4 legjobb láncélező gép

A láncfűrész nélkülözhetetlen az udvaron vagy az erdőben. Idővel a lánc fogainak élessége romlik, ami a vágási sebességet és a minőséget veszélyezteti. Ez könnyen korrigálható, ha otthon van élezőgép. A gépek pénzt és időt takaríthatnak meg. A hazai piacon különböző készülékek állnak rendelkezésre, amelyek mind árban, mind műszaki paraméterekben különböznek. Szakértői tanácsadásunk segít Önnek a helyes választás meghozatalában.

Hogyan válasszunk láncélező gépet

 1. Élezőgéptípusok. Az elektromos láncfűrészek és láncfűrészek láncélező gépei két kategóriába sorolhatók. Az automata gépeket műhelyekben és gyártócsarnokokban használják a gyors és pontos munka elvégzésére. De sok pénzbe kerülnek, sok helyet foglalnak el, és a felállításukhoz nagy szakértelemre van szükség. A kézi eszközök könnyebben kezelhetők. Könnyűek és kompaktak, kedvező árúak és könnyen kezelhetők. Hátrányai közé tartozik a hosszabb élezési idő.
 2. Orsó fordulatszám. A csiszolás ideje és minősége nagymértékben függ a tárcsa forgási sebességétől. A háztartási készülékek 3000 és 7500 fordulat/perc közötti fordulatszám-tartományt mutatnak. Minél nagyobb teljesítményű a motor, annál kisebb lehet a fordulatszám az élezés minőségének romlása nélkül.
 3. Teljesítmény. A háztartási darálók kis teljesítményű, legfeljebb 220 W teljesítményű egységeknek minősülnek. Ha a láncot évente egyszer vagy ritkábban kell élezni, a 150-160 W-os motorral rendelkező készülékek jelentik a megoldást. Gyakoribb használat esetén a 200-220 W-os modellek a megfelelő választás.
 4. Élezőtárcsa.Az otthoni kisgépek kompakt, akár 3,5 mm vastagságú csiszolókorongokkal vannak felszerelve. Különböző külső átmérőkkel és illesztési átmérőkkel szállíthatók. A kézi modellek a leghatékonyabbak 100-145 mm átmérőjű élezőtárcsákhoz. A tárcsacserét a tárcsa szélességétől függően kell elvégezni (10 vagy 22 mm).
 5. Funkcionális lehetőségek. A háztartási készülékek nincsenek tele funkciókkal. A legtöbbször a vágóalkatrész kényelmes és gyors beállítására van szükség. Ezért a gépek mechanikus beállításokkal vannak felszerelve. A tárcsa forgási szöge és a csiszolási mélység kulcsfontosságú tényezők. A szíjfeszesség beállítása hasznos lehetőség.
 6. Biztonság. Az élezőgép potenciálisan veszélyes eszköz az emberekre nézve. Az élezés során szikrák keletkeznek, és a finom csiszolóanyag nagy távolságon át fújja a szikrákat. A kezelő biztonsága érdekében a gyártók védőburkolatokat és védőpajzsokat szereltek fel a munkaterületre. Optimális, ha van egy átlátszó betét, hogy nyomon követhesse a műveletet.
Olvasson tovább  8 legjobb sajtkészítő

Kiválasztottuk a 4 legjobb háztartási láncélező gépet. A szakértői közösség által jóváhagyott és sok pozitív visszajelzést kapott az orosz ügyfelektől.

A legjobb láncélező gépek értékelése

Értékelt hely termék neve ár
A legjobb láncélező gépek értékelése 1 CHAMPION C2001 6 650€
2 Rezer EG235-CN 5 490€
3 Souz TSS-60013 2 350€
4 Vihr SZC-200 2 130€

CHAMPION C2001

Értékelés: 4.9

CHAMPION C2001

CHAMPION C2001 mobil láncélező gép elektromos és láncfűrészek láncaihoz. Az 5,8 kg-os kínai egység könnyen szállítható, és percek alatt felállítható egy stabil asztalon vagy munkapadon. A gépet kényelmes zárrendszerrel rögzítik. Nemcsak a főfogak élezhetők, hanem a cséplőgép is, a szögbe állítható csiszolókorongnak köszönhetően. Skála a munkaterület finomhangolásához. Csiszolótárcsa állítható és az élezés mélysége. A rosszul megvilágított helyiségekben való kényelmes munkavégzés érdekében a gyártó háttérvilágítással ellátott munkaterülettel látta el a gépet.

A felhasználóknak nemcsak a műszaki jellemzők tetszenek, hanem a gép alacsony súlya és mobilitása is. Rámutatnak a kezelő biztonságára a lánc élezése során.

Előnyök

 • Mobil és könnyű;
 • megvilágított munkaterület;
 • az élesítés szögének és mélységének beállítása;
 • védőburkolat.

Hátrányok

 • magas ár.

Rezer EG235-CN

Értékelés: 4.8

Rezer EG235-CN

Az orosz-kínai Rezer EG235-CN egy nagyon csendes gép. A szakértők és a felhasználók megjegyzik, hogy működés közben nincs rezgés. De az eszköz nemcsak a kényelem és a kényelem, hanem a minőségi gyártás miatt is bekerült a minősítésünkbe. A készülék valamivel könnyebb, mint a győztes (7,6 kg), de könnyen és gyorsan felszerelhető egy munkapadra. Nem szükséges a termékhez és a komplex karbantartáshoz. A munkaterület szükség esetén megvilágítható, a szorítószerkezet vezetője pedig tartós acélból készült.

A háztartási felhasználóknak jelentéktelen észrevételei vannak a gép kialakításával kapcsolatban. A műanyag ágy nem túl megbízható, a védőburkolat nem elég jól illeszkedik, és a háttérvilágítás fényereje is hagy kívánnivalót maga után.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • csendes működés;
 • könnyen használható;
 • megbízható szorítómechanizmus.

Hátrányok

 • Kisebb tervezési hibák.

Souz TSS-60013

Értékelés: 4.7

Souz TSS-60013

A Souz TSS-60013 a könnyű súly és a kompakt méret volt a kulcstényező a harmadik helyezéshez. Az 1,75 kg súlyú készülék könnyen szállítható egy táskában, és az asztalra történő rögzítéshez egy speciális lyuk található az alapon. Az elektromotor alacsony teljesítményét (160 W) a kerék nagy fordulatszámával (7500 rpm) ellensúlyozza. A szakértők felhívták a figyelmet az élezés szögének és mélységének egyszerű és kényelmes beállítására szolgáló mechanizmusra.

Olvasson tovább  17 legjobb masszázs asztalok

A nemzeti felhasználók különösen kedvelik a csendes működést, a kiváló minőségű illeszkedést és kivitelezést. A láncok 5 perc alatt otthon is élezhetők. Átlátszó műanyag védőburkolat a nagyobb kényelem és biztonság érdekében.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • könnyűség és tömörség;
 • a tárcsa nagy forgási sebessége;
 • könnyű beállítási mechanizmus.

Hátrányok

 • nincs háttérvilágítás;
 • hibás termékek fordulhatnak elő.

Vihr SZC-200

Értékelés: 4.6

Vihr SZC-200

Újabb hazai fejlesztés érte el rangsorunkat. Vihr SZC-200 élezőgép elektromos és láncfűrészek láncainak élezéséhez. Az iparági szakértők szerint az élezőgép számos előnye közül az egyik a robusztus szerkezet, amely megbízhatóan védi a motort a sérülésektől. Egyébként egy ilyen kis szerszám (súlya 2,55 kg) elég erős (200 W) és forgó (6000 rpm) motorral rendelkezik. A robusztus öntöttvas alap biztosítja a gép robusztusságát. A kezelőnek nem kell aggódnia a biztonság miatt, az átlátszó fedél megvédi a szemet, a kezet és a ruhát a kopástól és a szikrázástól.

A láncfűrészek tulajdonosai a hazai gép megfizethető áráról számolnak be. Könnyen darálható a lánc, de hiányzik a munkaterület megvilágítása. A használati utasítás a laikusok számára érthetetlen nyelven íródott.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • erős és forgó motor;
 • könnyű kezelhetőség.

hátrányok

 • nincs háttérvilágítás;
 • érthetetlen használati utasítás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: