Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

A tűlevelű fák szerelmesei biztosan tetszik a miniatűr kanadai lucfenyő “Alberta Glob”. Ez a növény különleges ellátást igényel, de vonzó megjelenése érdemes fizetni a csatolt erőfeszítésekre és erőfeszítésekre. Fontolja meg a kanadai ATE ALBERTA GLOBE JELLEMZŐI JELLEMZŐI JELLEMZŐK: Hogyan üzembe és gondoskodást, reprodukciót és kezelést.

Leírás

Kanadai lucfenyő “Alberta Glob” körülbelül fél évszázada. Először felfedezték a huszadik század végén a huszadik század végén Hollandiában. Kertész K. String vonzotta a falu kerek koronáját. A növény véletlen mutáció következtében jelent meg, de a jövőben a fajok a kiválasztás segítségével rögzítették. Ez a fajta, és megkapta a Glaucy “Alberta Glob” nevét.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

A kanadai lucfenyő még mindig Sisaya és White néven ismert. Kezdeti formája – kúp. A fő különbség mérete, de az ellátás és a termesztés finomságai azonosak. Tehát 30 évvel csak 1 méteres bélszélességgel eléri a 0,7 és 1 méteres magasság elérését. Érdemes megfontolni azt a tényt, hogy a kiválasztási fajok jelentősen lassabbak. Kezdetben az első néhány évben a fenyő mind a magasság, mind a széles, 2-4 cm. Csak 6 vagy 7 évig 10 cm-re növekedhet, és általában aktív növekedés folytatódik 12-15 évig.

A tízéves fenyő már kialakult egy koronát, amelynek átmérője 40 cm. Most a fa már állandó hajvágásnak van szüksége, hogy a Krone ne veszítse el az űrlapot. A koronát nagy sűrűség jellemzi. Az új hajtások világosbarna. Szinte észrevétlenek nagyszámú tűért. A szezon elején a tűk eléggé fényesek, de közelebb kerülnek az őszre, ez világos zöldvé alakul. Ez egy csodálatos aromája, amely nagyon hasonlít a fekete szívű.

Nagyon ritkán van rajta. Általában a hajtásokon jelennek meg. A kúpokat hengeres és kompakt formában különböztetik meg.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Leszállás

A lucfenyő Alberta Globe nagyszerűen érzi magát az árnyékban található hűvös helyen, bár a napsütésben is növekedhet. A teljes hatások erős szél, meglehetősen közel állnak a felszín alatti vizek, valamint a sóoldat, a száraz vagy sűrű talajok kirakodása. Érdemes megjegyezni, hogy a nedvesedés a gyökérnyagok halálához vezet, ennek eredményeként a fa meghal. Az optimális választás a laza talajok. Nagyon fontos, hogy a falut télen és kora tavasszal árnyékolja a falut.

Az ültetéshez tartozó gödörnek 70 cm mélységét és 60 cm átmérőjét kell levágni. Ezután szükség van a morzsákra vagy a törött téglából származó vízelvezetésre. Vastagsága körülbelül 20 cm legyen. De a termékeny keverék előkészítéséhez érdemes agyagot, homokot, savanyú tőzeget és gyepet venni. Lehetővé teszi a humusz hozzáadását, valamint körülbelül 150 g nitro-foszfossot műtrágyaként.

Szükség van palánták megszerzésére az óvodában, míg koruknak 4-5 évnek kell lennie, mert ebben az időben az oldalsó ágak már kialakulnak. Ugyanakkor a gyökérnek a talajjal kell ásni. Ha vásárol egy fát a boltban, akkor érdemes figyelembe venni a konténer opciókat. A beszállás előtt nagyon fontos, hogy a fenyőt a tartályban lévő fenyő legyen, a gyökere nem szabad megszáradnia.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Fontos! Ne vásároljon kanadai fenyőt egy nyílt gyökérrendszerrel, mert ebben az esetben nagyon kis esély van a túlélésre egy új helyen.

Amikor a leszállás alatt lévő gödör már meghal, akkor érdemes a termékeny keverék részének 2/3-ot önteni, mindent vízzel öntjük, és várjon, amíg mindent megelégednek. És csak 14 nap elteltével közvetlenül az ültetvényre mozoghat, tapadva a következő cselekvési algoritmushoz:

 • A lyukból érdemes eltávolítani a földet, hogy a gyökérnyagok ültetése esetén a gyökérnyagok egy szinten a szélekkel voltak elhelyezve;
 • Ezután kezdje elaludni a gyökérrendszert, a talaj tömítése közben; Ha a fenyő egy darab földön ásott, burkolatba csomagolva, akkor nem szabad eltávolítani az anyagból;
 • Amikor a lucfenyőt ültetik, a talajt pontosan meg kell határozni mindkét láb;
 • Utána egy földes görgőt készítsen a prioritási kör körül;
 • A fa jól kell öntenie, míg egy fa 1 vödör vizet hagy;
 • A folyadék felszívása után savas tőzeggel van ellátva, a rétegnek legalább 5 cm-nek kell lennie.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Gondoskodás

A lucfenyő Alberta Globe gyönyörűnek tűnt, és egészséges volt, jó gondoskodásra van szüksége.

Locsolás

A kanadai lucfenyő “Alberta Glove” bőséges öntözést igényel a leszállás után. Különös figyelmet kell fordítani az első két hét öntözésére. A falu moukthed, így ha lehetséges, érdemes a vízből a tömlőtől, vagy a szökőkút közelében helyezkedik el. Az öntözést reggel és este 18 óra múlva kell elvégezni. Ebben az esetben a Krone megszáradhat, mielőtt a levelei a napsütötte sugarak alatt lesznek, és este lesznek ideje, hogy megszáradjon a sötétség megérkezéséig.

Ha a tűk nedvesek, akkor a penész képezheti őket.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Alárendelt

A fiatal lucfenyő etetésre van szüksége. Érdemes figyelmet fordítani a műtrágyákra, amelyek kizárólag tűlevelű növényekre vonatkoznak. Minden szezonra külön kell megvásárolni, mivel más tartalmak lesznek. Nagyon fontos, hogy betartsa az utasításokat, hogy ne tegye túl az adagot.

Kiváló választás a kitermelő etetés, amely nagy hatással van a falu külső vonzerejére. Használhatók többé 2 hétenként.

Mulogálás és lazítás

Mivel az alsó ágak szinte a földön találhatók, a talaj lazítója szükséges. Ezt az eljárást több éven át történő leszállás után kell elvégezni, nevezetesen: minden egyes öntözés után. Egy speciális eszköz értékesítésre kerül, amely rettenetes sekély, mert a fák gyökerei mennek. A mulcháláshoz savas tőzeget vagy tűlevelű fákat kell használni, előkezelve fungicidekkel. Ily módon a talajban nedvességet tarthat, védi a gyomok előfordulását, és létrehozhat egy speciális réteget az alsó ágai számára, hogy közvetlenül a talaj.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

A korona tisztítása

Mivel a kanadai fenyő nagyon vastag koronával rendelkezik, tisztításra van szüksége. A koronában a víz nem esik, ami szárazságot eredményez, a pincerek megjelennek. A szokásos vágás kényelmetlen és nagyon nehéz, sok kertész a tisztítással foglalkozik. Először teljesen fel kell szerelni, kesztyűt, védőszemüveget, védőszemüveget, csomagolókat és légzőkészüléket, mert a tisztítás során sok por alakul ki, és a növények tűje karcolja meg a bőrt. A tisztító koronák kizárólag száraz formában vehet részt, így az öntözés után néhány napnak kell lennie.

Szükséges az ág ágait, tekintse meg az összes szárított Cheva-t. Tisztítás után a fát a réz alapú fungicidel kell kezelni. A speciális feldolgozás a fa belső oldalát igényli.

A daru tisztítást évente legalább háromszor kell elvégezni, de természetesen gyakrabban jobb.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Téli előkészítés

A lucfenyő Alberta Globe nem fél a fagyoktól, de most a kirakodás utáni első év fiatal egyháza védelmet igényel a hőmérséklet-rezsim csökkentése ellen. Általában agrofluoriddal vagy husky segítségével burkoltak. Ezt követően egy mulching savas tőzeggel készül, tavasszal egyszerűen keverhető a talajjal.

Szükséges kanadai fenyőt kell kitölteni egy kálium-foszfor komplexummal.

Reprodukció

Az ATE Alberta Globe reprodukcióját általában dugványok vagy vakcinázással állítják elő. Ha megpróbálod ezt a magot, akkor az eredmény egy fajfa. A vakcinázások használata, valamint a shilling – ez egy meglehetősen nehéz feladat, így jobb az újonc gardes számára. A korona alján levágni kell a gallyat, és hossza legfeljebb 12 cm legyen. Meg kell vágni egy kis darab kéreg. A vágást a gyökér alakú stimulátorral kell kezelni. Ezt követően a dugványok homokba vagy gyepen ültetnek, a mélységnek 2-3 cm-re kell lennie.

A menekülés része, amely a talajban található, megszabadul a tűktől. Minden tartálynak lyukakkal kell lennie, hogy a víz elforduljon belőle. A dugványokkal ellátott tartályokat hűvös üvegházban kell elhelyezni, ahol szervezett öntözés lesz. Azok a dugványok, amelyek gyökerezik, továbbra is transzplantálnak a talajban, amely szűkített talajt, tőzeget és homokot tartalmaz. Körülbelül 5 év után a szárakat állandó növekedési helyre lehet ültetni. Ha a vese a fa tetején van kialakítva, akkor azt jelenti, hogy készen áll a transzplantációra.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Pestek és betegségek

Az ATE Alberta Globe legizgalmasabb kártevője egy webes kullancs. Ez általában a nedvesség hiánya jelenik meg. Ha nem tisztítja és hidratálja a koronát időben, akkor a fenyő a kullancsok üléséhez válik, és így a többi fák fertőzhetnek a közelben. Gyakran előfordul, hogy a lucfenyő Alberta Globe kártevőktől szenved, mint például:

 • Hermész;
 • Galleal hullám;
 • lucfenyő;
 • Caterpillar “kolostor”.

Az ATE Alberta Globe leggyakoribb betegségeinek a következőket kell tartalmazniuk:

 • rozsda;
 • rothadás;
 • Fuzariózis;
 • Luc vertum;
 • a kéreg nekrózisa;
 • Köpő (normál és hó);
 • Átmenő rák.

A kártevők megszabadulása érdekében a rovarölőszereket kell alkalmazni. De az akaricidek segítenek megszabadulni a kullancsoktól. A fungicidek különböző betegségek kezelésére alkalmasak. A fa korona feldolgozásához érdemes a rézet tartalmazó gyógyszereket használni.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Használat a tájtervezésben

Napjainkban a tűlevelű fákat egyre inkább használják a tájkép kialakításában, mivel javítják a levegőt, telítse ki a fitoncidekkel. Ezenkívül a hideg régiókban a szokásos fák körülbelül hat hónapos lombozat nélkül állnak, és csak tűlevelű növények díszítik a tájat. A kanadai lucfenyő Alberta Globe kis magasságot vonz. Nagyszerűen néz ki a kis kertekben. De tágas helyszíneken a kanadai lucfenyő gyakran alacsonyabb vagy közepes szintű kialakítására szolgál.

Mivel a lucfenyő Alberta Globe lassan növekszik, kompakt méretű és vonzó koronával rendelkezik, gyakran használják hegymászásban, ROCARIA-ban. Az ilyen fa tökéletesen illeszkedik a kertbe, keleti vagy angol stílusban készült kertbe. Ez a fenyő gyakran használják a tui helyettesítését. A fát még az árnyékban is meg lehet termeszteni.

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

Spruce kanadai Alberta Glob: Leírás és növekvő tippek

A kanadai lucfenyőnek van egy zöld havoy, amely csodálatosnak tűnik. Tökéletesen ötvözi a különböző dekoratív fákkal, valamint a virágokkal.

A következő videóban rövid áttekintést talál a kanadai evett “Alberta Glob” -ról.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása