Velhetets “Antigua”: a fajta és fajták leírása, a termesztés sajátosságai

Az Astrov család Velének a kerti növények nagyon népszerű képviselőinek tekinthető. A színek természetes skálája Dél-Amerika. Ott vannak még vad növények. A mai napig a tenyésztők több mint 50 fajtát hoztak. Velhetets “Antigua” az egyik legnépszerűbb fajta a faj összes képviselője a faj. Jellemző tulajdonság – nagy méretű frottírvirágok. A növény nagyon népszerűnek és gyakorlatilag elengedhetetlennek tekinthető a tájtervezésben. A Velhets mindig szolgálja a kertben lévő összetétel alapját.

Leírás

A Velhetsnek a “Tagtess” nemzetközi címmel (lat. TAGÉTES). Ezek a növények képesek gyorsan alkalmazkodni az éghajlatváltozáshoz. Ez a virágképesség köteles a gyökérrendszerre, amely nagyon jól fejlett. A virágok éghajlati viszonyainak megváltoztatása szintén segít gyorsan átépíteni a szárat, amely magas szintű erővel rendelkezik.

 • A bokor ültetvények magassága A növények maximálisan elérhetik a 2 métert.
 • A velvetsev levelek alakja periszto-külön. Telített zöld árnyalatúak. Néha vannak olyan fajok képviselői, akiknek egy darab levelei vannak.
 • A virágok arany, sárga és barna színűek. A szirmok az érintésben lévő szirmok nagyon hasonlítanak a bársonyhoz.
 • Az üzemet a virágzás képessége jellemzi. Általában ez a folyamat a nyár elejére jön, és az őszi szezon végéig tart.
 • Egyszerű tenyésztési út. Egy növény képes nagy számú magot adni.
 • Várható élettartam elérheti a 4 évet.

Ha a velvetsev “Antigua” fokozatáról beszélünk, érdemes hangsúlyozni, hogy a növény törpe, maximális magassága 30 centiméter. A virág levelei hosszabb alakúak, és a szegélyük kis fogakból áll. Zölden festették őket. A levelek egy kisállathoz kapcsolódnak a szárhoz. A virágkosár egy terry, és sárga vagy arany árnyalatú festett.

Az átmérőben lévő virágok általában 10 centiméter lehetnek. A Tagtetes Bloom legfeljebb 2 hétig tarthat. Ha tisztítja az üzemet a rügyekről időben, ami elhalványul, akkor meghosszabbíthatja a virágzási folyamatot.

Annak érdekében, hogy a rügyek nagyobbak voltak, ajánlott a bársetták jól megvilágított helyen történő felszerelésére.

Fajták

Ezzel a típusú növényrel a tenyésztők dicsőségért dolgoztak, sikerült több, mint az ötödik értékes Cacketes. A Velvetsev 3 leggyakoribb fajtája van.

 • Személyes (afrikai). A kultúra képviselői nagy méretükkel különböznek a többiektől, magasságuk 100 centiméterrel érhető el. Terry virágzatuk a legnagyobb (legfeljebb 15 centiméter), és a szín többnyire monofonikus.

 • Elutasított (francia). Gyakran ilyen bársonyok üresnek hívják. A bokrok magassága nem különbözik a skálán, maximum – 60 centiméterük. Számos szín virágzik a bokrokon, és színpalettájuk nagyon változatos. A virágcsereszek átmérője (Terry és None) elérheti a 8 centimétert.

 • Tonalisztikus (mexikói). A növényt megkülönbözteti a fényűző kilátás, amely elágazó hajtást hoz létre. A velvetsev magassága 20 és 40 centiméter között változhat. Forma – gömb alakú, a levelek nem különböznek egymástól nagy méretben, és a virágzat 3 centiméter átmérőjű.

Az “Antigua” képviselői is hibrid fajtái vannak.

  • “Antigua F1 PRIMROSE”. A növény bokrát kompakt méret jellemzi, 30 centiméterrel érhető el. Egy kifogásolási kulturális képviselőkre utal. A virágzatban gyűjtött rügyek általában 9 centiméter átmérőjűek. Festett virágok citrom színben. Ez a faj a hideg kezdete előtt virágzik.

  • “Antigua Orange”. Az alacsony sebességű Tiets képviselője. Ez egy nagyon népszerű lehetőség a virágvíz között, a virágzat kontrasztos színének köszönhetően. A rügyek meglehetősen nagy méretűek, és elérhetik a 10 centimétert, a Gustomakhov elfogultságát. A növény zsemléinek alakja hasonlít a gömbre.

  • “Antigua Gold”. Az ilyen bársonyok bokrok egy golyó alakúak, közvetlenül arányos a magassággal és szélességgel (kb. 30 centiméter). Virágok sárga színben festettek. A rendszerindító mérete 8 centiméter lehet. Elég egyszerű gondosság. Megkülönböztetve a hosszú virágos természet.

  • “Antigua Mix”. A hibrid ágak bazálisak. A növény magassága nem haladja meg a 30 centimétert. Megkülönböztető jellemző – Gabitus szintezés. A virágzat fényes árnyalatokkal rendelkezik. A rossz időjárás magas ellenállását jellemezte.

  • “Antigua Erhlo”. Ez egy alacsony emelkedésű növény, átlagosan magassága 25 centiméterrel érhető el. Finom virágok átmérőben 10 centiméter. Világos sárga színű szirmok.

  A termesztés jellemzői

  Rendszerként a Velvetsev növekvő folyamatában különleges nehézségek merülnek fel. Az intenzív növekedés alapja a termékeny talaj és a jó világítás. Jellemzője A kiválasztott hely a tőzeg által használható. Ha a tápanyagok hiányzik a helyszínen, javasoljuk a műtrágyákat. Általában a táplálást foszfor alapú műtrágyák végzik. Különösen releváns, hogy élvezze ezt az ajánlást a velvetsev virágzási időszakában. A Földnek időről időre kell lazulnia, hozzájárul a gyökérrendszer oxigénének telítettségéhez. Bár Tagtess, és megkülönbözteti az aszályellenállás, még mindig öntözésre van szüksége.

  A növekvő szezonban a nedvesség rendszeres telítettségei hozzájárulnak a hatalmas szárak és a fényűző virágzatok kialakulásához.

  Mint sok más dekoratív növény, a bársordok kétféleképpen ültethetők.

  Leszálló magvak

  Ebben az esetben a magokat bizonyos előkészítő szakaszok nélkül ültetik a földre. A május közepén ajánlott vecatterts. Meg kell ásni egy árok, amelynek mélysége nem haladhatja meg az 5 centimétert. Az elkészített talaj után meg kell önteni és vetni magokat. A mentett talaj földre emelkedett. A növényi hajtások csak a vastag ülés állapota alatt jelennek meg. Annak érdekében, hogy a folyamatok korábban jelennek meg néhány nappal, mielőtt a vetés megnedvesítik a magokat.

  Leszállás a palántákon

  Ez a módszer lehetővé teszi a virágzás elérését a korábbi határidőkben. Magvakra van szükség kora tavasszal egy kis tartályba. Ez a módszer nem igényel sok erőt. Érdemes megfontolni, hogy milyen csúcsok tartoznak a bársonyhoz, hogy helyesen meghatározzák az időt. A Personal Tagtessa ajánlott a tavaszi elején, de a legalacsonyabb leül egy hónappal később. Mielőtt ültetnénk magokat a palántákhoz, szükség van a talaj keverékének elkészítése arányban 1: 1. A tőzeget, a dermát, a homokot és a humuszt kell kevernie.

  Javasoljuk, hogy a talaj mangánoldattal kezelje. A talajban lévő víz stagnálásának elkerülése érdekében a tartály első rétege a vízelvezetésből származik. Szükséges, hogy a magokat egymástól legalább 2 cm. Az üzem öntése a legjobb a permetezőgép segítségével. A hőmérsékletnek körülbelül 25 fokosnak kell lennie. Amikor megjelennek az első hajtások, a virágok hűtőhelyen átrendeződnek, de a megvilágításnak a szinten kell lennie. A legfontosabb dolog az, hogy a hőmérséklet nem változik, mint 10 fok. Ellenkező esetben a velvetsev növekedése lelassulhat, és virágzik, és egyáltalán megáll. A Címkete kategorikusan nem ajánlott. Az ilyen intézkedések később virágozhatnak.

  Gondozási szabályok

  Az “Antigua” egy olyan kultúra képviselője, amely bármilyen körülmények között növekedhet. Ahhoz, hogy egy gyönyörű kilátást és hosszú virágot biztosítson, ajánlott néhány alapvető szabályt betartani.

  • Jó világítás. Vitrazám létfontosságú, hogy gazdag mennyiségű hőt kapjon. Az árnyékolt telkeket nem szabad használni a TiKtebs leszállása alatt. Az árnyék nem nagy probléma az üzem számára, de ilyen körülmények között a növekedés és a virágzás lelassul.
  • Locsolás. A Tagetes intenzív fejlődési időszak alatt bőséges öntözést kell végezni. Az első 30 nap alatt a növény minden második napon a víznek ajánlott. Amikor a rügyek elkezdődnek, csökkenteni kell az öntözést. Szükséges elkerülni a víz stagnálását. Mint tudod, a gyökérrendszer betegségeit okozhatja.
  • Podkord. Amikor az első hajtások megjelentek, kezdj meg trágyázni bársont. A növény nem igényel kötelező etetést, szükség van a bokrok intenzívebb virágzására. Ehhez a küldetéshez a komplex műtrágyák tökéletesek. Miután több mint 10 szín jelenik meg a Tagetes-en, lehetséges megismételni a növényt.
  • Pestek és betegségek. A Velsets nagyon ellenáll a különböző betegségeknek és kártevőknek. A dolog az, hogy a rügyek szirmai telítettek egy adott szaggal, amely a növény védelmét szolgálja. A kárt okozhat emelt páratartalom. Ebben az esetben csigák jelennek meg a Velhahatts-en. Ezenkívül az üzem veszélye is a csigákat is képviseli. A klór segít megszabadulni a kártevőktől. A CAN-t egy anyaggal megengedett a színektől való megengedett távolságra.
  • Tárolás. Miután a növények fújnak, meg kell szakítania a talajt. Szárított rügyek, ha vannak ilyen, akkor kell eltávolítani. A téli bokrok filmekkel vannak lefedve. Bizonyos esetekben a lombozatot is használhatod.

  A virágok gondozásának folyamata nem vesz sok időt és erőt, és a gyönyörű és egészséges bársonyok örömmel örülnek Önnek a kilátásoddal, és csodálattal járnak a vendégek számára.

  Vető bársonyok a palántákon ragyogott magok – Hogyan kell csinálni, nézd meg a videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: