13 a legjobb lézervágó gépek közül

*Áttekintés a legjobbakról a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem is szolgál vásárlási útmutatónak. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A lézergépeket karton, műanyag, bőr, rétegelt lemez, fa, fém és egyéb anyagok gravírozására és vágására használják. Ez lehetővé teszi, hogy kötegelt termékeket hozzon létre, vagy hobbiból használja. Ennek függvényében fontos ismerni a lézervágógép kiválasztásának alapvető paramétereit, és szakértőink segítenek Önnek ebben. Összeállítottunk egy listát a legjobb modellekről is, amelyeket az ügyfelek véleményeztek, és a szakemberek lenyűgözték őket.

Hogyan válasszunk lézervágógépet

Először is: tippek a fémek és más anyagok lézerrel történő vágására alkalmas gép kiválasztásához. Segít eldönteni a fő jellemzőket, ami leszűkíti a keresést.

Vágómező méretei

A gépeket nem a saját méreteik, hanem a munkaterület nagysága szerint osztják fel:

 1. A kis formátumú gépek asztalmérete legfeljebb 50×30 cm, így asztalon vagy munkapadon is használhatók.
 2. A közepes méretűek a lézerberendezések legnagyobb csoportját foglalják magukban, 150×250 cm-es vágási felülettel.
 3. A nagyméretű formátumok 200×300 cm és nagyobb területűek lehetnek, ezért csak a legnagyobb termékek gyártására használják őket, különben a beruházás nem lesz indokolt.

A vágandó és gravírozandó terület mérete a leendő termékek arányaitól függ. Figyelembe kell azonban venni a gép helyigényét és a teljesítményigényt (egyfázisú, kétfázisú vagy háromfázisú).

Lézer típusa

A lézervágó gépek két típusra oszthatók. Az optikai szálak drágábbak, de a nagyobb teljesítményük miatt kiválóan alkalmasak fém vágására. A szén-dioxidos lézerek (a lézert CO₂ cső és lencserendszer segítségével állítják elő) sokkal olcsóbbak, de inkább nem fémek vágására használják őket.

Teljesítmény

Egy másik fontos paraméter a teljesítmény, amely meghatározza, hogy a gép csak gravíroz vagy vág is. A teljesítménytartomány 40 és 250 watt között van. Ha van egy pontos mintája a karton vágásához, akkor egy 40 wattos csomag is elegendő. A 6 mm-es rétegelt lemez vágásához 60 W teljesítményre van szükség. A 2 mm vastagságú kontúrvas vágásához legalább 130 W teljesítményre van szükség. Kisebb értékek is elegendőek a gravírozáshoz, így pénzt takaríthat meg, és nem kell nagy teljesítményű gépet vásárolnia.

Vágófejek száma

A lézersugárzók lehetnek egy vagy két. A második esetben a sablonvágást két oldalról egyszerre végzik, így növelve a termelékenységet. De az ilyen gépek ára is nő.

Zárt vagy nyitott kamra

A nyitott platform lehetővé teszi, hogy a munkadarabok gyakorlatilag méretkorlátozás nélkül helyezhetők el rajta. A lézer füstje azonban az elszívó szellőzőrendszer ellenére részben a helyiségbe jut, ami nem megengedett, különösen, ha akril vagy más, a légzőszervekre potenciálisan káros hatású anyagokat égetnek.

A zárt kamrák lehetővé teszik a káros gázok teljes elszívását kényszerített szellőztetéssel, de ez korlátozza a munkaterületet. Vannak olyan sokoldalú gépek, amelyek lehajtható falakkal rendelkeznek, amelyek szükség esetén leengedhetők, és mindig zárva tarthatók.

Tekercselt anyagok kezelésére alkalmas

Az ezzel a funkcióval rendelkező gépek lehetővé teszik a papírtekercsek folyamatos adagolását. Az asztal mindkét oldalán görgőkkel rendelkeznek, amelyek a hosszú munkadarabot mozgatják. Ez futószalag-szerű hatást kelt, és lehetővé teszi a feliratok gravírozását a reklámszalagokra.

Hengeres munka

Ha hengeres munkadarabokat szeretne megmunkálni a lézerrel, egyes gépeket rögzítődobbal látnak el, amely a motorból egy gumiheveder segítségével kapja a nyomatékot. A pofák hengeres munkadarabot (pl. csészét) tartanak, és lehetővé teszik, hogy a jeladó félköríves felületet vágjon.

Opciók és extrák

A lézergépek árai a további opciók vagy a mások számára nem elérhető funkciók miatt változhatnak:

 1. Cserélhető munkafelület. Méhsejt alakú lehet, megkönnyítve a kis alkatrészek vágását.
 2. Vízhűtéses. Belső és külső változatban is kapható, távhűtővel, amely meghosszabbítja az üzemidőt.
 3. Adókészülék csere. Egyes gépek utólagosan felszerelhetők nagyobb teljesítményű fejjel, ha vastagabb anyagokat kell vágni. Így megspórolja a második gép megvásárlását.
 4. Vákuumos szorítás. A munkadarabot a felülethez rögzíti, és további rögzítés nélkül biztonságosan a helyén tartja.
 5. Automatikus asztal emelés/leengedés. Lehetővé teszi a munkaterület beállítását egy gombnyomással, ahelyett, hogy egy kulcsot kellene elfordítania.

13 legjobb lézervágó gép

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb közepes méretű lézervágó gépek1MCLaser 1325V fém1 268 000€
2Rabbit HX-1525 FlatBed1 200 000€
3MCLaser 1610 duos auto713 000€
4Zareff Ruida 2500×1300 mm Dual 150W+150W829 000€
5WATTSAN 1610 LT506 000€
6MCLaser 1290390 000€
7ZERDER FLEX 1610350 000€
8Kimian 1610375 000€
9Nyúl HX-1290SC385 000€
Legjobb kis lézervágó gépek1MCLaser 6040270 000€
2Kimian 404088 000€
3WATTSAN micro 020360 000€
4WATTSAN 0503176 000€

A legjobb közepes méretű lézervágó gépek

Most pedig nézzük meg azokat a konkrét modelleket, amelyek máris nagyon népszerűnek bizonyultak a vásárlók körében, és számos visszajelzést kaptak. Az egyes modellek előnyeinek és hátrányainak részletes leírása segít megtalálni a szükséges terméket, és kiválasztani az Ön igényeinek leginkább megfelelőt. A közepes méretű kategória ideális műhelyek és gyárak számára, nagy és közepes méretű tételek számára. A munkaterület mérete 60×90 cm és 150×250 cm között változik.

MCLaser 1325V fém

Értékelés: 4.9

MCLaser 1325V fém

A lista élén a 130×250 cm-es munkatérrel rendelkező portálgép áll. A lézert egy szén-dioxid cső állítja elő, és 130 W teljesítményt ér el, ami elegendő a rétegelt lemez és más nem fémek vágásához, legfeljebb 1 W keresztmetszettel.5 cm. Acél vágása 2 mm-es munkadarabvastagságig lehetséges. A lézeres jeladó helymeghatározási pontossága 0.01 mm. A gyártó azt állítja, hogy a gép, és különösen a lézerfej 8-12 ezer évig fog működni. órák. A gép +15 és +35 Celsius-fok közötti hőmérsékleten üzemeltethető. A lézer sebessége akár 80 cm/másodperc. A gép saját kezelőpanellel rendelkezik, kijelzővel és gumírozott gombokkal, de LAN-on és USB-n keresztül külső interfészhez is csatlakoztatható.

A vágáson kívül gravírozni is tud. A szakértők felhívják a figyelmet az alkalmazandó elem minimális méretére, amely 1×1 mm-es területet jelent. Ez nagy képfelbontást biztosít, és nagyon részletes képeket tesz lehetővé. A gravírozási sebesség 80 cm/s, ami minden termelékenységi rekordot megdönt.

Előnyök

 • Kényelmes lábak a gép kiegyenlítéséhez;
 • Minden elektromos alkatrész megbízhatóan védett;
 • Monokróm kijelző;
 • Viszonylag gazdaságos az áram tekintetében a 2 teljesítménynek köszönhetően.5 kW;
 • gumírozott vezérlőbillentyűk.

Hátrányok

 • Erős elszívó szellőzésre van szükség mozgatható szívócsővel;
 • súlya 570 kg, ezért csak szilárd alapra szerelhető fel;
 • Háromfázisú elektromos csatlakozás;
 • Kézi meghajtás a munkaasztal különböző magasságba történő emeléséhez.

Rabbit HX-1525 FlatBed

Értékelés: 4.8

Rabbit HX-1525 FlatBed.webp

A második helyet a közepes méretű gépek legnagyobb képviselője foglalja el, 150×250 cm vágási felülettel, de egy kicsit kedvezőbb áron, mint az analógok. A lézert itt is egy Yong szén-dioxid cső generálja

 • R7 140 wattos kimenettel. Mozgó fej a vágáshoz egy léptetőmotoros kétfázisú. A Leetro MPC6525A vezérlőrendszerrel rendelkezik a feladatok beállításához. A távirányító kijelzővel és nagyméretű gombokkal van felszerelve. A gép 12 mm vastagságú rétegelt lemezeket és 15 mm vastagságú műanyagokat vág át a lézerrel. Az ügyfelektől kapott visszajelzések azt mutatják, hogy a gép szükség esetén nagyobb teljesítményű csövekkel is felszerelhető. Így nem kell új vágógépet vásárolni.

  A szakértők emlékeznek a vágási teljesítményhez viszonyított alacsony energiafogyasztásra. Egy óra működés alatt a készülék mindössze 1.2 kW. A fent leírt versenytárs kétszer akkora értékkel rendelkezik, de a lézer működési teljesítménye még 10 W-tal is kisebb. Ez szerényebb energiaszámlákat és alacsonyabb termelési költségeket biztosít.

  Előnyök

  • A gép egyik végén kerekek vannak, hogy megkönnyítsék a nagyméretű szerkezetek forgatását
  • nagy kijelző a feladatok beállításához és ellenőrzéséhez;
  • Alkalmas több darabból álló gyártáshoz
  • kifinomult vízhűtési rendszer.

  Hátrányok

  • Az asztal nagyméretű lécei, amelyeken keresztül a kivágott apró alkatrészek átesnek;
  • cső élettartama 7500 órával rövidebb, mint más modelleké.

  MCLaser 1610 duos auto

  Értékelés: 4.7

  MCLaser 1610 duos auto

  Ahogy a neve is mutatja, a gép két lézerfejjel rendelkezik, amelyek egyidejűleg képesek lézerrel dolgozni. bővíti a termelési feladatok lehetőségeit és gyorsaságát. A munkaterület mérete 160×100 cm, így nagyméretű munkadarabok lézervágására is alkalmas. A zárt kamra jobb füstelvezetést biztosít. Az elülső és a hátsó részen szállítószalagos kévék vannak kialakítva. Ez lehetővé teszi a tekercselt anyagok gravírozását. A gép a RuiDa 6445G vezérlőrendszerrel van felszerelve, amely a Windows bármelyik PC-verziójával működik. Itt minden fej kimeneti teljesítménye 90 W, és a csatlakoztatáshoz 3 fázisú bemenetre van szükség. Minden nem fémes anyag vágható a lézerrel 10 mm-ig.

  A szakértők a túlmelegedés elleni védelem szempontjából az egyik legjobbnak ismerik el. a vágógép már fel van szerelve két külső hűtőberendezéssel, amelyek hatékonyan elvezetik a lézersugárzók hőjét. Túlhőmérséklet-kioldó egységek is kaphatók, amelyek a biztosítékokat helyettesítik. Van egy áramszünet arra az esetre, ha nincs víz a csőben. Külön hűtés az elektronikához.

  Előnyök

  • Zárt vágókamra;
  • mozgó kerekek;
  • tekercs adagolási képesség;
  • elszívó ventilátorral együtt.

  Hátrányok

  • nincs elektromos meghajtás az asztal magasságának emelésére;
  • Szükséges háromfázisú feszültség.

  Zareff Ruida 2500x1300mm Dual 150W+150W

  Értékelés: 4.7

  Zareff Ruida 2500x1300 mm Dual 150W+150W

  És itt egy másik gép két lézerfejjel, amely egyszerre két vágási vagy gravírozási feladatot tud elvégezni a 2. területen.51.3 . Igényes alkalmazásokhoz a gép USB-n keresztül párosítható számítógéppel. A gép 220 V-os hálózatra csatlakozik, de három fázist igényel. A gravírozási sebesség egy jeladóval 80 cm/mp, ami a fejek párhuzamos működésének köszönhetően megduplázódik. A vélemények szerint a kézművesek szeretik a portálgépet két méhsejtes asztallal és lécekkel. az első alkalmas kisebb munkadarabok vágására, a második pedig a nagyobb munkadarabok könnyebb kezelését és jobb légáramlást tesz lehetővé.

  Ez az egyik legnagyobb gép két lézerfejjel, megnövelt 150W-os teljesítménnyel (van nagyobb, 180W-os teljesítmény is, de ezek drágábbak). Olyan igényes, többfeladatú műveletekhez ajánlott, amelyek a gyors terméksebességnek köszönhetően gyorsan megtérülnek.

  Előnyök

  • Van egy lézeres kijelző;
  • A vágási zónát egy dugattyús kompresszor levegővel fújja;
  • két táblázatot tartalmaz;
  • lézer élettartama 8-12 ezer. óra.

  Hátrányok

  • a füst részben a helyiségbe távozik;
  • A munkaasztal magassága nem állítható automatikusan;
  • 3 fázisú bemenetre van szükség;
  • sok helyet takarít meg a beltérben.

  WATTSAN 1610 LT

  Értékelés: 4.6

  WATTSAN 1610 LT

  A munkaterület 160×100 cm-es, lamellákkal ellátott átmenő asztallal van felszerelve. A 120 W lézerteljesítmény lehetővé teszi 12 mm-es rétegelt lemez és 20 mm-es akril vágását. Lehetőség további kibocsátók telepítésére a berendezés kapacitásának növelése érdekében. A tulajdonosok visszajelzései szerint a gép rendelkezik egy olyan mechanizmussal, amely megemeli a munkafelületet, így könnyen beállítható a lézerrel vágandó anyag vastagsága.

  A gép figyelemre méltó a csuklós és reteszelt oldalaival. Ha a munkadarab mérete a munkaterületen belül van, a vágás zárt kamrában végezhető, így kevesebb füst kerül a helyiségbe. Ha a munkadarab túl nagy, az oldalvédők kinyílnak, így szinte bármilyen méretű munkadarab vágható vagy gravírozható a lézerrel. Ha gyakran dolgozik 1.6×1 m, de időnként nagyobb munkadarabokat kell megmunkálnia, fontolja meg ezt a sokoldalú gépet.

  Előnyök

  • könnyen mozgatható kerekeken;
  • Jó kameralátás az átlátszó nyílásokon keresztül;
  • A szén-dioxid lézercsövet egy kiegészítő fonat védi;
  • lézeres pozicionálási pontosság akár 0.01 mm.

  Hátrányok

  • A burkolat hátsó fala nem hajtható le (a vezetékekhez való hozzáférés lehetséges, de a munkaterület ezen az oldalon “vak”)
  • nagy pengetávolság.

  MCLaser 1290

  Értékelés: 4.5

  MCLaser 1290

  A gép 120×90 cm-es munkaterülettel rendelkezik. A géptest teljesen hegesztett, ami növeli a szilárdságát, de nem teszi lehetővé a nagyméretű alkatrészek bevitelét. A berendezés 220 V-os hálózatra van csatlakoztatva és 2 kW-ot fogyaszt. Ezekkel a paraméterekkel a készülék lézerteljesítménye 90 W, és akár 1 cm keresztmetszetű nem fémeket is képes vágni. A lézer beállítása és a vezetési pontosság itt a “régebbi” modellekkel megegyező 0.01 mm, bár a gép ára lényegesen kedvezőbb. A RuiDa 6445G vezérlőrendszer bármilyen grafikus szerkesztőprogrammal működik, és a rajzokhoz használt összes ismert számítógépes formátumot beolvassa.

  Szakértőinknek tetszett a munkatér könnyű magasságállítása 0 és 30 cm között. Egyszerűen nyomjon meg egy gombot, és két elektromotor egy meghajtórendszeren keresztül a kívánt szintre állítja az asztalt. nagy látóablak; ideális, ha a profilok, dobozok vagy hordók formájú munkadarabok nem férnek be az alacsony lézerportál alá.

  Előnyök

  • A nagy kilátóablak;
  • Könnyű mobilitás kerekeken;
  • Hulladékmentes vágás;
  • távhűtő a hatékony hűtésért.

  Hátrányok

  • Az oldalakat nem lehet kinyitni;
  • nincs USB csatlakozás lehetséges.

  ZERDER FLEX 1610

  Értékelés: 4.4

  ZERDER FLEX 1610

  Az egyfejű lézer 160×100 cm-es munkaterülettel és 90 W-os adóteljesítménnyel rendelkezik. A vélemények szerint ezt a modellt leggyakrabban cipők, bőrruházat vagy bútorok készítésére szolgáló műhelyekben használják. A lézersugár három tükrön és egy fókuszáló lencsén keresztül halad át, ami 0.03 mm. A fej egy kocsin mozog, szíjak és sínvezetők segítségével. A kézművesek megjegyzik, hogy a löket meglehetősen sima. Lézerrel vágható MDF, akril, paronit, alumínium, gumi, karton és rétegelt lemez.

  Bár viszonylag kis teljesítményű modellről van szó, 300 mm/mp vágási sebességével kiemelkedik a hasonló jellemzőkkel rendelkező versenytársak közül. Más lézerek 200 mm/sec sebességgel képesek vágni a munkadarabokat, hasonló paraméterekkel. Egy ilyen képességekkel rendelkező gép akár 30%-kal növeli a termelékenységet.

  Előnyök

  • Kiegészítő szén-dioxid csőfonat;
  • a minőségi sárgaréz fej;
  • kétfázisú áramellátáshoz való csatlakozás
  • megbízható útmutató vasúti utazás.

  Hátrányok

  • A ház oldalai nem elválaszthatók;
  • A pozicionálási pontosság tekintetében felülmúlja a többieket – 0.03 mm vs 0.01 mm;
  • a lézercső élettartama 6000 óra.

  Kimian 1610

  Értékelés: 4.3

  Kimian 1610

  Ez a félprofesszionális modell egy 90 wattos lézervágó fejjel rendelkezik. Két, finom méhsejtekkel és széles lamellákkal ellátott asztal tartozik hozzá. Ez a gép automatikus munkafelület-emelő rendszerrel rendelkezik, de 25 cm-es méretével kissé gyengébb, mint a 30 cm-es MCLaser1290-es. A lézer (adó) élettartama 8000-12000 óra. a gravírozási sebesség szintén gyengébb a drágább berendezéseknél, 600 mm/mp a 800 mm/mp-hez képest. Másrészt, a lézeres vezetési pontosság még mindig hasonló a professzionális gépekéhez – 0.01 mm. A vásárlók kedvelik a csomagban található, a gép indításáról és beállításáról szóló videós útmutatót.

  A modell 240 kg-os könnyű súlyával tűnik ki, amikor az azonos méretű versenytársak súlya 300-500 kg. Ez megkönnyíti a sík padlón való mozgatását a saját kerekei segítségével. A karosszérián három 220 V-os aljzat is található, amelyek a közelben működtethető szerszámok működtetésére használhatók. Kevesebb hosszabbító kábel van a műhelyben, ami növeli a biztonságot.

  Előnyök

  • nagy digitális kijelző;
  • érintésérzékeny vezérlőgombok;
  • A munkaasztal magasságának automatikus beállítása;
  • lézeres jelölő.

  Hátrányok

  • gombok a munkaterület növeléséhez;
  • a vágási sebesség tekintetében alulmarad a többiekkel szemben.

  Nyúl NH-1290SC

  Értékelés: 4.2

  Nyúl NH-1290SC

  Ezt a kategóriát egy 120×90 cm-es munkafelülettel rendelkező, zárt dobozba zárt gép egészíti ki, amely a gázok szellőzőrendszeren keresztül történő kényszerű elvezetésével rendelkezik. Az asztal akár 16 cm-re is leengedhető, hogy nagyobb munkadarabok is behajthatók legyenek a vágáshoz. A lézert egy szén-dioxid cső és egy ZnSe D20 f50 lencse, valamint egy D25 tükörrendszer generálja. Vágónyaláb teljesítmény 100-110 W. Csak USB-csatlakozás a számítógéphez. A gép üzemóránként 2 kW-ot fogyaszt. A lézervágógép egyszerű kezelőpaneléről nevezetes. Egyes versenytársak bonyolult, a felhasználó számára nehezen érthető felülettel rendelkeznek. Van még egy indítógomb, két gomb az asztal magasságának beállításához, joystick a lézer pozicionálásához és a menü navigálásához, valamint néhány más gomb.

  Annak ellenére, hogy a szerény paraméterek a gép képes vágni a lézerrel sebességgel 500 mm / másodperc sebességgel. az egyik legmagasabb érték ebben az osztályban, ami hatással van a termelékenységre.

  Előnyök

  • A kezelőfelület egyszerű;
  • Bármely Windows operációs rendszerrel kompatibilis;
  • vízhűtés;
  • A sablon betölthető a szoftverbe egy USB-stick segítségével.

  Hátrányok

  • Pozicionálás 0 pontossággal.03 mm;
  • A lézercső élettartama kisebb, mint másoké – 7.500 óra, szemben a 8.000-12.000 órával. .

  Legjobb kis lézervágó gépek

  Az ebbe a kategóriába tartozó gépek kis helyiségek és kis számú munkadarabok számára alkalmasak. Kulcstartók, játékok, logók és gravírozott ajándékok vágására használható. Ez egy lehetőség egy melléktevékenységre (a nyújtott szolgáltatások egyikeként, de nem a fő szolgáltatásként) vagy hobbiként.

  MCLaser 6040

  Értékelés: 4.0

  MCLaser 6040

  Ebben a kategóriában szintén az MCLaser márka egyik vezető gépe. 60×40 cm-es paraméterekkel rendelkező lézervágási zónával rendelkezik. Széles pengékkel és méhsejtes felülettel is rendelkezik a kis alkatrészek vágásához. 90 W lézerteljesítmény. A “hardver” az ipari gépeknél jól bevált RDWorks szoftverrel működik. A vízhűtés hűtővel növeli az üzemidőt. A gépet USB-n és hálózati kábelen keresztül konfigurálhatja, így távolról, például az irodából is felügyelheti a gépet.

  Ez egy másik gép, csak most a kis formátumú gépek között, amely képes az asztalt 30 cm-re leereszteni, hogy nagyméretű munkadarabokat tudjon lerakni. Ez a funkció nem csak sík tárgyak gravírozását teszi lehetővé, hanem logók gravírozását is autófelületekre.

  Előnyök

  • Az automata kapcsoló a gépházon;
  • Három további 220V-os konnektor;
  • kis munkafelületű méhsejtek;
  • vastag pengék vannak a munkadarabok átmenő vágásához.

  Hátrányok

  • az asztal magassága szíjhajtással és nem láncos meghajtással állítható be.

  Kimian 4040

  Értékelés: 4.9

  Kimian 4040

  Ez a gép az asztali gépek közé tartozik, mivel méretei 103x85x54 cm, súlya 45 kg. a vágási terület 40×40 cm-es alapterületű. A lézer teljesítménye 50 Watt, így a nem fémek akár 8 mm vastagságig vághatók. A gyártó azt állítja, hogy az adó 1-2 ezer évig tart. órák. A CorelLaser szoftver minden parancsot helyesen értelmez, és lehetővé teszi a pontos vágási beállításokat. A munkaterületet méhsejtszerkezetű panellel és profilráccsal látják el. Az asztal magassága 10 cm-ig állítható a láncos meghajtás segítségével.

  A legmegfelelőbb a szőrme vágásához. Ez egy speciális anyag, amelyet nem szabad túlhevíteni, de a gép nagyon gyorsan és finoman dolgozik a lézerrel, mint a sebész a szikével.

  Előnyök

  • gázelszívó csatorna;
  • A lábak magassága állítható;
  • A kiváló minőségű, méhsejt szerkezetű munkafelület;
  • lánchajtás magasságának beállítása.

  Hátrányok

  • kis egysoros, háromjegyű kijelző;
  • A cső élettartama mindössze 1000-2000 óra;
  • Külső interfész csatlakoztatása csak USB-n keresztül.

  WATTSAN micro 0203

  Értékelés: 4.7

  WATTSAN micro 0203

  nem véletlenül hívják mikronak, mivel a munkaterület mindössze 20×30 cm-es. Opcionálisan a gépágy 4 cm-rel leengedhető, de ez csak kézi meghajtással lehetséges. Apró mérete ellenére a gép 100 mm/s sebességgel vág 40 W-os lézerrel. Vízhűtéses hűtőrendszerrel van felszerelve. 220 V-os hálózati kábelre csatlakoztatható és óránként 1 kW-ot fogyaszt. Fémre és fára 3 mm vastagságig, műanyagra 5 mm vastagságig lehet gravírozni.

  Ahogy a neve is mutatja, ez az egyik legkisebb lézervágó gép. Külső méretei 81x50x27 cm, és könnyen elfér egy éjjeliszekrényen vagy egy kis munkapadon. 28 kg-os súlyának köszönhetően egy személy is szállíthatja egy autóban (a csomagtartóba nyúlva/kioldva). Ideális nagyon kis műhelyek vagy akár terepi projektek számára.

  Előnyök

  • egyszerű vezérlőpanel;
  • Nagyon gazdaságos, 1 kWh energiafogyasztás;
  • Súlya 28 kg;
  • van egy beépített hűtőberendezés.

  Előnyök

  • a cső 1500 órán át tart;
  • A munkafelület automatikus leengedése nem lehetséges;
  • Lézeres pozicionálási pontosság tekintetében gyengébb, mint a többieké.

  WATTSAN 0503

  Értékelés: 4.6

  WATTSAN 0503

  Egy másik kis asztali sajtót kínál a WATTSAN. A készülék 50×30 cm-es mezővel rendelkezik egy lezárt kamrában, hatékony füstelvezetéssel. A lézerteljesítmény itt 50 Watt, és a készülék 1 kW-ot fogyaszt vágási óránként. Az RDC6442G vezérlőrendszer a következők beállítására szolgál. A gép képes BMP, AI, IPG, DXF és egyéb formátumokban vágni. A felhasználók visszajelzései szerint tetszik, hogy az elrendezés letölthető akár számítógépről, akár az USB-porthoz csatlakoztatott külső memóriakártyán keresztül. A berendezés támogatja a LAN-interfészen keresztüli hálózatépítést. A 102x65x58cm-es méretekkel ez egy asztali gép lenne, de legalább két erős emberre lenne szükség a 82kg felemeléséhez.

  A szakértők a gépet a legjobb gépek listájára tették, mert a vágási sebessége nagy, 500 mm/mp, ami nem rossz egy ilyen “babától”. Aranyozott tükör a jobb lézeres igazítás érdekében, amely 0 %-os pontosságú vágást tesz lehetővé.01 mm.

  Előnyök

  • nagy kijelző;
  • érintésvezérlő gombok;
  • Jó láthatóság a kilátóablakon keresztül;
  • az asztal 2 cm-re süllyeszthető.

  Hátrányok

  • mechanikus rácslejtés;
  • A lézeradó 1500 órán át tart.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: