Viola: leírás, típusok és növekvő

Kerti Viols – A díszítő növényvilág világának látványos képviselői, amelyek befolyásolják a képzelet gazdag festményeit és formáit. Lenyűgöző színpaletta, csodálatos fajta és fajok sokszínűsége, valamint a növekvő feltételek nem sokszínűsége – mindezek és sok más jellemzője a kertészkedés, az utcai tereprendezés és a tájképek népszerűségéhez vezetett. A cikkben, úgy a fajták ezek a növények, akkor elemezni, hogyan kell helyesen nőnek kerti ibolya és az őket gondozó.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Sajátosságok

Először is meg kell jegyezni, hogy a “Viola” kifejezés alatt az ötéves és évelő növények egészének teljes természetét jelenti, amelyek szerepelnek az ibolya családjában. A speciális források szerint ez a család a növényvilág 500-700 fajtájának 500-700 fajtáját alkalmazza, amelynek jelentős részét széles körben használják a dekoratív kertészetben.

Ennek ellenére az amatőr virág médiumában a “viola” kifejezés általában csak az egyik faj – Viola Tricolor (Viola Tricolor), több híres “Pansies”. Elméletileg a “viola” kollektív neve erre az űrlapra vonatkozik, mivel belép az ibolya családjába is.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Mindazonáltal szem előtt kell tartani Ez a faj nem az egyetlen képviselője mind a megadott család, mind közvetlenül az ibolya (viola). Így tudományos szempontból a “Viola” kifejezés használata csak az ibolya háromszínű típusú növények vonatkozásában nem tekinthető helyesnek.

A geniot (viola) képviselői mindenütt a földrajzi zónákban mérsékelt éghajlatúak. A fajok jelentős része Észak-Amerikában, Új-Zélandon, Japánban, Ausztráliában koncentrálódik. A növények sok faját dél-amerikai andokban találják meg.

Viola: leírás, típusok és növekvő

A Geniota képviselőinek túlnyomó többsége lágyszárú éves és évelők egyszerű, felbontású vagy cigaretta levelekkel és egyetlen virágokkal, amelyekből a gyümölcsdobozok később alakulnak ki.

A legtöbb viulát díszítő célú kertészek termesztik, néhány fajtát illatos virágok kedvéért termesztenek.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Fajták

Egy hatalmas fajok sokszínűsége az ibolya magában foglalja az éves és évelő növényeket, amelyek közül néhány a vadon élő állatokban található. A kertészetben és a városi tereprendezés túlnyomórészt kulturális fajokat és fajtákat hozott tenyésztők által. Az alábbiakban az ibolya leghíresebb fajták és fajták, amelyek közül sokan jogosan csökkentették a virág- és tájtervezők szeretetét.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Bolotnaya ibolya

A füves évelő évelő növekszik, túlnyomórészt magas páratartalommal. Természetes élőhelye – Alföldek, árterek, nedves rétek, erdők és mocsarak. A fajok növényei alacsony (legfeljebb 15 centiméter) szárak, a levelek gyökér rozettája, egy kis virágok (legfeljebb két centiméter átmérőjű).

A szirmok színezése a tejes fehérből a kékes-lila árnyalatokig változik.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Fasculari ibolya

Különböző lágyszárú évelők, amelyek magassága körülbelül 15 centiméterrel. A fajok növényei vastag pörköléses rozetta sötétzöld levelek és egy kis virágok kellemes és erős aroma. Színes festés – telített lila vagy fehér.

A növényeket aktívan használják a városi tereprendezésben, kertek, parkok, négyzetek tervezése.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Ibolya kutya

Különböző évelő növények, rövid elágazó gyökerekkel, finom alacsony szárakkal (5-15 centiméter magassága), tojás alakú levelek, egyetlen szelíd kék virágok szabálytalan alakúak. Ez a faj főként erdei területeken nő.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Lila szarvas

Vagy Viola Cornut – kilátás az évelőségekre, amelyek képesek sűrű és buja párnák függöny kialakítására. A növények alacsony (legfeljebb 20 centiméter magasság) szárak, egyszerű ovális levelek és kis illatos virágok. A virágos festékek palettája tejfehér, puha kék és sötétkék árnyalatokat tartalmaz.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola tricolor vagy tricolor

Egy másik népszerű neve “Pansies” egyfajta ibolya, amely magában foglalja az éves, szürkület és az évelő növények magassága 10-30 centiméter. Virágnövekedés, hibrid forma, Csapágy neve Vittok Viola. A fajta növények jellemző jellemzője – gyönyörű és nagy virágai fényes tricolor színű.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Frisle Sizl”

A Vittok Vich, a szokatlan díszítéssel jellemezhető hibrid sorozat. A növények egy kompakt rozetta van a levelek, egy nagy frottír virágok erős hullámos szélekkel vannak kialakítva virágzás közben. A festék palettája nagyon sokszínű, és magában foglalja mind a fényes pasztell árnyalatokat, valamint telített lila, lila, citrom sárga tónusokat.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Piroska”

Rannetic Vittrtoca Violi fajta, figyelemre méltó nagyon látványos megjelenés. A növények finom arányos bokrokat alkotnak körülbelül 20 centiméterrel. Virágok nagyok, elérve a 8 centiméter átmérőjű. A telített málna szirmai színezése, kontrasztos sötétbarna folt a központban.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Fekete kristály”

Eredeti VITTROCA VIACH fajta nagy (kb. 7-8 centiméter átmérőjű) sötét antracit festés virágok. A növények magassága átlagosan 15-20 centiméter.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Kul Vave”

Az Ampel Viat Vittrock fényűző sorozatát, amelyet felfüggesztett zabkása, konténerek, erkély dobozok növelésére terveztek. Engedélyezhető növények termesztése és nyitott területén, mint a talajipar. A sorozat ibolya jellemző jellemzői – korai, gyors és intenzív növekedés, buja és hosszú virág.

A sorozat megfelel az ibolya kék, citromsárga, tejszerű-fehér, sárga-kék színű.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Blue Carbuncoon”

Látványos, viharos VITTROCA sorozat nagy (legfeljebb 8 centiméter átmérőjű) Virágok égi kék és halvány lila árnyalatok. A növények alacsony kompakt rozettákat alkotnak. A sorozat viulái jól néznek ki, és a nyílt földön, ahol a határokon és a talaj növényekként termesztik őket, és hordozható tartályokban.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Bambini”

Nagyon vonzó VITTROCA VIACH fajta, megkülönböztetve a szokatlan díszítés. A virágok nagy, lila-lila vagy telített szakáll színe egy citromsárga központtal. A szirmok lekerekítettek, bársonyos.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Németország”

Szerintetlen és nagyon látványos, VITTOK, a csökkentett hőmérsékletek fokozott ellenállása jellemzi. Ezt a sorozatot a fájdalom keveréke, amely fehér lila, narancssárga-sárga, barna és sárga színeket tartalmaz.

A fajta ajánlott a virág, a határok és láncok létrehozásához.

Viola: leírás, típusok és növekvő

“Butterfly szárnyak”

Eredeti fokozat jelentős és látványos virágos. A felső szirmok virágok festett vastag málna színű, alsó szirmok – citrom sárga. Az alsó szirmok alapja van egy lekerekített fekete jegyzet, amely kedvezően ellentétben áll egy piros-sárga gamutával. Amint azt a leírás tartalmazza, A fajta téli kemény, ellenáll a csökkentett hőmérsékletnek.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Hogyan kell ültetni?

Az ültetvény vért elég egyszerű, de a gondozás és a felelősségteljes eljárás. Ha a növényeket a nyílt talajban kell termeszteni, meg kell választani a választott helyet. A Viola megsértése ellenére fájdalmasan elviseli a világítás és a tervezet hiánya. A legjobb hely számukra jól megvilágított és védett a szélterméket termékeny sublin talajjal.

Homokos talajokon, rosszul tartja a nedvességet, és az árnyékos helyeken a viola is képes gondoskodni, de ebben az esetekben kis és ritka virágok lesznek. Ezenkívül negatívan befolyásolja a talajban lévő tápanyagok hiányát és számát.

Rendkívül nem kívánatos a síkságok és a magas szintű felszín alatti vizek növényi növényei. A talaj nedvességének megnövekedése ebben az esetben a gyökerek gombás betegségeinek kialakulását eredményezheti, sőt a növények halálát is. Engedélyezhető, hogy a magokat közvetlenül a nyílt talajba öntsük, de a legjobb és népszerűbb tekinthető vetőmag alapon. Az ültetvény palánták időzítését az időjárási viszonyok és az éghajlat alapján határozzák meg. A legtöbb esetben virágokat ültetnek áprilisban vagy májusban.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Növények, amelyek termékeny földből állnak, zsúfolt szén és humusz hozzáadásával. Annak érdekében, hogy ilyen talajt készítsen a viatedek termesztése során a komponensek alábbi arányait használják:

 • 5 darab kerti föld;
 • 1 része a szén;
 • 1 rész fölött.

A tőzeg és a homok egy részét megengedett. Ezek az alkatrészek javítják a talaj nedvességét és légáteresztő képességét, amelyet pozitívan érinti a növekedési ütem és a növényfejlesztés. A kiválasztott területen való beszállás előtt a lyukak vannak felszerelve, 10-15 centiméter távolságban vannak közöttük. Ezután a palántákat minden rendben helyezik, és a föld gyökerei elaludnak. Ezután a talaj oldalsó oldalai finoman pecsét, és a víz növények meleg vízzel.

A növények mint évelőként átültetnek egy új helyre, egyszer egy új helyre. A transzplantáció során nagy nyüzsgő bokrok vannak elosztva, és a dekeneket hagyományos módon ültetik.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Hogyan kell törődni?

A viulált termesztés lenyűgöző és könnyű lecke, amely nem igényel nagy erőt és időt. Ezek a szabadságtalan növények nem olyan nagy igényű követelményeket szabnak ki, amelyekre bőséges és hosszú virágos.

A veamasok gondozásának fő szabályai olyan feltételek mellett biztosítják, mint:

 • elegendő megvilágítás a nap folyamán;
 • a polírozó rendszerek betartása;
 • időszerű megtermékenyítés;
 • A gyomok rendszeres eltávolítása (amikor nyitott földön nő);
 • A betegségek vagy pesti tevékenységek jelei állandó ellenőrzése.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

A növény teljesen fejlődhet és örülhet giganikus és élénk színekkel, Elegendő mennyiségű napfényre van szüksége. A legegyszerűbb módja annak, hogy a növekvő virágok mobil tartályokban és vázákban. Ha egy nyílt helyen viola növekszik, akkor fontos, hogy előre meghatározzuk számukra a leginkább megvilágított helyet. Figyelembe véve azt a tényt, hogy ezek a növények gyökérrendszerrel rendelkeznek a vizelet és felületes, fontos biztosítani, hogy a Föld ne vezessen forró napokon.

Viola szükség szerint öntözött, és megpróbálta irányítani a vízáramot közelebb a gyökerekhez. Nem ajánlott öntözés elvégezni, hogy a víz eljusson a levelekhez vagy virágokhoz.

Optimális idő az öntözéshez – hajnal vagy naplemente. Végül nem ajánlott öntözés egy napsütéses nap közepén, amely növényi égést okozhat. A legjobb a viola vízzel meleg vízzel. Az öntözéshez szükséges hideg víz nem használható.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Abban az időszakban, amikor a növény virágzásra készül, táplálni kell. Szükség van, és virágzás közben, amikor a viás sok erőt töltenek új rügyek létrehozására. Takarmánynövények szokásos szuperfoszfáttal körülbelül 3-4 hétenként. Alkalmas táplálékként és komplex ásványi műtrágyákként a virágos növények számára. A megtermékenyítő szerves trágyák nem ajánlott.

A nyílt talajban termesztett viuláknak meg kell tisztítani a csírázó gyomnövényeket időben. Gúnyos kerti ibolya, gyomnövények nemcsak beavatkoznak velük, hogy teljes mértékben fejlődjenek, hanem kedvező feltételeket teremtsenek a betegségek és a kártevők tevékenységének kialakításához. Ráadásul, virágágyások, rántott fű, nagyon nem primer. Egyes virágtermékek azt ajánlják, hogy lazítsa meg a viola virágágyak földjét.

Ezt az eljárást rendkívül óvatosnak kell elvégeznie, hogy ne károsítsa a föld felszínéhez közel álló növények gyökereit.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Nagyon forró és napos időjárású kerti öbletek enyhén megengedettek. A konténerekben termesztett virágok időben eltávolíthatók az égő napról, és amikor tevékenysége hanyatlásra kerül – visszaadja az edényeket és a vázákat a szokásos helyre.

A nyílt földön és az erkélyen egy viola növekedése, a növényeket rendszeresen meg kell vizsgálni. Ez az egyszerű eljárás lehetővé teszi a növények állapotának ellenőrzését, időben azonosítani a betegségek vagy a kártevők tevékenységének nyomait. A száraz leveleket és a virágokat rendszeresen törölni kell. Nem csak a növényeket rendezetlenek, hanem kedvező feltételeket is teremtenek a paraziták és a okozati ügynökök létezéséhez.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Reprodukció

Ezek a gyönyörűen kevert növények több fő módon szaporodnak. Különösen a kertészek ilyen reprodukciós módszereket használnak:

 • mag;
 • járda;
 • Undor.

Az Évelő Viot elindítja a bokor megosztását. Ezt az eljárást transzplantációban végezzük, egy kést, tiszta és éles pengével. A részek szétválasztásának szakaszait fa szénporral kezeljük.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Magok

Egy nagyon egyszerű és meglehetősen hatékony módszer, amely lehetővé teszi a kerti viulák növekedését, a magok használatát biztosítja. Ez a virágkultúra, a magvakat magas csírázással megkülönböztetik, amely 2-3 éves vagy annál hosszabb ideig tart.

A vetés előtt el kell készíteni az ültetési kapacitást (műanyag tartályt vagy fadobozot), egy polietilén fóliát, egy szórópisztolyot, becsült vízzel. A magok egy csipet által szagolják, elosztva őket furródokban. Vetés után a magokat enyhén megszórjuk finom talaj és homok keverékével. Az eljárás befejezése után a földet a permetből vízzel nedvesítjük, és a tálcát polietilénnel fedjük le.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Az első csírák általában 7-8 napig tartanak. A vetőmag csírázási aránya a Viola fajtáitól és fajtáitól függ. A hajtások megjelenése előtt a tálcából származó film rendszeresen eltávolítja a tartály vezérlését. Amint a magok jóak, a film végül megtisztul, és a palántákkal ellátott palánták hűvös helyre kerülnek, ahol a levegő hőmérséklete + 10 ° C. Úgy, hogy a palántákat ne húzza ki, bőséges, de szétszórt világítást kell biztosítaniuk.

A közvetlen napfénytől a fiatal növényeket védeni kell. Túl vastag növényekre van szükség. A vékonyítás során a gyenge másolatokat eltávolítják, ha erősebb palántákat biztosítanak, hogy teljes mértékben fejlődjenek.

Miután a lövöldözéseket a jelen szórólap 2-3-mal képezik, fiókok vagy edények eltérnek. Néhány virágcsökkenés 2-3 hét után ismét merüljön el, bár általában nincs szükség különös eljárásra. Április-májusban a kecses palánták állandó helyen határozzák meg.

Meg kell jegyezni, hogy a kertészeti viciákat általában évente termesztik. Ebben az esetben a vetőmag vetőmagot február-márciusban állítják elő. A vetőmagok a télen télen ülnek a földön.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Cherencia

Értékes fajtái az évelő húker gyakran zöld vágásokat használnak. Csak az egészséges és jól fejlett hajtások alkalmasak tenyészüzemekre, amelyeken 2-3-as Internezium van. Gyökerezik a dugványokat nedves talajban, fújja az alsó szeletet félig acetiméterben. A cutlets gyökerezésének folyamatának felgyorsítása jobb, ha megvédi a kupakot a könnyű anyagból. Míg az ültetési anyagot gyökerezik, az anyagnak rendszeresen nedvesnek kell lennie.

A tenyésztési hiat ez a módszer általában május és júliusig terjed. Ha az eljárás végrehajtására vonatkozó valamennyi ajánlás virágvízének való megfelelés során a zöld dugványok 3-4 hét után gyökerezik. Ha a dugványokat májusban ültették az ágyon – június elején, akkor a megdöbbentő növények a nyár végéig virágzik.

Az eljárás lefolytatásakor, mint júliusban, a fiatal viológia csak a következő évre virágzik.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Ásás

Az évelő viharok megszorozzák a hírnökök segítségével. Ehhez használja a leghosszabb és egészséges hajtásokat, amelyek a földre és kissé éljenek. Javasoljuk, hogy ezt az eljárást szeptemberben végezzük. Ebben az esetben a címke képes lesz gyökerezni a fagyok kezdete előtt. A jövő év tavaszán, amikor a lombozat megjelenik a növényeken, az érkezőket elválasztják az anyai bokroktól, és állandó helyen átültetik.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Betegségek és kártevők

A kertészeti viciak meglehetősen végtelen növények, amelyek ellenállnak a betegségeknek és kártevőknek. Azonban a gondoskodási szabályok be nem tartása szinte mindig a mentesség csökkenéséhez és a kellemetlen következmények kialakulásához vezet.

Ezeknek a gyönyörű növényeknek az egyik leggyakoribb betegsége Puffadt harmat. Jellemzően ez a probléma a nitrogént tartalmazó adagolók visszaélését jelentkezik. Ennek a betegségnek a jellegzetes tünetei a fehér-szürke padló kialakulása a növények, a virágok és a bootonok a növények. A kezelés biztosítja a fertőzött vértest feldolgozását A kalcinált szóda megoldása az előkészítés “fundazol” hozzáadásával.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Csaló – Egy újabb bélény betegség, amely a virakódot érinti az ellátási szabályok megsértésével. Fejlesztése hozzájárul az ilyen tényezőknek:

 • Leszállás;
 • nem megfelelő hőmérsékleti üzemmód;
 • Magas páratartalom;
 • PolyVami visszaélés.

A betegség fő jele a szárak alapja és elvékonyodása. A páciens üzem a földre indul, majd elhalványul. A kezeléshez, a “FUSTAZOLL” előkészületek, “Previkur”, “Phytosporin”.

A gyógyszerekkel való feldolgozásnak növényeknek és talajnak kell lennie.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Szürke gnil – olyan veszélyes betegség, amely leggyakrabban az öntözés, a magas páratartalom, a nitrogén oveluature. A betegség jellemző jellemzője a szürke bolyhos klaszterek megjelenése a leveleken. A kezelés ebben az esetben a fundazol vagy a Capanta készítmények alkalmazásával történik.

A webes nyomok levelei megjelenése a BYPASS Tick segítségével beszélhet a vereségről. Ezt a kártevőt növényi gyümölcslevek hajtják végre, amelynek eredményeképpen a Shrust, száraz, elmarad. A harcért, a “Fufanon” előkészületekhez, “Aktellik”, “Phytenerm”.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Eper nematoda – egy nagyon veszélyes parazita, amely súlyos fenyegetést jelent a növényekre. Az a tény, hogy a kertészeti viulák lettek a kártevők áldozatávái lettek, jelzik, hogy az állapotuk gyengülése és a fejlődés jelentős késése. A növények levelei kemények lesznek, keresztezve. A kezelés biztosítja az érintett részek eltávolítását a növény és annak feldolgozása Univerzális peszticid “hollandok”.

Egy másik rendkívül veszélyes kártevők – Galleal nematoda, gyökér. A violi áldozatai drasztikusan elmaradnak a fejlődésben, ébrednek, elveszítik vonzerejüket. A vereség jellemző jellemzője a csomópontok, biztosítékok, egyéb gyanús formák kialakulása a növények gyökereire.

A fertőzött növények ajánlottak elpusztítani. Bizonyos esetekben hosszú távú átfogó kezelés a szisztémás nem natocides (marsall, alanikarb) használatával.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Használat a tájtervezésben

A csökkentett hőmérsékletekkel szembeni rezisztencia, a hosszú távú és bőséges virágzás a kerti erőszak népszerűségéhez vezetett. Ezek a kellemes virágok látványosan és egyetlen, és csoportos leszállásokban. Tökéletesen eljutnak más dekoratív kultúrákkal, lehetővé téve a tájtervezők és a kertészek eredeti és merész megoldásokat.

Viola: leírás, típusok és növekvő

A kerti viulákat olyan virágágyások létrehozására használják, mint az alapvető, segéd- vagy keretezési növények. Segítségükkel felszerelheti a csodálatos szőnyegeket – monofonikus vagy motley.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

A felnőtt növények kis magassága lehetővé teszi számukra, hogy alkalmazzák őket díszes határok létrehozására. Nagyon látványos és színes készítményeket kapunk, amelyekben kertészeti violát kombinálják diabs, Nemes, dekoratív káposzta.

Viola: leírás, típusok és növekvő

A háztartási területek díszítéséhez a kertészeti viciákat általában vázákban, medál zabkásaiban, hordozható tartályokban használják. Elég kifinomult verandák és teraszok, díszített ládákkal, ampel formák növényei.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Tervezés, hogy hozzon létre egy virágágyást a Viat és más dekoratív évesek (évelőségek) a kertjében (évelőségek), meg kell fontolnia a szín, a magasság, az idő és a virágzás időtartamát.

Kívánatos, hogy ezek a paraméterek a növényekben megfeleljenek egymással. Ennek köszönhetően a virágzó virágágyás a leggyakodottabban fog kinézni.

Viola: leírás, típusok és növekvő

Viola: leírás, típusok és növekvő

Arról, hogyan növekedni egy jó csemeték hűséges, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása