Spirea “Gold Fontain”: Leírás, leszállás, ápolás és reprodukció

A legtöbb esetben a “Gold Fontein” spirea a csokrok és az esküvői dekoráció kialakítására szolgál az eredeti megjelenése miatt. Kis virágok, a hosszú szárak mentén.

Ha vágya van, hogy ezt a virágot kerti dekorációként használja, akkor sok helyet kell, mert a tornyok egyéni bokrok elérhetik a három méter magasságot és 7 – szélességét.

Jellegzetes

A kultúrát a Spiaea Cantoniensis és a Spiraea Trilobata két fajának átkukása eredményeként kaptuk. Spirea egy ömlesztett cserje, amelynek váza alakú, hosszú lépcsőzetes szárakkal rendelkezik.

A növény a nyári időszakban kedveli a szemét. Scroll a kis virágok átmérőjű, legfeljebb 10 mm-es napernyők. Spirea-nak sok kertésznek kellett lennie a virágok számára feloldott szórólapokként.

A Wangutta Gold szökőkút gyorsja. A növény levelei halvány zöldes színezékkel rendelkeznek az alsó és a gazdag zölden – felülről. Tojás alakú formájuk, a ruhák széle mentén. Hossza 20 mm-ig.

Agrotechnika

A tenyészet ültetése tavasszal történik. Hogyan fogják előállítani, a Spirea sikeres virágozása a jövőben függ.

A kezdethez van egy hely a növekvő bokor. Jól kell világítania.

A kultúra nem igényes a talaj állapotához – mind a savanyú, mind a lúgos talajokon nőhet. És bár az előnyös hidratáló, ellenáll a száraz időszakban. Szintén biztosítja a helyszín vízelvezetését is.

A fajok legtöbb növénye alacsony világítással növekedhet, csak a virágzás tevékenységét csökkenti, és a levelek lassulnak. Azok számára, akik a lakásban nőnek, további világítást kell végezni.

Emlékeztetni kell arra, hogy nem minden Wangutta Spiray fajtája hosszabb ideig tarthat közvetlen napsugárzás alatt: az egyik virágzik és tele van napfénytől, mások ellenkezőleg, elhalványulva. És a növények komoly égési sérülést kaphatnak.

A Spiria-hoz való leszállás előtt meg kell ásni egy lyukat, amelynek szélesebbnek kell lennie, mint a gyökerekre. A komposztot a kapott lyukba helyezzük, a mélyedés 50% -át kitöltve, a fennmaradó 50% a talaj. Keverjük össze a komposztot a legközségesebb lapáttal. A gyökérrendszert az alakított jól elosztják, és elaludt komposztdal.

A spirei növény legalább 0,10 m távolságra van szüksége egymástól.

Hogyan kell törődni?

Spereray Care több szakaszból áll. Ha nincs vágy, hogy harcolj a gyomnövényekkel és gyakran vízzel, akkor a mulaszt a lyukba kell tennie. Ez az eljárás képes lesz megoldani számos problémát.

Az öntöző leszállása hetente egyszer, különösen száraz nyáron.

A kultúra biztosítása az összes hasznos anyaggal, minden évben 1 cm-es komposztot kell hozzáadni. A gyökerek intenzív kialakulását stimuláló foszfor, amely táplálkozásként alkalmas. A leszállás folyamatában és az első növényzet során kerül sor.

A legtöbb esetben, amikor a növény ülteti, készítsen egy vízgyűrűt, amely egy sűrű föld egy halom. Ez az eljárás segít a közvetlen nedvességet a leszállás külső széleihez, és lendületet ad a felszínen új hajtások megjelenéséhez is.

A gyűrű egy másik rétege lehetővé teszi, hogy megakadályozza a károsodás és a folyadék felhalmozódását az öntözés után.

Ritkítás

Nyáron vagy ősszel, metszés. Az összes halott és sérült szár eltávolítása egy jól élesített késsel vagy ollóval. A fennmaradó ágakat úgy vágják le, hogy a szükséges magasság és szélesség.

Előnyök

A fő előnyökhöz Ez a fajta magában foglalja:

  • a talajnak, ahol növekszik;
  • fagyállóság;
  • Virágzik már a tavaszi időszak végén.

A Wangutta Spiraya az élő sövények kialakítására szolgál, valamint más színekkel együtt és egy. Jól néz ki a víz szélén és a kőből származó pályák mellett.

Téli előkészítés

Spirea “Gold Fontaine” ellenáll a fagyoknak, ezért nem szükséges megerősíteni a téli időszakra. Az esetek ismertek, ha egy nem digitált bokor tolerálta a hőmérséklet -35 Celsius fok.

Ezek csak az ország északi régióiban vannak borítva, ahol a hőmérséklet -40 Celsius fok alá csökken. Ott, a cserje gyökerei zóna száraz lombozat, film vagy padlóburkolat borítja, hogy a kultúra túlélje a fagyokat. Ha a rugó a tavasszal megtalálható, akkor el kell távolítani őket, hogy a növény ne tölti a vitalitásukat.

Az első teleket azonban fiatal bokrokkal kell borítani, hogy teljesen gyökerezik, és nem befolyásolták a hideget.

A tenyésztési módszerek

Spiraray tenyésztési folyamat Többféle módon jön:

  • dugványok;

  • gabonafélék;

  • osztály.

A vágások 2 héttel a virágzás után kivághatók. Hosszú furcsa hajtást szolgálnak. Ugyanakkor nem kell kárt okoznia. A gyökerek megjelenítéséhez a dugványokat egy tartályba helyezzük, amely egy szubsztrátumot tartalmaz, egyenlő arányú tőzeg- és folyópartral. A következő évre a megjelölt gyökerekkel rendelkező dugványok nyitott földön ültethetők.

Reprodukció betűkkel – a legegyszerűbb és leggyakoribb módja annak, hogy bármely, még egy kezdő kertész is használható. DA spirál tenyésztés ilyen módon szüksége van a talajra a talajra. A mélyedésbe kell helyezni, hogy a teteje egy pár centiméterre van-e. A talajhoz kell csatlakoztatnia a szivattyúkat a hardverrel, és a tápanyagokkal megszórjuk a talajt. Az ilyen hajtások öntöznek, és a télen lombozat vagy film borított. Tavasszal az ág, amely gyökerezik, el kell választani a cserjétől és a földet egy új helyen.

A spirire-t a fő bokor transzplantáció során elválaszthatja. Itt megoszthat egy nagy bokorot néhány kicsibe. A fő állapot az egészséges hajtások jelenléte. A Spirire megosztása óvatosnak kell lennie, hogy ne sértse a gyökérrendszert.

Az Arany Fontain Spiray rövid áttekintése, lásd az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: