Száraz patak – stílusos elem a tájkép kialakításában

A szabadtéri terület és az ország területe nem csak egy funkcionális terület, hanem a pihenés helye is, amely kényelmes és szépen díszített. Mindenki keresi a döntéseit és tervezési lehetőségeket. A tájtervezés egyik elegáns eleme száraz áram.

Ami?

Sok design elem található, amelyek képesek díszíteni és átalakítani a tájat. Az egyik legnépszerűbb száraz áram. Az elrendezése nem fog nehézséget okozni az újonnan érkezőkkel, akik az első lépést teszik a tájtervezésben. A név önmagáért beszél. És a megjelenés teljes összetétele egy patakra hasonlít.

És milyen érdekes és magas színvonalú lesz, függ a fantázia, a készségek és a vágy, hogy átalakítsa webhelyét.

Általában ez a design kövekből készült, és különböző méretű példányok használhatók: kis kavicsok, nagy macskakövek. Mindez az általános koncepciótól függ. A konfiguráció és a hossza nem korlátozódik. Mindez a terület területétől és formájától függ. Töltsön ilyen készítményeket virágokkal, tűlevelű növényekkel, mindenféle formatervezéssel és dekorációval. Ez teljesen nincs szigorú korlátozások itt – kísérletezhet és élvezheti a munkáját.

A száraz áramlás kényelmes, mert bármilyen terepen díszíthet, bizonyos kiemelést adva, de a design lejátszásának költsége minimális. És ami a legfontosabb, hogy az ellátás nem szükséges – az, amire szükség lenne, hogy a természetes tenyésztés.

Nézetek

A patak több faj lehet. Mindenki úgy dönt, hogy egy bizonyos területen kényelmesebbé válik, vagy csak az, ami harmonikusan néz ki többek között.

Kanyargó

Egy ilyen patak áthaladhat az egész területen, hurok és kígyó. Ez az opció különösen fontos a tágas helyeken. Ez a design jól néz ki a kis kavicsok segítségével. De ne tegye túl keskenyen a patakot, mert az improvizált partok szerint a design lesz elhelyezve. A patak nem veszthető el más tárgyak hátterében. De ugyanaz a tekercselési áram lehet létrehozni a színekből. Nagyon friss és kecsesen megnézi a kék patakokat a harangok, a búzavirágok vagy az agratumok teljes területén keresztül. A szín azonban bármelyik, mint a növények maguk is választhatók.

Ha a patak a kövekből készül, akkor a széleken kis herbaceous, tűlevelű növények vagy virágok. De nem egészen, de csak néhány szakaszban. Stone Creek díszíthető és művészeti tárgyak.

Lehet, hogy híd van a patakon, és néhány mesés ház, és egy róka erdei állatokkal, és egyszerűen egy breve.

Elágazott

Az elágazó áramú eszköz nem olyan bonyolult. És megfelelőbb, hogy ezt az opciót egy kompaktabb területen hajtsa végre, ahol nincs lehetőség kanyargási struktúrák létrehozására. Ebben az esetben több ág haladhat a központtól. Ez az opció még egy nagy kerek virágágyáson is megvalósítható.

de és egy nagy telek, ahol lehetőség nyílik a fantázia akaratára, létrehozhat egy ilyen összetételt. Aztán ott lesz a központ, ahonnan a patakok majd jönnek a különböző végeit a kert, mindegyikük lesz a további design. És itt az ötletek nagyon sokak lehetnek – mind a sztring is maguknak, mind a megfelelő dekoráció kiválasztásában.

Vízesés

A víz leeső áramlásának utánzása nagyon könnyen megvalósítható azok számára, akik egyenetlen telek. Ezzel ellentétben győztes pillanat lesz. Óvatosan beállíthatja a nagyobb köveket, akkor a göndör növények szárát helyezheti el, vagy egyszerűen a nagy kövekkel kombinálhatja a kis gallo-tJ. De ha szükséges, semmi sem akadályozza meg a mesterséges emelést, és még mindig egy kő vízesést építeni.

A vízesés szélei különböző ültetvényekkel díszíthetők.

A vízesés simán behatolhat egy kis tóba, ahol díszítőelemeket is telepíthet. Lehet, hogy egy pár fényes hal vagy béka egy pita lapon. Kerti figurák a boltban Nagy készlet, akkor is készíthetők saját kezével.

A Stone Lake lehet a tájkép független eleme, Ha nem lehet vízesés vagy elágazó áramlás létrehozása.

Hogyan válasszunk növényeket?

A növények kiválasztásakor figyelembe kell venni a mesterséges tartály skáláját. Ha a patak kicsi, akkor a növényeknek elég kompaktnak kell lenniük. Széles és erőteljes vízeséssel választhat növényeket és többet.

A növények mind a kőáram vagy a tó partján, mind benne vannak. Mindez a szerző írójától és az általános koncepciótól függ.

De egyébként bizonyos típusok lehetnek.

 • Talaj. Ezek a növények tökéletesen elhelyezhetők mind a parton, mind a patakban, a kövek között. Sok ilyen növény van, mindez a személyes preferenciáktól függ. Lehet például Msanka, őrült, kakukkfű kúszás, Alissa, Highlander, Barwin, Ivy.

 • Virágok. Bármilyen faj díszítheti a készítményt. Csak el kell döntenie, hogy mit akarsz: egy motley elmosódott vagy szigorúan kiválasztott színséma. A virágok olyan köveken is elhelyezhetők, amelyek vízzel mimikálnak, és azon túl. Alkalmas ilyen célokra peonies, asters, bornflowers, felejtsd el – nem, pansies, petunia, rózsák. A virágok kiegészíthetők gyógynövényekkel, amelyek díszítik a telket, és hasznosak lesznek. A MINT, SAGE, YARROW számára tulajdoníthatók.

 • Zlakovy. Rendkívül népszerű a helyszínek díszítésében és az érdekes kompozíciók létrehozásában élvezik a gabonaféléket. Kínát választhat egy muscanthus kínai vagy meadowik, árpa grivoy vagy falarice, megfelelő pecsét, imádkozó és laza.

 • Cserje. Az ilyen típusú ültetvények is megengedettek, de kis mennyiségben, és nem engedik, hogy erősen növekedjenek, helyesen alakítsák ki koronát. Használhat rózsákat, elderberry, barbaris, heather, azaly.

 • Tűlevelű. Ez az opció mindig nyer, és nagyon sok díszített tűlevelű fákkal, mert még télen is a kőfolyamok a környezetükben csodálatosnak tűnnek. Válassza ki a miniatűr képviselőit. Alapvetően ezek a fajta boróka, akkor is használhat kis tui, cypressisták, evett.

Hogyan készítsünk a telken?

Az országban vagy az ország házának udvarában, száraz áramkörökön. Csak azt kell gondolkodnia, hogy mindez hogyan fog kinézni, a szükséges anyagokkal, majd fokozatosan megtestesül a fogantyúval – és talán nem egy nap alatt, és még egy héten sem.

Ilyen esetben a lépésenkénti utasítás hasznos lehet.

 1. Minden előzetes tervvel kell kezdődnie. Nemcsak azt kell gondolni, hogy hol és milyen lesz, és milyen anyagokat fognak használni, hanem a papírra való rajzolás is. Azt is meg kell jelölnie, hogy a patak hogyan lesz: függetlenül attól, hogy kanyargós vagy elágazó legyen, akár vízesés vagy tó jelenléte. Előre kell döntenie kell, hogy hol és milyen cserjék és virágok lesznek, mely elemeket fognak használni.
 2. Ezután meg kell vásárolnia az anyagokat. Először is, kövek (nagy, kicsi), film, agrofiber, dekorációs elemek létrehozásához. Nos, miután folytathatja a munkát a terv szerint.
 3. Először meg kell ásnod egy kis árok, ne tegyél túl mélyen. Gondosan mentesnek kell lennie a szemetetől és a gyomnövényektől. Néhányan a lefolyócsövek alapja két részre osztva, ami szintén jó lehetőség. De így lehet így tenni: egy szakadt árok készült fekete agrofiber. Ez biztosítja, hogy szükségtelen gyomnövények jelenjenek meg a jövőben a patakban.
 4. A következő lépés az előkészített tartályok kövekkel való feltöltése, a part mentén tovább nagyobb kövek. Ha ez egy vízesés, akkor alakul ki, így az egyetemi anyagok emelése.
 5. Miután a köveket lefedik, gondoskodnia kell a leszálló növényekre, amelyeket a terv szerint helyeznek el. Ha maga a színek egy részét kell tenned a patakban, akkor a kövek közötti mélyülést kell tennie, elaludt a talaj és a vetőmagok.
 6. És a végső szakasz a dekoratív elemek elhelyezése, amelyet előre kell vigyázni. Talán egy helyen lesz egy kis híd, a másikban – egy zseblámpa vagy figura.

Hogyan adjon ki?

Szépen és eredetileg kiegészítve a patakot a kertben, gondosan kell gondolkodnia az összes design elemre. Építhet egy hídot: egyszerű fából vagy elegáns korlátokkal. A patak közelében releváns lesz, és a pihenésre szolgáló pad. Díszítsük a helyet és a világos kerti figurákat. Ez lehet gnómok, és erdei állatok és madarak. De nem mindenkor – érdemes figyelembe venni a természet kis sarkának kitöltését.

Szép és eredeti a patakban, különböző kancsók és vázák megjelenése, amelyből a virágok “öntöttek”. Nagyon egyszerűvé teszi. Elég ahhoz, hogy a design egy részét viselje a földre és a kövekre, majd feküdt a szűk talaj- és növényi magvak vagy növényi magvak keskeny csíkja.

NsA japán stílusú tér kiadására szolgáló reta a lámpák közelében helyezhető el. Különösen szép lesz az este.

A világítás szintén nagyon fontos elem a tó díszítéséhez, és figyelmet kell fordítania.

Példák a tájtervezésben

Mielőtt dolgozik a munka és a készlet anyagok, akkor kell egy ötlet, hogy hogyan kell mindannyian nézni. Tehát vegye figyelembe, hogy a kész példák nagyon hasznosak lesznek.

 • Kő, közepes szélességű kanyargós áramlás szervesen néz ki a lédús növényzet között. És kiegészíti a kép kis cserjéket és alacsony fákat. Nincs semmi bonyolult az ilyen kép végrehajtásában. És mindig kiegészítheti azt, mert ez a legegyszerűbb lehetőség. A fantázia hatóköre van.

 • A nagy kövek teljesen kis áramlása így néz ki. Ezt a kis bokrok egészítik ki, és a híd és a kis lámpák érdekes kiegészítéssé váltak, és egy ilyen híd a táblákból mindegyike mindent megtesz. És ismét lehetőség nyílik a kép kiegészítésére más elemekkel. Például a híd bagoly vagy béka.

 • Ebben az esetben a száraz tartály összetettebb kialakítású. Vannak nagy sziklák, és csak nagy kövek, ágynemű és nagyon kicsi kavicsok. Kissé a lejtő alatt található. És a kövek maguk nem kaotikusak, és így van egy érzés a mozgó vízáramlások. Átfogó összetételű növények. Ebben a kompozícióban nincs semmi felesleges.

 • Stílusos és eredetileg egy régi vázát használhatja a patakot. A fő elemek még mindig különböző méretű kövek. Nincs utazás és extra részletek, és nagyon aranyosnak és párosítónak tűnik.

 • A patak, simán áramlik a virágba, szintén érdekes lehetőség. Ráadásul a virágzacskóban különböző virágos kompozíciók vannak, ami fényt és eredetiséget okoz.

 • Érdekes és ilyen lehetőség – zöld ültetvényekkel a szélek körül. Több nagy kövek, mivel a klaszterek jól néznek ki a kis kavicsok között. A visszafogott szín gamma pihenés és pihenés.

 • Érdekes lesz olyan lehetőség, ha van egy másik patak egy kőáramban – a növényekből. A mozgalom érzése a köveken és a színekben jelen van.

Minden lehetőség jó és érdekes a saját útjukban, de mindig emlékezni kell arra, hogy még készen állt a kész példákban is, – csak egy kicsit fantáziálni és megérteni, hogy mit szeretek, és melyik atmoszférában szeretem kényelmesebb legyen.

Lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: