Rose “Cordana”: Leírás és ajánlások a növekedéshez

  Rose “Cordana” jól ismert a szerelmeseinek a szobanövények, és sikeresen termesztik mind a fazekakban, mind a nyitott földön, mint a járdaszegélyt. A virág népszerűsége a magas dekoratív tulajdonságok és egy szokatlan miniatűr méretű.

  Sajátosságok

  Rose “Cordana” (lat. Rosa Kordana) a Rose Rose Side Premium család tipikus képviselője, és egy kis és nagyon szép virágos növény. A fajok eredetének története a XIX. Században, amikor 1810-ben hagyja. Kínai törpe tea rózsákat hoztak Európába. Az új virágot nagyra értékelték a helyi virág, amely után sikeresen átlépte az alacsony ellenálló polianthidos rózsa. A kiválasztás eredményeképpen az első európai miniatűr fajta tenyésztésre került, nevezték el a Wilhelm-vezetékek virágát, amelyre köteles megjelenni.

  A faj területe a trópusi és szubtrópusi éghajlatú zónák, de a Cordan tökéletesen növekszik a mérsékelt szélességekben. Kedvező körülmények között az üzem gyakran eléri a 30 cm magasságot, nagyszámú gyönyörű és fényes virág piros, fehér, rózsaszín és sárga árnyalatú. A levelek a nagy rózsák levéllemezének csökkentett példánya, és telített sötétzöld színűek. A virágzó növények időtartama májusban kezdődik, és októberig folytatódik.

  A nagy rózsából származó “Cordana” fő különbsége a szagok teljes hiánya, amely lehetővé teszi, hogy az emberek hajlamosak az allergiákra.

  Fajták

  A Mini Rose “Cordana” több alárendelt, mind az otthoni, mind a határi termesztés számára készült.

  • “Keverd össze” a faj legkisebb képviselője, és csak a szobatenyésztésre alkalmas. Az összes alárendelt leginkább szeszélyesnek tekintik, mivel különösen kedvező feltételeket teremt. A neve, a növény köteles a színek változatosságára, ezért az amatőr virág körében nagyon népszerűvé vált.
  • “Luxus Dánia” Különbözik a kompakt bokrok és puha lila, a málna árnyalatok, virágok keverékével.

  • “Jiji” A vörös és fehér virágok jellemzik, az illetékes gondozás elérheti a 30 cm-nél nagyobb magasságot.
  • Amore A nyitott földterületek növekedésére szolgál, és 40 cm-ig terjedő magas bokrok által megkülönböztethető.

  • “Apollo” szelíd sárga virágokkal rendelkezik, és 20 hétig virágozhat.
  • “Pasaden” Ez egy klasszikus rózsa a miniatűrben, és megkülönbözteti a megnövekedett ellenállás a gombás betegségekkel szemben.
  • “Kaliber” A miniatűr vörösvirágok jellemzik a 2-3 cm méretben, amely a hideg kezdeteig virágzik.

  Gondoskodás

  A Rózsák “Cordana” összes alportja meglehetősen óvatosan igényes, különleges feltételeket kell teremtenie. Amikor egy virágot otthon termesztenek, figyelembe kell venni számos fontos tényezőt, és számos kötelező eljárást végeznek.

  Szállás

  Közvetlenül a növény megvásárlása után meleg vízzel kell mosni, és megoldást kell tennie a kártevőktől. Helyezze a virágot a déli vagy délnyugatra néző ablakokon, és ezt meg kell tenni, hogy napközben más növények mérsékelten árnyékolták. A közvetlen napfény hatása, különösen a nyáron elfogadhatatlan. Az ajánlott levegő hőmérséklete +15.20 fok.

  Locsolás

  Rose “Cordana” szüksége van egy heti vízálló vízálló vízre. Ha hideg vizet használ a csap alatt, az üzem lehet beteg penészmennyiséggel, gyógyító gyógyítással, ami nagyon problémás lesz. Az öntözésnek elég bőségesnek kell lennie, kötelező a túlzott folyadékkal a potból. Ellenkező esetben a rózsa nem virágozhat. Nyáron az üzemnek szüksége van egy kicsit gyakoribb öntözésre, amelyre szükség van a föld szárított felső rétege. Az öntözés során javasoljuk a talaj könnyű lazítását, biztosítva az oxigén beáramlását a növényi gyökerek és a javító levegő cseréjéhez.

  Szükség esetén hosszú ideig ajánlott, hogy elegendő vizet öntsön mély raklapba, és rózsákkal tegye be a cserepeket. Ily módon a növények képesek enni egy-másfél hónapig. Az öntözés mellett a virágok ajánlott heti permetezni, ennek indulási vízhőmérsékletével.

  Podkord

  Az ásványi és szerves trágyák bevezetését évente kétszer végezzük, figyelembe véve a növények növényzetének idejét: a virágzás során és az esernyők megjelenése nem termel. Az etetés optimális ideje tavaszi és őszi. A virágzás kezdete előtt tavasszal történik, és a fő hangsúlyt a nitrogén tartalmú műtrágyákon végezzük. Hozzájárulnak a zöld tömeg bőséges növekedéséhez és a virágzás aktiválásához.

  A nyári hónapokban a rózsákkal ellátott edényeket ajánlott egy erkéllyel vagy terasszal, így ott hagyva, amíg a levegő hőmérséklete a kényelmes +15 fok alá csökken. Amikor a nyitott talajban a mini-rózsák növekedése, rendszeresen végre kell hajtani a gyomlált, lazítást és öntözést, és télen rózsákat fedeznek fel.

  Az őszi időszakban, miután a mini-rózsa elfojtott, a káliumfoszforikus gyógyszerek elkezdődnek. A hideg időszakban támogatják a rózsát, és segítenek neki, hogy télre lépjenek. A kiváló eredmények az ilyen gyógyszerek “epin” és “corneser” bevezetését adják. Az első serkenti a fent említett rész növekedését, és a második segít a gyökerek megerősítésében. Ezenkívül a szobatermesztésnél ajánlott a szoba szellőztetése gyakrabban, ezáltal állandó levegőbeáramlást biztosítva. A tervezetek azonban nem engedélyezhetők.

  Ritkítás

  Annak érdekében, hogy az üzem helyesen és alakuljon ki, rendszeresen kell vágnia. Ehhez megsemmisíti az ágakat, amelyek zavarják a többi fényt és a lélegzést. A kivágott maradványok szükségszerűen eltávolításra kerülnek a potból, különben elkezdenek rothadni, és a virág alsó részének sérülését okozzák. Vágás évente többször ajánlott: tavasszal, a betegeket vagy a sérült hajtásokat eltávolítják, és nyáron – a legrosszabb, görbék és sűrítő bokorszállások.

  A szaniterek mellett a metszés segít az alvási vesék felébresztésében, és növeli az új hajtások oktatásának intenzitását. A növények és a téli ünnep előtt. Ehhez szeptember közepétől a leütközés és az öntözés csökkentése. A levelek egy része tetszik, és elesett, a hajtások tetejét levágták, mindegyikük 5-6 erős vesék. Ezután az üzemet hűvös helyen helyezzük, +8.13 fok és szabadság ebben az állapotban 1-2 hónapig. Miután az első lapok megjelennek, ami azt jelzi, hogy a rózsa már pihent, a pot átrendeződik az ablakpárkányra, fokozatosan helyreállítja a teljes körű gondozást.

  Átruházás

  Általában egy mini-rózsa “Cordana” értékesített kis edényekben, amely egy másik környezetre vonatkozik. Ez annak köszönhető, hogy sok gyártó szó szerint a földi keverékek különböző műtrágyákkal rendelkeznek, amely bemutatható áruszállítást biztosít. Azonban hosszú távú virág van az ilyen körülmények között, ellenjavallt: a táplálkozási elemek ellátását gyorsan szárítják, és a fiatal mellkas szorosan egy kis edénybe kerül. Ezért az ültetési eljárás állandó helyen kötelező esemény, amelyet a vásárlás után azonnal végre kell hajtani.

  Mielőtt új helyen landolnánk, meg kell vásárolnia egy teljes méretű műanyag edényt 1,5-2 liter, vízelvezető rekeszrel és lyukakkal, amelyek extra folyadék eltávolítására szolgálnak. A pot alján egy vízelvezető keveréket kell elhelyezni, amely a clamzit használatához használható, és a talajból felül kell öntenie. Megvásárolható egy speciális tárolóban, vagy önállóan felkészíthető, a kerti földet, a homokot, a komposztot és a tőzeget 2: 2: 3 arányban keverve: 1.

  A növény ültetése így néz ki: Először is, az összes szár, amelyen virágok vannak, eltávolítják a menekülést, és a maradék egyharmada megdöbbent. Ezután a rózsát a Föld földjével együtt eltávolítják, és gondosan ellenőrizzük a gyökereket. Ha hamis vagy gyanús folyamatokat észlel, azonnal eltávolítják őket, és fertőtlenül fertőtlenítő széntartalmú szén vagy zöldek. Ezután a növényt egy edénybe ültetik, hígított fungicid vagy a mangán gyenge oldatával. A rózsa ültetése 2-3 napig eltávolításra kerül egy sötétített helyen, majd az ablakpárkányon van, és teljes körű gondossággal rendelkezik.

  A nyitott talajban a tavasszal ültetett virágok, miután a föld felső rétege +10 fokig melegszik, vagy ősszel. A Cordana optimális feltételei a nedvesség áteresztő gyengeség és semleges talajok. A kertben lévő rózsák nem sokkal különböznek a fazekak leszállásától, és ugyanazon a rendszer szerint kerülnek végrehajtásra. Az egyetlen feltétel a menekülés növekedése: nem lehet kevesebb, mint 30 cm, különben a virág nehéz lesz megbirkózni a külső környezet agresszív tényezőivel, és elpusztul. Az üzem ültetése a nap fényes napján és az eső és a szél hiányában bőven erőteljes talajban kell lennie. Bármi legyen is, ahogyan a növényi leszállás végrehajtásra kerül, javasoljuk ezt egy növekvő holdral, de a kártevők kezelése ellenkezőleg, jobb, ha csökkenhet.

  Reprodukció

  Cordana szaporodik a dugványokkal. Ehhez használja a 3 mm vastagságú hajtások vágás tetejét, 3-4 vese. A vágóhelyet 45 fokos szögben levágják, és a növekedés stimulálója, például a “Kornvin”. Ezután a dugványokat egy álló vízzel ellátott tartályba helyezzük, amelynek hőmérséklete 2-3 fok, hogy meghaladja a szobát. Az első gyökérszőrök általában megjelennek után 2-2,5 hét, ami után kelbimbó lehet ültetni a kis pihenő konténerek. Ha van lehetőség, akkor a fiatal növények egy kis otthoni üvegházat építenek, amelyben kényelmesebb és védettek lesznek. Amikor az első szórólapok jelennek meg, a vágás vágási folyamata sikeresnek tekinthető.

  A Mini-Rose “Cordana” reprodukálása nemcsak elválasztható, hanem magvak is elvégezhető. Ehhez a tél végén a magok magvakat termelnek a palánták palántáiban, amelyek közül a fiatal bokrok a tavasz végéig nőnek, meglehetősen készen állnak a nagy edények átültetésére. A magvak +18 fok és természetes világítás hőmérsékletén következik. A tenyésztés magjait, különösen óvatosan kell választania, csak szaküzletekben vásárolnád őket. Ez annak köszönhető, hogy a fajta hibrid, és rossz minőségű magvak használatakor az új üzemek nem örökölhetik az anyai jeleket.

  Betegségek és kártevők

  Sajnos a Cordan fajták rózsái meglehetősen gyenge növények, és a megfelelő gondosság hiányában gyakran különböző betegségeknek vannak kitéve. A betegség megjelenésének fő okai a gyenge ellátás, a piszkos talajban és a szomszédságban fertőzött növényekkel való leszállás. A rózsák leggyakoribb betegségeit gombafertőzések. A fejlődésük kedvező közege a talaj és a levegő magas páratartalmának tekinthető, valamint a sűrítő bokrok. A gombás lézió első jelei a menekülés alsó részének sötétedése, a sötét foltok kialakulása a leveleken, valamint a fehér vagy szürke ridok megjelenése rájuk.

  A gombás betegségek megjelenésének megakadályozása érdekében javasoljuk, hogy a talaj biológiai fungicidekkel, például “phytoosporin” -ként, “mikosan” és “triphoderm” -ként, valamint “epina”, “circon” és “Novosyl” immunmodulátorokat használjon.

  Megfelelő leszállás, illetékes ellátás, a gombás betegségek és a kártevőkkel való időszerű küzdelem rendszeres megelőzése segít egy gyönyörű és egészséges növény növekedésében, amely több mint egy éve örömmel fogadhatja tulajdonosait.

  A Rose “Cordana” dugványokkal történő terjesztéséről, a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: