Tuya Western “Holmstrup”: Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Western Tuya “Holmstrup” – egy elegáns örökzöld cserje, amely széles körben elterjedt a tájtervezésben és a városi tereprendezésben. A növény népszerűsége nemcsak a bájos megjelenés, hanem a szerény, nagy fagyállóság és tartósság is. Milyen más jellemzőit jellemzi a fajta Thuja jellemzi? Mit kell figyelembe venni a díszítő cserje növekszik? Ezekre és más kérdésekre adott válaszok ebben a cikkben találhatók.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Leírás

A Holmstrup fajták nyugati tui a meghatározott fajta növények egyik leggyakoribb törpe hibridjeinek tekinthető. A cserje a törpe hibridek csoportjára utal, mivel éves növekedése legfeljebb 15 centiméter. Annak érdekében, hogy a növény félméteres magasságot érjen el, körülbelül 10 évig tart. Alacsony növekedési ráta – nem a “Holmstrup” tui fajta egyetlen specifikus jellemzője. A kertészkedés és a tájtervezők, ez az évelő értéke az ilyen jellemzőkre értékelhető:

  • Az aszály és az alacsony hőmérséklet ellenállás;
  • betegségállóság;
  • árnyéktalanság;
  • a vágás kialakításának hiánya;
  • A kedvezőtlen környezeti feltételek elérésének képessége.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Tuya “Holmstrup” – díszes évelő a megfelelő kúp alakú koronával, erős hajtások pikkelyekkel borított, de nem szögesdrót. A felnőtt magasság eléri a 3 métert, vagy többet, a korona átmérője ritkán haladja meg az 1,3 méteres jelet. A növény nem veszíti el a díszíthetetlenségét még a formatív vágás hiányában is. Vonzó smaragd zöld tűk az ebből az évelőből és a télről.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Kéreg sima, sötétbarna. Kis, pikkelyű, tojás alakú. A THUUYA megadott fokozat gyökérrendszere kompakt, közel a Föld felszínéhez. Ez figyelemre méltó “Holmstrup” a teljes fejlesztéshez és a növekedéshez nem szükséges nagy területekre. Legalább szabad helyet foglal el a telek számára, nem akadályozza meg a kert más zöld lakóinak fejlődését és növekedését.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

A Tui Landing hozzájárul a levegő minőségének tisztításához és javításához. Ezeknek a növényeknek a földi része kiemeli a fitoncideket a légkörbe – aktív illékony anyagokba, megsemmisíti a kórokozókat és túlnyomó fejlődésüket.

Leszállás

Amikor tervezi, hogy növekszik a telek, a Western “Holmstrup” fontos, hogy válasszon megfelelő helyet. Annak ellenére, hogy ez az évelő tartósan tolerálja a könnyű árnyékolást, ajánlott eltávolítani a kert legmegfelelőbb sarkait. A fényhiány negatívan befolyásolja a dekoratív minőségű növényeket. Amikor a korona árnyékában növekszik, elkezdi késleltetni és nyújtani, és az Emerald tű halványsá válik.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Nos termesztésére nyugat Tui a Holmstrup fajták, jól megvilágított sarokban alkalmas, védett a hideg szél és a huzat. Szélsőséges esetekben előnyben részesítheti a helyeket könnyű felében. Kényelmesebb ez az évelő a termékeny laza talajon érzi magát. A talaj vízhatlan és légáteresztő képessége is fontos szerepet játszik. A nyugati Tui termesztésével nehéz talajokban, ahol a vizet gyakran bámulják, és hosszú ideig, a növényekben gyakran kialakulnak a gyökérrendszer betegségeit. Kerülje el a nedvesség stagnálását, és ennek következtében a gyökerek újbóli beillesztése lehetővé teszi, hogy a vízelvezető réteg, amely a leszállási gödör alján helyezkedik el. Vízelvezetésként ajánlott zúzott kő, kavics, tégla szeletek használata.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

A kirakodási gödrök méretét úgy számolják ki, hogy 10-15 centiméterrel meghaladják a tartály méretét egy növényhez. A szabványos paraméterek 60x60x80 centiméter.

Miután elkészítette a gödröt az alján, a vízelvezetést lefektetik, amelynek tetején elalszik előre elkészített talajok. Kerti talajból, tőzegből és homokból készülhet 2: 1: 1 arányban. A talaj kitöltése után a gödör alaposan elterjedt víz. Amikor a nedvesség teljesen felszívódik, gondosan eltávolítják a tartályból, valamint a gyökerek lore földjével együtt. Ezután a palánta a gödörbe kerül, és nem blokkolja a gyökér nyakát, és ismét öntözés, figyeli a vizet a föld kecsegésére. Ezután a növény körüli földet szépen tömörítjük, állandó függőleges helyzetben rögzítve. A munka végén a föld felszíne a csomagtartó körül fulladozik.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

A nyugati tui “Holmstrup” palántáinak megvásárlása előtt fontos figyelmet fordítani az ültetési anyag minőségére. Megbízható növények bevonása bevált helyeken – óvodák és kerti üzletek jó hírnévvel. A palánta ellenőrzése során ajánlott becsülni a gyökerek, az ágak, a hajtások és a tűk állapotának becslését. Az egészséges növények gyökerei – rugalmas és erős, nem tartalmaznak mechanikai károkat és nyomokat a kártevők sérüléseit. A nyugtató és az ágaknak rugalmasnak kell lenniük. Tűk egészséges smaragd zöld növények, lédús, nem söpört, ha megérintette.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Egy másik fontos pillanat, hogy vegye figyelembe a vásárlást – a palánták árát. Ezek a dekoratív évelők nem tudnak gyanakodni, így az alacsony árnak figyelmezteti a vevőt.

Helyes ellátás

Annak ellenére, hogy Tui “Holmstrup” egy szerény növénynek tekinthető, még mindig megfelelő gondosságra van szüksége. Nem csak a külső vonzerő függ ez az állapot, hanem az egészség a legtöbb kisebb, stabilitása a betegség és kártevők. A meghatározott fajta károsodásának gondoskodása érdekében a következő elemeket tartalmazza:

  • locsolás;
  • táplálás;
  • a föld és a gyomlálás lazasége;
  • ritkítás;
  • Téli előkészítés.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Locsolás

Nyugati Tui képes ellenállni az ideiglenes szárazságnak, de elhanyagolta őket időben öntözéssel, erősen nem ajánlott. Az állandó nedvességhiány negatívan befolyásolja a növények díszítését, és gyakran a haláluk oka lesz. Az öntözés ajánlott frekvenciája hetente 1-2 eljárás. Egy növény esetében 10 liter víz elegendő. A száraz időjárás során nemcsak a növények vízzel kívánatos, hanem vízzel is purverzőrrel is permeteznek koronáikat. Ugyanakkor fontos annak biztosítása, hogy a fiúk védjék a Scorching Suntól.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Az öntözés után a prioritási köret meditálni kell. Ez elkerüli a nedvesség gyors elpárolgását.

Alárendelt

Ha az ültető növények során a talajba komplex műtrágyák készültek, akkor 1-2 évig nem ajánlott a tui táplálása. Már megérkezett tűlevelűek, mivel a kirakodások 1-2 évig tartottak, évente kétszer – tavasszal és őszi. Az etetéshez kívánatos a tűlevelű növények speciális műtrágyainak használata. Jó bizonyított adagolók ilyen híres márkák, mint a Bona Forte, Agrikola, Greenworld, Fertika. Erősen nem ajánlott nitrogént tartalmazó adagolók visszaélése. Az anyag feleslegében a talaj összetételében a TUI elkezdi elveszíteni díszíthetetlenségüket, és a korona “disheveled” és rendetlen.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Föld lazítás és gyom

Western Tuya “Holmstrup” előnyben részesíti a fényt és a jól leeresztett talajt. A Föld periodikus lazítását a sebészi körben biztosítja az oxigén hozzáférését a növények gyökereihez, és a későbbi mulonálás segíti a páratartalom optimális szintjét. Fontos figyelembe venni, hogy ezeknek a tűlevelűnek a gyökérrendszere felületes. Emiatt, hogy lazítsa meg a földet egy szigorú körben, kis mélységben (legfeljebb 10 centiméter) kell lennie, a maximális óvatosság megfigyelése. Szükséges figyelmet kell fordítani a gyomnövények időben történő eltávolítására, amely elnyomhatja a szokásos növekedési ütemeket és a tűlevelűek fejlődését. Ezenkívül sok gyomok gyakran válnak a kártevők fedezésére.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Formáló és egészségügyi vágás

Nyugat-Tui “Holmstrup” képes önállóan megőrizni egy vonzó piramis és a kulturális alakot, anélkül, hogy vágást igényelne. A legtöbb esetben ez a kertész eljárás akkor történik, amikor a cserjéket több eredeti megjelenésűnek akarják adni. Általában a formázó vágás 2 év alatt nem többször 1 óra. A tiszta megjelenés fenntartása érdekében a növények periodikus szaniter vágást igényelnek, amelyek során régi és beteg hajtásokat eltávolítanak a tűlevelektől. A szél vagy a hóesés által érintett sérült ágak eltávolításra kerülnek.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Téli előkészítés

A tapasztalt kertészek azzal érvelnek, hogy a Holmstrup fajták nyugati tui ellenáll a levegő hőmérsékletének jelentős csökkenése – -30 °. Azonban, hogy a növény könnyebben mozgathatja a téli, szükség lesz a fejlett képzési események elvégzésére. A téli fagyok fenyegethetnek ezeknek a tűlevelűnek a gyökérrendszerének, amely a Föld felszínéhez közel helyezkedik el. Annak érdekében, hogy a növények gyökerei ne sérüljenek meg a hidegtől, a gördülő kört röviddel a megfázás előtt, mulasztja a bukott lombozatot. Ezenkívül a mulcsréteg feszült és rögzített burkolat.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Tehát, hogy a Croon Tui nem szenvedett a nagy hóesések során, a kerület körül szoros, széles szalaggal vagy szokványos kötéllel rögzítve. Néhány kertész a burlap bokrok menedékére korlátozódik. Tavasszal, hűvös és felhős nap kiválasztása, menedékhelyek felszállnak.

Reprodukció

Nyugati Thuja magok és zöld dugványok. A tavaszi vetés előtti magokat a rétegzésre küldjük. Tavasszal az ültetési anyagot egy ágyon kiléptetik, kissé közelítik őket a földbe. Meg kell jegyezni, hogy a TUI kertészek tenyésztésének vetőmag-módját ritkán használják, mert ebben az esetben fennáll a termesztés veszélye a növény. A ragyogás a legegyszerűbb és leginkább megfizethető módja az örökzöld tűlevelűek tenyésztésének. A dugványok munkadarabja tavasszal előállítja a depotáció kezdete előtt, és az esik, amíg a hideg.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

A munkadarab alatt a legerősebb és egészséges oldalsó hajtások éles késsel vágnak le. Ezután a gyökérképző stimulátor oldatában több órán át tartunk. A dugványok vágása tálcákban készült talajjal, amely egy finom földterületből, tőzegből és homokból áll, amely ugyanolyan arányban van. A dugványok feletti kirakodás után egy műanyag palackból vagy élelmiszer-tartályból származó improvizált üvegház van elhelyezve.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Betegségek és kártevők

A Holmstrup fajták nyugati TUI-jét a kártevők ellenállása és a betegségek okozati ügynökei jellemzik. Leggyakrabban ezeknél a problémákkal a tapasztalatlan kertészek szembesülnek, elhanyagolva a növények szabadságát. Tehát a polírozók rendszerének megsértése gyakran a bokrok gyökérrendszerének gombafájdalmainak fejlődését okozza. A kezeléshez fungicid és réztartalmú gyógyszereket használjon. Gyakran a TUI egy veszélyes kártevő inváziójának kitéve – hamis pajzs parazita a növények pecsétjében. A legyőzési tünetek a Tui Tui darab sárgulás és odaadás. A parazita megsemmisítéséhez rovarölő szereket használnak, amelyeket a cserjék 10 nap alatt 1 alkalommal kezeltek egy hónapra.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Egy másik kártevő, amely a Western Tui-ra fenyeget – egy internetes kullancsot. A parazita tevékenységét a növények növényei sárgulása és elkötelezettsége bizonyítja, valamint a karcsú és a ritka cobok klaszterének jelenlétét a hajtásokra. A kezelés az akaricid gyógyszerek tűlevelű feldolgozása.

Használat a tájtervezésben

A TUI “Holmstrup” az örökzöld sövények létrehozására szolgál, hogy megkülönböztessék a webhelyet a funkcionális zónákhoz. Vajon vonzódnak mind magányos, mind csoportok, kombinált kirakodások. Ezek az elegáns fiúk széles körben elterjedtek a topium művészetben. A virágágyak, a mixboraders, a virágágyások elrendezésében aktívan használják őket. A Twarf Teui és a Stony Gardens (Rociaries) létrehozása, valamint az Ecostel kertjeinek felszerelése.

Tuya Western "Holmstrup": Leírás, leszállás és gondozási szabályok

Tui “Holmstrup” és a konténer-kertészetben. Növekszik ezek az alacsony cserjék gyönyörű edényekben és vázákban, könnyen kísérletezhetnek a kert megjelenésével, szükség esetén mozgó növények egy helyről a másikra.

A Western “Holmstrup” megfelelő telepítéséről lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása