Rake-ragasztó: Jellemzők és legjobb modellek

A rake-tailings fontos és rendkívül szükséges mezőgazdasági felszerelések a nagy állattenyésztés és magángazdálkodók számára a széna betakarításához. A felszerelés népszerűségét a nagy teljesítmény jellemzőkkel és könnyű használatsal magyarázzák.

Eszköz és cél

Rake-Tailings jött a szokásos gerebsütemény helyettesítésére, amelyeket az íj után feltörésére használtak. Megjelenésükkel lehetővé vált a széna betakarításának folyamatát, és teljesen kiküszöböli a nehéz kézi munka használatát. Strukturálisan a rake-SEWR-ek kétrészes kerekes ujj kialakítás, amelyben a szakaszok együttesen és külön-külön működnek. Minden blokk keretből, hivatkozási kerekekből és forgó rotorból áll, amelyek az egység fő munkatartománya. A szerelési a rotorok, hogy a keret segítségével végzik, kúpos csapágyak, és a forgatónyomaték szükséges azok forgását alkalmazásával kerül átvitelre egy traktor kardántengely. A referencia kerekek a tengelykapcsoló felszínén a tengelykapcsoló a traktor mozgása alatt kerülnek mozgásba kerülnek.

Minden egyes rotor van szerelve zsugorodik ujjaival, gyártásához, amely nagy szilárdságú acélt használnak. A modelltől függően a forgó ujjak száma különböző lehet – 32-48 darab. A forgó kerekek rögzítését rugós szuszpenzióval végezzük, ami megakadályozza a munkakészülékek mechanikai károsodását, és kiterjeszti az aggregátum élettartamát. A rotorok bizonyos szögben helyezkednek el a traktor mozgásának vonalához képest, és a forgó beállító kar miatt a hatékonyabb működéshez szükséges magassághoz emelhető vagy kihagyható. Ugyanez a kart használják a készülék szállítási módjának lefordítására, ha a rotorok nagymértékben emelkednek a talaj felett, hogy ne károsodjon a mozgás során.

A rake-szabók azonnal 3 fontos funkciót hajtanak végre. Az első az, hogy kezelje a ferde gyógynövényt, a második – a már megadott gyógynövények megfordítását, amely megakadályozza annak túlmelegedését, és a harmadik – a tiszta tekercsek kialakulása, kényelmes szállítás és tárolás.

Működés elve

A horogképző folyamat a robbil-medvék segítségével kellően egyszerű és a következőkből áll: a mezőn lévő egység mozgása a traktor miatt történik, amely lehet egy közös traktor vagy egy mini traktor. A forgó kerekek elkezdődnek a forgatást, és ujjaikat összezúzza a ferde füvet oly módon, hogy az első rotor által rögzített fű kissé emelést fogjon ki, és a második és a későbbi kerekekre továbbítják. Ennek eredményeként, miután átadta a füvet az összes rotoron keresztül, egyenletes és térfogatú tekercsek alakulnak ki, amelyek mindegyike már jól felrobbant és lélegző. A fűgyűjtésre szolgáló technológia lehetővé teszi, hogy a Shen gyorsan megszáradjon, és ne komppal. A tekercsek szélessége az első és a hátsó szakasz segítségével állítható be.

Az egység következő funkciója a hazag, így néz ki: A rotorok helyzetének szögét a talajhoz viszonyítva kissé megváltoztatják, mivel az ujjakkal összegyűjtött fű nem érkezik meg a következő kerékre, mivel az előző esetben volt, de továbbra is ugyanabban a helyen marad. A görgős fű elfordítása úgy érhető el, hogy elősegíti a készülék egységét a kialakított tekercs mentén, amely ugyanakkor egy kicsit mozog, és átfordul. A robel-szabás működését egy traktor-illesztőprogram végzi, és a kialakítás egyszerűsége és a komplex komponensek és szerelvények hiánya miatt a sikertelen alkatrészek javítása és cseréje terepi körülmények között történhet.

Előnyök és hátrányok

Mint minden Agrotechnikai berendezés, a Robel-Tailor előnyei és hátrányai vannak. Az előnyök közé tartoznak az üzemeltetési technikák, valamint az aktuális karbantartás megsemmisítése. A tíz évet elérő aggregátumok hosszú élettartama is van. Ezenkívül meg lehet jegyezni a szerkezet nagy megbízhatóságát és erejét, amelynek alapja az erőteljes vontató rajz és az erős keret, valamint a rotorok helyzetének kényelmes beállítása és a gyors kapcsolás lehetősége A hidraulikus mechanizmus miatt elért nem működő helyzet. A rabló szabó teljesítménye a modelltől és az átlagtól függ, 7 ha / h.

A hátrányok magukban foglalják a sarokterületeken a berendezések lassú működését, valamint nem túl megbízható futó részt. Az utolsó probléma azonban a legtöbb különböző célú mezőgazdasági eszköz hiánya.

Fajták

A robel-szabás besorolása több kritériumban történik.

  • A traktor típusa. Mert ezt a funkciót, a két kategória aggregátumok különböztetik, amelyek közül az első bemutatásra kerül a formájában csatolt vagy utánfutó felszerelés traktorokhoz, a második már sokkal kisebb méretekkel és célja a Motor-blokk.
  • Gyalogsági módszer. E kritériumhoz két eszközcsoport is megkülönböztethető: az első oldalirányú és a második – a tekercsek keresztirányú képződése. És a “keresztirányú” modellek nagyon nagy fogással rendelkeznek, elérve a 15 métert.
  • Tervezés. A modern piacon háromféle robbil-gerendák vannak: kerekes, dob és felszerelés. Az első a forgó kerekek értékcsökkenési rendszerével van felszerelve, így ez egy nélkülözhetetlen típusú berendezés, ha komplex megkönnyebbüléssel rendelkező mezőkön dolgoznak. A dobmodelek tartós és tartós eszközök, a működés elvét a független gyűrűk elfordításán alapul. A hajtóműegységeket fogaskerék hajtja, és képes megváltoztatni a fogak forgásszögét és dőlését.
  • Forgó kerekek száma. A leggyakoribb típusú berendezés négy- és ötkerekű modell.

A négykerekű ragasztók úgy vannak kialakítva, hogy 12-25 literes traktorokkal működjenek. val vel. és motoblocks. Az ilyen modellekben való pihenés szélessége 2,6 m, valamint a fűfelvétel szélessége – 2,7 m. Mérjük meg az ilyen eszközöket mintegy 120 kg-ot, és képesek működni 8-12 km / h sebességgel.

Az öt kerekű járműmintákat bármilyen traktorral összesítik, kivéve az alacsony teljesítményű motoblokkokat. Van egy kicsit nagyobb teljesítmény jellemzői, ha az előző nézethez képest. Tehát a szerkezet hossza eléri a 3,7 m-t, és a rotorok találhatóak. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy növelje a kínzás hatékonyságát és megszünteti a veszteséget a fű repedése során. A modellek súlya 140 kg, a működési sebesség 12 km / h.

Amellett, hogy bemutatott, kétkerekű modellek vannak, amelyek közül az egyiket az alábbiakban tárgyaljuk.

Népszerű modellek

A mezőgazdasági berendezések hazai piaca nagyszámú Rabel-szabót képvisel. Ezek közül mindkettő külföldi aggregátumok és az orosz eszközök.

A legkeresettebb utána a GVK-6 modellje. A terméket a Ryazan város 2-es korrekciós intézményének vállalkozásánál állítják elő, és aktívan exportálják a szomszédos országok országaiba. A berendezések összezsugoríthatók a 0,6-1,4 kerék traktoros traktorokkal, és hagyományos pótkocsi-eszközként rögzíthetők. A GVK-6 agilitásának egyik jellemzője a nyers fűvel való együttműködés képessége, amelynek páratartalma eléri a 85% -ot. Összehasonlításképpen a lengyel és a török ​​analógok csak 70% -os páratartalommal megbirkózhatnak.

A készülék hossza 7,75 m, a szélesség 1,75 m, a magasság 2,4 m, és a rögzítési szélesség eléri a 6 métert. Ebben az esetben a tekercsek szélessége 1,16 m, a magasság 32 cm, a sűrűség 6,5 kg / m3, és a két szomszédos görgő közötti távolság – 4,46 m. A munkahelyzetben a készülék képes akár 12 km / h sebességgel, és a szállítás során – akár 20 km / h sebességgel. A “GVK-6” modellt nagy teljesítmény jellemzi, és egy óra alatt a területet 6 hektárra kell feldolgozni. A rake súlya 775 kg, az egy szakasz költségei – 30 ezer. rubel.

A következő népszerű GVR-630 modell a Bobruiskgromash gyártó szállítójából származik. Az egység is használják formájában egy traktor pótkocsi, és össze van kötve egy traktor segítségével egy hidraulikus rendszer és egy tápfeszültség kiválasztással tengely. A készülék munkaegysége olasz eredetű, és aszimmetrikus összecsukható keretként van ábrázolva, két rotorral. Minden forgórészen 8 griblint telepített a hub használatával. Minden Grablin hat törzsön található, a derékszögben. A talajszint feletti rotorok magassága a bal oldali forgókeréken található hidraulikus vonal segítségével állítható, amely lehetővé teszi a mezők lerakódását egy meredekséggel és összetett megkönnyebbüléssel.

A modell működésének elvét kissé eltér a más márkák modelljeinek működésének elvétól, és a következők: a forgó kerekek többirányú forgása, a fogak összegyűjtött füvet. Amikor az irányt megváltoztatják, a gép, éppen ellenkezőleg, elkezdi irányítani a számítógépeket, ezáltal növelve a légcserét és felgyorsítja a gyógynövény szárítását. A modellt a rögzítés nagy szélessége jellemzi, elérve a 7,5 hektár 7,5 hektár 7,5 hektár 7,5 hektár magas termelékenységét. Ez 35% -kal magasabb, mint a legtöbb más modell átlagos paraméterei. Ezenkívül az eszköz nagyon manőverezhető, és összehasonlítva más modellekkel, lehetővé teszi az üzemanyag-fogyasztás 1,2-szeres csökkentését. Mérjük meg az ilyen gereblye 900 kg-ot, és költségüket – a 250 ezer tartományban. rubel.

Figyelmet kell fordítani a gyár “bezhatelmash” gyár GWV-6A gyártására vonatkozó szavazóként is, A Tver régióban található. A modellt az orosz és a külföldi gazdálkodók nagymértékben értékelik, a modern piacon megfelelő módon versenyeznek a modern piacon. A készülék képes 7,2 hektár / óra kezelésére, és meglehetősen magas üzemi sebességgel rendelkezik, egyenlő 14,5 km / h. A készülék lefoglalásának szélessége 6 m, és a szelep szélessége a repedés során 140 cm. A készülék súlya eléri az 500 kg-ot, költség – körülbelül 100 ezer. rubel.

Használati utasítás

Ha robbantás öregedéssel dolgoznak, számos ajánlást kell betartani.

  • Kezelőberendezéseket kell végrehajtani, ha a traktor motor ki van kapcsolva.
  • A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni a robbant és a traktor vegyületét, valamint a traktor kereszt mögött rögzített biztonsági kábel jelenlétét. Azt is ellenőrizni kell a hidraulikus rendszer feszességében és a kardán tengely fenntartásában.
  • A leállások során a fogaskeréket semleges helyzetbe kell helyezni, és győződjön meg róla, hogy kikapcsolja a tápfeszültség-tengelyt (vom).
  • Tilos elhagyni a traktorot a motorral és a vomdal, valamint a rögzítőfék kikapcsolásával felügyelet nélkül.
  • A beállítás, a tisztítás, majd a robbil-vadállatok csak a traktor shoard motorjával kell végrehajtani.
  • A fordulatkön és összetett helyen a robbantás mozgásának sebességét minimálisra kell csökkenteni, és különösen meredek fordulattal kell bekapcsolni.

Arról, hogy a rake-tailings működik, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: