Waigela “Bristol Ruby”: Leírás, leszállás és gondozás

Waigela “Bristol Ruby” vonzza a kertészeket a fényes rubin színével, ami bármely tájképi projekt ragasztó akcentusának cserje. A kultúra egyéb előnyeihez közé tartozik A jó fagyállóság, valamint a legmodernebb évszakokban a virágzás meglehetősen hosszú ideje.

Sajátosságok

Hibrid waigela “Bristol Ruby” Elég vastag és jól született bokor, amelynek ágai természetesen a földre lógnak. Ez a növény a méhsejtek családjához tartozik, és a természetben Ázsia keleti és délkeleti régióiban található. A Bristol Ruby leírása olyan információkat tartalmaz, amelyeket a példányok magassága eléri a 2,5 métert, és a szélesség néha 3 méter. azonban A korona rendszeres vágása és képződése lehetővé teszi, hogy csökkentse a paramétereket egy mérő magasságra és azonos szélességre. A Vaigel Magasság legfeljebb 50 centiméterrel növekszik.

A virágzás júniusban vagy július kultúrában két hétig csaknem 30 napig tetszik a kertészek. Nyitott boutonok, amelyek hasonlítanak a megjelenésű harangukra, 3-6 darab virágzattal. A legtöbb esetben a Bristol Ruby nyár végén újra virágzik, de már kisebb mennyiségben. Red Weigela megváltoztatja a festményét egy szelíd bíborból a Ruby fényes árnyékába. A virágzás második szakaszának befejezése után az a hely, ahol a virágzatok elhelyezkedtek, magokkal teli dobozok borítják. Ezt azonnal meg kell említeni Az árnyékban a növény nagyon kicsi.

A Wezel szórólapok telített zöld színű és fogaskerékkel rendelkeznek. A lemezek szinte az ősz végéig maradnak a cserjön. A kultúra jó fagyállóság és képes ellenállni a hőmérséklet csökkenése szinte -35 fok. Mindazonáltal a hőmérsékleti ugrások jelenlétében, valamint a felengedett cserjék, legalább minimális védelemre van szükség. Nagyon rossz “Bristol Ruby” úgy érzi, mint egy tervezet. Hybrid Weigela képes közel 50 évig élni, de csak a magas színvonalú ellátás és az agrotechnológia betartása függvénye.

A Weigela tájképében különböző célokra alkalmazható. A cserje magassága lehetővé teszi, hogy az élő sövény létrehozására szolgáljon, de ugyanazt és szükségtelen szakadékot kell fenntartania az egyes elemek között. Egy vagy két cserjék más alacsony feszültségű növényekkel együtt ideális összetételt hoznak létre a szélén. Jól kombinált waigela és elegendő magasságú fákkal.

Az egyetlen leszállás ajánlott a kis helyszíneken, vagy azok, amelyek már bőségesen ültetnek más növényekkel.

Hogyan kell ültetni?

A “Bristol Ruby” kirakodás a nyitott talajban a megfelelő hely kiválasztásával kezdődik. Az eljárás ajánlott a tavaszi – márciustól április megkezdése előtt a virágzás, illetve a sürgősségi az ősszel, de hogy kész a tényt, hogy a téli palánták is meghal. A teleknek jól kell fednie, és nem engedheti meg a szél, hogy károsítsa a növényt. kívül, Fontos, hogy a bokor és a kerítés között a ház vagy más leszállások fala egy-két ingyenes méterre maradt.

A formázott kút mélysége 50 centiméter, és az átmérő közel 70 centiméterre jut. A talajnak könnyűnek és termékenynek kell lennie, semleges savassággal vagy gyengén lúgos. Az alsó részecske, a zúzott kőből, tégla vagy agyagból készült darabokból származik.

A talaj kitöltésére szolgáló talaj homokból, humuszból és gyepből készült, ugyanolyan arányban és kiváló minőségű vegyes. Meg kell említeni ezt A kútban átfogó műtrágyákat is hozzáadhat. A mélyedés tele van valahol 2/3-ban, amely után a növény szépen átkerül egy földes szobával együtt. Fontos annak biztosítása, hogy a gyökér nyak a földszinten található. A talajmaradékot lyukkal töltjük, majd a felületet szépen elfordítják.

“Bristol Ruby” azonnal öntözi nagy mennyiségben egy vagy két szabványos vödör segítségével. Amint a folyadék felszívódik, a mulching végrehajtásához szükséges. Szabályként ezt a célt tőzeg vagy fekete talaj, vagy kéregdarabok és fűrészpor keveréke.

Az öntözés első hónapja hetente egyszer szükséges, kísérő öntözést a lazítással vagy mulasztásával.

Hogyan kell törődni?

Vigyázz a Weigel “Bristol Ruby” -ra viszonylag egyszerű. Az öntöző cserjék az időjárási viszonyok szerint kerülnek végrehajtásra. Például, ha a nyár száraznak bizonyult, akkor az öntözött Wellel 2 hétenként 2-3 szabványos vödörben kell lennie.

A sikeres termesztés lehetetlen és rendszeres lazítás nélkül. Az első eljárást korán tavasszal végezzük, amikor a talaj felmelegszik. A szerszámnak valahol a 8-10 centiméterbe kell mennie, és maga a tavaszi hónapokban lazulnia kell – legalább havonta egyszer. Nyáron a felület minden egyes öntözési eljárás vagy eső után lebomlik. Ezenkívül előfordul Tőzegtömeg.

Összességében a lazítás októberig folytatódik, amikor a végső eljárást elvégzik. A törzs közelében lévő hely szükségszerűen pácolt tőzegt télen télen.

A Weigel esetében a műtrágya szükségszerűen fontos. A tavasz elején a talaj melegítésével komplex ásványi készítményeket vagy 20 gramm karbamidot, 10 gramm szuperfoszfátot és 10 gramm káliumot kell használni, egy négyzetméteren keresztül. Másodszor, a műtrágyák a virágzás befejezése után csak káliumot használnak. Ha a műtrágyák a leszállás során készültek, akkor nyáron, amikor duzzadós rügyek, érdemes 30 gramm foszfor és kálium négyzetméterenként.

Minden tavasszal a snow megolvadnak egy svédasztalos cserjéket. Bristol Ruby mentes a beteg, törött vagy fagyasztott ágak alól. A rangsorokat szükségszerűen egy különleges kenőcs is feldolgozza a betegség előfordulásának elkerülése érdekében. Ezenkívül valahol 2 vagy 3 év alatt szokásos, hogy részt vegyen a korona kialakulásában, eltávolítva a hajtások több mint felét.

A Weigel Care is magában foglalja Védelem a hideg időjáról. Ez kényelmes a használata az agrár-eszközt, hogy fedezze a koronát erre a célra, valamint fenyő ágak menteni gyökereit.

Ezenkívül fontos, hogy bemerüljön, hozzon létre egy 20 centiméter csúsztatást és inspirálja a talajt tőzeggel vagy komposztdal.

A tenyésztési módszerek

Leggyakrabban weigela fajták a dugványokkal, mivel ez a módszer meglehetősen egyszerű. A zöld gallyakat június első napjaiba vágják, amikor a Decislation folyamat csak megkezdődött. A kertészek 10 centiméter hosszúságához ajánlani, és biztosítják, hogy minden egyes kutikában két levél van. Minden lap megszakad, majd a kapott cutleteket 2-3 órával tisztítják a vízbe. Ezen a szakaszban nem fordítva kis mennyiségű stimulátort használhat a gyökerekre, például a “heteroacint”, amelyet a szokásos vízenként 150 milliliter mennyiségben veszünk fel. Jobb, ha az ügyetlen vágókat sötétített helyiségben tartjuk, a hőmérséklet körülbelül 20 fokos hő.

Egy kis tartály mellett a gyep és a humusz keverékét helyezték el. A szeletek körülbelül 2 cm-es mélypontot mélyítik, majd a föld teljes felülete homokba esik, ideális esetben a folyó által összeszerelt. Ezenkívül a Wegel ajánlott a szokásos üveg fedezésére, hogy üvegházhatást okozzon. A dugványokat reggel és este minden nap öntözik, és egyszerre 3 naponként kezeljük a mangán gyenge oldatával. Amikor a kelbimbók a talajból jelennek meg, az üveg napközben eltávolítható. Amint a növény hossza eléri az 5 centimétert, akkor transzplantálhat egy külön fazékban.

Ezután meg kell várnod kell egy egész évet, mielőtt leszállni a nyitott földre. Nyár, a pot megengedett az utcán, és télen – Hűvös szobában kell tartani. A megvásárolt palántákat azonnal közzétették egy állandó élőhelyre. Egyes szakértők képesek használni a tenyésztési és viharvert hajtásokat, de ez a cserje legalább 5 évig virágzik. Ezeket a dugványokat a nyár közepén vágják le, mielőtt a Waigel kikapcsolja a nyitott butonokat.

A magvak többszörös “Bristol Ruby” nem fogadhatók el, mivel a fokozat hibrid. Mindazonáltal próbálkozzon ki. A magokat a gyűjtés után 12 hónapon belül kell használni, különben elveszítik a frissességüket. A vetés vetőanyaga tavasszal van, és további feldolgozás nélkül tehetsz.

Először jobb, ha egy élelmiszerfilm vagy üveg által zárt tartályba lezárult tartályba, majd a második szórólapok megjelenését várva, külön cserepekkel.

Betegségek és kártevők

Wayegela Ez a fajta van jó ellenállás a legtöbb betegségnek. És a feltörekvő betegségek meglehetősen meggyógyulnak Az oldott háztartási szappan, a mangartee vagy a “karbofos” segítségével. Nem kevésbé hatékonyak az egyetemi alapokból Bilincsek vagy lukács, rács dohány vagy kopott. Egyélű túlélő megoldás “Topcin” Lehetővé teszi a Weigel gyógyítását a bejövő rozsda vagy kiküldetés. Preventív intézkedésként ajánlott A bukott lombozat rendszeres eltávolítása.

A Weigel “Bristol Ruby” kártevőitől a leggyakrabban támadják meg a TLA-t, amely maguk a lemezlapokból és a rügyekben táplálkozik, és maguk is maguknak a ragadós nyálkával vannak ellátva. Amikor megjelenik ez a rovar, a háztartási szappan és a mangarag vagy a “carboofos” keverékét kell használni. A népi anyagoktól a leggyakrabban használt dohány, fokhagymás vagy keserű bors.

A következő videóban további információkat talál a leszállásról és a Weigel elhagyásáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: