Tamarix (Tamarisk): Leírás és fajták, termesztési szabályok és gondozás

A gyógyászati ​​és dekoratív növények gyakran figyelembe veszik a különböző kultúrák osztályát. Valójában ezek a tulajdonságok gyakrabban metszenek, mint amilyennek tűnhet. Az ilyen kombináció feltűnő példája csak Tamarix.

Üzem leírása

Van olyan kevés növény, amely ilyen tételeket tartalmazna. A Tamarixot gyakran nevezik:

 • Greencher;
 • Grebenchuk;
 • sós cédrus;
 • Isten fája;
 • Beader;
 • Astrakhan lila;
 • Dengil;
 • Echelen.

Függetlenül attól, hogy az adott név, jelentése maga alakú cserje, ami lehet nem csak örökzöld, hanem csökken lombozat. Néha a tamarimok nem bokrok, hanem teljesen teljes körű fák. A vékony ágak jellemzőek. A tamarisk vörösbarna kéreggel borított. Mivel a kéreg cserje alakult ki, kék-lila színt szerez.

A lombozat szürke-zöld színű. Amikor a növény virágzik, rózsaszín, fehér vagy lila virágok kis nagyságúak. Ezek csoportosítják a fröccsenő tájfájlokat. A Tamarisk gyógyászati ​​tulajdonságaiból Megjegyzés:

 • kötési és vizelethajtó hatás;
 • érzéstelenítés;
 • a vér leállításának képessége;
 • Hatalmi hatás.

A Tamarisk nemzetség formálisan nem szerepel az orosz farmakopópán. Egyikük sem használható nyersanyagként a gyógyszerek bármilyen gyógyszerkészítéséhez. Az ok egyszerű – a növény tanulmánya kicsi. Ezért számos forrás biztosítéka az, hogy a tamarixnak nincs ellenjavallata, lehetetlen komolyan venni. Az öngyógyszerre történő felhasználása kategorikusan nem fogadja.

Összességében a Tamarix nemzetség különböző osztályozások szerint 57-90 faj. A levelek hossza elérheti a 0,7 cm-t. Ezek felváltva vannak. A Tamarisk lombozat kiemelkedik az a tény, hogy a sós ülőmirigyeket kimutatják rajta. Az ilyen jellegű növények megtalálhatók:

 • sós mocsárban;
 • Solontsa-ban;
 • a sivatagi helyeken;
 • félig eltérésekben.

Láthatsz egy ilyen sertést és a sztyeppel, valamint a Tugai erdőben. A Tamaris természeti területe az európai, ázsiai és afrikai országokra terjed ki. Hűvös, és akár -50 fokig is túlélhet. A kultúra vonzó tulajdonsága a só ellenállása.

Emlékeztetni kell arra, hogy a világ egyes régióiban bizonyos tamarisk bizonyos típusai veszélyesek a helyi növényi invazív növények számára.

Nézetek

Indítsa el a megfelelő fajták felülvizsgálatát Kecses Tamariksa-tól, amely vékony ágakat képez. A virágzási idő alatt a növényt egy hatalmas, gyönyörű virág tömege borítja. A spanyol bokrok magassága eléri a 4 m-t. Számukra a vastag sorjázó hajtások jellemzik. Az ágakon egy barna színű, egyetlen világosbarna zárással van kialakítva.

A leveleknek lángolása vagy ellenséges struktúrája van. Ezeket az ágakhoz illeszkedő sűrűség jellemzi. A Blossom májusban kezdődik. Ugyanakkor a hátborzongató virágzatok virágoznak, amelynek hossza 0,05-0,07 m. A fényes rózsaszín virágok örömmel fogadják a földtulajdonosot a naptári nyár végéig.

Az ágai magassága eléri a 3-4 m-t. Ezt a vörös-narancssárga színű fiatal ágak jellemzik. Gyökerek, mint a bár. A vegetatív szezon kezdetével vastag kis zöld-kék levelek vastag rétege van. A rügyek feloszlatása előtt azonban a növény nem kevésbé vonzónak tűnik. A kegyelmét maguk a kimondatlan rügyek biztosítják.

Virágzás Ágai tamarisk június-augusztusra esik, és a bőség megkülönbözteti. A rózsaszín-lila öv hossza elérheti a 0,5 m-t. Amikor a virágzás befejeződött, a gyümölcs típusok kialakulnak. Ezek miniatűr magvak, amelyeknek van egy haggard vicc.

-Ért Multi-Timer Tamariksa A vékony ágak jelenlétére jellemző. Szürke vagy enyhén zöldes hangon festettek. Az éves hajtások vöröses színűek. A levelek nagyon keskeny és nagyon kicsiek, legfeljebb 1,5 cm; végeik a menekülés felé hajlik. Rózsaszín virágok csoportosíthatók vastag kefékben. A virágzat hossza elérheti a 0,05 m-t, június és szeptember között élnek.

A figyelem megérdemli I Négy tamarix. A természetben ez a növény Oroszország déli részén (beleértve a Krímben) és a transzcaucasiai régiókban található. A faj jellemző jellemzője nagyon csodálatos és vonzó korona. A vöröses kéreggel ellátott hajtások alkotják, az ívekhez hasonló formában. A lazító leveles lemezek lédús zöld színűek.A cserje virága az április utolsó évtizedében kezdődik.

Ebben az esetben fehér vagy rózsaszín virágok alakulnak ki. Mindegyikük kerek alakú szirmokkal jelenik meg. A városi park és a kerti telek díszítésére alkalmas kultúra.

És itt Kis színű tamarisk Teljesen igazolja a nevét.

Ez egy alacsony (legfeljebb 3 m maximális) cserje, kis rózsaszín boutons. Májusban és júniusban virágzik. A növények vonzó telkek tele vannak fényes napsütéssel. A kisbedei tamarisk aszály ellenállása elég magas. Azonban még mindig nagyon száraz időszakokban a víznek kell lennie.

A fiatal minták nagyon intenzívek. A későbbi növekedés lelassul. I. Elég Tamarisk Meira.A természetben: Populálja:

 • Kelet-transzcaucasia;
 • Észak-Irán;
 • Közép-Ázsia nyugati régiói;
 • Astrakhan régió;
 • Kalmykia;
 • DAGESTAN;
 • Stavropol régió;
 • Rostov régió (de a fajok szerepelnek a regionális piros könyvben).

A növénymagasság elérheti a 3-4 m-t. A vöröses kéreg kialakítása jellemzi. A levelek hülye göndör alakúak és kissé hajlítottak. A tavalyi évek ágaira alakulnak. Általában a magvak reprodukálására szolgál; A leszállási anyag gyorsan elveszíti a csírázást.

Népszerű fajták

A tamarisk elágazó típusa közül 3 fő fajtát különböztetnek meg:

 • Rubra (elegáns vörös-lila virág által megkülönböztetve);
 • francia Rózsaszín kaszkád (világos rózsaszín virágokkal díszített);
 • Nyári ragyogás (nagy sűrűségű jellegzetes málna virágzat).

A laza tamarisk a KNK északnyugati részén és Mongóliában található; Irán északi részén is felfedezhető. Alternatív név – Rózsaszín Tamarisk. A fajta nem lehet nagyobb, mint 5 m; az ágak számára szürke vagy zöld színű. A felső pánikban a forgalmas virágzatok észrevehetőek. A virágzás időtartama körülbelül 2 hónap. A növények téli ellenállása nagyon eltérő, a fajta és a típus függvényében.

Termesztési szabályok

Hely kiválasztása

A Tamarisk a kertben, függetlenül a talaj kémiai összetételétől és annak mechanikus szerkezetétől. De még mindig azt tanácsolják, hogy a hidrogén mutató semleges vagy lúgos értékét preferálták. Ehhez a kultúrához nagyon fontos a napfény bőséges. Ha ilyen feltétel biztosított, akkor számíthat a növény teljes virágzására még sűrű agyagon is. Olyan problémák, amelyek gyakran kénytelenek megtagadni más kultúrák kirakodását, nem számít Tamariks-ra; Csak egy adott fajta téli keménységét figyelembe kell venni.

Függetlenül attól, hogy a régió, jobb, ha egy növényt ültetni a telek déli határán. A házak és háztartási épületek falai a széltől való lefedésre kerülnek. Néha elegendő rendes cserje van erre.

Időzítés

Néha megismerheted azt a megemlítést, hogy a tamarisk a levél esik vége után is el lehet ültetni. De még inkább figyelembe kell venni, hogy ez a déli eredetű növény, és súlyosan alacsony hőmérsékleten szenvedhet. Normál adaptáció nyílt földön Sikeresen halad át csak egy tavaszi leszállással. A vegetatív szezon kezdetével meg kell várnia a pillanatot, amikor a kerek levegő stabilan felmelegíti a degreáliát.

A külvárosokban, mint országunk más régióiban, tamarish elméletileg el lehet ültetni és tavasszal, és ősszel. De még mindig meglehetősen hideg terület, ezért a tavaszi időszak előnyösebb. Az Urál és Szibéria határozottan tájékoztatja a tamarix termesztését a palánták formájában.

Közvetlen transzplantáció A talajban nem ötlet. A palánták ülései a tél végén vagy a tavasz első napjaiban készültek.

Talaj a palánták és ültetési anyagok számára csak szaküzletekben kell vásárolni. A rendes városi piacokon gyakran eladják az alacsony színvonalú árukat. A csemetéket 2 évig kell termeszteni. Csak a 3. évben az idő jön át, hogy transzplantálja őket nyílt földre.

A talaj előkészítése

A kultúra bőséges virágzása csak a virág bizonyos erőfeszítései lehetséges. A kiválasztott platformon hozzon létre egy jó vízelvezető réteget. Egy növény számára, amely a természetben a sivatagot és a homokköveket fogja feltölteni, a nedvesség stagnálása rendkívül megsemmisült. A talaj savasságát a mész által elnyomhatjuk.

A sok agyagot tartalmazó talaj javítása érdekében a tamariskot egyidejűleg a humusz vagy komposzt hozzáadásával kell elhelyezni. Ez hozza a föld szerkezetét ideális. Minél több sűrűbb a föld, annál rosszabb lesz a víz. Ezért meg kell ásni egy mélyebb leszállási gödör, növelve a vízelvezető réteget egyszerre.

Használja a sűrű talaj lovaglásának hígítását, nemkívánatos, mert akkor a föld nagyon éles lesz.

Ültetési rendszer

Amint már említettük, először meg kell ásni egy lyukat, amelyben a megfelelő mennyiségű vízelvezetés található. Fölötte a talajt adalék humusz vagy komposzt. Ebből a talajból egy holmik alakul ki, amely támogatja a palántát. Gyökerei óvatosan festenek, hogy az oldalra nézzenek. A magasság felállt, hogy a gyökér nyaka kívül van.

A gödör alszik, és a földet enyhén beállítják a folyamatban. A hátsó betöltése után az összes talaj megszelídül. Túl erős tamping nem szívesen. Az 1-től 1,5 m-ig terjedő szabad helytől.

Az ásatás szélességének legalább kétszer annyi, mint a növény szélessége egy óra talajjal.

Gondoskodás

Locsolás

Ha a talaj leszállása nyers volt, akkor helyes lesz az első órákban és napokban történő öntözésről. De a következő 10-15 napban szükség van a földterület szabályozására a vonzó körben, amely nem vizsgált. Ez a telk lefedi a mulcsot, és lőni egy kicsit. A dugványokat 0,02-0,03 m-rel kell vágni. A jövőben a BEADER rendszeres öntözése nem lesz szüksége.

A tény az, hogy Nagyon mély gyökerei vannak. Maguk is biztosítják az üzemet a szükséges mennyiségű nedvességtartalommal. A legmelegebb napon is stabil lesz. Mivel a kertészek teljesen felszabadulnak a nyáron a víz tamarixának szükségességéig.

Csak nagyon meleg és száraz időjárás esetén 10-20 liter vizet öntöttünk rendszeresen egy felnőtt növényre; A fiatal palánták meglehetősen 3-5 liter folyadék.

Podkord

Tamarisk a természetben nagyon gyenge földeket érint. Ezért szisztematikusan adja meg a műtrágyákat. Az első etetés a következő évben kerül megrendezésre, miután kiszállt. Ebben a pillanatban használja a humuszt és a komposztot a mulcsozáshoz. Az ilyen etetés elegendő a virágzás kezdetéig.

Amikor a tamarix rügyekkel borít, a műtrágyák szokásos részének fele hozzájárul a földhöz. Használja a foszfor és a kálium ilyen etető keverékét. Ezek tőlük származik, hogy a virágzó bokor támogatásának teljessége függ. A tél megközelítésével a gördülő kört a komposzt és humusz mulcsa borítja.

A tápanyagokkal rendelkező üzemek mellett egy ilyen réteg segít megelőzni a gyökér fagyást.

Ritkítás

Az eljárás fő szerepe a bokor teljes képzése. Ellentétben az öntözéssel és az etetéssel, a Tamariks vágása létfontosságú. Kiválóan túlélhetik a fodrot. Mivel a kertészeket a legkisebb oszcilláció nélkül kell bevenni a secateurra. Amikor a növény sikoltozik (elhagyja a levél esik), meg kell vágni az összes beteget, és megszakítja a hajtásokat.

Természetesen tisztítani kell, és az egész száraz, elhunyt sertést. A vágás kialakítása célja, hogy lerövidítse a fő kontúrfutás kifogyását. A cserje korona alaposan igazodik. Győződjön meg róla, hogy az ágak túlzottan vastag felhalmozódásai, különben károsítják egymást, és szenvednek a levegő hiánya által kiváltott fertőzésekből. Amikor a tél befejeződött, meg kell távolítani a hajtásokat, amelyek nem túlélte a hideg, a hó és a jegesedés hatásait.

Reprodukció

Magok

A fő probléma gyakran zavarja a tamarix szaggatott magot, nagyon kis idő óvatosan. 3-4 hónapig elveszítik a palántákat. Még rosszabb, a helyzet, ahol a nem alapos “sivatagi vendég” fejlődésének feltételei. Természetesen a növényi magokat az ősszel, és rossz ötlet lesz. A palánták előkészítése történik:

 • A fedőlapokkal vagy üvegréteggel rendelkező tartályokban nedves talaj;
 • A talajban friss ülések vannak;
 • A magok egy kicsit megnyomtak, de követik, hogy nem lezárják a fénytől;
 • ellenőrizze a talaj páratartalmát, és fenntartható szinten tartsa fenn;
 • A hajtások képződését követően a menedéket eltávolítjuk, és eltávolítjuk a raklapból származó tartályt;
 • Tartsa a palántákat az ablakpárkányon, várva egy stabil meleg időt;
 • Tamarisk növény a kertben, hogy összeszerelhesse;
 • 1 vagy 2 évesen átültetett a faluba az állandó helyszínre.

Cherencia

A Tamariks magok túlnyomórészt tenyésztőket használnak. Így új fajtákat hoznak és javítják a kultúra jellemzőit. Sokkal könnyebb a mindennapi célokba, hogy gyökerezzen egy növényt dugványokkal. Javasoljuk, hogy téli vágókat (január) vágás. Az év elején a cserje hibernálásban van, és nyugodtan túléli az eljárást.

Néha használható és fegyverek. Kiválasztania kell a jelölteket a Tamariksa túlnyomónak. Legjobb lehetőség – Alsó meleg ág. Meg kell próbálni fájni és rögzíteni a talajhoz, majd megszórjuk a talajra. A földön lévő föld, ahol a gabona gyökerét tervezik, szisztematikusan megnedvesedik; Ilyen körülmények között sikeres lehet a nyár végére.

Betegségek és kártevők

Okoz

Tamarix szinte soha nem beteg. Kártevők is, ritka kivételekkel, fájni vagy repülni egymás mellett. Csak alkalmanként más növények elhagyott cserje bokrokba kerülnek. Mivel a tamarisk betegségek fő oka következetesen a kertész. Vagy figyelmen kívül hagyja az alapvető követelményeket a leszállás és a távozás során.

A Tamarik betegségei között különösen veszélyes gombás betegségek. Mint más kultúrák, elsősorban a nyers, lejtős időjárás hátterében jelennek meg. Tegyen valamit vele (kivéve a különleges kezelést) lehetetlen. De lehetséges, hogy először telepítsen egy növényt a legszigeteltebb és bemelegítőbe. A kirakodás, amelyet rendszeresen ellenőrizni kell, hogy időben észleljék a problémákat.

Tünetek

Néha tapasztalatlan kertészek Tamarisk megdöbbent. Ha a telepítésben van, és a tél nagyon jó, a teteje még mindig meghal. Ebben az esetben a fejlesztés újra megkezdődik a gyökérből. A cserje ez a viselkedése (éves beszedése a nem szivárgó szinttől) teljesen természetes.

A bokor feltételeinek való megfelelés során még csak nem is sárgul, szinte soha nem, és fájdalmas tünetek lehetnek, kivéve a túlzott kirakodásokat.

Kezelés

A gombás betegségek károsodásával az első siker feltétele az öntözés korlátozása. Az összes sérült alkatrész, amely szürke foltok égett. Használja őket valahogy nem használható. Szerszám munka előtt és után óvatosan fertőtlenítve. Az összes gombáig és a káros rovarok speciális gyógyszereket kell használniuk.

Megelőzés

A megelőzés legfontosabb mértéke az okok elkerülése, amiért a Tamarisk beteg. Azt időben keresik, ha az ültetvények túlzott népessége van. Szigorúan tartsa be az agrotechnika követelményeit. Szorgalmasan korlátozza az öntözést és támogassa a vízelvezető réteget jó állapotban.

Lehetetlen megszakítani a szokásos recepteket a műtrágya gyakoriságára és a számukra.

Alkalmazás a tájtervezésben

   Jó eredmény Tamarix csak egy világos leszállási rendszer használatakor adja meg. Ezt a növényt széles körben használják az eredeti tájakban. A lenyűgöző szépségének köszönhetően magányos illeszkedést és vegyes ültetést készíthet. A Tamarisk tökéletesen növekszik a fokozatosan összeomlott lejtőkön. A külső dekoráció mellett stabilizálja őket.

   Grebenchik vonzóan néz ki alpesi dia. A kiváló szomszédok a többi faj legalacsonyabb bokrok lesznek. Egy alternatív megoldás – a bokrok külön ülése külön, kombinálva a környező tér dekoratív részletekkel.

   Mérsékelten magas tamarisk vonzó kombinációt képez levendulával. De a magas példányok jobban alkalmasak a japánok, a minimalista és más szigorú stílusok számára.

   A Tamariks jellemzőiről a következőre nézve.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: