Tuya Western: Legjobb rendezvények, leszállási és ápolási tippek

A tűlevelű ültetvényeket mind a magánburkolatok, mind a városi parkok tervezésében rejlik. Az ilyen fák sokféle sokfélesége, a Thuja nyugati megérdemli. Ez egy örökzöld és magas növény lesz a tájtervezés eredeti díszítése, ha megfelelően ültetik és biztosítják.

Leírás

A Western Thuja egy masszív cserje, egy hosszúkás koronával, amelynek keskeny piramis alakú. Ez az örökzöld kultúrákra vonatkozik. A tui kérege szürke-barna vagy vöröses árnyalatú lehet. A növény Észak-Amerikából származik, ma már több mint 150 fajja van, amelyek sikeresen nőnek a világ minden tájáról. A TUI magassága függ a fajta jellemzőitől. Például a törpe fajokban legfeljebb 2-3 méter, és magas – akár 20 vagy annál nagyobb.

A fán gyökérrendszer kicsi, általában nem haladja meg a hordó hossza 1/5. Ami a tűket illeti, van egy kis, bevont és eléri a 4 mm hosszúságát. Mivel a tűk kiterjednek ágakra, egymást átfedésben vannak, egy érdekes mérleg hatás létrejön. A tűk élnek, mint általában néhány évszak, akkor kiesik, míg nem egy mérleg jelenik meg, de teljesen az egész terület teljes területe. Különösen gyönyörű tűk télen, amikor megszerzi a pestry és a világos színt, nyáron világos zöld.

Virágok Nyugat-Tuya formájában kis, tipikus tűlevelű növények kúpok, amelyek csak két magot tartalmaznak. Nem dekoratív, sok kertész nem tetszett.

A szakértők szerint a kúpok megjelenése a fán jelzi, hogy “nem teljesen” növekedési feltételek.

Tui Western típusától függően a korona lehet colonum (magas, a lehető legközelebb a ciprus) és gömb alakú (formájában egy félgömb). A kultúra fő jellemzője az, hogy magas fagyállósággal rendelkezik, és még a téli menedék nélkül is sikeresen ellenáll-e a hőmérséklet -40 fokig. Ezenkívül az ilyen típusú TUI fő előnyei:

 • a háztartási telek bármely helyén gyönyörű és szokatlan “élő sövények” kiállításának képessége;
 • Gyors adaptáció a hűtéshez, amely lehetővé teszi a kultúra fájdalmasan megbirkózását a telekkel;
 • az ellátás megkönnyítése és a gyakori vágás szükségességének hiánya;
 • Az ország területének megbízható védelme a széltől és a füsttől porból;
 • Nagy rovarok és betegségek elleni küzdelem.

A népszerű fajták áttekintése

A Thuja Western ma számos különböző alfaja van, és nem csak a korona formájában, hanem a lombozat, a növekedés és a fagyállóság színe is eltérhet. Például, díszcserjék egy kúp alakú és kerek alakú, a sötét és világos zöld lombozat, a teljes-rezisztens (5 m) és kicsi (kevesebb, mint 3 m), kialakítva, hogy a növekvő a déli régiókban és a középső szalag az ország. A népszerű fagyálló fajták a következőket tartalmazzák.

 • “Danica”. Ez az alacsony cserje csak 60 cm hosszú. A TUI-t a fagyasztók ellenállása jellemzi (ideális a harmadik éghajlati zónában való kiszállításhoz), de lassan nő.

 • “Globosa”. A fajta cserjék a gömb alakúak és csak 2 méteres magasságban nőnek.

 • “Golden Tuffett”. Gömb alakú, félig színezett thuja, amely ellenáll a kemény éghajlati viszonyoknak. A megfelelő gondossággal is növekszik, és lassan fejlődik.

 • “Vagnery”. Gyönyörű fa, amelynek keskeny kúpos alakja van, és akár 3,5 m-re nő. Ha bőséges öntözés és időszerű műtrágya biztosítása, gyorsan növekszik.

 • “Smaragd Variagat”. Ezt a thua-t a fagy és a lassú növekedés közepes ellenállása jellemzi. Ez a fajta nem ajánlott az urálokban és Szibériában termeszteni.

 • “Brabant”. Egy magas vastagbogár, amely általában akár 4,5 m magasságig ér el. A fajta fő jellemzője a tűk malachit festménye, télen, a barna. Ez egy gyorsan növekvő növény, amely évente 0,3 m-rel meghosszabbítható.

  Sok tervezõ a háztartási telkek tervezésénél a következő fajták a nyugati tui.

  • “Kis óriás”. Ezt az örökzöld mini cserjét egy tömörített gömb alakú korona jellemzi, 0,8 m magasság és legfeljebb 0,4 m szélessége. A tű cserjének aktív növekedése során a kontraszt zöld színét megszerzi, amely közelebb kerül a télhez, a bronzra változik. A kultúra túl lassan növekszik, gyakori és vastagkodik. Az ilyen TUI tökéletesen alkalmas a tájkép kialakítása keleti stílusban.

  • “Malonian”. Az egyik faj a gyarmatos alakú tuy. A fa gyorsan növekszik, az ágai gazdag zöld sajtral vannak borítva. A fenti fajtákkal ellentétben a Malonian egy vékony és magas növény, amely általában legfeljebb 10 m-ig terjed, és legfeljebb 3 m átmérőjű. A kultúra ágai erőteljesek és rövidek, szorosan egymáshoz vannak elhelyezve, és a végén enyhén elágazik.

  • “Borostyán”. Utal olyan új fajtákra, amelyekre világos sárga tűlevelűek, télen, borostyán árnyalattal. A fajta Thuja akár 3,5 m-re nőhet. Van egy croic, megfelelő és sűrű. A növény a városi körülmények között jó.

  • “Kuban smaragd”. Ez egy karcsú fa, amelynek egy sűrű szerkezete van. Mint a thujafajta összes képviselője, a “Kuban Emerald” kellemes aromája van, és sok hasznos illóolajat tartalmaz. Nem jó a termesztés, és gyorsan alkalmazkodik az éghajlati viszonyokhoz.

  • “Európa arany”. A fajta thuja megkülönböztethető sűrűn helyénvaló függőleges rövid hajtások. Éves növekedése legfeljebb 10 cm magas és legfeljebb 5 cm szélességű. Ennek az autónak a fő jellemzője, hogy vastag és szelíd a ház megérintéséhez, amely az év során nem változtatja meg a színt. Az üzem jól szereti a jól megvilágított telkeket és bőséges öntözést.

   Jól megalapozott a dekoratív adatokkal, az egyszerűen és a fagyállósággal is Ilyen fajták, mint a “Mickey”, “Timy Tim”, “Miriam”, “Reurmina Nana”, “degrat spire”, “Phi-Fidiz”, “kis bajnok”. Nem kell metszés, ha szükséges, a cserjék eredeti formát kaphatnak. Ezenkívül a fenti fajták TUI kevésbé érzékeny a különböző betegségekre.

   Leszállás

   Tyu Western nyitott talajon ültethető az év bármely hónapján, kora tavasszal és késő őszi véget érve. De a szakértők azt javasolják, hogy az április végétől augusztus közepétől augusztus közepéig előnyben részesítsék, amikor a gyökérrendszer megkeményedett. Mielőtt folytatná a palánták közvetlen ültetését, ki kell választania a megfelelő területet, meg kell védeni az erős szélektől. Jól illeszkedik a Tui helyekhez, a fele, így izolálják őket a negatív hatása a nap sugarai a nap.

   Ha egy jól megvilágított telken díszítő cserjét írsz, akkor végül elveszíti dekoratív tulajdonságait.

   Ezenkívül nem ajánlott a fajok gengsztereit szállítani olyan helyeken, ahol a vizet folyamatosan felhalmozják a nyomorult hó, az eső vagy a talajvíz közelében. A növény jól illeszkedik enyhe és mérsékelten nedves talajon, száraz és agyag talajon A tűk gyorsan elkezdenek fordulni és kiszáradni. Lehetetlen a tűlevelű cserjéket a masszív gyümölcsfák mellett, mivel nem fogják elérni a szükséges mennyiségű hasznos anyagot a talajból.

   Abban az esetben, hogy a tervek, hogy hozzon létre egy „élő kerítés” egy sorban, majd a távolság a palánták kívánatos itt 1 m, egy kétsoros leszállási, a távolság 2 m figyelhető meg, és a távolság legfeljebb 5 m a thuvy fajták között. A leszállási kutak sekély (70-80 cm). Az ilyen méretek elegendőek ahhoz, hogy a külső gyökér nyaka kissé megszórva volt a talajjal, de nem merült fel. Mielőtt a vetőmagot a leszállási gödörbe helyezzük, a tapasztalt kertészek azt javasolják, hogy hozzáadjuk a következő keveréket:

   • 1 része a tőzeg és a folyó homok;
   • 2 darab gyep, vagy a választás a levél föld;
   • 3 darab tehén gyümölcs;
   • Legfeljebb 100 g nitroammofoski.

   Miután a lyukat egy főtt keverék borítja, az övéi ültetése maga. Bőségesen vízzel öntözik, még akkor is, ha esik. Szükséges, hogy a Föld jól illeszkedjen. A száraz szezonban a Landed Thuu-t rendszeresen kell öntözni, 3-4 naponként, 20 liter vizet költeni egy fa számára. A talaj nedvességtartalmának tartása érdekében fedje le a tőzeget, a száraz faforgót, a festett kavicsokat vagy a kis kéregeket. Őszi, a talajtakaró ki kell cserélni egy kedvesem, csökkenti az egerek kockázatát.

   A Tyuye Western nemcsak a palánták, hanem a tartályok vagy dugványok szaporodása is.

    Lehetőség van tenyésztésre és magvakra, de az összes fajtára nem gyakorolják. Tehát például a Danika fajtát csak dugványokkal kell reprodukálni. “Malonian” és “Varean” ebben az esetben tökéletesen megtartja az összes fajtát. A dugványokkal való leszállás nagyon gyorsan és egyszerűen történik, még egy újonc kertész is megbirkózhat vele. Ehhez elővágja a gallyakat és gyökerezik őket (a legjobb, ha ezt novemberben teszik, ha ősszel nem korán, vagy decemberben, ha az elhúzódó).

    A szobák üvegházban gyökerező dugványok, ahol a levegő hőmérséklete +22 és +24 fok között tart, a föld nedvességtartalmának magasnak kell lennie. Ha nincs lehetőség az üvegházban lévő gallyak gyökerére, akkor a zipzsákba helyezhető, és az ablakon lóghat. Amint az első gyökerek jelennek meg, a nyílt talajon azonnali kirakodásukat folytathatja. Ezután a dugványokat bőséges víznek kell lenniük, és alaposan fel kell készülniük a télre, a szigetelés védőanyagára.

    Tippek az ellátáshoz

    Mint minden dekoratív kultúra, Tui Western érdekelve, különösen az első alkalommal, amikor a kirakodás a nyílt földön.

    A minimális ellátás rendszeres öntözést, gyomirtást és lazítást biztosít.

    Az öntözés fiatal cserjékre van szükség reggel vagy este, ez lehetővé teszi a rizómák számára, hogy a hő előtt teljes mértékben kielégítsék a nedvességet. Több évvel a Tuy Landing után a műtrágyák nem szükségesek, mivel a leszálláskor megkapták az összes szükséges nyomelemet. Ezután díszítő ültetvényeket kell felvenni a tűlevelű fákra szánt speciális elemek.

    Fontos a thaiföldi gondozásában, a talaj hurkolója, amely főként az ültetett és gördülőhelyek közötti felületek levegőztetésének javítása érdekében történik. A föld az eső vagy az öntözés után lazít, valamint a növények műtrágyák etetése során. Ehhez a talaj 10 cm mélységig eltűnik, nem szükséges mélyebb, mivel a tui jól fejlett felületű gyökérrendszerrel rendelkezik. Miután lazítsa meg a talajt a csomagtartó körül, szükség van a cédrus anyacsavar, a tőzeg, kéreg, 7 cm-es réteg öntésére. Ennek a nyárnak köszönhetően az üzem gyökerei védve lesznek a szárítástól, és télen a gyors forgalomból. Mulching megakadályozza a gyomok megjelenését.

    A TUI első 2-3 évét védeni kell a nap harci sugaraktól, mert erre egy napellenzővel borítják és megszórjuk. Fontosnak tekinthető, hogy a vágás, amely szaniterre és korrekciós. Az első típusú vágást általában április elején tartják, és biztosítják a betegek eltávolítását, a száraz és a sárgás ágakat. Ennek az eljárásnak köszönhetően a korona levegőáramlása javul, és a betegség fejlődését megakadályozzák. Ami a dekoratív vágást illeti, szükséges a TUI növekedésének korrekciójához és eredeti formájának kialakításához.

    A nyugati TUI valamennyi fajtája függetlenségüktől függetlenül, télen megbízható védelmet igényel, mivel ágaik függőlegesen és a “Snow Cap” súlya alatt nőnek, vagy egy jégkéreg megtörhetik.

    Megakadályozza, hogy ez segítsen a törzsek speciális kötődésének, amelyet egy puha anyag segítségével végeznek (a kapron harisnyanadrág rendben van ez – nem rothadnak). Ugyanakkor fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a KRONE NEM TÖRTÉNŐ, ellenkező esetben a belső tű elrejti. A kis méretű csemeték (legfeljebb 1,5 m magas) nem ajánlottak kötve, a legjobban megvédik a fehér luhasin, burkolat és a szokásos sínek léjeit.

    Betegségek és kártevők

    Annak ellenére, hogy a Thuja Western magas ellenállást mutat a betegségek és sérülések a rovarokban, vannak olyan esetek, amikor a tűk ragyognak és leesnek. Ennek fő oka a toronyhiba, amely a növény ágaiban helyezkedik el, és aktívan megszorozza. Ezek a kártevők szürkés színűek és viasz bevonattal rendelkeznek ezüst árnyalattal. Rendszerint a TLL-t a fiatal hajtások alján helyezi el, és károsítja őket. A “karbofoszómák” permetezésével menekülhetsz tőle.

    Töltsön egy dekoratív kilátást egy cserjékre is mole-tompa. Ez egy kis pillangó akár 4 mm, ami a nyár elején indul. Ennek a parazitának a megjelenése a Brown Tops-en látható, és a csengő a hajtások tetején látható. Ha látsz egy sérült rágót a lumenen, akkor láthatsz merész lyukakat. A megelőzés a megjelenése moly anyák, cserjék kell, hogy rendszeresen feldolgozni gyógyszerek, amelyek magukban foglalják a piretroid. Ez július végén történik két szakaszban, amely megfelel az intervallumnak egy héten belül.

    A Walconiders veszélyes rovarok a nyugati tui számára. A felnőtt paraziták mérete legfeljebb 3 mm, és sárga-barna színű. Ugyanakkor a hatalmas károkat az idők nemcsak a felnőtt paraziták okozzák, hanem a lárvák is, amelyek a folyamatok iránti kéreg. Ők leggyakrabban telepedtek ott, ahol a cserjéket “élő üreges” formájában ültetik. Ahhoz, hogy megszabaduljon a rovaroktól örökre, speciális gyógyszerekkel kell szórni a növényeket (“Aktellik”, “Carbofos”). A feldolgozás általában a lárvák tömeges megjelenése során történik (ez megfigyelhető, mielőtt a vese lombhullató fák virágzik).

    Különös figyelmet érdemel és Sutkun, amely csak Rhizome által működtetett. Ennek a rovarnak a megjelenésével gyengül a cserjék növekedésének és fejlődésének, a tűk és az ágak külön-külön eleje. A sötétbarna színű bogarak, amely a 13 mm-es méret eléréséhez nagymértékben telepedhet a tue-ra. Ezeknek a kártevőknek van egy jellemzője – ha a hátulról felborul, könnyen megfordulnak, és a mancsokká válnak, egy kattintásként jellegzetes hangzást tesznek közzé. A rovar lárvák világosbarna árnyalattal rendelkeznek, és alapvetően a növény vékony gyökerei vannak.

    A villogások miatt gyakran savas talajjal és magas páratartalommal rendelkező területeken kerülnek elhelyezésre, akkor kerülni kell az ilyen helyekre, hogy a TUI-t el kell kerülni. Ha a helyszínen nincs lehetőség egy másik terület kiválasztására, akkor a földi deoxidáció és vízelvezetés megakadályozza a paraziták megjelenését. Ezenkívül, az ősszel, csatlakozni kell a webhelyhez, és a nagyszámú bogarak kimutatása során a diazoninon alapuló készítményeket adjuk hozzá a talajban.

    A nyugati Thuja a következő betegségekre is vonatkozhat.

    • Phytofluoro. A növény gombás léziója, amelyet a legveszélyesebbnek tartanak. Először is, a gyökércserje rendszert érinti, majd a tűk felső rétege bekövetkezik. Ennek eredményeképpen Krona szürke színt kap, az alsó hordó puha lesz, és a fa lassú. A kéreg alatt van változás a szövet színében. A törzs alján található egy adott raid és a gyökér szagolja a rothadás.

     Az ilyen betegség általában azoknál a helyeken jelenik meg, ahol a talaj nem lecsapódott, és a nedvesség folyamatosan bámult rá.

    Megakadályozzák, hogy a fitofulátorok fejlődése segítsen öntözni a gombaölő szerek cserjékét. Ha a gomba masszívan terjed a tue-ra, akkor a legjobb, ha megszabadulni tőle.

    • Barna hajtások. Hasonló manifesztációt általában tavasszal korábban megfigyelnek. A dekoratív üzem ágaiban megkezdődik a sárga mérlegek megfigyelésére. Ha nem vállal semmilyen intézkedést, akkor a hajtások először boldogok lesznek, akkor reveled lesz. Tuiu kezelt ebben az esetben a forgácsolási folyamatok, akkor hajtott műtrágyák és elalszom a mészkő, és kezdve a nyár közepén, és amíg a szeptember végén, a bokrok „Fundazole” kezelik.

     Meg kell jegyezni, hogy a cserjék színének színének változása nemcsak a betegség által okozott, hanem a gyökerek gyökerei megsértésére is okozhatják a tápanyagokat. Ilyen helyzetekben szükség van a “fundazola” megoldásra a gyökér alatt, akkor is permetezheti a koronát. A helyzet újratelepítése segítséget és időszakos feldolgozást jelent a “Zircon”, amely növeli a növény ellenállását a gombás betegségre

    • Koreai kábelköteg. Ez megfigyelhető a nedvesség stagnálással vagy a közeli talajvízzel. Az ilyen gombás fertőzés a tűk sötétedése és a következő csökkenés. A fertőzés fertősége tavasszal történik, de a gomba terjedését egész évben figyeljük. Leggyakrabban csodálkozott fiatal tuja. A profilaxis esetében ajánlott a beteg ágakat vágni és égetni. Ez megakadályozza a betegség terjesztését a többi tűlevelű fák számára.

     Ezenkívül az érintett növényeket réztartalmú gyógyszerekkel kell kezelni, amely alkalmas erre a por “hom”. A vízben tenyésztik, és május óta minden növényt permeteznek, és a nyár végéig folytatják.

    Fontos megjegyezni, hogy a megelőző kezelést nemcsak a betegeknél, hanem az egészséges tuys is végre kell hajtani.

    Ezenkívül megsemmisíti a fertőzést és a talajt is, mert ez a “FUSTAZOLE”. Az érintett növényeket permetezhetjük, és a “topxin-m” (15 g hatóanyag 10 liter vízben van, ami elegendő egy cserje kezelésére).

    Arról, hogy mit kell tudnod a Novice Gardenersről a Tue Western-ról, nézd meg a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: