Tuya Western Teddy: Leírás, leszállás és gondozás

  A tűlevelű növények érdeklődnek a tervezők és a kertészek számára, nem csak a légfertőzés hasznos tulajdonságainak fényében, hanem a terület dekoratív díszítése is. Az ilyen kultúrák számos képviselője kiemeli a Teddi-t, amely felhívja a figyelmet a gömbölyű formájára és a gondoskodásra.

  Leírás

  A kultúra ma számos általánosan használt nevet tartalmaz, a leggyakoribb, a “Teddy”, valamint a “vízfák” nevezik. A Western Thuja egy gömb alakú lágy koronával rendelkezik, amely nem hagy egyetlen kertész közömbös vagy tervezőt. A növény nem egy év, így a nyílt talajban egy helyen több mint száz éve nő. A kultúra baktericid tulajdonságaiban rejlik, mivel a “vízfa” növekedésének folyamatában a fitoncid fertőtlenítő levegőt kiosztja. Észak-Amerikát az anyaországnak számít, és a szó szerint “Thuja” lefordítják, hogy “az öröm”. A kiosztott egyedi aroma, amely az ilyen fa égési folyamata során alakul ki.

  A kultúra lassan növekszik, a szezonban a törpefa mindössze 2-3 centiméter magasságba kerül. Átlagosan a felnőtt növény magassága 1-1,5 m-es tartományban változik. Tuya utal a cipruscsaládra, a növekedés folyamatában nagyszámú hajtást dob, ami a labda alakját adja. A kultúra lombozat tű alakú, fokozatosan olyan lesz, mint a mérlegek. A korona színe zöld lesz, de egy kékes árnyalattal, az őszi és tél érkezésével a növény sárga vagy akár bronz lesz. A tűk frissítésének folyamata 2-3 éven át a TUI-nál fordul elő, ez a kis ágakból és hajtásokból kiesik a konjugátum. Crohn és a kéreg a Tui puha, de tartós, továbbá a cserje kiemelkedik egy jól fejlett felületi típusú gyökérrendszerben. A tűlevelű tenyészet olyan kúpokat is képez, amelyek belsejében található maganyag, megbízhatóan védett mérlegek.

  Hogyan kell ültetni?

  A törpe cserje nem vonatkozik az igényes és szeszélyes kultúrákra, így a kertésznek önállóan kell kiválasztania az optimális időt, hogy a nyitott talajba kerüljön. A szakértők a kirándulás, a tavasz közepétől kezdve és az őszi közepéig, de biztosították, hogy egy fiatal csemeték zárt gyökerek lesz leszállni. A nyílt gyökérrendszerrel rendelkező falut május és szeptember között ültetik. A következő ajánlások vannak a Teddy Tui Landing:

  • A kertész csak jól megvilágított növényeket kell kiválasztani a növény gyökerezésére, de a közvetlen napfény éghet egy Cheva-t, így kiemelt terület lesz, ahol több napfény jelen lesz a nap folyamán; A tűk árnyékában nagyon lassan nő, ráadásul Crohn nem lesz olyan csodálatos;
  • Az a hely, ahol a thua nő, nem szabad a tervezetben, mivel az üzem nem tolerálja a hideg széleket;
  • Ami a talajt illeti, a tűlevelű cserje nem gyökerezik a nehéz agyag talajokban; Az ilyen talaj hígításához a csernozagokkal kombinálhatja, és egy jó vízelvezetést is felépíthet, mielőtt egy növényt ültetné, hogy elkerülje a víz stagnálását a gyökerekből, a prioritás laza termékeny típusú talaj;
  • A fa jól növekszik a földön, enyhe torzítással vagy a dombon; A síkságon nem ajánlott tenyészet ültetése, hogy ne provozza a gyökérrendszer forgását a túlzott csapadék során.

  A növényi leszállási algoritmus a következő:

  1. Ha a talajon meglévő talaj alkalmas a gyökerezésre, nincs szükség további eseményekre; Bizonyos esetekben különleges talajt készíthet a Tui Landing számára, lehet, hogy levél föld, tőzeg és homok;
  2. További intézkedésként az ásványi adalékanyagokat használhatja a talajba történő bevezetéshez;
  3. A növény ültetése zárt gyökérrendszerrel egy előre nedvesített földterületben történik; Más esetekben az öntözést gyökerezés után végezzük;
  4. A mélyedés mérete a palánta és a gyökerek méretétől függ; A TUI-nak kétszer több növénynek kell lennie;
  5. A vízelvezetés az alsó részre rakodik a leszállás előtt – lehet egy törött tégla, kavics, agyag;
  6. A következő réteg lesz a föld, amelynek ki kell töltenie a kút 2/3, majd kívánt esetben beírhatja a szerves vagy ásványi műtrágyákat;
  7. A talaj kissé megnedvesedik, majd a központ a közepén helyezkedik el, így a gyökérnyakot a talajszint felett hagyja, majd a földet a végéig ragyogják, szorosan csillognak, vízzel öntözve;
  8. A gördülő kör a legjobb, ha azonnal meditál; E célból száraz fű vagy fa fűrészpor használata lehetséges;
  9. Több cserjék kirakodáskor a köztük lévő távolságnak legalább fél méternek kell lennie.

  Hogyan kell törődni?

  Érdemes megemlíteni több agrotechnikai eseményt, amikor egy ilyen dekoratív cserje.

  Locsolás

  Az első néhány hétben a kultúra rendszeres nedvességet igényel a jobb gyökerezéshez és az alkalmazkodáshoz. Azonban nem szabad visszaélni öntözéssel, a talaj állapotára kell összpontosítani. Amikor a törpék cserje van csatlakoztatva, az öntözést hetente egyszer hajthatjuk végre. Egy felnőtt kultúrán 2 vödör vízre van szükség. A hőmennyiségekben kissé megnövelhető, hetente kétszer nedvességet vezethet be.

  Határozza meg, hogy az üzemnek további folyadékra van szüksége, sikeres lesz a korona állapota – a vízhiány miatt a thua elhalványul, és sárgás. Érdemes elkerülni a hideg folyadékot. A tűk aromás tulajdonságainak növelése érdekében használhatja a sprinkling módszerét. A nedvesség bevezetése ajánlott a naplemente után reggel vagy este végrehajtani.

  A prioritási kör mulchingje

  A gondoskodáshoz kapcsolódó következő fontos esemény a Tui körüli talaj mulchingje lesz. A mulcsréteg használata, a kertész képes lesz elkerülni a talaj szárítását, valamint a gyomnövény növekedését, amely a földről minden fontos nyomelemet választja. Szalma vagy kéreg segít megmenteni és fenntartani egyfajta mikroklíma, amely hozzájárul a nedvesség megőrzéséhez.

  Lazítás

  A Thuy előző gondozási módjának alternatívája lesz a gördülő kör kötelező lazítása, amelyet általában a nedvesség minden egyes injekció után végeznek. A szerszám mély behatolása a talajba nem szükséges, mivel a tűlevelű tenyészet gyökérrendszer felülete van.

  Műtrágya üzembe helyezése

  Annak érdekében, hogy a törpe cserje normálisan nőtt fel, és 12 hónapon belül elég táplálkozzon. Általában az ilyen eseményeket a tavasz elején végzik. A prioritásban komplex műtrágyák és ásványi kompozíciók lesznek a tűlevelű növényekhez. És rendszeresen hozzáadható a talaj tőzegéhez vagy a növényi eredetű komposzthoz is.

  Ritkítás

  A kultúra kialakulása nem szükséges, de a kertész áprilisban és májusban szaniter vágást kell végeznie. Feltételezi a száraz ágak eltávolítását.

  A telek előkészítése

  A felnőtt rögzített növények kiemelkednek a jó fagyállósággal, így a nyílt talajon télen is megszakadhatnak a durva orosz tél körülmények között. De mielőtt elérné a küszöbös sajtot, ajánlott erősíteni az AGROVOLOCA használatát. A tél után a felolvadás érkezésével eltávolítható.

  Reprodukció

  Érdemes megfontolni a leggyakoribb lehetőséget, amelyeket a Tui Teddy reprodukálására használnak.

  Leszálló magvak

  Ez az opció megköveteli, hogy a tenyésztő türelmes legyen, és az üzem elveszíti fajtájának jellemzőit. A legtöbb kertészek inkább új kultúrákat kapnak a dugványokból, így a fiatal növény folytatja az anyasági cserjékben rejlő összes funkciót. A vetés biztosítja az ültetési anyagok kezdeti gyűjtését a TUI szárított kúpjáról. A magok csírázásához kis méretű fadoboz, valamint a talaj tőzeg, homok és gyep.

  Vetés a te magvak általában ősszel. A talaj hidratálása után, majd Lutralis borított. Általános szabályként az első hajtásoknak megjelennek a tartályban. Ebben az időszakban lehet eltávolítani a fedőanyagot, minden kéthavonta ásványi etetést hoz. Amikor a kultúrák elég méretűek lesznek, nyílt földön gyökerezhetők.

  A későbbi leszállású dugványok jobb választás kétéves hajtások közül. Optimális hossza – 20-25 centiméter. Használhatsz olyan hajtásokat is, amelyek körülbelül egy év lesz, hossza 10-20 centiméter lehet. A leszálló anyag általában júniusban történik. Először is, a kultúrák az üvegházhatású körülmények között vannak, hasonló talajokban, mint magok. A dugványok beszállása előtt a palánták felszabadulnak a tűkből; a palánták 2-3 centiméter, állandó hőmérséklete + 25 ° C-on, és a páratartalom nem alacsonyabb, mint 70%.

  Fontos! Néha a vízszintes csapok TUI módszerének reprodukálása, az anyavállalat megosztása. Ezek az opciók azonban tapasztalt kertészeket találnak.

  Betegségek és kártevők

  Tui elég ritkán szenvednek sérüléseket a különböző betegségek, de vannak olyan esetek, cytospose, fusariosis, rozsda és a torony-kutatások. Ha a gombás fertőzések kidolgozásának bármilyen jelét fedezik fel, akkor gyorsan el kell végezni a növények feldolgozását réztartalmú kompozíciókkal. A jó eredmény a “topcin-m” és a “hom”. Bordeaux folyadék és fundazol alkalmas profilaxisként. Néha a növény támadja a hullámot.

  A rovar elpusztításához a kertészek inszekticideket használnak permetezéshez. A feldolgozást kétszer kell elvégezni, az 5-10 napos permetezés között.

  Használat a tájtervezésben

  Thuja “Teddy” kiváló lehetőség a zöld kompozíciók kialakításához a kertben vagy a nyilvános helyiségekben. Növény használható a készítményben vagy független gyep dekorációban. Nagyon gyakran, a tűk jelen vannak az alpesi diák kompozícióiban.

  Ezenkívül a kultúra nyílt talajban vagy különleges díszítő tartályokban gyökerezhető zöld ültetvényekhez, díszítheti az erkélyeket, nyílt verandát. Tui kereste a parkokban és más pihenő területeken az üldák mentén, az utcákon, a városi négyzetekben.

  A Thuy leszállásához és gondozásához lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: