Szakállas csapágy: leírás, leszállás és gondozás

Szakállas csapágy – hosszú távú levél leeső cserje. A szemölcsök hasonlóságai nagyon lassú növekedést és tuberkulákat különböznek. Ebből és a “Carthy” név. A vadon, a növény az Oroszország középső sávjában, az Urál és Altai középső sávjában, Közép-Ázsia országaiban nő. Előnyben részesíti az erdők széleit és kiemelkedő helyeit az erdőben. Növényi fagyálló és gondoskodjon. Népszerű volt a XVIII. Században, amikor a Parkokban és a Moszkva és a Szentpétervárból származó pályák csoportban használták.

A régi napokban úgy vélték, hogy a Becklest mágikus erővel rendelkezik, képes volt megvédeni a tisztátalan erejétől és a békét és a virágzást. A cserje kellemetlen szagot sugároz, amely megijeszt néhány rovarokat és rágcsálókat.

Sajátosságok

A szakállas euonymus (Euonymus verrucosa) – alacsony vad cserje, amely 2,5 m magasságban érhető el, az Esshele családjához tartozik. Különbözik a hosszú élettartam – akár 50 évig. Felveszi az első 15 évet. Ez idő alatt körülbelül 1,5 m-re ér. A későbbi évek nagyon lassan növekszik, és 30 év múlva növekedése általában megállt. Természetesen a növény leírása jobban hasonlít egy fára. A fekete vagy barna laza szövetek jelenléte oxigénnel rendelkezik. Az őszi kis zöld lombozat vörös-rózsaszín színezést szerez, amely megkülönbözteti a bokorot a dekorációval. A lap hossza 2-6 cm-ig terjedhet. A korai szórólapok kis méretűek, és később nagyobbak.

Blossom elindul tavasszal, és rózsaszín virággal díszíti a növényt, Amely augusztus-szeptemberben érett kis gyümölcsben 8-12 mm méretben. Viszont a piros dobozok a gyümölcsökből érnek, ahol a magok találhatók. A magok nem esnek, de gyönyörűen lógnak a gyümölcsökre, és hasonlítanak a fülbevalókra. A cserje gyökérrendszere vizeletfelületi gyökerei vannak.

A növények többnyire repülnek. Egy kellemetlen napsütés vonzódnak. A Becklet minden része mérgező. Egy személy számára csak a bogyók veszélyesek.

Az üzem rendelkezik több fajtával: törpe, japán, európai és szárnyas Beeskeleton.

Annak ellenére, hogy a szemölcsök nagyon mérgező, számos hasznos nyomelemet tartalmaz, a népgyógyászatban használják. Szintén a kötő tűk, hangszerek, gerincek. A magvakban lévő olajat forró szappanra használják. A vetőmagok a sárga és barna természetes színezékek előállítására alkalmasak.

Hogyan kell ültetni?

A szakállas hordozó leszállása ajánlott tavasszal tölteni, amikor a föld felmelegszik egy kicsit. Az üzemnek ideje lesz, hogy vigyázzon és alkalmazkodjon a télre. Válasszon megfelelő helyet. A nedvesség stagnálás elkerülése érdekében egy kicsit kell lennie, és körülbelül 2 méter szabad helyet biztosít.

Ami a világítást illeti, ez a növény mind a napban, mind az árnyékban növekedhet, de az ebédidőben árnyékolással prioritást fogunk elhelyezni, és a többieknél – korlátozás nélkül.

A növény talajja alkalmas semleges vagy lúgos. A savas környezetben rosszul növekszik, de a mész a talajhoz való hozzáadásával javítható. Ideális lesz a talaj kombinációja lombozat, homok és humusz. Készítsen egy mélyedést a földön, méret 2-szerese a gyökérrendszer. Helyezze a vízelvezető réteget a kavicsoktól vagy agyagból. Megszórjuk a vízelvezetést egy termékeny keverékkel, szerelje fel a palántát felülről, így a gyökér nyak a talajszinten van. Tekerje a gyökereket, és öntsön ki a többi termékeny talajt. Hiányzó föld a gyökér és a víz körül.

A palánta gyorsan új helyet vesz igénybe, ha az első hónapban jó vizes vizességet biztosítunk neki. A fiatal cserje adapts után az öntözés gyakorisága csökkenthető.

A növényi transzplantációt 5 év alatt kell elvégezni. Ez már meg fog erősíteni, így a növekedés helyének változása nem érinti.

Ha egy csoportot tervezel, hogy egy növény élő sövényét hozza létre, akkor egy gödör helyett egy közös árok. A gyomnövények előtt tisztítsa meg. Annak érdekében, hogy egy vastag ültetést kapjunk 1 m2-es helyen, 20-25 gyökeret kell biztosítani. Győződjön meg róla, hogy a lombozat vagy a fűrészpor tartalma a cserje alapja közelében van.

Hogyan kell törődni?

Szakállas csapágy – nagyon felszerelt cserje minden külső tényezőnek. De ennek ellenére meg kell figyelni néhány szabályt annak gondozására.

  • Locsolás. Ez a növény eléggé ellenálló az aszálynak, azonban mérsékelt, mély öntözést igényel, mint a talajszárítás, de nedvesség nélkül. A kemény vizet előnyösen nem használják. Használjon ellenálló vagy eső.

  • Podkord. A meleg időszakban, amikor a cserje aktívan növekszik, tavasszal és ásványi nyáron tölthető szerves műtrágyával. Egész évre elegendő lesz.

  • Ritkítás. A cserje kedvezően átadja. Tavasszal egy egészségügyi eljárást költenek, eltávolítják a mintákat és a száraz hajtásokat, és az esik egyszerűen hozzon létre egy űrlapot. A hajtások eltávolítása a kesztyűben ajánlott, így a bőr nem érintkezik a bokor mérgező részével.

  • Téli előkészítés. A felnőtt növények nem igényelnek menedéket télen, a levelekkel vagy a tőzeggel rendelkező gyökérterület mulchingje elég lesz. De a fiatal ültetési korok 2-3 éves korig száraz fűvel vagy husknik.

A tenyésztési módszerek

A SUTAL STRRODUCTION többféleképpen lehetséges.

Bush elosztása

Ez a módszer alkalmas olyan fiatal másolatokra, amelyek még nem termesztettek és kis gyökérrendszerrel rendelkeznek. Ehhez tavasszal vagy ősszel a cserjéket szépen eltávolítják a talajból, és a szükséges részekre osztjuk. A tetejét a hossza 2/3-án vágja le és átülteti a dekeneket egy új növekedési helyre.

Magok

Nagyon nehézkes és hosszú folyamat. A magokat a dobozoktól elválasztják és fertőtlenítik a mangán habarcsban. Aztán a földbe vezetnek, és a szalma vagy a levelek télen borítottak. A tavasz megjelenik. Csak három év után az üzem állandó növekedési helyen leszállhat.

A tavaszi leszállás összetettebb alkalmazása. Ezért A magvak fél évig ellenállnak a hűtőszekrényben a rétegződéshez. Elkeverjük a homokkal, és ott hagyjuk a tárolásra a 10-12 foknál alacsonyabb hőmérsékleten. Csak a magvak többsége után a héj tört, szükséges a hőmérséklet 0- + 3 fok. A következő tavasszal a földi palántákba ültethetők.

Cherencia

Ehhez csak fiatal, vágott zöld hajtások nyáron. Hossza 6-7 cm, szükségszerűen egyszféra jelenléte. A dugványokat egy tartályba helyezzük, amelynek talajjal 2-3 cm mélységig van. A talaj felső rétege 2-3 cm-es homokból kell állnia. Mindez üveggel vagy filmmel borítva üvegházhatást eredményez. Amint a fiatal levelek nőnek (kb. 1,5-2 hónap), a fiatal palánták állandó növekedési helyre költözhetnek.

Ásás

A legegyszerűbb és leggyorsabb út. Ehhez egy oldali ágot kell találni, és égetni kell a földre, öntsön ki a földet és javítsa ki. A fenntartott menekülés öntése szükséges, amíg a gyökerek megjelennek. A gyökeresedés után a csatornákat elválasztják az anya bokorától, és átültetik az erre felosztott helyen.

Gyökér utódok

Ha az eljárás nem több mint fél méter, és legfeljebb 1,5 cm vastagságú eljárás, akkor felhasználhatja őket tenyésztéshez. A root hossza 25-30 cm-ről változik. A fiatal folyamatok tavasszal elkülönülnek, amint a föld elég felmelegszik, a gyökér földjével együtt. Az állandó növekedési helyen elindíthatók a talajba.

Betegségek és kártevők

Annak ellenére, hogy a cserje minden részének erős immunitása és mérgezősége, a növény nagyon vonzó rovarok számára. Lehet, hogy pajzs, egy web és egy piros kullancs, egy hullám, enyhe cherrysi. Ez azért van, mert sok kertész megtagadja a kirakodást a kertben. A hernyók megtámadhatják a süteményt, ha nincs. Ez pozitív tényező, hiszen az összes kártevők Birkketen telepedtek le, és az ültetvények többi részét megkerülik. A Weevil tavasszal jön a lombozat. Beródia eszik bogyót. A rovarok leküzdésére alkalmazzák a permetező rovarirtó anyagot. 2 permetezés után Pests meghal.

Továbbá az üzem megütheti a gomba-betegséget, amely a yellowness-t a leveleken, további fikciójával, rothadja a gyökereket. A nedvesség újra teljesítése miatt a forgó megjelenik. Ennek a betegségnek a leküzdése segíti a gombaölő szerek cserjének öntözésének és kezelésének megszüntetését.

A hosszabb száraz levegő miatt a levelek elkezdenek becsomagolni és megszáradni a végén. Pár napos permetezéssel ellátja a levegő nedvesítését és az öntözést. Mély és mérsékeltnek kell lennie. A vírusos betegség károsodásával, és ez rendkívül ritkán történik, jobb, ha ártalmatlanítja, mivel egy vírusfertőzést nem kezelik. Egy fertőzött területen tartózkodjon a kultúrák kirakodásától, mert a vírus több éve él a földön.

Használat a tájtervezésben

Szakállas csapágy nagyon erős fagy és szarvasmarha. Nem rémíti a városi területek rangját, így a parkokat és az élő sövényként használják különböző intézményekben. Úgy, hogy a növény ne veszítse el többek között többek között többek között, masszívan ültetik. A talaj korróziójának megakadályozása érdekében a cserjéket a tározók puszta partéről és a szakadék meredek lejtőin ültetik.

Tökéletesen, tűlevelű szemölcsök kombinációja. Az örökzöld tui és a boróka hátterében a becklets kiemelkedik a lombozat árnyalatának megváltoztatásához, mint a dekoratív fajok hangsúlyozása. Jól néz ki, hogy a zöld gyep területén egyedülálló diszkrét.

Kis erőfeszítések készítése a cserjék növekedéséhez, a kerti telek kiváló összetételűvé teszi hosszú ideig, különösen a fenti őszi.

Arról, hogy a számítás hogyan néz ki, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: