Stihl benzinvágók: Jellemzők, modellek, szálasok és tippek használata

A magas színvonalú benzin-trimmereket gyártó céget 1926-ban alapították Andreas Khtil. Ez volt a német vállalkozó, aki fő célt ért el a famegmunkáló ipar munkavállalói maximális enyhítésére. Most a márka különböző technikái, Németország mellett, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Kínában és Ausztriában.

Sajátosságok

Amikor beszélünk tervezési jellemzői és működési tulajdonságok a termék a gyártó híres az egész világon, meg kell, hogy fordítsanak különös figyelmet a fő versenyelőnyt. A benzin-trimmerek előnyeihez Stihl fű, az elektromos modellekhez képest tulajdonítható:

 • Az eszköz teljesítményének függése kizárólag az üzemanyag jelenlétéből és mennyiségéből származik;
 • viszonylag kis súlya zsinórok;
 • maximális egyszerű eszköz és működés;
 • az erőműnek a kaszáláshoz való alkalmazkodás, beleértve a vastag bozótokat is;
 • gazdaság;
 • Manőverezhetőség és funkcionalitás.

Természetesen nem volt kifejezett hibák nélkül, amelynek listája magában foglalja:

 • az üzemanyag-keverék előkészítése az ajánlott arányokkal összhangban;
 • A motor kudarcának kockázata a rossz minőségű tüzelőanyagok miatt;
 • a rendszeres végrehajtás szükségessége;
 • Magas szintű zajszint.

Többek között a benzin és a villamosított trimmerek összehasonlításakor az utolsó elektromos motor jelenléte. Az ilyen gépek csak hálózati csatlakozási pontok jelenlétében működtethetők.

Alternatív lehet újratölthető modellek, azonban az idő korlátozott. E tekintetben a Benzokosa előnyös a család más képviselőiből.

Felülvizsgálati modellek

A benzin zsinórokat széles körben használják a pázsitok professzionális gondozására, valamint a mezőgazdaságban. Ezek a modern technikák mintái bizonyították hatékonyságukat, amikor sikoltoznak a gyomok és a széna betakarítását. Ilyen körülmények között különös figyelmet fordítanak a modelltartomány képviselőjének megfelelő megválasztására, figyelembe véve a tervezési funkciókat és a műszaki jellemzőit.

Jelenleg potenciális ügyfeleket kínálnak a következő modellek motocos stihl:

 • Fény (FS-38, -45 C-E, -50 C-E, -55, -56);
 • Erőteljes (FS-70 C-E, -94 RC-E, -100, -120, -130, -250);
 • Vadőr;
 • Ecsetvágók.

A kategóriák képviselőinek főbb jellemzőinek leírása érdekében érdemes megfontolni néhány technológia mintát. Így, EASY MOTOCOS FS-38 Úgy tervezték, hogy egyszerű tájképeket hajtson végre, általában a háztartási telkek körülményeiben. Az eszköz súlya – csak több mint 4 kg. Ugyanakkor a motor működési térfogata és teljesítménye 27,2 cm3 és 0,65 kW.

E kategória képviselőinek fő előnyei a következő operatív mutatókat tartalmazzák:

 • kisebb súly;
 • a maximális használat egyszerűsége;
 • minimális üzemanyag-fogyasztás;
 • tápellátási teljesítmény;
 • megbízhatóság és hosszú élettartam;
 • Minimális zaj és rezgés;
 • modern design.

Az erőteljes trimmer szegmens egyik népszerű modellje Stihl FS-130. A Sixkilogram-fonat “szíve” 36,3 köbmentiméterrel ellátott motor volt, 1,4 kW kapacitással. A modell legfeljebb 0,5 liter tartálykapacitással rendelkezik. Erőteljes Benzokos, mint általában, olvassa el a szakmai eszközök kategóriáit a következő előnyökkel:

 • Megnövekedett teljesítmény;
 • Maximális megbízhatóság és tartósság;
 • a szinte bármilyen felület feldolgozásának lehetősége, beleértve a vastag cserjéket;
 • a működés kényelme és egyszerűsége;
 • A “kerékpár” fogantyújának rendelkezésre állása.

A tapasztalt tulajdonosok és szakemberek azt tanácsolják, hogy erőteljes trimmereket szerezzenek egy halászati ​​vonalú tekercsekkel. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a füvet keményen elérhető helyeken kaszáljanak.

Összehasonlítás más márkákkal

Ma sok vállalat termel benzolvágók. Figyelembe véve az ilyen berendezések értékét, a konkrét modellek kiválasztásához legmagasabb figyelmet kell fordítani. Most a kibocsátás a benzin fonatokat foglalkozó szinte minden fejlesztő speciális eszközökkel és kis gépek. Mind az iparág vezetői, mind a kevéssé ismert vállalatokról beszélünk.

Az első pozíciókban a következő márkák jelenleg népszerű népszerűségi minősítések:

 • Stihl;
 • Husqvarna;
 • Makita;
 • Visszhang;
 • Bajnok.

Természetesen egyértelműen válaszoljon a kérdésre, milyen márka és modell jobb, lehetetlen. Ez a kiválasztási kritériumok teljes listájának jelenlétének köszönhető. A motocos vásárlásakor azonban a márka versenyelőnyeinek azonosítása érdekében össze kell hasonlítani a különböző modelltartományok képviselőinek működési mutatóit.

Leggyakrabban az STIHL termékeket összehasonlítjuk az Echo, a Husqvarna és a Makita márka trimmeréivel. Kezdetben meg kell jegyezni, hogy ezek a berendezések mintái egy osztályba tartoznak, és nagyrészt azonos előírásokkal rendelkeznek, kivéve néhány árnyalatokat.

Ez elsősorban az úgynevezett kerékpár típusú fogantyúkkal ellátott trimmerek tervezésére vonatkozik. Minden zsinór is felszerelhető kétféle vágóelemekkel: fa és lemezek.

Minden Benzokos Stihl gyorsindító rendszerrel van felszerelve. Többek között ezek az eszközök, valamint az említett márkák modelljei, van egy öveszköz, hatékonyan csökkentve a terhelést a felhasználó kezét. A tulajdonosok felülvizsgálatával összhangban a híres Makita márkájú trimmerek legelősége. Itt van a forgácsolási elemek megnövekedett fordulatszáma, amely biztosítja a megfelelő teljesítményt.

Tippek a választáshoz

A jelenlegi statisztikák szerint a kaszálói benzinmodellek a legnagyobb igényt használják. Ez nagyrészt a mobilitásuk és a funkcionalitásuk miatt. Azonban, amikor egy speciális technológiai mintát választanak, számos más paramétert kell figyelembe venni. Ilyen helyzetekben hasznos lesz a motocók összehasonlítása más típusú trimmerekkel.

Az elektromos készülékek 220 V-os feszültséggel vannak csatlakoztatva a háztartási hálózathoz. Az ilyen gépek nem szennyezik a levegőt a kipufogógázok hiánya miatt. Nem kevésbé fontos pont lesz a minimális zajszint és viszonylag alacsony súly. Ugyanakkor a feldolgozott terület jelentősen korlátozódik a hordozó hosszára.

Az újratölthető modellek ma a legkevésbé gyakori gondolkodók a fű számára. Az ilyen fűnyírók elektromos motorját nem használják a hálózatról, hanem az akkumulátorból, amely biztosítja a maximális mobilitást. A berendezés működésének időpontját azonban az akkumulátor töltése és az átlagok 35-45 perc. Egy másik fontos pont az akkumulátor modellek viszonylag magas költsége.

A benzin-trimmer konkrét modelljének kiválasztása érdekében figyelembe kell venni a műszaki jellemzőit. Tehát alacsony teljesítményű eszközök vannak felszerelve tekercsekkel egy halászati ​​vonal. Az önkényes és erőteljes modelleknél a kések és vágók vágási elemekként használhatók.

Egy másik fontos tényező a működési feltételek. Ne felejtsd el a kaszák költségeit.

Használati utasítás

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogyan kell megfelelően végrehajtani az első kezdetét és a benzin fűnyíró futtatását. Az illetékes intézkedések lehetővé teszik a legmagasabb kiterjesztés a trimmer életét, és csökkenti a karbantartás és javítás költségeit. Mielőtt elkezdené az eszközt az első alkalommal, akkor több előkészítő intézkedést kell végrehajtania. Listájuk tartalmazza a sebességváltó állapotának vizuális értékelését és egy kiváló minőségű tüzelőanyag-keverék előállítását, figyelembe véve, hogy milyen olajat kell önteni a gyártó utasításai és ajánlásainak megfelelően.

Az üzemanyag összetételéről van szó, amelyet a benzinvágók szakemberei és tapasztalt tulajdonosai hangsúlyoznak. Kétütemű motorokkal végzett helyzetekben a négyütemű komponensek benzin és olaj. Az arányokat a technikához csatolt megfelelő utasítások jelzik, vagy a címke címkéken. MEGJEGYZÉSEKBŐL, többek között a fejlesztők által ajánlott üzemanyag- és motorolaj típusát.

Miután az összes trimmer csomópontot ellenőrizzük, és az üzemanyag megfelelően helyesen van elkészítve, közvetlenül elindulhat a bevezetéshez és a későbbi motor futtatásához. Ez a folyamat a következő lépéseket tartalmazza:

 • A benzocókat vízszintes síkban kell elrendezni a maximális sima felületen;
 • A levegőteljesítményt vezérlő kar zárt helyzetbe kerül;
 • A primer használatával a karburátor (kellően több mozgás) üzemanyag-csere;
 • A gyújtás a megfelelő kapcsolóval kapcsolja be;
 • A kiindulási kábelt simán kell húzni, amíg az ellenállás érzi;
 • A készülék elindítása a kábel számos éles rángásával történik;
 • Miután a motor elindul, nyissa meg a levegőellátást.

Bizonyos helyzetekben a trimmer nem indul el, vagy közvetlenül a megbotlasztás elkezdése után. Ilyen esetekben korlátozni kell a levegőellátást a karburátorhoz kissé, és ismételje meg a kísérletet. Pozitív eredmény után legalább 5 percig dolgozni kell a motort készenléti állapotban.

A kar segítségével a levegőellátást úgy kell beállítani, hogy a horgászvezetékkel vagy a késekkel való tekercs mozdulatlanul maradjon. A motor teljes felmelegedése után a fedél az említett kart az ON ikont jelzett helyzetbe nyílik, és a gázvezérlő 20-30 másodpercig lenyomva van egy bilincset. A következő lépésben a trimmer felszabadul, és a trimmer kb. 40 másodperces üresjáratban működik. Az ilyen manipulációkat 10-15 percig megismételjük, majd 20 perces szünetet kell hozni.

A felsorolt ​​műveletek ismétlése tovább történik a benzin fűnyíró motorjában. A következő lépés a sebességváltó sora, amely elvégezheti, amelyre szükség lesz a megfelelő szakasz kiválasztásához puha fűvel. Az utóbbi 5-10 percig van felszerelve periodikus Podagazov (1/2 – 2/3 maximális fordulatszám). Ez a ciklus többször megismétlődik, 20-25 perces intervallummal.

Előbb-utóbb a trimmerek tulajdonosainak kezelniük kell a vonal megváltoztatásának szükségességét. Ez az ilyen berendezések kiaknázásának szerves összetevője. Számos módja van a vizsgált vágóelem frissítésére. A legegyszerűbb változat a következő manipulációkat biztosítják:

 • Távolítsa el a fejet a trimmerből, és alaposan tisztítsa meg;
 • félkövér a halászvezeték szükséges hossza (2-3 méter ajánlott), és harapja be a mellkasokkal;
 • Hajlítsa meg a halászvezetőt úgy, hogy az egyik vége 15 cm-nél hosszabb, mint a másik;
 • Az inclekció helye, hogy a tekercs hornyai között tövisek;
 • A halászvezeték egyidejűleg két irányban történő szélén, ideiglenesen rögzíti a hornyokba (a tekercselő irányt a nyíl jelzi);
 • Fordítsa a végeket a fedél speciális lyukakon keresztül;
 • Helyezzen be egy tekercset egy új halászati ​​vonalhoz a helyén és a pillanatban.

Gyakran előfordulhat, hogy a Stihl Benzokos üzemeltetése során karburátor-kiigazításra lehet szükség. A megfelelő tudás és készségek jelenlétében önállóan elvégezhető. Az előkészítő szakaszban alaposan meg fogja öblíteni a légszűrőt. Érdemes megjegyezni, hogy erősen ajánlott minden tíz órás fűnyíró működését.

A telepítést három csavar hajtja végre, amelyek közül az egyik felelős az üzemanyag-ellátásért. Ez forog, amíg a motor megkezdi a betegeket. Ezután csavarja le a csavart a forgalom egynegyedére (ha a motor standjai, akkor 1/2). A trimmer elindítása után ugyanaz a csavar továbbra is ugyanazt a csavart addig, amíg a motor folyamatosan működik a magas Revs-en.

A fordító fojtószelepmozgási mozgást korlátozó csavart az üresjárat szabályozza.

Lehetséges bontások

Sajnos, még a kiváló minőségű benzingyorsó fűnyírók illetékes és gondos kiaknázása sem teljes mértékben megszünteti a bontás kockázatát. Fontolja meg a leggyakoribb problémákat.

 • A motor nem indul el. Talán a gyertya sikertelen, vagy a karburátor nem kap üzemanyagot.
 • A DV-k instabil munkája üresjáratban. Az ilyen helyzetek egyik leggyakoribb oka a karburátor helytelen beállítása.
 • A trimmer nem fejleszt forgalmat, és nem biztosít elegendő teljesítményt. Hasonló jelenségek kapcsolódnak a légszűrő, a gyertyák, valamint a karburátor beállítása és a kocsi eltávolításának szükségességével, valamint egy autó eltávolításának szükségességét.
 • A motor túlmelegedése, amely a rossz minőségű üzemanyag keverék használatával járhat.

Gyakran előfordul, hogy a benzin kaszák tulajdonosai olyan helyzetekkel szembe kell nézniük, amikor a gázra nyomva vannak kitöltve. A leggyakoribb ok ebben az esetben a karburátor helytelen működése, amely kiigazítást igényel. Leggyakrabban ez az eszköz hosszú távú tárolása után történik, vagy nehéz körülmények között történő működésének eredményeként történik.

A motor leállításához, gáz hozzáadásakor az üzemanyag-szelep eltömődhet, amely egy kicsit pihenhet, hogy folytassa a benzin normál ellátását. Gyakran szükség van egy szaporodással, azaz az üzemanyagtartályban található csekk szelep. Többek között az okok, amelyek miatt a trimmer standok belső égésű motorja lehet egy kábel karburátor és az üzemanyag-tömlő nyújtás.

Emlékeztetni kell arra, hogy a hibák időben történő karbantartása, diagnosztizálása és megszüntetése lehetővé teszi a Stihl Benzokos élettartamának maximalizálását és csökkenti a működési költségeket.

A következő videóban részletes áttekintést és teszt benzinkút Stihl FS55-et talál.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: