Spirae “Shiroban”: leírás, leszállás és gondozás

A Spirea “Shiroban” nevű dekoratív cserje egyre népszerűbb lesz a kertészekkel. Ezt a növényt széles körben használják a tájtervezéshez. Az ilyen típusú spirák előnyei között állóképesség, alacsony költségű és vonzónak kell lennie. A növény másik előnye, hogy jól tolerálja az alacsony hőmérsékletet.

Leírás

A “Shiroban” spirája belép a rusztikus családba. Ezt a növényt különféle fajták különböztetik meg, köztük a “Genpecia” különösen elkülönítve. Spirea egy 0,8 méteres cserje. Bloom a nyári hónapokban fordul elő. Korona sűrű, kerek alakú, átmérője elérheti az 1-1,2 métert.

Megnyugtatja a shirobana barna növényét, feltett porral borított. Hossza átlaguk 2 cm. Levelek vastag borító ágak. A levelek alakja keskeny, emlékeztet az oválisra. A lombozat tetején sötétzöld színű, és tavasszal van borítva.

Csodálatos japán spirea gunpei virágok rózsaszín, fehér és piros virágok egy bokor. Mind a tricolor, mind a kétszínű színezés. A virágzási időszak az őszig tart.

Kiterjessze a legszebb táját a spirál, eltávolítja a fakulót.

Olyan növény, mint a nap és a könnyű talaj. Bár gondoskodhat minden talajról, a készítmény továbbra is tükröződik a bokor és a virágzás mérete. Spirea jól mozog még kemény fagyokat és nyári hőt. Szinte minden klímához alkalmazkodhat. Természetesen a szélsőséges északon vagy Afrikában “Shiroban” nem találkozik.

Ez a fajta, mint a spirál más fajtái, egy kiváló méz, amely lehetővé teszi, hogy kaphasson mellette. Ne felejtsük el a bokrok által kiosztott aktív biológiai anyagokat, és előnyös hatást gyakorolnak a levegőre.

Hogyan kell ültetni?

Ha a növény ültetésekor egyes finomságok megfigyelik, akkor a cserjék különösen buja és szép. És bőséges virágzás figyelhető meg minden évben.

Időzítés

Természetesen, mint a legtöbb növény, a spirire tavasszal ültethető. A tapasztalt kertészek azonban úgy vélik, hogy a legjobban a cserje az ősszel (szeptember első hetében).

Ez az időszak alatt a leggyakrabban a legmegfelelőbb időjárás: egy felhős és egy kis esős.

Hely kiválasztása

A bokrok esetében ajánlott a napfény által megnyitott területeket választani. Bár a “Shiroban” jól növekszik a középső árnyékban. Nincs erős preferencia a talajon. Azonban, hogy több gyönyörű színeket érdemes választani a laza és könnyű talajt. Érdemes megjegyezni ezt mint a feeder talaj, annál nagyobb a cserje.

A talaj előkészítése

A leszállás elkészítésekor először be kell kapcsolni a talajt, és benne szerezzük be a szerves műtrágyákat. Az ültetési anyag nem szükséges előkészíteni. Ezután ellenőrizze a palántákat, és válassza ki a legerősebb és egészséges, kár nélkül, különösen a gyökereken. Ha a gyökérrendszert aláássák, akkor a növény több órán át vízzel csökkenthető.

A Spiraray Landing a gödörben készül. Átmérőjüknek kissé meghaladnia kell a gyökér seedlock területét. Ami a mélység mélységét illeti, körülbelül 0,5 méterre kell lennie. A mélyedés alját kavicsokkal, kavicsokkal, törött téglával vagy agyaghúzóval kell rögzíteni. A kapott vízelvezető réteg homokot, tőzeg- és kerti földet öntött, amelyek egyenlő arányban vannak.

A tapasztalt kertészek tájékoztatják az átfogó ásványi műtrágyát. Egy növény elég 1 evőkanál. Ez több éve biztosítja az élelmiszer bokorát.

Ültetési rendszer

Amikor a kutak teljesen fel vannak állítva, a palánták leereszkednek benne. Fontos, hogy a gyökérrendszer egyenletesen terjessze a gödör téren. Töltse ki a talajt úgy, hogy a gyökér nyak a talaj felszínén legyen, vagy valamivel magasabb. A befejezés után a landolt palánták öntözöttek és megszórva a mulch. Szükséges, hogy a legtöbb nedvességet megőrzik a vonzó körben. Mulch formájában tőzeget, valamint héjat használhat a dióból.

A leszálláskor fontos megjegyezni, hogy a növény pörkölő sertései meglehetősen nagy, és jelentős területre van szüksége.

Ha a buscher nem ülteti, akkor legalább 50 centimétert kell hagynia, és szomszédos. A sorok között 70 centiméterrel kell szembenéznie a távolságnak.

A gondozás jellemzői

A “scoban” nem igényel különleges feltételeket. Minimális ellátás, és örülni fog minden nyári buja színes virágok. Télen a felnőtt növények gyakorlatilag nincs szükségük. Fiatal palánták, amelyek nem olyan erősek, különleges gondossággal jár. Javasoljuk, hogy a száraz levelek jó rétegét fedjük le.

Olyan területeken, ahol nincsenek dudorok, a bokrok gazdag körét is érdemes megszórjuk száraz levelekkel vagy mulkkal. Az ilyen intézkedések nem károsítják a növényt, és lehetővé teszik, hogy jobban csökkenjen a kemény körülmények között.

Locsolás

A root növényi rendszer meglehetősen közel van a talaj felszínéhez, így fontos az időben történő öntözés. Ha a nedvesség nem elég, akkor a bokrok lassabb lesznek, és a virágzás gyenge lesz. Azonban a túlzott öntözés károsítja az üzemet.

A forró nyár optimális lehetőségét néhányszor havonta öntözés cserje. Egy fiatal növényen 10-15 liter vizet töltött. Természetesen, ha láthatod, hogy a Föld keményen megszárad, akkor gyakrabban lehet vizet. A virágzás és a vágás után is szükség van az öntözésre. Ebben az időben lehetőség van a víz vízmennyiségének növelésére. Érdemes megjegyezni, hogy a fiatal szellemeket gyakrabban kell öntözni, mint a régi.

Az öntözés és az esőzések után fontos, hogy lazítsa meg a talajt a bokrok alatt, hogy ne okozza a túlzott tömítését.

Az eljárás végén a bokrok tőzeg, komposzt vagy dió héj alatt mászhatsz a földre. Még mindig nagyon fontos, hogy rendszeresen eltávolítsa a gyomokat.

Podkord

A lopás cserjék gyakran tavasszal költenek. Hatás átfogó műtrágyák, az általuk csatolt utasítások szerint. A fiatal palánták esetében további táplálkozást és nyáron léphet be. Cowboat, víz és szuperfoszfát keveréke alkalmas műtrágyaként. Ajánlatos az első nyári hónapban táplálkozni.

Ritkítás

Metszés – a spirirek gondozásának másik kötelező szakasza. A cserje gyönyörű kilátásának fenntartása érdekében kívánatos minden tavasz metszése. Hangsúlyozni kell, hogy az összes fajta, beleértve a “Genpecát”, jól tolerált hajvágás. A cserjék alakja saját belátása szerint adható meg. A legfontosabb dolog az, hogy a vágás időben nem tönkrement.

biztos, Először is szükség van olyan felnőtt növényekre, amelyek nagy méretben különböznek egymástól. A szépség mellett a spirál tavaszi fodrásza hordozza az egészségügyi funkciót. Ebben az esetben van ideje metszeni, lehetőleg az első levelek megjelenése előtt. Ami a hajtásokat illeti, fel kell oldani a veséket. Ugyanakkor nem kell megbánni gyengítve vagy már teljesen halott ágak, jobb, ha teljesen eltávolítják.

Nem kell félnie, hogy túl sok ágat vág, mert nem árt a túzok. Érdemes megérteni, hogy minél nagyobb a régi, annál jobb, ha az új hajtások mennek.

Ennek eredményeként az üzem megfiatalodik, erősebbé és vonzóbbá válik. Emlékeztetni kell arra, hogy a cserjék megfiatalításához való megszakításnak négy évvel a leszállás óta négy évvel meg kell tartani. A kardinális eltávolítás ajánlott 30 cm hosszúságú megszakításra.

Néha egy ilyen eljárás után a Spiraz rosszul helyreáll, gyengíti, kevés virágzik. Ebben az esetben ki kell cserélni egy új bokor. Különösen gyakran történik, ha a fodrász nem történt meg időben.

A megfelelő vágás lehetővé teszi, hogy a bokrokat tiszta formájú, leggyakrabban lekerekítették.

Ha egyáltalán elhanyagolta a hajvágásokat, a nagy súlyban eltérő régi hajtások elkezdenek hajlítani a talajra. Ennek eredményeként a növény egy gyönyörű kilátást veszít. Fontos a vágás után, majd táplálja az üzemet ásványi vagy szerves műtrágyákkal. Használhatja a keveréküket is.

A tenyésztési módszerek

Genpei különböző módszerekkel terjed, amelyek közül a kertészek választhatnak a legkényelmesebbek.

Ásás

A cserje tenyésztési csapokat leggyakrabban használják. Ez a módszer az, hogy az erős ág a lehető legközelebb áll a talajhoz. Fontos, hogy a folyamatban, amit nem tartott fenn. Az ág végét a földre kell törni. Ebben a helyzetben az ág rögzítve van egy konzol vagy csak egy nehéz tétel segítségével.

A húzás után teljes körű gyökérrendszer alakul ki, elválasztható a főbokról és transzplantációból állandó helyre. A legjobb, ha a tartályok esnek, hogy a következő évre transzplantáljon.

Cherencia

A dugványok is nagyszerűek a tenyésztésre. Ezzel a módszerrel az ülőanyag jó, még akkor is, ha nem használ növekedési stimulánsokat. Először is meg kell látni egy bokorot, és válassza ki, hogy meneküljön, hogy nem több, mint egy év. Ezt szinte a gyökér alá kell vágni. Az ágat több részre kell osztani, hogy mindegyiknek nincs többé 6 lapja.

A vágás hosszában körülbelül 15 cm legyen. Az alsó részétől el kell távolítani a lombozatot, és a fennmaradó levelek 50% -kal csökkentek. A dugványokat ezután 3-6 órán keresztül kezeljük epin-készítményt, amelyet 1 ml / 2 liter víz sebessége. A dugványok alsó vágásainak feldolgozása után a növekedési stimulátort például a “Korninn”.

Most már a fúvókák a tartályokban, amelyek homokkal tele vannak, homokkal. A fújás 45 fokos szögben történik. A kapacitást filmekkel vagy bankokkal kell lefedni, és eltávolítani kell az árnyékba. Naponta többször a palántáknak permetezniük kell. Az első hőmérséklet csökken, a konténerek dugványokat éljenzett a talajba és a tetején egy jelentős réteg száraz lombozatot. A dugványok hengerének meleg napja és a szabadtéri talaj.

Bush elosztása

A vegetatív módon érdemes megemlíteni a spiria megosztását. Ez a módszer alkalmas mind az őszére, mind a tavaszi első hetekre. Az ilyen reprodukció hozzájárul a bokrok gyors növekedéséhez. A hiányosságok közül érdemes megjegyezni a gyökerek esetleges károsodását, amikor elválasztják és a fertőzés kockázatát. Ennek elkerülése érdekében, A bokrot csak éles tárgyakkal és palánták fertőtlenítésével kell osztani egy fungicid oldat segítségével.

Maga a módszer az, hogy a cserje ásni a talajjal. Ezután a gyökérrendszer víztartályba merül, hogy a talaj lágyulása. Tehát könnyebb lesz megosztani a gyökereket. Általános szabályként egy növény 3-4 részre oszlik. Kívánatos, hogy mindegyiknek egyenlő mennyisége van. A szokásos módon osztva, azonnal állandó helyen.

Magok

A spiraia reprodukció magjai rendkívül ritkák, mivel a növény gyakran elveszíti fajtájának tulajdonságait.

Leggyakrabban ezt a módszert a tenyésztők használják, hogy új fajtákat kapjanak.

A vetőmaggyűjtést az ősszel végezzük, majd a téli időszakban az elkészített talajban tartott tartályokban kilakolták. A hatékony csírázáshoz ajánlatos a tartályokat egy filmmel vagy üveggel lefedni, és meleg helyre tegye őket. Rendszeresen a filmet vagy az üveget levegőre kell emelni. A csírák megjelenésével meg kell permetezéssel hidratálni őket. A nyílt talajban a nyílt talajra való visszahúzódás a szokásos módon történik a tavaszi időszakban.

Betegségek és kártevők

A cserje megkülönbözteti a különböző betegségekre való perzisztencia, de neki veszélyes néhány típusú kártevők. A legveszélyesebbek között érdemes kiemelni egy mancsát. Ezt a rovarot a lombozat vékony webével láthatja. Ismerheti meg a kártevőnek a sárga és elesett levelek támadásáról.

A webes kullancs nagyon gyorsan vezet, hogy a cserje kimerült. Ezért, amint a pesti tartózkodás jelei láthatóak, meg kell kezdeni vele foglalkozni. A rovarirtók erre alkalmasak. A tapasztalt kertészek ajánlott a “Carbofos” és a “foszfamid” használatához az általuk csatolt utasítások szerint.

Július közepétől érdemes figyelmet fordítani a bokrokon lévő levéltetvek jelenlétére. Különösen ezért szükség van arra, hogy kövessék, ha vannak anthills a telken. Pest eszik virágzatokat, pontosabban szar a lédús anyagok. A levelek rovar sűrűsödik lyukak.

Ahhoz, hogy megszabaduljon ebből a kártevőből, használhatja a “pirimore” nevű eszközöket. A népi módszerekből kőris vagy háztartási szappan oldatot használhat, amelyet előre meghatározottnak kell tekinteni.

A kártevők és a támadások megelőzése érdekében a lehető legjobban elvégezheti a speciális integrált eszközök használatát. Megtalálhatja őket kerti üzletekben.

Javasoljuk, hogy a szeszes italokat a vágás után, tavasszal.

Alkalmazás a tájtervezésben

A “Shiroban” spirálja gyakran használták a kertek és a parkok tervezésében. Érdemes megjegyezni, hogy a Gunpei sok növényfajnak jó szomszédja. Ez lehetővé teszi, hogy nagyszámú dekoratív csoportot hozzon létre a spirirekkel. A legfontosabb dolog az, hogy kiválassza a megfelelő cserjéket és virágokat, hogy örömmel töltsék ki a kilátást a kora tavasszal, egész nyáron és a lehető leghosszabb ideig.

Az eredeti összetétel akkor fog működni, ha a japán torony elsőbbségi körében parquinin, Campanery Shadow, Cerastium, Meduse.

Ezek a növények létrehoznak egy színes szőnyeget, amely hangsúlyozza a japán cserje a legjobb oldalakat.

Érdekes kombinációt kapunk ömlesztett fajokkal, különösen a rugós időszakban. Spireu kombinálható nárciszokkal, tulipánokkal. Összetétel létrehozása, fontos megjegyezni, hogy a virágoknak harmonikusan meg kell nézniük az általános képet.

A látványosan leírt üzem a tűlevelekkel együtt fog kinézni. Itt fog jönni Tuya, Juniper, lucfenyő.

A bokorból sűrű élő magasságot, határokat vagy hangsúlyt kaphat a lejtőn.

A növényágak tökéletesen néznek ki a csokrokba. “Genpeca” kétségtelenül képes lesz kiváló dekoráció az oldal, hozza egy különleges légkört.

A Schobanan Spiray rövid áttekintése az alábbi videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: