12 legjobb élezőgép

A mindennapi életben és a szakmai tevékenységekben folyamatosan különböző eszközöket használunk, amelyeket élesíteni kell. A késtől a routerig – mindenkinek kellemesebb dolgozni, ha az élek egyenesek és élesek. Ezért szakértőink a legjobb élezőket értékelték mind a hagyományos, mind a speciális szerszámokhoz. Az anyagot számos vélemény alapján és a termékjellemzők gondos összehasonlítása után állítottuk össze, hogy segítsünk Önnek megbízható berendezéseket választani a különböző igényekhez.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő élezőgépet

Mielőtt megvizsgálnánk a minősítést, érdemes átgondolni, hogyan válasszunk ki egy élezőgépet, hogy megértsük, mit mondanak a leírásban szereplő különböző jellemzők. Ezekre a fő kritériumokra kell odafigyelnie:

 1. Teljesítmény. 150-250 W elegendő a háztartási gépekhez. Kések és kerti szerszámok élezéséhez elegendő. Professzionális alkalmazásokhoz akár 600 wattos teljesítményű gépek is rendelkezésre állnak. Ettől a paramétertől függ, hogy a motor mennyire képes túlmelegedés nélkül elviselni az élezés okozta igénybevételt.
 2. Fordulatszám.A vékony acélt alacsony fordulatszámon élezik, különben túlmelegszik és elernyed. A vastag tárgyakat nagy, 2000 fordulat/perc és magasabb élezési sebességgel csiszolják. Karbid élezés esetén nagy, akár 15000 fordulat/perc élezési sebességre van szükség.
 3. Átmérő. 12 és 32 mm között változik. Minél nagyobb a tengely, annál nagyobb kerekeket lehet felszerelni. A nagy kör beépítése egy kis tengelyre elfogadhatatlan.
 4. Kör átmérője és szélessége.Ezek az értékek befolyásolják az élezendő szerszám méretét. A kis alkatrészek (kések, vésők, vésők) a kis és finom csiszolókorongokon csiszolhatók. A nagyobb munkadarabokhoz (balták, kaszák, kapák) szélesebb és nehezebb vágóélre van szükség. Ez biztosítja a jobb élsimaságot és teljesítményt.
 5. Biztonsági és kényelmi funkciók. Az élezőgépek különböző eszközökkel vannak felszerelve a jobb teljesítmény és biztonság érdekében. Például, ez lehet egy támaszték a stop, és néhány modellben is változó szögben. Átlátszó védőernyő, amely megvédi a kezelő szemét a repülő törmeléktől. Irányított fény az élesítés minőségének jobb megtekintéséhez. Hűtőtálca és öblítőrekesz a szerszámok számára.

A választás fő kritériumainak megértése után a legjobb élesítő modellek figyelembe vételével a rangsorból, a felszerelés célja szerint kategóriákra osztva.

A legjobb élezőgépek

Jelöléshelyszíntermék neveár
A legjobb univerzális élezőgépek1E
 • TECH ST 600S
 • 5 700€
  2ZUBR ZTSHM-200-4504 160€
  3VICHR TS-4003 390€
  4Wert GM 03151 553€
  A legjobb gépek fúrók és kések élezéséhez1Diold MZS-0.23 389€
  2Sturm BG6010S2 530€
  3Patriot BG 1002 190€
  A legjobb láncélező gépek1CHAMPION C20016 650€
  2Vihr SZC-2002 130€
  3CHAMPION C20002 300€
  A legjobb gépek körfűrészlapok élezéséhez1Enkor Korvet 47228 428€
  2Ka
 • Master EZS-110DM
 • 5 690€

  A legjobb univerzális élezők

  A többcélú gépeket kis tárgyak és nagyméretű munkadarabok élezésére tervezték. A legjobb gépek háztartási használatra, garázsban vagy kis műhelyben történő telepítésre fa- vagy fémmegmunkáláshoz.

  E

 • TECH ST 600C

  Értékelés: 4.9

  E<li></div><p>TECH ST 600C” src=”/wp-content/uploads/2023/03/3981666193341-3012.jpg” title=”E</p><li>TECH ST 600C”></p><p>Jól megépített gép fém burkolattal. A gép belsejében egy 600 wattos motor található, amely könnyedén megtartja a nehéz munkadarabokat csúszás nélkül. A motoron egy közös tengely fut keresztül, amelynek szélén két kör van: az egyik balra a finom, a másik jobbra a durva pellet. Mindkét kerék átmérője 200 mm, szélessége 2 mm.5 cm. A csiszolóanyagokat robusztus burkolatba zárták, és az állítható pozíciójú plexiüveg védőfalak védik a mester szemét. A gyártó nem felejtette el a lámpa egy rugalmas láb, amely könnyen irányítható bárhová. Az indítógomb gumírozott, így nem fog fájni, ha nedves kézzel nyomja meg.</p><p>Véleményünk szerint egy univerzális gépnek a legjobbak között kell lennie, köszönhetően az alulról megerősített, extra erős lábaknak. Ezek nem egyszerű lécek, hanem vastag lécek, amelyek ellenállnak a nagy terhelésnek. Magasságuk állítható, és még egy mélyedés is található a bal oldalon a fúrók biztonságos elhelyezéséhez. A vélemények szerint látható, hogy a nagy teljesítményű élező nem rezeg az asztalon, így a használat nagyon kényelmes.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>az egyik ablak nagyító;</li><li>jó felszerelés;</li><li>Nehéz (12 kg) és jól kiegyensúlyozott;</li><li>egységes méretű csiszolókorongok.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A termékcsalád összeszerelési útmutatója nem kötelező érvényű;</li><li>A munkadarabok hűtésére szolgáló kád nagyon kicsi;</li><li>Kisebb kövek nem használhatók;</li><li>A motor hosszabb használat során is melegen tart.</li></ul><h3>ZUBR ZTSHM-200-450</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
  ZUBR ZTSHM-200-450

  Modern univerzális csiszológép kompakt kialakítással és két 200 mm átmérőjű csiszolótárcsával. A forgást egy 450 W-os motor biztosítja, és 2950 fordulat/percig gyorsul. A gép rugalmas karra szerelt LED-lámpával, csuklós üvegpajzzsal és változó csiszolási távolsággal rendelkező vékony támasztékkal van felszerelve. A ház alsó részén két furat található a helyhez kötött rögzítéshez. “ZUBR” pecséttel ellátott csomagolásban szállítják, amely megerősíti az eredetiséget.

  A tulajdonosok visszajelzései szerint a gép nagyon stabil, és nem “fut” az asztalon, ha laza. Ennek érdekében széles lábakkal van felszerelve, amelyek megakadályozzák a berendezés rezgését. Ez a csúcsmodell a legjobb olyan munkahelyekre, ahol gyakran kell mozgatni a berendezést, hogy helyet csináljon, vagy el kell helyezni tárolás céljából. Nem kell a modellt az asztalhoz rögzíteni a későbbi használathoz.

  Előnyök

  • csendes működés;
  • 450 W optimális teljesítmény;
  • elfogadható ár;
  • a gyártó 5 év garanciát vállal.

  Hátrányok

  • Kikapcsoláskor rázkódik;
  • néha úgy tűnik, mintha görbe kövek lennének;
  • egy méret mindenkinek megfelel
  • motorfűtés hosszú üzemeltetési időszak alatt.

  VICHR TS-400

  Értékelés: 4.7

  VICHR TS-400

  Egyszerű háztartási modell léghűtéses motorral. Az élezőgép 400 W-ot fogyaszt és 2950 fordulat/perc sebességet ér el. A készülék 200 mm átmérőjű és 2 mm-es nagy körökkel működik.A gép szélessége 0 cm, de egy speciális, 16 mm-es ültetőtengellyel van ellátva, így a vásárlók szerint nehezebb lesz szerszámokat találni hozzá. Az alacsony költségvetés mindenre hatással volt – kivéve a háttérvilágítást, a készüléknek nincs semmi. Nincsenek hátramenetek, nincs serpenyő, nincsenek terelőelemek. Tartója hosszú és rugalmas, így a lámpatest mindkét oldalán elhelyezhető az optimális láthatóság érdekében.

  Szakértőink ezt a modellt ajánlják a rangsorban, mint a legjobbat a garázsba. A durva csiszolókő gyorsan élesíti a fejszét, bárdot és vésőt, míg a finom kerékkel a késeket, fúrókat és kerti szerszámokat élezi. A gép ára a fele a más gyártók hasonló termékeinek, ami nem okoz problémát a családi költségvetés számára.

  Előnyök

  • alig melegszik fel;
  • kis rezgés;
  • elfogadható ár;
  • nincs hangos üvöltés.

  Hátrányok

  • A speciális szerelvény átmérője 16 mm;
  • kényelmetlen lámpa;
  • Egy nagy 200 mm-es csiszolópapírhoz a motor egy kicsit gyenge;
  • rögzíteni kell az asztalhoz, különben “futni fog”.

  Wert GM 0315

  Értékelés: 4.7

  Wert GM 0315

  Élezőgép két kis 150 mm átmérőjű és 16 mm széles köves élezővel. a tengelyre szerelve az 1. üléssel.27 cm. A motor 250 wattos teljesítményen működik, de a fordulatszám 2950 fordulat/percnél a professzionális berendezésekkel egyenértékű. Az indítógomb vízálló, és két állítható távolságú megálló van rajta. Táguló védőpajzsok a részecskék kiszabadulásának megakadályozására. A felhasználók beszámolói azt mutatják, hogy nincs kő, amelyik megüti a követ.

  Az élesítő modell a legolcsóbb a kategóriában. De a megfizethető ár befolyásolja a méretet, így a nagy szerszámok és szerszámok élezésére a berendezés nem lesz alkalmas. Mivel nem kifizetődő megvásárolni csak a konyhai kések öltöztetéséhez, szakértőink ajánlják a hegesztőknek, akiknek folyamatosan élesíteniük kell a nem fogyasztható elektródák volfrámtűit. A finom csiszolóanyaggal ellátott kerék tökéletes kúpot biztosít, ami hozzájárul a tiszta varratokhoz. Egy durva kövön lehet magát a varratot csőre vagy kis lemezre csiszolni.

  Előnyök

  • annyi áramot fogyaszt, mint két villanykörte;
  • magas, 2950 fordulat/perc fordulatszám;
  • Legalacsonyabb költség
  • súlya 5 kg – akár egy egyszerű zsámolyra is helyezhető.

  hátrányok

  • műanyag ház;
  • rögzíteni kell az alaphoz;
  • rossz felszerelés;
  • csak kis körök esetén.

  A legjobb gépek fúrók és kések élezéséhez

  A kések és fúrók hagyományos élezővel történő élezése készséget és szakértelmet igényel. A konyhai szerszámok pengéi lecsiszolódhatnak vagy megéghetnek, a fúrók pedig a rossz szög miatt tompák maradnak. Ezért a gyártók olyan gépeket gyártanak, amelyek már előkészített nyílásokkal rendelkeznek, amelyekbe csak be kell helyezni a szerszámot, a többit a gép magától elvégzi. Íme az ilyen típusú legjobb élesítő modellek rangsora.

  Diold MZS-0.2

  Értékelés: 4.9

  Diold MZS-0.2

  Egyfázisú 220 voltos elektromos gép, 200 wattot fogyaszt óránként munka közben. Kompakt mérete és alacsony teljesítménye ellenére akár 5500 fordulat/perc sebességet is elér, lehetővé téve a volfrámkarbid acél hatékony élezését a fúrókon. A szerszám rögzítéséhez egy praktikus tokmány áll rendelkezésre, és egy központosító rendszer biztosítja az élek egyenletes élezését. A vízszintes nyílású foglalat hozzáférést biztosít az élezőkőhöz, a függőleges nyílásba pedig a tokmányt lehet helyezni a csiszolások eltávolításához.

  Bevált élezőgép, már több éve kapható, és a felhasználók által kipróbált és tesztelt. A visszajelzések szerint a gép robusztus és jól teljesít, de nem minden csiszolótárcsa áll rendelkezésre. Ezért a nagyobb élezési munkamennyiségekhez nem alkalmas. Szakértőink azonban azt ajánlják, hogy ezt a tokmányt azok számára ajánljuk, akiknek 13 mm átmérőjű fúrószárakat kell élezniük. Nem minden modell alkalmas ilyen szerszámok befogadására, és ezt a modellt éppen erre a méretre tervezték, ezért kapott helyet a rangsorban.

  Előnyök

  • könnyű súly 1.A 9 kg lehetővé teszi, hogy a berendezést magával vigye, amikor munkahelyet vált;
  • a burkolat a lehető legjobban védi a belső alkatrészeket a portól és a koptató részecskéktől;
  • a széles lábak megakadályozzák a csúszást a felületeken;
  • kiegészítő sorjázó aljzat az élezőgéphez.

  Hátrányok

  • 15 percenként szünetet kell tartani, különben túlmelegszik;
  • A kerekek csak a gyártótól vásárolhatók meg;
  • A kések élezésekor az egyik oldalon többet vesz le;
  • műanyag ház.

  A Sturm BG6010S

  Értékelés: 4.8

  Sturm BG6010S

  Az élezőgép 100 W motorteljesítményű, 6700 fordulat/perc teljesítményű motorral. A készülék kompakt méretei 30×7.5×11 cm és súlya mindössze 1.8 kg. A gyártó érdekes módon valósította meg a szerszámrögzítő rendszert. A modellnek három blokkja van a fúrógépek, az olló és a vésők tartására. A szerkezet alapja egy kő, és a blokkok váltakozó sorrendben kapcsolódnak ehhez a testrészhez. A használaton kívüli alkatrészek elvesztésének elkerülése érdekében az oldalfalakon rögzítés található. A vésőkhöz és vastag baltákhoz tervezett modul fokozatkapcsolóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a különböző szögben történő élezést. A felhasználók úgy beszélnek róla, mint egy csendes, rezgésmentes egységről.

  A szakértők a nagyméretű szerszámok biztonságos rögzítési rendszerének köszönhetően a gépet a legjobbak közé sorolják. Vésők vagy vésők élezésekor a terméket egy mágnes tartja a helyén, amely megakadályozza, hogy a szerszám kitépődjön a kezéből.

  Előnyök

  • Kicsi és könnyű méretben és súlyban;
  • bármilyen felületre felszerelhető;
  • A forgó köveket körülvevő alumínium ház
  • Kényelmes indítógomb a tetején.

  Hátrányok

  • A kerekeket nehéz kicserélni, mert a burkolatot teljesen el kell távolítani;
  • a gyenge fúrószerszám befogószerkezetét;
  • nem alkalmas 10 mm-nél nagyobb átmérőjű fúrókhoz;
  • biztonsági üveg csak a vésőtömbön.

  atriot BG 100

  Értékelés: 4.7

  Patriot BG 100

  Kínában összeszerelt amerikai márka. 96 W-os teljesítménnyel rendelkezik, és 1350 fordulat/percig gyorsítja az 56 mm átmérőjű kereket. A 180-as szemcseméretű kő tiszta élességet és élességet biztosít. A gumírozott kábel ellenáll a fagypont alatti hőmérsékletnek, és hosszú ideig rugalmas marad. A gép műanyagból készült, ami csökkentette a költségeket és a súlyt. Más márkákhoz hasonlóan három cserélhető blokkal rendelkezik a különböző elemek rögzítéséhez. A véső és a jig modul rendelkezik egy dőlésbeállító csavarral, de nincsenek fokjelzések, így szemmel kell beállítani. A felülvizsgálatokban a tulajdonosok megjegyzik, hogy ez egy tisztán hazai modell, mert a kerék gyorsan elhasználódik a gyakori használatból.

  A többfunkciós élezőt az értékelési listánkból a szakértők ajánlják a manikűrkészülékek élezéséhez. Mivel a manikűrösök gyakran tompa szerszámokkal dolgoznak, ez a mindössze 1 kg súlyú gép segít abban, hogy mindig éles vágóél legyen, és a kő rövid pengékkel hosszú ideig tart.

  Előnyök

  • Minden élesítési funkcióhoz igazítva
  • Könnyű, 1 kg-os súlya miatt könnyen hordozható
  • A süllyesztett ravasz nem zavarja a hosszú kések élezését;
  • 3 év garancia.

  Hátrányok

  • nem élezi a kés pengéjét a markolat 1 cm-es távolságán belül;
  • Időbe telik, amíg megszokja a munkát;
  • nehéz kicserélni az élezőtárcsát;
  • A kő gyorsan elhasználódik a nagy szerszámok gyakori használata miatt.

  A legjobb láncélezők

  a láncélezők ideálisak mindazok számára, akik rendszeresen használnak láncfűrészeket, elektromos és akkumulátoros láncfűrészeket. Az éles lánc nagy teljesítményt tesz lehetővé és üzemanyagot takarít meg, illetve megakadályozza az elektromos motor túlmelegedését.

  CHAMPION C2001

  Értékelés: 4.9

  CHAMPION C2001

  Professzionális élező 230W-os kimeneti teljesítménnyel 3000 fordulat/perc fordulatszámon. 14 kővel felszerelve.52.2 cm, a villanymotor egyenes tengelyére szerelve. A meghajtó egy fémkonzolon található, amelynek felső része le van süllyesztve. A vízszintes fém alapon a lánc rögzítésére szolgáló vésőszerű nyílás található. A forgó csiszolókorongot átlátszó borítással látják el a megfelelő láthatóság és biztonság érdekében. A felhasználók visszajelzéseikben felhívják a figyelmet a praktikus skálára, amellyel könnyen beállítható a láncfogakra gyakorolt kőhatás mértéke.

  A berendezés jó felszereltsége és nagy teljesítménye miatt van rangsorolva. Érdemes megfontolni az erdészeti vállalkozók számára, akiknek nagy számban kell láncokat élezniük.

  Előnyök

  • kiváló minőségű porfesték;
  • Erős motor ehhez a gépkategóriához;
  • Kényelmes fogantyú egy megállóval a keret leengedéséhez;
  • hatékony léghűtés.

  Hátrányok

  • A telepítéshez speciális függőleges alapra van szükség, mivel az alsó csavar messze kifelé áll;
  • magas ár;
  • néhány műanyagból készült menetes csatlakozás;
  • Sok helyet foglal el.

  Vihr SZC-200

  Értékelés: 4.8

  Vihr SZC-200

  Hazai termék 200 W-os teljesítménnyel és 6000 fordulat/perc fordulatszámmal. 100 mm átmérőjű, 3 mm vastagságú tárcsával felszerelve.2 mm. Három állítócsavar a lánc rögzítéséhez és a motoregység szögének beállításához. A rekesz hátsó része perforált a hőelvezetés érdekében. Bár a kialakításban van némi játék, az ügyfelek beszámolói szerint ez könnyen korrigálható, és a gépet be lehet állítani a helyes működéshez.

  A gép a kategóriában az egyik legolcsóbbnak számít a versenytársakhoz képest. Ezt a gépet azoknak ajánljuk, akiknek nagy mennyiségű fűtőfát kell egyedül vágniuk, és ezért rendszeresen ki kell igazítaniuk a láncot a láncfűrészükön. Az alacsony beszerzési ár rövid megtérülési időt eredményez.

  Előnyök

  • egy kis rúdra szerelhető;
  • fémkeret;
  • A szög beállítására szolgáló skála vésett, nem rajzolt;
  • Alkalmas különböző osztású láncokhoz.

  Hátrányok

  • a fogantyú csúszik;
  • műanyag ház;
  • kis védelem a repülő csiszolóanyagok ellen
  • gyorsabban felmelegszik.

  CHAMPION C2000

  Értékelés: 4.7

  CHAMPION C2000

  Fűrészlánc-élező egyszerű kialakítással és mindössze 2 kg-os tömeggel. A forgást egy 85 wattos villanymotor biztosítja, amely 4500 fordulat/perc sebességgel pörgeti a csiszolót. 4 mm kővastagság.5 mm lehetővé teszi, hogy még a professzionális láncokat is nagyobb osztással lehessen élezni. A visszajelzések szerint a gép működése nagyon csendes, és a szorítómechanizmus biztonságosan tartja a behelyezett láncot. De a felhasználók hiányolják a fényt, ezért erről külön kell gondoskodni. A modellnek nincs teljes értékű fogantyúja, csak egy kis fül – a nyomást valójában a motor feje gyakorolja.

  A szakértők úgy döntöttek, hogy ezt az élezőt is felveszik a minősítésbe, mint egy másik megfizethető opciót azok számára, akik gyakran használnak láncfűrészt a vidéken. A gép lehetővé teszi, hogy kényelmesen élezze a láncot, ahelyett, hogy fél napot töltene reszelővel. Különösen alkalmas 30 fokos és 10 fokos szögből történő élezésre, amit a legtöbb tulajdonos megjegyez.

  Előnyök

  • A munkaasztal 0 és 35 fok között forgatható;
  • Óránként 85 watt energiatakarékos energiafogyasztás;
  • élezőtárcsa 10.5 cm;
  • Gravírozott skála a pontos beállításhoz.

  Hátrányok

  • műanyag keret;
  • a védőburkolat gyenge;
  • A korlátozócsavaros megállás gyorsan megszakad;
  • kis védő képernyő.

  A legjobb gépek a körfűrészlapok élezéséhez

  A fűrészgépek, körfűrészek és egyéb acél vágókorongokkal ellátott berendezések tulajdonosainak rendszeresen meg kell egyengetniük a fogakat, és erre speciális élezőgépeket használnak.

  Enkor Korvet 472

  Értékelés: 4.9

  Enkor Korvet 472

  Orosz márka, nagy teljesítményű 370 W-os motorral és szíjhajtással. Az aszinkronmotor egy 2 mm vastag, 100 mm átmérőjű követ forgat 3500 fordulat/perc fordulatszámmal. A gép szilárd alapra van szerelve, súlya 40 kg, így működés közben nem zörög vagy zörög. A forgatókaron lévő skála segít beállítani a megfelelő szöget az élezéshez. a visszajelzések szerint a gép nem melegszik, és egész nap használható.

  A gépet a szakértők a legkényelmesebbnek ítélték. A tárcsa biztonságosan rögzítve van a konzolhoz, amely két vezetőn fut. A játék itt minimális, így biztosítva a nagy élezési pontosságot. Az egyik fogról a másikra történő váltáskor a tárcsa reteszelve van a fordított forgás ellen, így a vágóél nem sérül meg a véletlen elmozdulás miatt. Ezt az élezőt olyan nagy faipari műhelybe ajánljuk, ahol a kezelő kényelmesen, hosszú ideig dolgozik.

  Előnyök

  • Teljesen acél ház;
  • erős vezetősínek;
  • egy súlyos alap, amelyet nem kell rögzíteni;
  • jó léghűtés a folyamatos működéshez.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • a meghajtó cseréjének további költségei merülnek fel;
  • Nincs védőernyő;
  • Hosszú a be/ki kapcsoló gomb elérhetősége.

  Ka

 • Master EZS-110DM

  Értékelés: 4.8

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: