Szellem “Lucky Egyenes”: Leírás, leszállás és reprodukció

A dekoratív evett a tájtervezés legeredetibb díszítése. Különböző fajták képviselik őket, de különös figyelmet érdemel a “Laki Straik” lucfenyőre. Ezt a növényt nem klasszikus korona forma jellemzi, és könnyen termesztik.

Sajátosságok

Szellem “Laki Egyenes” egy örökzöld fa, amely a fenyőcsaládhoz tartozik. A fajta fő kiemelése a korona eredeti típusa – van egy disheveled, szabálytalan alakú. Egy hasonló tulajdonságot magyarázunk az a tény, hogy a fa ágai egyenlőtlenül nőnek, és némelyikük gyakran a szomszédjaik növekedése előtt áll. Emiatt a lucfenyő aszimmetrikus sziluettet szerez.

A fa magassága kicsi, rövid és ritkán nő, akár két méter. Amikor egy fenyő 10 éves korig jut, a felső jele nem haladja meg a 120 cm-t, és a korona átmérőjű lehet 20-30 cm.

Heri tüskés, kövér és rövid. Ezt a fajta zöld-kék árnyalatának jellegzetes minőségét festették, tavasszal, a tűk tippjei gyakran sárga-saláta és fénysá válnak.

Az ATE “LUCKY sztrájk” megjelenésében óriási szerepet játszanak a dudorok. Ők szokatlanul nagyok az ilyen fára, hossza 10-15 cm. A fiatal kúpokat lila vagy lila-piros színben festik, kívülről, hasonlítanak az égő gyertyákra, ennek köszönhetően. Idővel a dudorok sötétbarna színét megváltoztatják. Rendszerint sok kúp van az ATE-n, a jövő évig ágakban maradnak.

Hogyan üzem és gondozás?

Mielőtt az otthoni fajta növekvő növekedését növeli, szükség van rá, hogy helyesen vegye fel a telket rá és földre. A fa nem olyan, mint az agyag talaj, mivel gyökérrendszere van. Ha az üzem gyökerei továbbra is fennállnak a talaj mélyén, akkor a szárazság alatt meg fog halni.

Egyszer a helyszín kiválasztásával a kérdés megoldódott, azt az ültetvényterület földrajzi képzésével kell elkészíteni. Ehhez hozzá kell adni a tőzegt és a homokot a szabadtéri, ha a talaj túl gyenge, akkor is keveredik a levélellátással is. Leszállás a gödör és a golyó a leszállás előtt 2 héttel a leszállás előtt.

Abban az esetben, ha a tartályba tartozó fenyő üzembe helyezését tervezik, akkor a gödörnek kétszer olyan mélyre és szélesebbnek kell lennie, mint a földes COM, a szabványos méretek, amelyek nem haladják meg a 25-30 cm-t.

Ahol a fenyőt ültetik, lehetetlen megengedni a nedvességet és a talajtömítéseket. Ennek elkerülése érdekében a legjobb olyan területek kiválasztása, ahol a talajvíz mély. Ezenkívül meg kell tennie a törött téglák vízelvezető réteget (legfeljebb 20 cm vastag) és homok. Több fák tervezése során fontos megfigyelni a köztük lévő távolságot, amely legfeljebb három méter kell lennie. Ezenkívül fontos, hogy figyeljen arra, hogy a gyökér nyak a talaj szintjén van.

Olvasson tovább  Trimmers and pázsit kaszák Kruger: Jellemzők és tippek kiválasztásához

A palánták ültetése után bőséges öntözés (legalább 50 liter vizet töltünk egy fara). Ezután hetente egyszer lucfenyő lesz víz (10-12 liter per növényenként).

Annak érdekében, hogy a gyökerek levegőt és táplálkozást kapjanak, a földet fel kell oldani és elaludni egy tőzegréteget a törzs körül (5-6 cm).

Enni “Lucky Strike” gyorsan megszokta az új leszállási célállomás, és aktívan növekedni kezdett, szükséges biztosítani a megfelelő ellátást, amely számos eseményt tartalmaz.

  • Tavaszi etetés komplex ásványi műtrágyák használatával. A szerves műtrágyák nem helyezhetők el a talajba, mivel a kompozícióban lévő nitrogénbe bejuttatva ösztönözni fogja a szövetek növekedését. Ez károsítja a szövetek sűrűségét, és a fa télen csökken. Az adagolók általában megállnak, ha a lucfenyő 20 vagy több cm-es növekedést eredményez.
  • Az ágak rögzítése és emelése az első években a kirakodás után. Szükséges, hogy ne szakadjanak meg télen a hó súlya alatt.
  • A napégés elleni védelem. Tavasszal és télen kell eltölteni, sűrű szövetet használva menedékként.
  • Formáló és egészségügyi vágás. Ilyen eljárást kell végezni, ha a fa 10 éves korig eléri. Először is, a sérült és szárított ágakat vágják, majd a fiatal hajtások lerövidítése. A vágás júniusban júniusban kezdődik a feszítés vége után.
  • A fa ellenőrzése a kártevők megjelenésének elkerülése érdekében. Ha a tű elkezdi megváltoztatni a színét, akkor ez a funkció jelzi a betegség jelenlétét. Ebben az esetben meg kell távolítania a sérült ágakat, és átfogó fungicidek feldolgozását végzi.
  • Előkészítés evett a télhez. A falu védelme súlyos fagyokból, elhanyagolni kell.

Hogyan lehet szorozni?

Lucfenyő “szerencsés sztrájk” általában a magvakból, de ezzel a módszerrel lehetőség van arra, hogy a fák egy része fajtá válik, és a szokásos része. Ezért a csírázás után el kell utasítani a folyamatokat.

Néhány kertész egy másik érdekes tenyésztési módot használ – a kúpoktól. A tavaszi módszer leírása szerint a dudorok 7 cm mélységbe kerülnek, és ezek bukása sok lövést alkot.

Olvasson tovább  Lépcsők egy keret medencéhez: típusok, anyagok és kiválasztás

Használat a tájtervezésben

A lucfenyő “Laki Straik” egyetemes dekoratív üzemnek tekinthető, mert lehet ültetni a terület díszítésére bármely helyen. Jól néz ki, mint egy fenyő az ország területén, nemcsak dekoratív funkciót végezhet, hanem élő sövényként is működik. Az ilyen ültetvényeknek köszönhetően elvégezheti a kert egyes szakaszainak eredeti zónáját. Sok tulajdonos az ország házak földet egy fát az utcán, az út mellett.

Ezen túlmenően az örökzöld szépségekkel ajánlott egyetlen növények előterjesztésére, a virágágyakba helyezve. Megvásárolták a faluban, csodálatosan díszítem a teraszt vagy az utcai gazebosokat.

A fenyő “szerencsés egyenes” -ról, az alábbi videóból tanulni fog.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: