott tartály, szinte egész idő alatt tele van vízzel. Mindenki jól ismert, hogy A tisztaság érdekében követni kell, és maga a tartály fertőtlenít. Mindez szükséges ahhoz, hogy a fürdőzés ne vezessen a kórházi ágyon.

A folyamat során az ellátás az álló medence, speciális kémiai készítményeket használnak, az ellátási és permetezéséhez amely akkor következik be, amikor az adagoló. Olyan eszközről van szó, amelyet a cikkben tárgyalunk.

Pool adagolók: cél és használat

Pool adagolók: cél és használat

Előnyök és hátrányok

A medence adagolója speciális felszerelés, amelynek fő célja a víztartályban lévő fertőtlenítőszerek egyenletes táplálása. Mivel a vízben lévő víz klórozása kötelező eljárás, amelynek következtében a mikroorganizmusok nem jelennek meg a mesterséges tartályban, és a folyadék állapota kielégítő lesz, az ilyen aggregátum jelenléte szükséges.

A berendezés működésének elvét:

 • Az adagoló a tervezési szűrőhöz van csatlakoztatva;
 • A megfelelő mennyiségű fertőtlenítő hatóanyag helyezkedik el;
 • Megnyílik egy adagolási lyuk, a szabályozó a berendezés házán van, amely szabályozza a hatóanyag mennyiségét, amelyet a vízhez szállítanak;
 • A készüléket a víztartályba helyezzük.

Az ilyen berendezést mint a medence fertőtlenítő adagolóját, mind az előnyök, mind hátrányok, amelyeket meg kell ismernie a fogyasztót.

Pool adagolók: cél és használat

A berendezések pluszesei közé tartozik az alacsony költség, egyenletes és helyesbítés a fertőtlenek.

Ha az adagoló hátrányairól beszélünk, akkor érdemes megjegyezni a következőket:

 • nem szabályozza és nem szabályozza a vízben (savasság) szintjét;
 • Nem reagál a változó külső üzemi körülményektől, és nem változik meg automatikusan a számos reagens dobták a vízbe, ezért kívánatos után eső vagy más csapadék kézzel ellenőrizze a víz speciális tesztelők;
 • Rendszeresen ellenőriznie kell az eszközt a megfelelő működéshez.

Pool adagolók: cél és használat

Pool adagolók: cél és használat

A fajok áttekintése

Majdnem minden lakástulajdonos, aki pénzügyi lehetőségeivel és ingyenes területével rendelkezik, otthon vagy az országban a tervezés. És minden egyes medencében klóradagoló van felszerelve. A felszerelés iránti kereslet miatt a gyártók sokféle fajta fajtát és modellt termelnek.

A fogyasztói piac 2 fő típusú adagolót mutat be a medencéhez.

 • Úszó. A lebegő eszköz a legemlékezetesebb eszköz. Nem kapcsolódik a medence bármely formatervezéséhez, de egyszerűen a tartályba kerül. Korábban természetesen a tablettákat be kell helyezni, amely fokozatosan feloldódik és vízzel mossa ki a készülékből. Ami a költségeket illeti, az úszó adagoló költségvetési lehetőségnek tekinthető. A legnépszerűbb a modell Aqua, 5 tablettára számítva 20 grammot és 75 mm átmérőjű. Intex termékek igény szerint. Például a 29041 modell az egyik leggyakrabban vásárolt.

Pool adagolók: cél és használat

Pool adagolók: cél és használat

 • Elektronikus eszköz, amelyet az Automatikusnak is neveznek. Az automatikus adagoló működésének elvét különbözik az úszótól. Kezdjük azzal, hogy a tartály keringési láncához csatlakozik. A készülék képes függetlenül meghatározni a kémiai adalékanyagok koncentrációjának szintjét a vízben és annak összetételében. Ezen adatok alapján az automatikus adagoló meghatározza a szükséges fertőtlenítőszer szükséges mennyiségét.

Az ilyen adagolót egy további funkcionalitás jelenléte jellemzi, például a vízben lévő pH-szint meghatározásával. A berendezések meglehetősen drágák, és a kapcsolatai kizárólag szakembereket kell részt venniük.

Az ilyen adagolók összes meglévő modellje a legnépszerűbb az AQUA és DDS Evolution Plus automatikus DDS Evolution adagolókkal.

Pool adagolók: cél és használat

Hogyan válasszuk ki?

A medence adagolójának megválasztása meglehetősen komoly dolog, hogy jöjjön, amire szükséged van felelősségre. Milyen állapotban lesz a víz egy mesterséges tartályban, az egészség és a jólét swimsuchistists függ.

Amint azt már említettük, 2 típusú adagolók vannak: Lebeg és automatikus. Mindegyik faj esetében van választási kritériumok.

Az úszó adagoló kiválasztása, meg kell vezetni:

 • a készülék helyezésének tartályának térfogata;
 • az eszköz testébe kerülő tabletták átmérője;
 • további funkciók jelenléte, például a fertőtlenítő tápellátás beállítása;
 • A hőmérő jelenléte, amely folyamatosan felügyeli a vízhőmérsékletet.

Pool adagolók: cél és használat

Pool adagolók: cél és használat

   Az automatikus adagoló elég drága dolog, és nagyon komolyan kell illeszkednie. Mivel az ilyen rendszereket egy további funkcionalitás jelenléte jellemzi, kívánatos, hogy a vásárlás előtt konzultáljon egy szakemberrel, figyelembe véve:

   • célja;
   • Vannak olyan érzékelők, amelyek szabályozzák a víz összetételét;
   • a maximális üzemi nyomás szintje;
   • További funkciók jelenléte.

   Valamint a berendezések megvásárlása és kiválasztása, figyeljen a gyártóra. Jobb, ha előnyben részesíti a jól ismert márkát, hagyja termékeit, és drágább lesz.

   Pool adagolók: cél és használat

   Pool adagolók: cél és használat

   A Reversar Review Lásd még.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása