Ráncos rózsák: Jellemzők, fajták és termesztés

Rosa Rugosa, vagy más módon ráncos Rose, Rigosa, rosogyó, és a rózsaszín családra utal. Mint minden csipkebogyó, ez a növény jó, megkülönböztetve gyönyörű kis virág, édes aroma és egészséges gyümölcsök. A legtöbb kertész választja ki a kutyát, amely a tereprendezéshez és a határokon átnyúló kompozíciókat készít a helyszínen.

Sajátosságok

Az anyaország Ryshovnik az északi félteke. Rigoza elsősorban a tengerparton nő, amelyre a növény a “tengerparti virág” nevét kapta. A természetvédelmi területek, a környezeti övezetekben is megtalálható. Roszus Rosza – Splashing cserje, amelynek magassága elérheti a több métert. Az ágak eltérőek. Vannak talajminőségek – a talajon keresztül a szárak és a szokásos – emelkedik a föld felett. A régi ágak az idő múlásával teljesen megtörténtek, és a valósok, barna.

Roshose Rose Lombozat Lush, emlékezteti a “hárfa”, a korona méretét – akár 2 méterig. A fiatal levelek fajtától függően festett bronz-zöld árnyalatok, kialakítva sötétzöld lap (vannak fajták, szürke-zöld lombozat), fényes, durva, „ráncos”, az ősszel a lemez festett fényes sárga árnyalatú. A rügyek egyedülállóak vagy 8 darabnyi kefével gyűjtenek össze.

Illatos virágok nagyok, festett sok árnyalat fehér, rózsaszín függően a fajta. Vannak Terry (legfeljebb 180 szirm) és standard (5-7 lebeny). Blossom bőséges a nyári szezonban június óta. Néhány hibridek újra virágoznak. Augusztus végén kis narancssárga-vörös gyümölcsök alakulnak ki.

Ez a rózsa szokásos, ellenáll a hőmérsékletkülönbségnek. A növény képes friss, sózott földekre fejlődni. Eltér a jó téli keménység, gyakran a hideg éghajlatú területeken található területeken.

A Rugosa jellemzőinek leírásának elemzése során a növény fő előnyeit feloszthatja:

 • Illatos cserje kellemes szaga;
 • nem igénylik a talaj összetételére;
 • Nem igényel különleges ellátást;
 • A csipkebogyó szinte nem fáj;
 • ellenáll a hőmérséklet-különbségek;
 • gazdagabb virágzik;
 • Méret, növények formája, lehetővé teszi, hogy virágzó vérzéseket és egyéb kompozíciókat hozzon létre.

A rugóz kialakulása függőleges helyzetben a sövény vagy a támogatás mentén lehetővé teszi, hogy a növény úgy néz ki, mint egy rózsa rózsás. Ezt a módszert gyakran használják a virágzó kerítések létrehozására, hosszú távú tájképi készítmények létrehozásakor, vagy a ház egyik falának díszítése.

Fajta

A ráncos csipkebogyó fajtái különböznek egymástól, a szirmok méretével és a szirmok méretével, a bokor méretével, a hajtások formájával.

Északi királynő

A növény magas fagyállósággal rendelkezik, amely rezisztens a gombás és fertőző betegségekkel szemben, a gyors növekedési ütem megkülönböztethető. A csipkebogyó 200 cm-es magasságot ér el, hideg területeken, a bokor magassága legfeljebb 100 cm. Virágzó hosszú, júniustól szeptember elejétől. A virágok nagyok, Terry, átmérője 12 cm-ig. Színes szirmok telített rózsaszín, fehér rózsaszín.

Olvasson tovább  Kék és kék phlox

A gyümölcsök gazdag elemekben gazdagok, az elakadások, kompotálások, tinktúrák készítésére vonatkoznak.

Rubra

Tágas cserje magas maximum 250 cm-re. A Blossom a nyáron történik, kedvező körülmények között lehetséges, hogy megismételhető virágos vese képződése. Virágok nagy, rózsaszín árnyalatú szirmok. Augusztus végén a gyümölcsök narancssárga színű. A fajta megkülönböztethető az egyszerűség egyszerűsége. A “Rubra” a virágzó sövények kialakítására szolgál, a keverékben ültetve.

Grotoddorst

1918-ban származó hibrid. A hajtások a kefékben 10 málna és piros shada rügyek. Virágátmérő akár 4 cm-ig. A csipkebogyó népszerűvé vált a rügy rendkívüli formájának köszönhetően, kívülről, a szegfűhez hasonlóan, ezért kapott egy másik nevet – “Clove” Rose.

Rózsaszín Grothendorst

A szokásos Grootdorland hibridje, rózsaszín virágok jellemzik. A rózsa magassága eléri a 150 cm-t, egy bokor világos zöld levelekkel, ráncos alakú, fényes külső felületével. Virágok kicsi, átmérője legfeljebb 3 cm. Blooms “Pink Grothendorst” bőségesen.

Javasoljuk, hogy egy növényi kirakodásokat írjon, és virágzó sövényt vagy mixtore-t hoz létre.

Apelziedes

A “Rubra” fajta. Cserje magassága 250 cm-re. A rügyek festett rózsaszínű gamut, formájuk hasonlít egy tálba, a virágos virág átmérője 5-6 cm. Bőséges növény, gyenge illatú. Megmutatja magát a csoportos leszállás más kultúrái mellett.

Alba

Virágok “Alba” festett fehér gamut. Ez a fajta ellenáll a szibériai fagynak, ezért ajánlott a durva éghajlatú régiók növekedéséhez. Blooming Rose Robes bőségesen, az aroma szinte nem érezhető. A különböző kompozíciók, sövények, virágágyások kialakításához alkalmas cserje.

Hans

“Hans” kívülről hasonlóan Alba, de a növény virágszirmai halvány rózsaszín árnyékban festettek. Gyakran az üzemet különböző, alacsony szellemű kultúrákkal kombinálják.

My Hammerberg

A faj legkisebb növénye – a bokor magassága félméteres. Nagy, nagy, ráncos, fényes zöld. A rügyeket lila árnyalatú, a virágos virág átmérőjének – 9 cm átmérője. Ez a fokozat erős aromája van. Tökéletesen elviseli a fagyokat, nem igényel polokat a téli időszakra.

Hogyan válasszuk ki a csemetéket?

A palántázás graft lehet, vagy egy már kialakított gyökérrel termeszthető. A növény vásárlásakor figyelmet kell fordítani a következő jelekre és kritériumokra:

 • Előnyben részesíteni kell az éves palántákat;
 • A nyílt gyökerekkel rendelkező növény könnyen túlélhető áthelyezése és leszállás egy új helyen, a legfontosabb dolog, hogy ne adja meg a gyökereket, hogy megszáradjon, amelyre ajánlott a gyökérrendszer nedves ruhával szélesíteni, vagy egy csomagot a kis mennyiségű víz vagy nedves föld;
 • A palánták hajtása sima, kár nélkül;
 • Nem ajánlott a blossomed vese-ekkel való palánták megszerzésére, egy ilyen növény a legnehezebb adaptáció egy új helyen;
 • A csomagolásban lévő boltokban eladott csemetékek a hosszú téli tárolással gyengíthetők, gyökérrendszerük legyőzhető.
Olvasson tovább  Lucfenyő "fastigiatra" lucfenyő: leírás, leszállás, gondozás és reprodukció

Leszállás

Ráncos rózsa tavasszal ajánlott. A kultúra esetében a déli oldalon egy még szolárhelyet is választ. A talaj érdemes felvenni egy lángosan telített humusz. A kimerült földeken szükség van egy szerves szerves szerves szerves házakra. A növény gyökérrendszerének ültetése előtt egy agyag Boltushában van elhelyezve, a gödör kitölti a vödröt.

A meleg régióban a csipkebogyó leszállás lehetséges az őszi időben. A bokrok mindössze 150 cm-t teszik egymástól és a szomszédos növényektől. Amikor egy élő sövény növekszik, a leszállást a növények között végezzük.

A bokor magasságát soha nem szabad lefedni, különben a növény halálához vezethet. Az új gödör mélysége meg kell egyeznie a régi lyuk mélységével. A friss ültetett bokrokat bőségesen öntjük, tegye a száraz talaj tetejére és szabotázsra. Megkönnyítése az alkalmazkodás a növény egy új helyen, a gyökerek, mielőtt leszállás néhány órás áztatás vízben a növekedési stimulánsok – „Korenev”, „Epina”.

Rugus a szélvédelemmel rendelkező fényes helyeket preferálja. A legsikeresebb megoldás a növény egy déli lejtőn vagy akár helyen, kerítéssel vagy más épületekkel. Amikor a keverékben lévő bokor kiszállásakor a növények magasabb növények, fák árnyékában vannak. Ráncos rózsa szinte szerény a hőmérséklet-különbségekre. A legjobb csipkebogyó 16-22 fokon alakul ki. Képes röviden végrehajtani -40 fokos fagyást. A fiatal növényeket védeni kell a hatása az alacsony hőmérséklet felmerülő éjjel az őszi-téli időszakban, amely a bokrok szigetelő anyaggal vagy film.

Amikor az északi régiókban egy cserjék, a bokrok teljes menedéke a többi növény többi részében a téli hónapokban.

A páratartalom szintje mérsékeltnek kell lennie. A talajban a megnövekedett nedvességtartalom, a gyökérrendszer fertőző és gombás betegségeinek fejlődésének valószínűsége növekszik, ami végső soron a növény halálához vezet. A eső időszakban, akkor ajánlott, hogy fedezze az üzem egy film, hogy csökkentsék a víz mennyiségét, valamint a vége után elhúzódó kicsapás, hulladék öntözés és permetezés a hét folyamán.

A forró időszakban az öntözés a talaj felső rétegei kb. 5 cm. Bőséges permetezés szükséges növény reggel és esti órákban. Nem ajánlott permetezést készíteni a napsütéses időben, mivel a levelek vízcseppjei eső vízsugarak menüben egy menedéket éghetnek.

Gondoskodás

A növény nem igényel gondos gondoskodást, a legfontosabb dolog nem felejteni a csipkebogyó etetését. A Rose a leginkább reagál a szerves trágyákra, így több mint kétszerese a szezonban, szükség van egy tehén és humusz megoldására az üzem gyökere. Az etetés tavasszal és őszi időszakban történik (vágás után).

A növekvő szezonban a növény vasalatot és magnéziumot igényel. A komplex ásványi műtrágyák az egész évben érvényesek, a téli hónapok kivételével. A termékenység csak a növény öntése után ajánlott, különben a gyökérrendszer “égő” lehet.

Ha a rózsa csípő lelassította vagy megfagyott a virágos vese kialakulását, érdemes különleges kompozíciókat használni a kerti rózsák számára.

A talaj lazítója csak az üzem életének első évében (legfeljebb három év) készült. Ebben az időszakban a cserje gyökérrendszerének aktív képződése van. A tavaszi szezonban kezdődik, és ősszel végződik. Minden hónapban eldobható lazítás a talaj átmérőjének átmérője a leszállási fossa. Ez az eljárás csökkenti a gyomnövekedés aktivitását, az oxigén hozzáférést a gyökerekhez és a nedvesség megőrzéséhez a földterületek felső rétegeiben javul. Mulching, hogy érdemes gyűjteni fűrészpor, száraz levelek.

Olvasson tovább  Az öntözőpályáról

Az első kialakulást a leszállás után a rózsa életének második évében végzik. A metszés április végén kezdődik, mielőtt a fiatal hajtások kialakulnak. Régi, betegek és láthatatlan hajtások eltávolításra kerülnek. Minden ágon 6 vesét hagyjon. Amikor a bokor megfiatalodik, teljes növényi vágás készül, az összes ágat akár 15 cm hosszúságig eltávolítják a bokor magasságától.

A virágzás ideje alatt a bokrok nem érintik, várva a gyümölcsök kialakulását. A virágos vesék a végén és a hajtások hosszának felső harmadában alakulnak ki. Biting után a menekülés 5 lemezzel az első lapra csökkent. A gyümölcsökkel rendelkező ágak ugyanazt az elvet lerövidítik. Fegyverek egy helyen átlagosan 20 évig. A növényi transzplantáció csak a növények fertőzése, a növekedés és a virágzás intenzitásának csökkentése esetén történik. Az eljárást a virágzás vége után végzik.

A bokornak a leszállási gödör mélységébe kell ásni, megpróbálta megsérteni a fiatal gyökereket. Egy lore földjal együtt, a növényi transzplantációk új helyre. A bokor elültetése után bőven kell önteni és műtrágyát készíteni.

A 7 évnél idősebb növények nem ajánlott az újonnan való lovaglás romló képességének köszönhetően.

Alkalmazás a tájtervezésben

Rigoza széles körben használják létrehozására virágágyások és parkosított készítmények kertrészletekkel, parkokban, tereken és más helyeken. Alba fajta magassága miatt (legfeljebb 200 cm) gyakran élő sövényként termesztik.

Fehér rózsa van beültetve tűlevelű növények csoportja készítmények, leggyakrabban az élen, vagy bokrok „határok” elválasztó terület nagysága a zónák. A csipkebogyó korona könnyen szolgálja a vágást és a képződést.

  A rózsaszín fajtákat raktárakként termesztik, kombinálják a rózsaszín bokrok vagy méretű keverékek más fajtáit. A pleette fajok alkalmasak házak tereprendezésére, ívek, kerítések. Talaj csipkebogyó kombinálják boróka vagy más szóró örökzöld bokor, virágzó növények – bazsarózsa, írisz, krizantém és más.

  Arról, hogyan kell törődni egy ráncos rózsa, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: