Vörös juhar: növekvő fokozat és ajánlások

Valószínűleg a legnépszerűbb dekoratív fa Japánban (Sakura után) vörös juhar. Októberben a japánok csodálják, hogy a hagyata a hagyományos zöld, és az évszak, amikor a juhar megváltoztatja a köntösét, az úgynevezett Momiji. A következőek érdekes fajtáknak minősülnek, és ajánlásokat kapnak a juhar termesztésére.

Leírás

Ez a fa Észak-Amerikából terjedt. Latin neve Acer Rubrum, ahol az Acer éles, éket jelent. A lombhullató családra utal, a magasság növekedhet akár 28 méterre, a hordó szélessége átmérőjű, körülbelül egy és fél métert elér. A korona alakja Tolten (mint a gombák kalapjai) – néha ovális.

Tollas levelek zöldes színűek kívülről, és a hátsó – kurva árnyékolással. A vörös juhar csökkenésében vannak olyan anyagok, mint az anthocians és karotinoidok, ezek a pigmentek a fa színét (meleg árnyalatú vörös és sárga) lombozatát adják. A kéreg szürke barna, és néha könnyű ezüst színű. A juhar nemcsak ősszel gyönyörű: a festői vörösvirágok májusban virágzik.

Maple széles körben elterjedt Kanadában, az USA-ban, Oroszországban, Japánban és más országokban. Könnyen alkalmazkodik a különböző természeti feltételekhez: Növekszik egy vizes élőhelyen és száraz talajban. Nem szörnyű neki és a nagyváros feltételei. A dekoratív típusokat gyakran használják tájtervezésben: a teljes sikátorokat a juhar, a kertek és a bonsai között ültetik.

Hazánkban, mintegy 20 fajta ez a csodálatos növény nő (A teljes népességnek 150-160 fajta van). Négy közülük megtalálható Oroszország európai részén, a többi részben – a Távol-Keleten és a Kaukázusban, és köztük vannak az Acer Japonicum fajtái, amelyek az eltűnés veszélye alatt állnak.

Oroszország északi éghajlata Klen is szenved, bár erős és hosszú távú hideg (-20 fok alatt) ellenjavallt. A közvetlen napfény előnyben részesíti a félidőt, és nem szereti az erős páratartalmat.

Fajta

Sorolja fel a legérdekesebb vörös juhar, Ki díszíti otthon, kertekben és parkokban.

 • San Valle – alacsony (legfeljebb 7 m) és lassan növekvő fa. Csavarja a kora tavaszi virágzásban. Croon szimmetrikus, ovális formájában. Összességében a levelek zöldre váltanak, és fényesvé válnak. Szereti a fényt, nem fél az aszálytól és a fagytól.
 • “OT láng” – A középső fát (magasságban eléri 14-15 m) Amerikai natív. A Krone gömb alakú és 4 m széles skálájú. Az őszi levelek pirosak maradnak narancssárga fröccsenéssel. Ideális sikátor létrehozásához.
 • “Oktober dicsőség” – Red Maples fényes képviselője. Legfeljebb 15 m-ig terjed, de ritkán. Egységes korona elágazás, piramis. A lombozat zöld, fényes árnyalattal, és a hideg időjárás kezdete rózsaszín-piro. Nem szereti a hőt és az aszályot.

 • “Red Sunset” – Az USA-ban származó népszerű fokozat. Eléri a 18 m magasságot. Kéreg nagyon szép szürke. A faj többi része, mint a többi faj esik későn és élénken elpirul a háttérben hófödte parkok. A fa szereti a fényt, és nem fél még kemény fagyoktól.
 • Royal Red – Ostrogén fa, átlagos magasságú magasság – 15 m. Sárgás virágok virágzik májusban. Koronát piramis és inhomogén formájában. A nyári szezonban a levelek barna, lila színűek, és az őszi piros. Ideális esetben a tűlevelű fák hátterére néz.

 • “Brandivine” – egy kis fa 9 méter magasságban, a korona ovális alakú. Az őszi időszakban a zöld levelek fokozatosan megváltoztatják a színt narancssárga, majd elpirulnak, és ne repüljenek el sokáig. Jól tolerálja a nedvességet.
 • Japánban növekszik Törpe palmal juhar, Magassága ritkán meghaladja a 2 métert. Korona aszimmetrikus. Ferry levelek – nyáron piros, és őszi lila. Néhány mester nő egy fa kék lombozat bonsai technikában. A japán juhars nagyon dekoratív, és nem túlélnek erős és hosszú fagy.

Maple fajták sokkal több. Csak a kanadai cukormaple több mint 50 fajta van.

Leszállás

  A vörös juhar növeléséhez szinte minden talajt illeszkedik. Oroszország és Suglink Moszkva régió megfelelő és fekete talajja. A fenti nézetek szinte mindegyike jól tolerálja a téli szezont. A leszállás helye, amelyen egy semolotone kertben kell választania, csendesnek kell lennie: dekoratív maples, bár kemény, de a szél, amit nem szeretnek.

  Növényi juhar a tavasz közepén. Ha több mint egy palántát terveznek, akkor a kutak közötti távolságnak legalább 1,5 m-re kell lennie. A cipő mélysége általában legfeljebb 70 cm, de érdemes megnézni a növény gyökereit (ez az a hely, ahol a gyökerek a törzsbe kerülnek). A földön kell lennie. A talaj nyakának nagy kialáljával (több mint 5 cm), a fák gyökerei megszáradhatnak.

  Ha a juhar ültetése nyers helyen történik (magas talajvízszint), akkor elvezetni kell a vízelvezetést, különben a fa forog. Az összes előkészület után a vetőmagok a lyukba merülnek, humusz és tőzeg keverékét adjuk hozzá, és körülbelül 20 liter vizet adunk hozzá.

  Ne felejtsük el etetés: 50-160 g nitroposki és hasonló anyagok megfelelőek. A Maple Maple ásványi műtrágyák évente egyszer követnek.

  Vannak kis dekoratív típusú maples (ugyanaz a japán), akik nagyszerűen érzik magukat, mint beltéri növények. Az ilyen fényes fák csodálatos dekoráció a loggiákhoz és a teraszok számára.

  Tedd őket nagy agyagba vagy műanyag zacskókba. Az őrölt föld, amikor a leszállás keveredik a tőzeggel. A Föld műtrágya már egyszer történik május végén. A meleg szezonban a beltéri juhar hetente egyszer, a hidegben – havonta egyszer.

  A leszálláshoz a magok például az ázsiai juhar ginnal. Ez egy gyönyörű és nyugtalan fa, amelyet gyakran használják a tájtervezésben.

  A mag leszállási telek naposnak kell lennie, és a talaj laza és trágya. A természetben a juhar magvak érlelődik a nyár végén, majd esik és lőni tavasszal. Ezért szükség van olyan anyagi anyagokra, amelyek átadják a rétegződést (a magvak téli feltételeinek utánzása).

  Az ágyon ültetett gyűrött juharkísérletek körülbelül 3 cm mélyedésben, és a talaj meleg vízzel öntözik. Az első hajtások 2-3 héten belül jelennek meg. 3 év után a gyors juhar készen áll a transzplantációra.

  Ha ugyanabban a helyen tervezed, ha a magokat ültették, a hajtások közötti távolságnak legalább 1,5 m-re kell lennie. Az első évben a juhar 80 cm-re nőhet.

  Gondoskodás

  A vörös juhar palánták gondot igényelnek. Minden évben tavasszal egy fiatal fát fel kell venni ásványi műtrágyákkal. Szuperfoszfát (35-50 g), karbamid (40 g) és káliumsó (20-25 g). A nyári szezonban a palánta körüli földet óvatosan eltűnik és átfogó műtrágya (110 mg “FERCTICS”).

  Bár a juhar jól tolerálható száraz talaj, a fiatal fát, amint fél havonta öntözik. 17 liter meleg vízzel történő öntéskor. Tavasszal, a földet, ahol a juhar növekszik, a tőzegtömítésre van szükséged.

  Tél – veszélyes idő a juharnak, ami csak növekedni kezd. Az első dolog, hogy a fát a lucfenyővel vagy fenyő ágakkal fedjük le a gyökér alatt. Az ilyen elővigyázatosság megmenti a palántákat, ha a tél túl hideg, vagy a kis hó esik ki. Aztán egy sűrű ruhával be kell csomagolnia egy Stram-t (a földről a korona első ágára), anélkül, hogy a zsineg öblítése lenne. A cserélhető hajtásokat el kell távolítani.

  4 évvel a kirakodás után, amikor a növény erősödött, a műtrágyák 2 évente teszik. A rögzítő juhar nem igényel semmilyen különleges ellátást: még a dekoratív típusok tökéletesen eljutnak a vadon élő erdőkben. Mit kell beszélni egy hangulatos kertről, ahol gondos tulajdonos van, aki megvédi a fát a különböző csapásokból.

  Korona metszés és formázás

  Hogy a vörös juhar továbbra is igazán dekoratív maradjon, sok figyelmet kell fordítani a koronájára. Három vágási lehetőség van:

  • Kivágott betegek, sérült és száraz ágak;
  • Olyan vágás kialakítása, amelyen egy vonzó típusú fa koronát az ágak vágásával hoznak létre;
  • Fiatalító trim – komplex intézkedés a régi fák számára.

  A juhar levágott augusztus végétől decemberig. Csak a tapasztalt kertészek vágták a juhar kora tavaszát. Az ágak kéregéből és tüskéien lévő sebeket különleges kerti gitt borítják – megvédi a fát a kártevőkből. Minden szakasz szögben van.

  A gyönyörű korona kialakulása tapasztalatokat és kreatív megközelítést igényel. Kertész-szakemberek, vörös juhar vágása, hihetetlen forma szépség létrehozása.

  Fontos! Meg kell vizsgálni egy rohanásból, hogy egy gyönyörű koronát hozzon létre élesen fajokban. Sugárzó, néhányan inkább egy zöld tömlő, mint egy fa. Kell türelmesnek és várni, amíg a juhar felnő, és legalább egyfajta buja koronát képez.

  Reprodukció

  A juhar jól szorozódik magokkal. Az ültetési folyamatot fent említettük, és itt tartjuk a rétegződést. Az első módszer az, hogy magokat gyűjtsön a méhfa és a koca az ágyban a palánták. Télen természetes folyamatok kerülnek megrendezésre, és a tavaszi magok baktériumokat adnak.

  A második módszer mesterséges. Egy vastag műanyag táskában, rögzítővel, tőzegmoha, homok és vermikulit. Adjunk hozzá egy kis vizet. Aztán kb. 30 egészséges magot tartalmaz csomagok (manipulációk steril kesztyűben). A levegő eltávolítása Minden csomag szépen sima.

  A csomagok a hűtőszekrényben vannak tárolva a +1nál alacsonyabb hőmérsékleten, és nem magasabb, mint +5. A legtöbb juhar magvak elég ahhoz, hogy 3 vagy 4 hónapig repüljenek. Ha minden sikeresen áthaladt, és a magvak csíráztak, javíthatók a földön.

  A vörös juhar széthúzható dugványokkal, de a gyökérzés százalékos aránya kicsi. Fűszerzésszezon – ősz kezdete. 25 cm hosszúságú szöget vágnak szögben, és egy pár leveleket hagynak rájuk, majd ellenáll 24 órával egy különleges megoldásban (“heteroaceuxin” és mások) a rootnövekedéshez.

  Dugványok növényi és nedves talajban: Föld arány, tőzeg és homok – 2: 1: 1 vagy 3: 2: 1. Tavasszal a friss talajban transzplantáció van.

  Egy másik tenyésztési módszer – vakcinázás. Nyomja meg a vágót vagy vese az azonos típusú alján. A legjobb idő – tavaszi és kora nyár.

  Pestek és betegségek

  Őszi jól ápolt juhar a kertben egy lenyűgöző kép, de megszünteti a szemét, ha a fa beteg. Puffadt harmat a leggyakoribb juharbetegség, amelyből megszáradhat. A levelek fehér plakkjaként jelenik meg. A fa gyógyításához el kell távolítania a szennyezett hajtást, kezelni kell a kertet sebet és fertőtleníteni őket. Egy másik küzdelem módja – a juhar-gombaellenes anyagok (fungicidek) vagy réz-cune profilaktikus permetezése.

  A következő támadás fekete folt. Csodálja a leveleket, beszélve rájuk sötét foltokkal. A fa elveszíti dekoratív tulajdonságait. Ugyanolyan módon küzd vele, mint a penész.

  Elég kárt a növényben is elég. A Weevil, a Weeevil, a Torment Cherver és más rovarok súlyos kárt okozhatnak. A szerencsétlenség elleni küzdelem fő útja az inszektoakaricidek permetezése (ismerete az utasításokkal és a biztonsági szabályoknak való megfeleléshez – kötelező). Ha a fertőzés az ősszel történt, akkor a levelek megsemmisültek.

  A vörös juhar díszíti a kertet vagy a házat. Csak a növényre kell figyelni, hogy gondoskodjon róla. Válaszul sok éven át örülni fogja az egész családot.

  A japán dekoratív vörös juhar megjelenése a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: