Velchattsy leengedte: fokozat és növekvő szabályok

Kis bársonyok lesznek kiváló díszítés bármely kert vagy ország területén. Ezért gyakran használják őket a tájkép kialakításában.

Melyek az ilyen típusú növények botanikai jellemzői? Hogyan ültetni és gondoskodni a virágokért? Milyen betegségek vannak a bársonyok? Válaszok ezekre és néhány más kérdésre az anyagunkban.

Leírás

Először is fontos mondani, hogy a bársony szülőhelye az Amerikai Egyesült Államok. Ebben az országban ezeket a virágokat mindenhol elosztják. A kolonizáció kereskedelmének és folyamatainak köszönhetően a legalacsonyabb (vagy ahogyan is nevezik, határ) bársonyok terjednek az egész világon, beleértve az országunkban.

Szórakoztató tény. A Velhetets hatalmas számú címet tartalmaz. Tehát a híres tudós Karl Linney szokatlan nevet adott a szokatlan nevet – Tagtess tiszteletére a Jupiter Isten unokájának tiszteletére. Angliában a bársonyok hívják a “Mary Gold” -t, és Németországban – “török ​​szegfű”. Van is az ukrán neve a növény – Chernobring.

Ha a növények biológiai jellemzőiről beszélünk, lehetetlen, hogy ne mondjam, hogy ezek a virágok az Astrov családra (vagy összetett).

A velvetsev megkülönböztető jellemzője szokatlan illat, amelynek köszönhetően a virág megkülönböztethető bármely más növénytől. A lévetek leeresztett fajtái akár 30 centiméter is elérhetők.

A virágszáraknak van egy kifogásolása, és a levelek – a sötét színpaletta zöld árnyalataiból festve.

Népszerű fajták

Alacsony és törpe bársony fajtái a legnépszerűbbek és a legjobbak a virág számára. Emellett hasonló üzemek ültetik a gyepeket és a határokat, és az erkélyeket és a loggiákat élő díszítésként használják. Tekintsük a legnépszerűbb fajtákat, és megismerkedjenek a nevükkel.

 • “Mandarin”. Ezt a fajtát a világos narancssárga színnek köszönhetően, hasonlóan a színező népszerű citrusfélékhez hasonlóan. A mandarin fajtájának hossza hosszában 30 centiméterrel és természetével hibrid. Virágok “Mandarin” a meleg szezonban.

 • “Tiger szeme”. A növényi frottírfagyvirágok megkülönböztető jellemzője, amelynek átmérője nem haladja meg a 7 centimétert.

 • “Petit”. Virágok “Petita” nagyon szokatlan színű – a szín változhat a sötét narancssárga és majdnem piros között.

 • “Gabi”. “Gabi” fényes sárga, szinte citromvirág.

 • “Boleró”. Ez a fajta alacsony sebességű bársonyok az egyik legnépszerűbbek, mivel a legnépszerűbbek. Leggyakrabban származik tőle, hogy a fekete mestoes tenyésztése fiatal újonc kertészeket kezd.

 • “Brockada Yello”. A “Brockada Yello” fajta sűrű és kompakt bokrokat képez. A virágok sárga árnyalattal rendelkeznek (ahonnan a fajok neve bekövetkezett) és a bársonyos szerkezet.

 • “Enterprise F1”. Leggyakrabban ez az osztály, amelyet a konténerek növelésére használnak.

 • “Vinilla”. Ezek a bársonyok az egyik leginkább szokatlan, jellemzője – fehér vagy krémvirág.

Így van egy hatalmas változatos fajták Velvetsev, így minden lakástulajdonos nem lesz nehéz kiválasztani az egyéni igényekhez és a személyes preferenciák szerint. Különösen szép lesz a különböző árnyalatok színei. Például a kerti telek szokatlan színpalettát hozhat létre: fehér bársonyból a telített narancssárga árnyalatokban festett színekre.

Leszállás és gondozás

Először is fontos megjegyezni, hogy a bársonyok olyan növények, amelyek nem igényelnek különleges különleges ellátást. Ők nagyon szerény és nemfüggő. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően sok kertész választja ki őket. Ezenkívül a növények szokatlan és meglehetősen vonzó megjelenésűek. A tapasztalt kertészek megünnepelik azt a tényt, hogy a virágok magjai 4 évig megtartják csírázásukat.

A közvetlen vetési eljárás megkezdése előtt meg kell választania a megfelelő kapacitást. Különös figyelmet kell fordítani a fazék méretére és térfogatára. A vetéshez használhat egy szokásos dobozt, amelyet palántákhoz terveztek.

A kiválasztott vetéselem aljánál nem túl nagy lyukakat kell elvégezni (ez a varrott, késsel vagy bármely más márkájú eszköz segítségével is elvégezhető). Továbbá a vízelvezető réteget az aljára helyezzük, amely felesleges nedvességet, valamint szabad légáramlást biztosít. A bársordok, a nagy homok, a morzsák és a faszén vízvezetékkeverékként általában használják. Az ilyen összetétel használatának bónusza az a tény, hogy a fent leírt keverék többek között megakadályozza a különböző gombás betegségeket.

Ön gyakorlatilag bármilyen talajban – ebben a tekintetben a növények teljesen szerények. Használhatja a virágüzletekben értékesített földet, vagy önállóan termel talajkeveréket. Ha a második lehetőséget választja, használjon olyan komponenseket, mint tőzeg, humusz, föld a kertből és a homokból. Emellett egy kis fungicid is rabja.

A magvak ültetése előtt 15 percig kell ellenállnia egy jelzálog-megoldásban. Ez a manipuláció lehetővé teszi, hogy egészséges palántákat termeljen. A magvakat is kell áztatni, nedves anyagba csomagolva. Az ilyen eljárás időtartama 2 nap.

Az összes manipuláció után elkezdheti a leszállást. Az elkészített tartályban a magokat rövid távolságra helyezzük egymástól (legalább 2 centiméter). A vetés vége után ne felejtsük el megszórjuk a talaj keverék magjait, és öntsük. Tartsa a kapacitást a sötétben a levegő hőmérsékletén, amely nem alacsonyabb, mint 22 fokos hő Celsius.

Miután észrevetted, hogy a fiatal hajtások megjelentek, a kapacitást világos helyen kell átrendezni, és megváltoztatni a hőmérsékletet (csökkenti a 18 fokos Celsius fokig). Az átültetési üzemek folyamatában ne felejtsd el a műtrágyákat. E tekintetben az optimális lehetőség a nitrogén és a kálium nagy mennyiségű kompozíciói lesznek.

Miután az üzemet átültetettük, az összes szükséges elhagyási tevékenységet kell elvégezni.

 • Az öntözés naponta 2-szeres elvégzésére ajánlott. Óvatosan figyelemmel kísérje, hogy ne túllépje a vízmennyiséggel – különben a rothadás és a növény folyamata meghal.
 • Miután a velvetsev transzplantáció nyitott földön, ne felejtse el rendszeres és szisztematikus gyomlást elvégezni. Meg kell távolítanunk a gyomokat, mert felszívják a talaj hasznos és ásványi összetevőit, amelyek szükségesek a fiatal növények normális növekedéséhez és fejlődéséhez.
 • Ne hagyja figyelmen kívül a lazítást. Ez az eljárás a levegő oxigén hozzáférését biztosítja a növény gyökereihez.
 • A táplálkozást a növekvő időszakban kell elvégezni.

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Természetesen jobb, ha megakadályozzuk, hogy a betegségek vagy a rovar rovarok jeleinek megjelenése a helyes növényi ellátás. Azonban néha a negatív tényezők még mindig nyilvánulnak meg.

Először is érdemes megjegyezni, hogy különös figyelmet kell fordítani a talajra, ha magokat termesztenek a tartályban lévő palántákhoz. Ne hagyja figyelmen kívül a szükséges talajösszetételt, és ne változtassa meg. Ellenkező esetben a bársordok fertőzhetők az úgynevezett fekete lábakkal – egy gomba, amelyet nem lehet kezelni.

Ha megtalálja a kártevők jelenlétét (gyakran vannak csigák és csigák), akkor először össze kell állítaniuk, és dobják őket, majd minden virág körül, szükség van egy kis mennyiségű hamut, amely egyfajta akadály lesz ilyen kártevők esetében.

A bársonyok fertőzésének elkerülése érdekében a kullancsoknak hidratálniuk kell a levegőt a kirakodások közelében (például permetezéssel).

Reprodukció

A velvetsev reprodukciója kétféleképpen hajtható végre: a magvakból származó palánták termesztése a nyílt talajon közvetlen vetés. Maga a vetési eljárás fent leírása.

Úgy gondolják, hogy a tenyésztési eljárás a legmegfelelőbb a tavasszal, különösen – március végén. Ha így jön, akkor a kertünkben világos virágzó növények már a nyár elején – júniusban élvezni fogják. Azonban fontos megjegyezni, hogy a bársony nem tűri a hőmérséklet fagypont alatt, így ha él a éghajlati zónában, ahol a fagyok még mindig fennmaradt a március végén, akkor a vetési eljárást kell zárt.

Ha úgy dönt, hogy azonnal kinyílik a színek magjait a nyílt talajba, akkor várjon júniusra (vagy legalább május). 7 nappal a vetés után, az első fiatal hajtásoknak megjelennek.

Gyönyörű példák

Velsets – A legkedveltebb Novice Gardeners legkedveltebb növényei. A növény több fajtájának keveréke egy színes üvegházat hoz létre webhelyén, amely örömmel fogadja háztartásának, szomszédainak és még csak járókerőknek. Nos, egyedülálló ízük vonzza a gyönyörű pillangókat a kertjéhez.

Tudjon meg többet a bársorderek leszállásáról a palántákon a következő videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: