Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

A tűlevelű fák szerelmesei pontosan ismerik az ilyen szót, mint kém. Nagyon szépnek hangzik, de a tűlevelű sziklák fái meglehetősen veszélyes betegségét jelöli. Tekintsük többet, mint fontolja meg a spit fajtáit, a megjelenés okait, valamint a harc módszereit.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Leírás

Schute egy meglehetősen híres betegség, amely megfelel a tűlevelű növények között. Az ő okozati ügynöke ascomycetes. Szó szerint Schüzten a németül “csővezetékként” fordítja. Ebben az esetben a tű színe megváltozik, akkor a devies és a. Ezt a betegséget több fajta képviseli, de mindegyik magas páratartalommal történik. Különösen figyelmeztetni kell a tűlevelű szépségekre az elhúzódó esőzések során, hogy felismerje a betegséget a fejlődés kezdetén, akkor könnyebb lesz megbirkózni vele.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Fontos! Gyakran, Schute találkozik a tűlevelű fákkal 2 és 3 év az élet. Bár a felnőtt fák erősen károsíthatják ezt a betegséget.

Nézetek

Ezt a betegséget több fajta képviseli. Tekintsük többet a leghíresebb formákról.

Jelen

Jellemzően a betegség e formájának jelei tavasszal észrevehetőek. Kezdetben a fák tűjén enyhén észrevehető adó, de idővel barna színű. Ezután a tűk bővelülnek, és ha nem veszi a gyors harci intézkedéseket, a fa meghalhat. Összességében, a télhez közelebb, a kanapén, mind a fukott, mind a fa, amelyek még mindig a fán vannak, akkor kezdődik képeket fekete. Ők, akik menedéket kapnak a téli kórokozó ügynök számára, és már a tavasszal már képes lesz megölni a fákat.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Rendes

Ez a típus általában a fenyőben és a fenyőben található.

  • Szokásos pók fenyő. Ez a betegség kíséri azt a tényt, hogy a chevings elpirul, amely után fekete csíkokkal borítottak. Általában megtalálható vagy késő tavasszal, vagy ősszel. A Schute sajátossága az, hogy az érintett tűk nem azonnal leesnek, és még mindig a következő tavasszal menthetőek. De a kóros ügynök észrevehető a nyár végén. Az apotézisek általában 2 mm-re vannak, míg az űrlap egy oválisra hasonlít. Mivel a kórokozó kis méretű, a közeli fák könnyedén fertőzhetnek.
  • Rendes pók ate. Általában a tavaszi lucfenyő (áprilisban vagy májusban). Kezdetben a tűk sárga vagy barna árnyalatot kapnak, és végül elkezdenek lenni. Már a nyár végén a fekete kiterjesztett oktatás megjelenik a chevings-en – ezek okozati ügynökök. Testhosszuk akár 3,5 mm. Ilyen formációkban a viták tökéletesen túlterheltek a környező fák megfertőzésére. Különös figyelmet kell fordítani a fiatal fülekre és az önmamintára.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Barna

Általában tűlevelű fák, mint lucfenyő, cédrus, fenyő, boróka és fenyő szenvednek. A vereség első jelei március-áprilisban észrevehetőek, bár kezdetben fa esik az ősszel. A kórokozó a gomba herpotrichia nigra, amely még mindig a hó alatt jelenik meg. Amikor a hó elkezd olvad, akkor a tűk már barna-fekete árnyalattal rendelkeznek. Ennek eredményeként a halott tűk rohannak a hajlításra, és nem esnek ki sokáig. Már szeptemberben fekete jutalékok vannak kialakítva a tűkön – a keskeny lyuk, amely egy keskeny lyukkal rendelkezik, amely egy keskeny lyukkal van ellátva.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Havas

Ez a faj varrnak ilyen szokatlan nevű, hiszen általában a gombafejlesztés 0 fok alatti hőmérsékleten fordul elő. Általában ez a fajta megtalálható azokon a fákon, amelyek csíráznak a területen, ahol a hótakaró magassága legalább 50 cm. Miután a hó megolvadt, szürke árnyalat van a tűkön. Ezt követően a rágás születik, majd szürke. A sötét potenciák megjelenése jelzi az oktatók lokalizálásának helyét. Már a tű nyár után egy fehér-Ashona megszerzi, hogy összeomlik, de nem hagy sokáig.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Tekintsünk több fajra, amelyek megtalálhatók a tűlevelű fák bizonyos fajtáiban.

  • Fenyő. A Hypodermella Sulcigena Fungus érinti a fenyőt. A csészék szürke raideket szereznek. A fertőzés általában a nyár elején történik. Az eredetileg fertőzött tűk sárgavé válnak, majd szürke. Általában az érintett tűket egy barna-lila árnyalatú egészséges csíktól elválasztják.
  • Vörösfenyő. Ez a fa mind a hypodermella laricis és a meria laricis is szenved. Általában csodálkozik a gomba fiatal fák, amelyek csak 1-2 évesek. A betegség kezdete májusban észrevehető. Kezdetben a tűk vörös-barna foltokkal vannak borítva, majd növekednek és összeolvadnak, barna raideket alkotnak. Még a legkisebb szellővel is, a tűk esik. A belsejétől a kondiók képződnek, amelyek fehér pontok – ezek haszontalan viták.
  • Fenyő és boróka. A fák összekapcsolása barna vagy piszkos sárga színű. Jellemzően az első jelek június elején nyilvánulnak meg, míg a tavalyi tűk először szenvednek. Már közelebb van az őszhez a tűkben, fekete kerek pontok alakulnak ki, amelyek tartalmazzák a gomba spóráját, ami a betegség okozati tényezője.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Kezelés

Kezdetben nem volt szükség a tűlevelű fák kezelésére Schute-ból, meg kell próbálnia elkerülni a feltételeket, ami a megjelenéséhez vezet, nevezetesen:

  • Szükséges a tűlevelű fákat sima területeken;
  • A fákat védeni kell a széltől;
  • Jobb, ha előnyben részesíti a homokos talajt, és nem agyagot, mivel magasabb nedvességtartalmú, ami a gombák reprodukálásához vezet.

A kiváló megelőzés a bukott tűk területének tisztítása, és érdemes minden évben előállítani.

De ha a fák még mindig csodálkoznak a gomba, akkor egy megfelelően tartott események komplexumával, ez a betegség gyógyítható. A betörő folyadék permetezésére kell használni. Kiváló megoldás lesz a vékony vagy kén vízszuszpenziója. A nitrofenák vizes oldata megbirkózik a vörösfenyődel. Szibériai cédrus és a tui kezelésére a fungicid. A kezelést kétszer kell elvégezni: a nyár második felében és az első feldolgozás után 20 nappal.

Spit: fajták, a küzdelem megjelenésének és módszereinek okai

Arról, hogy milyen betegségek vannak tűlevelű fákban, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása