Ütemterv tulipán: a termesztés formájának és jellemzőinek rövid leírása

Schrenki Tulipa (Tulipa Schrenkii) – vad-növekvő virágzó kultúra, a sztyeppében és a félig sivatagi helyeken. Oroszország régióiban a növény ismertebb a Tulipa Gesneriana nevében. A virág megszerezte népszerűségét a rügyek sokszínű színe, a megsértés és az egyediség. Tavaszi virágszínű festés sztyeppek fehér, sárga, piros, rózsaszín, burgundi árnyalatok.

Rövid leírás

A tulipán megkapta a nevét a sztyeppekben és a réteken, a német tiszteletére kapott tulipán (azonban orosz gyökerei voltak), az Alexander Ivanovich Schrenk tervezett tenyésztője, aki az európai Oroszország északkeleti részének kutatója volt. 1873-ban felfedezte a Kazahsztán kiterjedését. Látott növény úgy tűnt, hogy törékeny és szelíd. Gyönyörű fényes árnyékolása volt.

Oroszország területén a Tulip Schrenk az európai régiókban található: a Voronezh régió délkeleti részén, valamint Saratov, Astrakhan, Volgograd, Samara és Orenburg Régiók. Néhány másolat is gyökeret vert a nyugati szibériai, a papi, Kalmykia. Ezenkívül a kultúra növekszik Ukrajna délkeleti részén, a dél-krimiában, valamint Kazahsztánban, Iránban és a Kazahsztán Népköztársaságban.

A Nerds szempontjából a Tulip Geesner egy füves hagyományos évelő (ephemeeroid), firmware. Lilyinsky Tulip család képviselete. Kifelé kis virág. A virágos magassága eléri a 40 cm-t, a leveleket – körülbelül 20. Coloros – A sima felület megkülönböztetése, árnyékában telített zöld. Közelebb a rügyhez, a szár egy része sötétvörös színű, néha világoskék verejtékkel.

Lombozat zöldes, jelen világosszürke árnyék. Egy virágon található, szabályként 3-4 hosszúkás levelek. Az egyik a földről emelkedik, a többi a virágok a bimbó alapja. A hullámos szélei különböző irányba irányulnak. Budnak van egy cupid alakú, magassága körülbelül 7 cm. Szirmok (hossza 2,5 és 5,5 cm között) lekerekített, néha enyhén hegyes szélekkel. A teljes számuk legfeljebb 6.

A Geesner tulipán különböző színezést mutat a virágzás során: fehér, sárga, narancssárga, lila-rózsaszín, kissé betörő lehet, néha lila. Gyakran gyakrabban vannak másolatok vegyes árnyalattal – ezek az úgynevezett volatilis – például a szirmokat egy színnel, központtal és élekkel festik – másoknak.

A perianth rövidebb kétszerese. A vad tulipánok izzók kicsi: körülbelül 3 cm. Shell – gyenge-Noger, sötét. Az űrlapon egy tojáshoz hasonlít. Az izzó külső oldalán fedjük le a szürke fúró skáláját. A növekedés során mélyen a talajba kerül, az élet időtartama egy baba.

Általános tulajdonságok

 • Széles körű brutális színek (monofonikus és motley);
 • A levelek alakja egy keskeny, hosszúkás, lanceális, a hullámos szélei, a levelek szétszóródnak a felekről;
 • Blossom – Átlag (április végén esik, és folytatja az egész májust);
 • csak magvak szorozva (érlelés vége júniusban);
 • Először 6 év múlva virágzik a vetőmag csírázás után.

Virágzás és reprodukció

A Tulip Geesner mednice kultúra. Az időjárási viszonyok befolyásolják a virágzási folyamatot. Általában egy skrenade tulipánja előnyben részesíti a terepet havas fagyos télen. Megfelelő nyári időjárás – meleg napenergia kis mennyiségű csapadékmennyiséggel.

A kedvező időjárás miatt a növény áprilisban vagy május elején virágzik. Időtartam – 1-2 hét. A tavaszi magas páratartalommal, a rügyek feloldódnak, és száraz időben, nem minden izzók képesek felszabadítani a virágokat.

A virágzási időszak befejezése után egy úgynevezett doboz van kialakítva (teljes hossza – 4 cm), ahol 3 szárny van. A gabonák száma egy esetben eléri a 250 darabot. Egy idő után érlelés után ez a doboz kiszárad, majd felrobbant, a mag része a földre esik, és a rész elterjedt a szél. Az első virágok 6-7 év után jelennek meg, miután a gabonát az első gyökerek után adták. Tekintsük a Tulip Geesner növekedési folyamatát:

 • 1. év – izzó és egy vetőmag felállítása, az izzó 4-5 cm-es mélyedést igényel;
 • 2. év – A vetőmag helyettesítője valóságos, az izzó még mélyebb;
 • 3-5. év – Lukovitsy, nagyobbabb lesz, egy pár levél kialakulása;
 • 6. év – a növekvő szezon befejezése, felnőtt növény kialakítása: van egy folyamat 3 levelek, virágzó, booton, vetőmag indulás következik be.

Lehet-e otthon növekedni?

A hivatalos adatok szerint a Schrenk vad tulipán ritka egyedülálló növénynek számít, ami teljes eltűnést fenyegeti. A ritka fajok kihalása számos ok miatt következik be:

 • rendszeres földterület;
 • erdőtüzek;
 • a tulipán izzók ásatása az orvosi szférában való használathoz;
 • A kultúra károsodása a legeltetés miatt;
 • az ipari hulladékok talaj eltömődése;
 • Tömegvágó színek eladása.

A mai napig a Schrenk vad tulipán szerepel a piros könyvben. Ez azt jelenti, hogy a törvény tiltja a ásás, a reprodukciós kísérlet és más manipulációkat. A virágzó növények egyedülálló nézetének fenntartása érdekében a következő tevékenységeket tartják:

 • Az úgynevezett zöld járőrök a virágzás során jönnek létre;
 • Van egy kampány a vadon élő állatok védelmére;
 • Az izzók, rügyek, szemcsés dobozok gyűjteményének tilalma;
 • A biztonsági intézkedések megsértése a bírság formájában adminisztratív büntetést jelent.

A típus méretének fenntartása, a botanikus kertekben tenyésztik. Ugyanakkor a növény megszorítására irányuló kísérletek messze nem hoznak sikert. Ezenkívül az otthoni növekedés illegális, a szobai feltételek nem nyújtanak teljes körű növekedést és fejlődni egy egyedülálló virág. A szakértők szerint a Gesner tulipán termesztése a kertben nem megfelelő a következő okok miatt:

 • Kizárólag a vetőmag-módszerben nő;
 • A kedvező körülmények között a tulipán 6-7 év után virágzik, néha a virágzás egyáltalán nem fordul elő;
 • A szezon végén az izzók meghalnak, csak 1 alakultak ki egy kisbabát, hogy cserélje ki, és ő viszont csak néhány év után vezet virágoznak.

A mai napig számos fajta tulipán van. Virágkutatók azzal érvelnek, hogy a hibrid fajták nem rosszabbak a szépséghez. Ezenkívül nyitott talajon vagy edényekben házi készítésű termesztésre alkalmasak. Kültéri 1873-ban, Alexander Ivanovich Schrenk, vad tulipán ezen a napon csodálkozik és meglepődik a virágvíz kifinomultságával egész Európában. A tulipán típusok képviselője a sivatag és a sztyeppek élő dísze.

A következő videó azt mutatja, hogy az urálok klineszének tulipánjainak virágzik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: