Virágok, mint a harangok: típusok és leírások

Harangok – nagyon gyakori virág. Mindketten vad formában és kerti kultúrában jeleníthetjük meg. De ma beszélünk az ő “ikrek” – virágokról, hasonlóan a haranghoz. Külsőleg.

A harang leírása

A virág a harangcsaládhoz tartozik, különböző fajokra oszlik, a rügyek méretei, alakja és színei. Vannak kilátás mind a rapuzás, elágazó szárakra, mind a lebegő. A harangok és a magasság különbözőek: törpe (5-7 cm), átlagos és magas (kb. 150 cm). Ezenkívül évelőek lehetnek, kétéves és évesek.

A levéllemezek túlnyomórészt egyszerű, hosszúkás alakúak. Az élei szilárdak, fogaskerék vagy fűrészek lehetnek. A felső levelek növelik az eredményeket, és az alsó forma alakja a kimenetet.

A virágok formák kúszók vagy homályos virágzatok, szintén egyedül nőnek, a hajtások végein. A színezésük előnyösen lila-lila, kevésbé rózsaszínű és fehér tónusok, és rendkívül ritka, hogy megfeleljen a sárga vagy piros színnel. A virágzás tavasszal és nyáron történik, és 2 héttől 3 hónapig tart – Ismét az egész a típustól függ. Néhány fajta virágzik a nyár végén. A növény minden fajtájában rejlő megkülönböztető tulajdonság a virág típusa. A korona egy tölcsér alakú, harangcsengővel vagy csőszerű harang alakú, 5 szirmokkal, amelyek az alábbiakban nőttek. Van egy hegyes felső és kissé hajlított. Nagyon ritka, hogy egy meglehetősen lapos vagy kerekes csészével rendelkező virágok találkoznak.

A faj összes képviselője nagy mennyiségű pollen és kellemes szaga, ezért kiváló méz. Sok faj, miután virágzó gyümölcs érlelődik – kiterjesztett dobozok könnyű vagy barna magvakkal. A leghíresebb fajok közé tartozik:

 • Persicomikus – hosszúkás szárakat formák fehér vagy kékes-kék buton;

 • terület – Megkülönbözteti a számos faj, bársony textúra lemezlemezek és virágok, az utóbbi különböző színű;

 • Kruglista – A kis lekerekített lemezlemezek megkülönböztetik, a rügyek színe túlnyomórészt kék vagy kék;

 • terjesztés – Körülbelül 50 cm, az erős elágazó szárak lila harangokat alakítottak ki, fehér bázissal;

 • megvásárolt – kiemelkedik nagyon csodálatos virágzat, amelyek különálló, nem túl magas szárakból állnak;

 • Altái – a vörös születésű növények, vékony hajtásokhoz tartozik, kis lila hangok vannak;

 • Szibériai vagy Vasileuk – A végső megjelenés, a kék-lila-hang egyetlen virágai vannak;

 • bolognai – ritka magas kilátás, egy vastag lövés a felső részen, lila lila rügyek alakulnak ki;

 • rapuncevoid – nagy vastag, kis virágzatokkal díszített, rózsaszínű, lila, kék vagy fehér színű lehet;

 • Szélös – 1,5 m feletti növekedés, nagy virágok fészkelnek egy száron, leggyakrabban lila vagy kék;
 • Krapolistrikus – magas kilátás közepes lila vagy hófehér csizmával, amely a szár teljes hossza mentén található;

 • Sértés – Vastag szárú, amelynek tetején egy sűrűn megfizethető virágzá válik a kis lila rügyekből.

Hasonló típusú kerti színek

Amellett, hogy számos faj sokszínűség, a harang sok növénye hasonló hozzá. Sok jellemzőben különböznek egymástól, de kombinálják hasonló virág alakú.

Magas

A növényeket a szárak megfelelő magassága jellemzi, és főként Üljön le a mixboraders vagy a virágágyások hátterében, valamint kerítések vagy falak mentén.

 • Adenofor. Tartoznak a harangok családjához. A növény magas évelőkre utal. A virágok meglehetősen nagyok, klasszikus tónusban festettek: fehér, kék, lila. A rügyek a kis virágzathoz kapcsolódnak. A lemezlemezek enyhén hosszúkás alakja, tusty hajtások.

A június legutóbbi napjaiban virágzik, és július végén végződik. A virágzás során egy fényes mézetlen szagot tesz közzé.

 • Hyancintoid vagy vad jácint. Ez a magas évelő a késő tavasszal virágzik, és egy hónapig tetszik. A növény vastag szárból áll, amelyen különböző színekből készült kis virágok vannak kialakítva. Sima, hosszúkás levéllemezek nőnek az alapból.

 • Szélessávú. Évelő, aki a keleten híresebb. A hajtások elágazó formájával jellemezhető, a mérő közelében növekszik. A fehér, kék vagy sötét lila hang nagy rügyei egyetlen száron vannak kialakítva.

 • Digitális. Az évelő magas és vastag szálakkal rendelkezik, a lanceális forma leveles lemezei az alsó részükön nőnek, és a virágok a tetején vannak kialakítva. A rügyek felváltva növekednek a csúcsok végéig, és több szín opcióval rendelkeznek: fehér, krém, rózsaszín vagy lila. Egy pohárban díszített pohárban. Az üzemet az untransokelding megkülönbözteti.

Alacsony

Az ilyen kultúrák a zömök méretei ellenére, szolgálja a webhely igazi díszítését.

 • Galantus. A növény egy hóvirágként ismert. Egy alacsony évelő virágzik a tél végén – kora tavasz. A virág magassága 10-15 cm-re nő. Az elegáns rügyek fehérek, lehetséges foltok vagy csíkok egy csészében.

 • Csuporka. A növény még mindig bársonycsengőnek nevezik. Gyakran ültetett, mint egy szoba virág. Úgy néz ki, mint egy nagy ibolya. Vödör kicsi, fényes bársony virágokkal és ugyanazokkal a levelekkel. A rügyek különböző színűek – mind a monofonikus, mind a foltok vagy a fehér szegélyek jelenléte.

Elkezd virágozni kora tavasszal, virágzik.

fehér

Ilyen virágok vonzzák a kecses, gyengéd kilátást.

 • Gyöngyvirág. Miniatűr herbage kultúra illatos hófehér vagy halvány rózsaszín kis harangokkal. Erős száron 6 és 20 rügyekből áll.

 • Ostrovskaya. A virág rendkívül ritka, a piros könyvben rögzítve. A növény magassága körülbelül 1 m. A virágok nagy, fehér színűek, tartják az egész nyári időszakot.

 • Duman. Nyugodt alacsony napi. Az egyik száron virágzik a harang egyik nagy bimbójára a fő fehér színben, bár a könnyű lila árnyalat néha jelen van. Telített zöld levelek, hígított felület. Jellemző növényi jellemző – a rügyek naplementében történő nyilvánosságra hozatala. Amikor növekszik, meg kell emlékezni, hogy a virág mérgező tulajdonságokkal rendelkezik.

Kék

A világos kék-kék rügyek bármilyen virágágyás fényes dekorációját szolgálják.

 • Ciánanthus. Tartoznak a harangok családjához. Évelő, nem különbözik nagy méretben. A puha kék színű virágzat is kicsi. Levelek, amelyek a szár aljából nőnek, vile borítva.

 • Syphyander. Sok évnyi harangcsalád, sok fajta jellemzi. A természet növekedéséhez a Kaukázus és Ázsia sziklás szakaszait részesíti előnyben. Magas növény, elágazó szárakkal. Ritka levelek, enyhén hosszúkás. A vak virágokat nagyméretileg megkülönböztetik, egyedül nőnek.

Rózsaszín

A virágzat ilyen hangja varázslatos lesz.

 • Makacs. Alacsony többdimenziós üres zöldes-burgundi hajtásokkal. Kostik 30-50 cm-re nő. Az ellenkező növekvő levelek a szár teljes hossza mentén helyezkednek el, sűrűn elárasztottak, jazz élekkel. A kis harangok ritka bug-típusú virágzatok. Virágok illatos, többnyire piros, rózsaszín vagy narancsszínű hang.

 • Év. Egy 60 cm-ig terjedő éves növény, egyenes szárakkal, gyakran elágazó és harangokkal (kevésbé ingadozott) rügyek. Különböző hangok lehetnek a rózsaszíntől a lila-vörösig. Virágok hosszú cisztás virágzat.

Lila

Az ilyen árnyalatú pályázati harangok mind az egyetlen, mind a csoport ültetvények.

 • Szillla Belloltaya. A növény nem túl magas – 40-50 cm. Bell rügyek (1,5-2 cm) alkotnak egy égő virágzást egyetlen bloomonon. A színezés világoskéktől fényes lilaig változik. Kevésbé gyakran virágok rózsaszínűek vagy fehérek.

Egyéb

A különböző színezők nem kevésbé szépek. A harangjaik fertőzőek a kertben lévő összetétel kiegészítésére.

 • Akvilia. Kerti kultúraként a fő hibridekben termesztik. A fajta függvényében a rügyek különböző paramétereket és színeket tartalmaznak. A virágosok a bokor közepétől nőnek, amelyek mindegyike több virágcsengővel díszített, összetett formában. Különálló fajok vannak, ahol nektár alakul ki. Birtokolt egy növényi nagyon könnyű illat.

 • Brugmancia. A cserje magas, fa törzse. A levéllemezek kissé kiterjedt, világos zöld hang. Nagy virágzat, világos sárga, narancssárga, krém vagy fehér-zöld. A bokor népe megkapta az “Angel csövek” nevét.

 • Harangvirág. 50 cm magasságig terjedő szerény növényi növény. Elegáns harangok festett különböző színekben. A könnyű zöld hajtások kissé duplikáltak, mert a rügyek nagy méretűek. Különbözik a nagyon nagy fajok és fajta fajta.

 • Csuporka. A növénynek rövid menekülése és bársonyos fényes zöld levéllapja van. A virágok bársonyos textúrájúak is vannak, a szín egy-foton (fehér, lila, piros) vagy kétszínű, és néha csészék állványokkal díszítik. Nagyon szép néz ki a Gloxy Garden kúszó komor skes.

 • Lobélia. Messziről, a növény teljesen nem hasonlít a csengőre, de ha megnézed, észreveheti a hasonlóságot egy csésze formájában. A virágzat főként fehér vagy lila-lila árnyalatú fehéres színű.

 • Nyírfajd. A fajta sokszínűség között a császár festője nagyon finom. Ez sokéves virágra utal, kövér hajtásokkal rendelkezik. A tetején több harangfájlja van, amelyek különböző színűek lehetnek. Néhány fajta színes színű. A virágzási időszak körülbelül 2 hónapig tart. Vannak tavaszi és nyári fajták.

 • Kodonopszis. Az évelő mindkét kúszó és közvetlen menekülés lehet, attól függően, hogy a fajta. A szárakat és a leveleket szegélyeznek. A Buds-Bells egyedül nő, virágzik majdnem egész nyáron. A virágok egyablakos színűek: fehér-zöld, kék, lila vagy kék, talán a foltok jelenléte egy pohárban. Virágzás közben, nem túl kellemes illat.

 • Kobei. Az összes faj, a leggyakrabban a KOBECHU Smoke által termesztett. A növény hosszú, göndör lianákkal rendelkezik, amely ragaszkodik a bajuszon keresztül. Sötétzöld levéllemezek, ovális. Low, nagyvirágú hófehér vagy lila-lila tónusú virágokkal. Virág egész nyár, erős aroma beszerzése.

 • Tárnics. A növényt egy fajcsonk megkülönbözteti. Egy ilyen nevet a nagyon keserű leveles lemezek és virágzat miatt adják meg. A virágok egyedül nőnek, és különféle színűek lehetnek. A fajtól függően közvetlen vagy magas, valamint évesek vagy évelők vannak. A virágzási időszakot ismét egy fajta okozta, és májustól szeptemberig tart.

Virágos gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkezik.

Példák a tájtervezésben. 

A nagy harangokkal rendelkező virágok valódi díszítés lesznek, függetlenül attól, hogy egyedül vagy virágágyásban nőnek-e. A pályák mentén díszítik a helyet.

A nagy harangokkal rendelkező növények, mint például a Brugsy, nagyszerű kerti dekoráció lesz.

Néhány faj, mint egy Cobbber, őrült, csodálatosnak tűnik egy íjász formájában, és díszítik az utók, kerítések vagy falak.

A Bell-által gyártott virágzatokkal rendelkező növények bármilyen virágágyás vagy virágkert díszítik.

Mennyire helyesen díszítik a kertet a harangokhoz hasonló virágokkal, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: