Varieta Barbaris Tunberg

Barbaris Tunberg az azonos nevű cserje egyik típusának. A különböző fajták sokféleségének köszönhetően a termesztés és a vonzó megjelenés megsértése, meglehetősen gyakori a tájképek díszítése.

Varieta Barbaris Tunberg

Varieta Barbaris Tunberg

Leírás

Barbaris Tunberg a Barbaris nemzetségből származó Barbaris család képviselője. Bár a természetes növekedés területe a Távol-Keleten található, ahol megtalálható a síkságon és a hegyvidéki régiókban, sikeresen elsajátította Észak-Amerika és Európa természeti állapotában.

Ez a faj egy levél alá eső cserje, amelynek magassága elérheti a 2,5-3 m-t. Örökkellyel ferde ágak szűk gömb alakú golyó. A hajtásokat a szezon elején festették egy élénkvörös vagy narancssárga-piros színben, majd telített barna vagy barna árnyalatúak. A bordás felületű bordázók ritkán vannak elrendezve, körülbelül 1 cm hosszúságú tüskék.

Varieta Barbaris Tunberg

Varieta Barbaris Tunberg

A levelek rendelkeznek ovális rhombid vagy pusztulatlan alakú, lekerekített vagy enyhén hegyes csúcsokkal. A fajok különböző fajtái közül a kis levelek (2-3 cm hosszú) festhetők zöld, sárga, piros vagy barna. A Barbaris Tunberg egyik jellemzője, hogy a levelek színét nemcsak egy növekvő időszakra cserélje, hanem az életkorra. Zöld levelek, a színük megváltoztatása, a szezon végéig világos piros lesz.

Bloom májusban jön. Sárga virágok kívül van egy vöröses színárnyalat. Ők gyulladnak vagy gyűjtik őket, vagy rendezik. Azonban a virágok nem rendelkeznek ugyanolyan dekoratív értékkel, mint a cserje levelei. Ősszel az inedible coral-red bogyók, amelyek a télen a meztelen cserjék díszítése.

Barberry Tunberg nagyon ellenáll a fagy, aszály és a talajminőség szempontjából.

Varieta Barbaris Tunberg

Varieta Barbaris Tunberg

Varieta Barbaris Tunberg

Fajták

Ez a fajta Barbaris számos fajtával rendelkezik, amelyek mindegyikét számos fajta képviseli. Mindegyikük különbözhet a lombozat és az ágak színében, a bokor magassága, a korona formája és dimenziói. Országunk középső sávjában a Barbaris Tunberg néhány fajtája nőtt.

Varieta Barbaris Tunberg

Dwarcs

A dekoratív tulajdonságokkal rendelkező törpék cserjék a legértékesebbek és kereslet. A fajok népszerű fajtáit nagy mennyiségben mutatják be. Néhányat írunk le.

  “Cobalt” (“KOBOLD”)

  Az alacsony sebességű bokrok magassága 40 cm-es tartományban van. A terjedtek kis fényes levelekkel vannak borítva, telített smaragd zöld színű, melyeket ősszel vörös vagy narancssárga-vörös árnyalattal vásárolnak.

  Körülbelül 40 cm átmérőjű korona sík alakú formája van. Ívelt rövid hajtások, borított világosbarna kéreg és ritka egyedülálló tüskék. A virágzás kezdete – május. A bogyók fényes skarlát színben festettek szeptember-októberben. A fajta lassú növekedés jellemzi.

  Varieta Barbaris Tunberg

  Lutin rouge

  Ez egy miniatűr cserje, számos lövéssel, amely vastag és sűrű koronát képez, 70-80 cm szélességű. Felnőtt magasság – körülbelül fél méter.

  A tavaszi koronában a hosszúkás ovális alakú levelű levelekkel borított, világos zöld színű. Nyáron a napfény hatása alatt a szórólapok világos színűvé válnak. És esik, a szín telített narancssárga-piros árnyalatúvá válik.

  Vékony és rugalmas tüskék a világos színű borítóval a teljes hossz mentén. Virágok kis virágzatokban, amelyeket sárga virágokkal alakítottak ki, arany chipekkel. Az ovális alakú gyümölcsök fényes vörös színűek.

  Varieta Barbaris Tunberg

  “Egyetértés”

  Alacsony sebességű kompakt bokormagasság és korona átmérője 40 cm-re. A vastag korona gyönyörű gömb alakú. A fiatal telített vörös hajtások gyönyörűen harmonizáltak lombokkal. Kis lapok egy ellipszis formájában, amely először rózsaszín rózsaszín tónusokat festett, sötétbe az őszi, és lila-lila árnyalatokat szerez.

  A Blossom május végén jön. A sárga-piros virágok virágzást alkotnak. Gyümölcsök – ragyogó bogyók hosszúkás alakja körülbelül 1 cm, piros színű. A fajtát lassú növekedési ütem jellemzi.

  Varieta Barbaris Tunberg

  Narancssárga álom

  A cserje magassága legfeljebb 60 cm és a korona átmérője akár 80 cm-ig. A vékony és széles körben elterjedt ágakat a lanceális forma kis levelei borítják. Tavasszal könnyű narancssárga színű, amely nyáron telített vörös árnyékot szerez, és a burgundi-vörös lesz az őszén.

  A hajtások barna színű színű. Függőlegesen növekvő laza, rendkívül kopott nyitott koronát alkotnak. Kis sárga virágok formájában 2-5 rügyek virágzó virágzása alatt. Az enyém fényes elliptikus gyümölcsök korall vörös színűek.

  Varieta Barbaris Tunberg

  Továbbá, a barbary tunberg ilyen törpe fajtái, mint “kisebb” zöld lombozat, “Bonanza Gold”, könnyű citromlevél, “Corona”, gyönyörűen határolt saláta határon lila levelek, “bugger” cukorrépa színű levelek.

  Varieta Barbaris Tunberg

  Varieta Barbaris Tunberg

  Középső

  A fenntartsák átlagosnak tekintendők, amelynek maximális magassága 1-2 méter. Ezt a fajt is képviseli a Barbaris Tunberg számos fajtája.

   “Vörös CHIF”

   A felnőtt cserjék magassága 1,5 és 1,8 m között van. Szőke gyönyörű ívelt ágak, vastag borított levelekkel, egy őrölt lila olíva koronát alkotnak. Átmérője 1,5 m lehet. Hullámos rövidnadrágok fényes piros, hatalmas egyszemélyes ülő tüskék.

   A keskeny fényes levelek hossza 3-3,5 cm. Fényes lila árnyalatokban festik őket, és néha barna vagy fekete énekel. A szezon végén a szín egy narancssárga színű, barnás árnyalattal rendelkezik. Citrom színes rügyek vöröses ásítással, kis keféket alkotnak. Gyümölcsök egy ellipszis formájában, telített fényes rózsaszínre vagy pirosra festettek.

   Varieta Barbaris Tunberg

   “Carmen”

   A könnyű homlokzati cserje, amelynek maximális magassága körülbelül 1,2 M szélessége 1,2-1,5 m széles. A reddish bíborszalaggal rendelkező lándzsák alkotják.

   A 3,5-4 cm hosszúságú levelek különböző fényes árnyalatúak – a láng-véresnek a sötét lila hangból. A fajta jellemzője az árnyékban lévő lombozat képessége, hogy zöld színt szerezzen.

   Sárga virágok 3-5 rügyekből keféket alkotnak. A fényes vörös bogyóknak van egy hosszúkás ellipszis formája.

   Ellentétben a gyümölcsök más fajtái ehető.

   Varieta Barbaris Tunberg

   “Vörös szőnyeg”

   A felnőtt növény maximális magassága 1-1,5 m. Frissített, alacsony peeling ágak, amelyeket sárga-barna kéreggel bevonnak, egy háztartási, 1,5-2 m szélességű háztartási koronát képeznek. Fiatal bokrok rendelkeznek egy lekerekített koronával. Ahogy az ág növekszik, ívelt és szinte vízszintes lesz.

   Az ovális alakú kis leveleknek ragyogó felülete lila-vörös színű, sárga szegélyével a szélén. Összességében egy lila tengelyes bokor világos piros.

   Blossom bőséges, miután megérintette számos ellipszis rózsaszín vagy piros színű formát. Lassú növekedés jellemzi.

   Varieta Barbaris Tunberg

   Zöld dísz

   A felnőtt növény maximális magassága 1,5 m, a korona átmérője körülbelül 1,5 m. A korona függőlegesen növekvő kövér hajtásokat alakított ki. A fiatal ágak sárgás vagy lyukasztó vörös színűek. A felnőtt Barbaris ágakban egy barna árnyalattal járnak.

   Tavasszal a kis kerek levelek barna-piros színűek, amely fokozatosan sötétzöld. A lombozat bukása sárga, ugyanakkor barna vagy narancssárga színű.

   A virágzó kefék során a virágzatok a menekülés teljes hossza mentén helyezkednek el. A könnyű vörös gyümölcsök ellipszis formájában vannak. A fajta megkülönbözteti az átlagos növekedési ütem.

   Varieta Barbaris Tunberg

   Az átlagos osztályok a legtöbb csoport. A felsorolt, Vannak olyanok is: “Echet” saláta levelekkel, “Atropurpur” barna-vörös-lila lombozat, “Electra” sárga-zöld levelek, “rózsa arany” lila színű levelek.

   Varieta Barbaris Tunberg

   Varieta Barbaris Tunberg

   Magas

   A több mint két méter magasságú cserjék tartoznak a magas csoporthoz.

    Kelleris

    Magas cserje, amelynek magassága 2-3 m-es, széles és fékezhető koronával rendelkezik. Szélessége körülbelül 2,5 m. A fiatal hajtások szára világos zöld színű, és a felnőtt ágak kérege – barna árnyék.

    Ágak, arcukilag ívelt, kis zöld levelek borított márvány színű, amelyen a fehér és a krém homályos foltok szépen néz ki. Az ősz kezdetével ezek a foltok sötétvörös vagy rózsaszínvé válnak. A fajtát intenzív növekedési ütem jellemzi.

    Varieta Barbaris Tunberg

    Varieta Barbaris Tunberg

    “Red Rocket”

    Magas cserje a kulturális alak koronájával és az 1,2 m szélességgel. A felnőtt barbaris két méterre nőhet. A vékony hosszú ágak megkülönböztetik a ritka elágazás által. Fiatal bokrok szárakat festettek vörösbarna tónusok, és a felnőtt fodrászok – barna.

    A levelek átlagos mérete (kb. 2,5 cm hosszú) kerek vagy tojás alakú. A növekvő bokor helyének megvilágításának mértéke jelentősen befolyásolja a levelek színét. Ez zölden változik, vöröses árnyalattal a sötét színű lila színű.

    Varieta Barbaris Tunberg

    Arany gyűrű

    A felnőtt barbaris elérheti a 2,5 m magasságban. A fennmaradó hullámos hajtások sűrű, széles, túlterhelt zászló koronát képeznek, elérve a 3 m széleset. Fényes vörös árnyalatokban festett fiatal hajtások szárai. A felnőtt cserjékben az ágak sötétek és sötétvörösvé válnak.

    Az ovoid vagy majdnem kerek alakú fényes levelek meglehetősen nagy méretűek – akár 4 cm-ig – és gyönyörű telített lyukasztási színűek. A laplemez szélén sárga színű, kifejezett arany árnyalattal jár. A bukás Kaima eltűnik, és a lombozat egy monofonikus színű narancssárga, telített vörös vagy bíborszínű színt szerez.

    Virágok kicsi (kb. 1 cm) sárga-piros virágok. Ellipszis Gyümölcsök Punzova színező ehető. A fokozatot intenzív növekedés jellemzi: az év során a Busp 30 cm magasságot és szélességet ad.

    Varieta Barbaris Tunberg

    Pattanás

    A Barbaris Tunberg egyes fajtái megkülönböztetik a gyönyörű motley színt.

     “INSPIREISHN”

     Lassú őrző minőségű, 50-55 cm magasság elérése. Az elegáns kompakt bokor fényes levelekkel rendelkezik egy lekerekített motley koronával. A más fajtáknál kisebb ágakon lévő tüskék hossza legfeljebb 0,5 cm.

     A kerek tetejű lejtős levelek a földre vannak bevonva. A kis leveleket általában rózsaszín vagy bíbor színben festik. A lombozaton lévő többszínű válások megadják a koronát egy motley nézetben. Egy bokor válás a leveleken fehér, piros vagy lila színű.

     Miután bőséges virágzás után a hosszúkás bogyók a fényes burgundi érlelés az őszi, szorosan ül a Fruosan.

     Varieta Barbaris Tunberg

     Rózsaszín királynő

     Az 1.2-1,5 m cserje magassága egy gyönyörű, lekerekített alakú koronával rendelkezik. A homályos levelek piros színűek, amelyek fokozatosan ragyognak vagy sötétednek, és később rózsaszín vagy barna lesznek. Ugyanakkor fehér és szürke homályos foltok, amelyek koronákat adnak. A lombozat bukásával bűncselekményt szerez.

      Varieta Barbaris Tunberg

      “Harley Queen”

      Alacsony cserjék elérése magassága 1 m. A korona vastag és elágazó, átmérője körülbelül 1,5 m. A fiatal hajtások szárak sárgás vagy vörös lila színűek, amely felnőtt ágakban lila, barna árnyalattal.

      A kecses lekerekített vagy plakett levelek burgundi-vörös felületén megkülönböztetik a fehér és rózsaszín homályos keneteket.

      Bőséges virágzik a késő tavaszán – a nyár elején. Az egy sárga virágok az ág teljes hossza mentén találhatók. Kicsi (legfeljebb 1 cm) Számos gyümölcs van egy ellipszis és egy élénk piros szín.

      Varieta Barbaris Tunberg

      Flamingó

      Ez egy viszonylag új útfajta. A felnőtt növény maximális magassága eléri az 1,5 m-t. A szelíd lazacban festett ágak elterjedése. Vastag kompakt koronát alkotnak, amelynek átmérője körülbelül 1,5 m.

      A neurizukturális levelek sötét lila színűek, szemben az ezüst és rózsaszín fröccsenés mintája szépen néz ki. Az ilyen lombozat szokatlanul vonzó kilátást nyújt a motley koronára.

      A cserje gazdagon virágzik, a két, 2-5 rügyek ecsetét képező, nem feltűnő kis sárga virágokkal.

      Varieta Barbaris Tunberg

      DE Nagyon kereslet a tájterületen és más fajtákban is: “Rosette” fényes punchy színező levelekkel és márvány szürke-rózsaszín válásokkal, “ezüst szépség”, motley ezüst fehér és rózsaszín foltok levelekkel.

      Varieta Barbaris Tunberg

      Varieta Barbaris Tunberg

      Yolopoliste

      Egy külön csoport kiemelte a különböző barbberry sárga levelekkel.

       “Tini Gold”

       Miniatűr cserje, amelynek magassága nem haladja meg a 30-40 cm-t. Van egy korona gömb alakú (szinte gömbölyű) formája, amelynek átmérője körülbelül 40 cm. A barna és sárga hajtásokon erős rugalmas tüskék ülnek.

       A levelek elég kicsi (legfeljebb 3 cm) kerekített hülye csúcs és hegyes bázis. Ezek egy kellemes sárga hangon festettek, arany chip vagy sárga citrom színű. Nyáron a leveles lemezek kontúrját vörös vagy rózsaszín szegélyezést lehet megvásárolni.

       Őszi színváltozások narancssárga-sárga. Virágok bőségesen halványsárga virágok. Összességében a bokor számos érett fényes vörös bogyók fedik le.

       Varieta Barbaris Tunberg

       “Aurea”

       A gyönyörű cserje sűrű kompakt koronával rendelkezik. Növénymagasság – 0,8-1 m, korona szélessége – 1-ről 1,5 m-re. A fő ágak függőleges növekedési irányúak, és az oldalsó hajtások egy szögben nőnek. Krone lekerekített alakot ad.

       A sárga-zöld ágakat ugyanolyan árnyalatú selling tüskékkel borítják. A lekerekített vagy penge alakú kis elegáns levelek hossza nem haladja meg a 3 cm-t.

       Tavasszal Barbaris csodálkozik egy fényesen napos sárga színű lombozat, úgy tűnik, mintha fényt bocsát ki. Őszi színváltozások és arany árnyalattal rendelkeznek narancssárga vagy bronz árnyalattal. Októberben számos fényes sötétvörös bogyó van, amelyek a tavaszig nem jelennek meg.

       Ha a bokor az árnyékban nő, akkor a korona saláta lesz.

       Varieta Barbaris Tunberg

       “Maria”

       A fokozatnak van egy kulturális alakja, amely a rektorant ágakkal rendelkezik, és magassága körülbelül 1,5 m. Mivel növekszik, a sűrű és kompakt korona hullámzás, szinte ventilátor alakú. A fiatal gallyak vöröses tetején vannak.

       A tavasszal a cserjék virágzó a leveleket, kerek vagy széles tojás alakú formájú, nagyon világos sárga színű, lyukasztó vörös szegély. Az ősszel, a korona megváltoztatja a színt, és gazdag narancssárga lesz. Virágzás kis virágokkal, egyetlen vagy összegyűjtött, 2-6 rügyek virágzása, májusi június. A fényes gyümölcsök fényes vörös színűek.

       Varieta Barbaris Tunberg

       Kettőspont alakú

       A gyönyörű és karcsú barbaris fajták több nevet is tartalmaznak.

        “Helmond pillér”

        A növény maximális magassága 1,5 m. A korona egy hozzászólás formájában meglehetősen széles – 0,8 és 1 m között. A lekerekített formák kis levelei hossza 1-3 cm.

        Fiatal lombozat festett rózsaszín színű vöröses dagály, amely fokozatosan képes telített sötétvörös és barna tónusok lila árnyalattal. Nyár a fényes napfényes színező levelek zöldes hangok. Az őszi lombozat lila-piros lesz.

        Cserje virágok ritka egyetlen sárga virágok.

        Varieta Barbaris Tunberg

        “Golden Rocky”

        Krone kemény függőleges hajtások alakul ki. Maximális növénymagasság – 1,5 m, Crown Diameter – akár 50 cm. Az enyém lekerekített levelek sárga zöldes árnyalattal festettek, élénken kiemelkednek az ágak háttérén, vörös kéreggel.

        Az élet első évében a hajtások gazdag narancssárga színűek, amely felnőtt ágakban piros lesz. Korona vastag.

        A Bloom júniusban jön, kissé később, mint más fajták. Virágok világossárga árnyalatokban festettek. Gyümölcs érés után gyönyörű korallszínű.

        Varieta Barbaris Tunberg

        “Csokoládé (csokoládé) nyár”

        Felnőtt Bush eléri a közepes méreteket: magassága 1-1,5 m, Crown Diameter – 40-50 cm. A kerek alak leveleit csokoládé színben festjük, lila vagy lila színű. A Barbarisa látványos kilátása a szokatlanul festett levelek kontrasztja a piros szárú ágak hátterében. Májusban a cserje gyönyörű fényes sárga árnyalatú virágokkal borít. Szemüveges bogyók piros színű.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        Példák a tájtervezésben

        Mint bármely más dekoratív cserje, Barbaris tunberg széles körben használják a tájkép kialakításában. A fajták gazdag változata, különböző dimenziók és csodálatos korona festés paletta lehetővé teszi, hogy a cserjék különböző tervezési változatokban használják.

        A Barbaris magas és közepes fogyatékos fajtái gyakran életben vannak, amelyek bármilyen formában kaphatnak. Az ilyen élő kerítés kialakulása 6-7 évig tarthat.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        A virágágyakban és a különböző kompozíciók kialakítására szolgáló kempetek, az alacsonyabb nagyobb fodrászok színes koronával. Ezek kombinálják a virágzó növényekkel vagy különböző típusú dekoratív cserjékkel.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        A törpe fodrászokat alpesi diákok, rockerek és sziklás kertek díszítésére használják, hogy határokat hozzanak létre.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        Tökéletes mindenféle növényfajta a magányos leszállásban.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        Speceuálisan díszíti a különböző színű lombozatokból álló növények csoportja.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Varieta Barbaris Tunberg

        Gyakran Barbaris Tunberg-t ültetik a különböző tározók partjainak díszítésére.

        Varieta Barbaris Tunberg

        Barbaris Tunberg legérdekesebb fajtái a következő videóban.

        Kamat cikk
        ( Még nincs értékelés )
        Ossza meg barátaival
        123
        Megjegyzés hozzáadása