Tölgy piros: leírás és növekedés

Tölgy piros – Rendkívül szép és magas fa fényes lombokkal. Szemvárosok – Észak-Amerika. Az európai országokban a mérsékelt éghajlati és Oroszországban elosztották az európai országokban. Az érték sok iparágban széles körben használt fát képviseli. Használt tájképek díszítő parkok és kertek.

Leírás

Az ősi időkben egy ilyen fa, mint a tölgy, a többi növény többéje volt, a hackelés szigorú tabu volt. Található egy kultuszfa a falu középpontjában, a főtéren.

A tölgy vörös vagy redtár botanikai címe alatt a bükkös családra utal. Latinban ez a név úgy hangzik Quercus rubra.

A botanikusban a két fő fajta leírása van: az első az északi, ostroland vagy kanadai tölgynek nevezik, a második az egész világon ismert, mint egy amerikai tölgy.

Kanadai vagy Ostolizált, Kanadában, különösen a keleti részben és déli részen, új Scotia, Ontario és Quebec területén található. Az egzotikus tölgy egy “lángoló” koronával az ország nemzeti szimbóluma. A fák aktívan szaporodnak sűrű erdőkben, a jégsejtek részeiben, a folyók partjai mentén. A talajban lévő nedvesség hiánya és a kisebb levegő páratartalma pozitívan befolyásolja a növekedési ütemet.

A kanadai tölgy gazdag és termékeny talajt szeret. A kultúrát súlyos fénysugárzással jellemezheti, és elegendő napfényre van szükség. Ezért az üzem ritkán elhagyja az északi klímát – zavarja az elhúzódó és a hideg éjszakákat. Bár az árnyék a tölgy stabil – növekszik egy sűrű erdőben. Az erős gusztus szél is nem szörnyű fa.

Tölgy kéregét téli keménységgel különbözteti meg, amely lehetővé teszi a fát a vadon 200-500 évig. A vörös tölgyek leghíresebb képviselője másfél vagy két évezredre élt! Érett, hogy egy olyan fa, amely száz és több. A tölgy gyorsan növekszik 30 éves korig, majd a folyamat lelassul egy kicsit, és a növekedés folytatódik, nem pedig a magasság, de szélességben. A tölgy korszakot egy speciálisan kifejlesztett képlet határozza meg, amelybe az átmérő értéket centiméterben vezették be. Azt is meghatározza, hogy a hosszú máj nagyszámú gyűrű egy vágott. A következő évben több darab jelenik meg.

Amerikai tölgy, a kanadai rokontól eltérően, csak a keleti Egyesült Államokban érvényesül. A csomagtartó kissé alacsonyabb, magassága 18 és 26 méter között. A nagy teljesítményű jellemzőkkel rendelkező fából készült, a statisztikák szerint a faanyagok világtermelésének legalább egyharmada az északi tölgyre esik. Fa színes világosbarna, de fokozatosan sötét lesz. Folyamat az anyag nehéz, mivel nagy keménysége van. A tölgy termékeket ritka erővel és kopásállósággal különbözteti meg, amely ellenáll a negatív külső hatásoknak, akár 100 vagy annál is is szolgálhat.

A tartós természetes anyag nagyszerű a hajógyártáshoz – hajók és csónakok létrehozása. Kiváló minőségű bútorokat, építési sávot és parkettát, hordókat és más fából készült tartályokat gyártanak. Az ágakat, ugatókat, leveleket és fájdalmakat is feldolgozzák és használják technikai célokra, tintát, ellenálló festékeket kapnak a szövetek és a bőr számára.

Piros tölgy előnyei Az emberek egészségét, sok infúziót és bátorító recepteket hosszú ideig ismertek. A leveleket és kéregeket leggyakrabban orvosi célokra használják, a virágzás előtti pollenből a méh virágzás során gyógyító mézet kap. A levélgerendák hasznosak a tüdő, a gasztrointesztinális traktus betegségeihez. Infusions megszüntesse kólika, segítséget gyomorfekély, vérzés, májbetegség, visszerek. Tölgy kéreg – egy jól ismert gyógyászati ​​ágens, amely túlzott izzadással, bőrkiütésekkel van ellátva.

Az ágakból kiváló seprűs fürdőkádra, fa – aromás rudak.

A Red Oakot Oroszországba hozták a XIX. Században, nagyszámú növény látható a St. Petersburg botanikus kertjében. Természetesen Oroszország nő Oroszországban. Oktrogén tölgy a moszkvai régió erdőben, az urálokban, Észak-Kaukázusban. A Belarusz és Balti-Balti parkokban ültetett hatékony növény.

A fa úgy néz ki, mint egy szűk kiadás – a törzs magassága elérheti a 25-30 métert, és az átmérő nem több mint másfél méter. A kéreg elég vékony, sima szerkezet. Árnyalat – világosszürke és vöröses fiatal, sötétszürke az érett növényekben. Ahogy a fa egyetért, a kéreg megszerzi az ingatlan repedését. A korona széles és buja, sátor alakja, a korona átmérője jelentős. A gyökér mélyen a földre megy, a hossza elérheti a 20 métert.

A levelek színe nevet adott az egész növénynek, mint a vöröses színű tölgy fiatal lombozatát. A legfiatalabb fák, miután megnyitották a fényesen krimpelt leveleket, az idősebb fák, a shet színének árnyalata, sötétebbé vagy burgundiá váltak. Miután a levelek teljesen feloldódtak, megváltoztatják a színt zöldre, és az esés újra festett vöröses és barnás. Ha tavasszal vagy nyáron, a fa szinte nem különböztethető meg a többiektől, akkor az őszi vörös tölgyek csodálatos látványosak, élénken állnak ki az elegáns gyönyörű lombozatból az erdős hegyek sárga díszítése ellen.

Keskeny levelek, csillogás, körülbelül 15-20 cm hosszú, egy darab minden oldalról, mély hornyok, pengék éles élekkel.

A virágzó fa a tavasz végén kezdődik, és egybeesik az első levelek megjelenésével. 7-8 napig tart. Gyümölcsök – vöröses barna csizma, az első alkalom, majdnem azonnal megjelenik a fa életének második évében, és körülbelül 15 éves korában, a tölgyfa termesztők folyamatosan.

Zhlouda ovális alakja, 1,5-2 cm hosszú, kerek naista. Érlelés ősszel értékes táplálkozási és kozmetikai tulajdonságai vannak. A vaddisznók és sertések kedvenc finomságának szolgálja. Ezek közül a cukrászati ​​ágazat lisztet is készítenek.

Leszállás és gondozás

TÖRTÉNŐ TÖRTÉNŐ TÖRTÉNŐ TÖRTÉNŐ, HOGY A HÓBAN, HOGY KÖZÖTT, HOGY KÖZÖTT. Oroszország számára a legjobb idő a március és április tavaszi hónapjai, és ősszel – októberben és november első felében.

Hely kiválasztása

A nyári helyszínen való leszállás helye nyitott és jól megvilágított. Az érés és a növekedés közvetlenül függ. A vörös tölgyek fényének hozzáállása kifejezett, elég könnyű. Ha az üzemet az árnyék oldalra ültetik, akkor a formáció inaktív lesz és lassú lesz, és a tölgy gyümölcsei nem lesznek. Ezért válasszon egy nyitott területet, ahol a nap a nap nagy része.

A leszálláskor elkezdeni, meg kell ásni egy kis lyukat a földön, majd helyezze el a vízelvezetést: száraz levelek, zúzott. A gyökér nyakának nem lehet túl mély és pihenni a kút alján.

A gyökér vörös tölgy rendszer kiterjedt területet foglal el, amely a földön terjed, ami fontos, hogy megvizsgálja a hely kiválasztásakor. Nincs más növény, hogy a Krone idővel időben elhelyezhető legyen.

Forráskövetelmények

Jól tolerálja a talajt felesleges savassággal. A tölgy nem igényel különleges feltételeket az ültetéshez, de rosszul reagál a mészre és a talaj magas szintjére a talajban. A talaj optimális összetétele tőzeg, rúd és homok keveréke.

Locsolás

A fiatal fát rendszeresen öntözik, az elnyelő gyomnövények körül áramlik. Különösen fontos a víz forró és száraz időben. Egy hónappal a szabadidőmező előtt a víz megszűnik. A téli készítmények, amelyek függetlenül vannak.

Alárendelt

Amikor egy ostrollfa ültetése nemkívánatos a szerves műtrágyák használatához. Táplálja az ammóniumi unió, a tehénkötés és a karbamid talaját.

Reprodukció

Az északi tölgy könnyen elforgatható az oculturing, az ország és a kerti oldalakon leszállt. A tenyésztéshez a gyümölcsöket használják – fájdalmak, valamint palánták, egyéves gyökerek vagy csonkok.

  • Ragasztó. Összegyűjtsék őket az ősszel, az érési időszak alatt, és tavasszal tartsák meg, amíg a leszálláspontig. Ahhoz, hogy egy egészséges fa, merev és kár nélkül, teljes. Tárolja a gyümölcsöt a raktárban alacsony hőmérsékleten, legfeljebb + 3 ° C-on, hogy ne hajtsanak végre. Papírba csomagolva, vagy a rácsba kerül. Zhöldi megszáradhat, és nem lesz alkalmas, ha a tárolási időszak nedvessége nem elegendő, de szintje nem haladhatja meg a 80% -ot egyszerre, mivel egyébként könnyen penészes. Rendszeresen ellenőrizze, hogy a penész megjelent-e, elválasztva az egészséges gyümölcsöket a betegektől. Tavasszal, az elkészített yolm. A mélység mélysége a földön, amikor leszállása – legfeljebb 10-12 cm. Csökkenti a lyukat, puffadt a gyümölcs száraz lombozat.

Ez megtörtént, hogy fenntartsák a nedvesség optimális szintjét a növekedéssel, valamint a légáramlással.

  • Vetőmagok. Úgynevezett csírázott palánták a makkok. A palánták erdei övben vagy parkban találhatók. Óvatosan kell ásniuk, hogy az egész gyökérrendszer megmaradjon. Annak érdekében, hogy a sóhajtás sikeresen egy új helyen legyen, meg kell vinnie egy kis talajt vele a helyétől, ahol megtalálható. A vetőmag elültetése korai tavasszal kell, amíg a lap létre nem alakul. Ehhez készítsen helyet, csavarja le a kút legalább 20 cm mélyen. A gyökérnek teljesen a lyukban kell lennie, míg a maradék elég meleg ahhoz, hogy több centiméter mélységben legyen.

A gyökérrendszer új helyre érkezik, nem azonnal, az aktív növekedés néhány hónap után kezdődik, nyáron.

  • Kápolnák. Úgynevezett nagyon fiatal fák, nem idősebb, mint két év. Leginkább az éves palánták használata. Általában az oldalsó gyökerek nem eléggé fejlődnek, de a központi rúd gyökere már erős. Mint egy mosás könnyű. Ahhoz, hogy illeszkedjen a leszállást, készítsen egy mély lyukat, hogy a rizóma ingyenes legyen. A helyszínen lévő platform felszabadul a növényi borításból, lassítja a növekedést.

  • Csemeték. Amikor az óvodában palántákat vásárol, nyomon kell nyomon követnie a gyökereket, hogy teljesen lefedve egy nagy földes szobával. Vannak gombák, amelyek segítenek a gyökérrendszer fejlesztésében, a tápanyagellátás miatt. Ha megszakítja a földi kómák integritását, a növény nem illeszkedik egy másik webhelyre.

Az egyes palánták közötti távolság legalább 6 métert hagy, hogy a fák ne zavarják egymást.

Pestek és betegségek

A fiatal fák gondozása óvatosnak kell lennie. Életük első öt évét az év hideg időszakában burkolják, hogy megakadályozzák a fagyást és a betegséget. A burkolatnak sűrűnek kell lennie, paszta levegő.

A felnőtt tölgy kártevők ritkán támadnak, erős gyökérrendszerrel és erős ágakkal rendelkezik. A bükk család fő ellenségeit mole gyümölcs és szórólapok. Az ilyen kártevők, mint egy pulzus harmat, a gyors és agresszív hatások, a legveszélyesebb. A kártevő okozza az ágak necrotikus változását, az egész fa teljes haláláig. A betegség könnyedén észleli a betegséget a leveleken. A nyár végére fekete kis pontok jelennek meg a Torpedish Raid-en – ezek a testgomba. Puffy Dew képes elpusztítani a fiatal növényt, mivel nem adja ébredni. Betegség rovarok, kibaszott levelek. Miután a koronák raidjeiket esetleg lehet legyőzni az életkor tölgyeit.

Az ágak megelőző feldolgozása az élelmiszer-szóda és a vízből álló keveréket termel. Ha a kártevők már megjelentek, azonnal kell alkalmazni a fungicideket, hogy teljesen semlegesítsék a paraziták ütését és megsemmisítését. A fungicidek mellett a növényeket réz hangulattal és kolloid szürke oldattal kezeljük.

Használat a tájtervezésben

Tájképes tervezők széles körben használják a díszes és világos növények dekoratív tulajdonságait. A Hatékony tölgyek a kerti telekre ültethetők, és ősszel a park és a kert valódi dekorációjává válnak. A növény mellett általában kényelmesen érzi magát:

  • Lipa és Juniper bokrok;
  • Fehér akác;
  • Barwin;
  • hoofing;
  • Minden tűlevelű fák.

Elfogadja, hogy a közeli tölgy bokrok az Aaleas, mandula. Ez a hagyomány a keleti kertészetből származott. A virágzás korai virágzásából válasszon egy lila és crocus, amely leereszkedik, amíg a tölgyek elhagyják a leveleket.

További információ a Dubby Redről Lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: