5 legjobb hegesztő traktor

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

A professzionális felszerelés egy hegesztő traktor. Segítségével automatizálhatja a munkát, felgyorsíthatja a nagy mennyiségű hegesztés elvégzését, fémelemeket csatlakoztathat hozzáférhetetlen helyeken. A hegesztő traktor alapvetően egy önjáró alváz, amelyre a hegesztőgépet szerelik. A hazai piacon elérhető modellek széles választéka. A hegesztő traktorok kialakításuk, teljes méretük, súlyuk és költségük tekintetében különböznek egymástól. Az Expertology magazin szakértői kiemeltek néhány paramétert, amelyet a potenciális vásárlónak figyelembe kell vennie.

Kiválasztási útmutató

Először is, a vásárláskor döntsön az önjáró hegesztőgép által elvégzendő feladatokról.

Úti cél. A teljesítmény, a kialakítás és a méretek tekintetében különböző hegesztő traktorok léteznek.

 1. Nagyméretű tartályok gyártásához vagy nagyméretű szerkezetek összeillesztéséhez nagy teljesítményű, 380 V-os háromfázisú hálózaton működő gépekre van szükség. Ebben az esetben az önjáró gép súlya és méretei fontosak.
 2. Az acél munkadarabokat gyakran kell megközelíthetetlen helyeken összeilleszteni. Ebben az esetben a teljesítményt és a teljesítményt fel kell áldozni a kompakt modellek javára. Némelyikük még 220 V-os egyfázisú hálózatról is képes működni.

Hegesztőhuzal típusa. A hegesztő traktor kiválasztásakor fontos meghatározni a töltőanyagként használandó huzal megfelelő típusát.

 1. A tömör huzal fémmaggal rendelkezik, amely biztosítja a jó töltést és a hegesztés megjelenését. Alkalmas alacsonyan ötvözött acélokból készült alkatrészek összekapcsolására.
 2. A varrat nélküli huzal fémporból készül. Alacsony hidrogénkoncentrációjú hegesztési varratot biztosít. A varratot jó mechanikai tulajdonságok is jellemzik.

Motorok száma. A hegesztő traktorok egy vagy több motorral vannak felszerelve.

 1. A legegyszerűbb vezérlési séma szerint az egy hajtóműves egységek. Könnyűségük és tömörségük, megbízhatóságuk és hosszú élettartamuk jellemzi őket. De a működésük közepes.
 2. A kétmotoros önjáró gépeket gyakran sorozatgyártásban találjuk meg. Ezek masszívabbak és terjedelmesebbek, de nagy termelékenységűek.

Csak 5 hegesztő traktor került be a felülvizsgálatunkba. Mindezeket a modelleket már használják az orosz gazdaság különböző ágazataiban, és a hazai hegesztőipar elismerően nyilatkozik teljesítményükről.

Olvasson tovább  6 legjobb fémdetektor

Top 5 hegesztő traktor

Jelölés Helyszín Név Értékelés
Az 5 legjobb hegesztő traktor 1 ESAB A2 M
  titrac
5.0
2
 • ncoln elektromos cirkáló
 • 4.9
  3 Fubag TW 1250+SW 1250 4.8
  4

  romotech

 • ZARD
 • 4.7
  5 KEDR AlphaTRAC-1 380V 4.6

  ESAB A2 M
   titrac

  Értékelés: 5.0

  ESAB A2 M<ul></div><p>titrac” src=”/wp-content/uploads/2023/04/95516666197081-545-.jpg” title=”ESAB A2 M</p><ul>titrac”><p>A szakértők példaként a svéd hegesztő traktor ESAB A2 M</p><ul>titrac. Sokoldalú professzionális berendezés, amely fém alkatrészek hegesztésére alkalmas védett ívhegesztéssel. A gyártónak sikerült létrehoznia egy könnyen használható mobil egységet. A hegesztő könnyen beállítható a digitális vezérlőpanel segítségével. A fejlesztők lehetőséget biztosítottak a hegesztési folyamat programozására. A teljes motoros meghajtás pontos gépmozgásokat tesz lehetővé. Az opcionális adapterrel felszerelve a traktor alkalmas szénelektródával történő légköri fúrás elvégzésére. A nagy ívstabilitást egy tirisztoros inverter biztosítja, amelyet háromfázisú rendszer táplál. A modell aranyat nyer a felülvizsgálatunkban.<p>A hazai hegesztők dicsérik a svéd berendezéseket a minőségi kivitelezés, a tartósság és a könnyű használat miatt. Hátrányai a magas költségek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>univerzális alkalmazhatóság;</li><li>nagy pontosság</li><li>kiváló minőségű kivitelezés;</li><li>könnyű kezelhetőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3><li>ncoln Electric Cruiser</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=<li></div><p>ncoln Electric Cruiser” src=”/wp-content/uploads/2023/04/5011666197081-385-.jpg” height=”424″ title=”</p><li>ncoln electric cruiser”><p>Cruiser néven nagy teljesítményű hegesztőtraktort fejlesztett ki egy amerikai cég</p><li>ncoln Electric. az egységet hídépítési, nagy tartálygyártási, hajóépítési hegesztési munkákhoz tervezték. Az önjáró egység nagy lerakódási sebességre képes (13,61 kg/h ívenként). A szakértők kiemelik a traktor irigylésre méltó robusztusságát, amelyet a tervezők a hegesztett váznak köszönhetően értek el. A futómű öntött kerekei rendkívül hőállóak. A gép rugalmassága dicséretes – sínekre állítható, 3 vagy 4 kerékkel. A berendezés könnyebb kezelése érdekében a gyártó állítható hosszúságú oldalsó vezetőket alkalmazott. Nincsenek problémák a huzaladagoló rendszerrel. A távirányító könnyű, ütésálló alumínium panellel van ellátva. Az amerikai hegesztő traktor ezüstérmes lett a felülvizsgálatunkban.<p>Még nem sok dicséret a weben a profi hegesztők részéről. Kevés felhasználó számolt be a gép alacsony ellenállásáról a feszültségingadozásokkal szemben.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alkalmazások széles köre;</li><li>Rugalmasság;</li><li>minőségi gyártás;</li><li>magas termelés.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>érzékeny a túlfeszültségre.</li></ul><h3>Fubag TW 1250+SW 1250</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Fubag TW 1250 +SW 1250Fubag TW 1250 +SW 1250

  A német fejlesztésű Fubag TW 1250+SW 1250 egy új típusú hegesztőberendezés, amelyet nagy hatékonyság és takarékos energiafogyasztás jellemez. Szén- és hőálló acélból, rozsdamentes acélból és más ötvözetekből készült alkatrészek összekapcsolására tervezték. A traktort különböző iparágakban használják, például a hajóépítésben, a hídépítésben, a vegyiparban és az olajfinomításban. A szakértők kedvelik az invertert, amely kiváló statikus és dinamikus teljesítményt mutat. Egy hegesztőhuzal (1,6 és 6 mm közötti átmérővel) vagy két huzal (1,6 és 2,0 mm átmérővel) kezelésére alkalmas. A gyártó professzionális programmal szerelte fel berendezését, amely 10 hegesztési móddal rendelkezik. A hegesztő és a futómű között digitális kommunikáció van.

  Az orosz fogyasztók dicsérik megfizethető ára, a bemeneti feszültségingadozásokkal szembeni ellenállása és könnyű kezelhetősége miatt. A hátránya, hogy rámutatnak a lenyűgöző súlyra és terjedelemre.

  Előnyök

  • alkalmazási sokoldalúság;
  • ellenállás a bemeneti feszültségingadozásokkal szemben;
  • megfizethető ár;
  • könnyű kezelhetőség.

  Hátrányok

  • nehéz súly;
  • lenyűgöző méretek.

  romotech

 • ZARD
 • értékelés: 4.7

  Promotech<li></div><p>ZARD” src=”/wp-content/uploads/2023/04/75816666197081-645-.jpg” height=”433″ title=”Promotech</p><li>ZARD”><p>A kompakt hegesztő traktor a lengyel Promotech</p><li>ZARD. Ennek az önjáró gépnek a súlya mindössze 14 kg. A modell oszcillációs rögzítéssel van ellátva. 220 VAC feszültséggel működő használati melegvíz-generátorok működtetése. A szakértők megjegyzik az alacsony energiafogyasztást (25 W). Meg kell jegyezni, hogy a termék alkatrészek ívhegesztéssel (MIG/MAG) történő összekapcsolására szolgál. A programozható kocsinak köszönhetően a gép hosszú hegesztési varratokat tud készíteni. A tológörgők segítenek a gép pályájának irányításában. Többfunkciós LCD kijelző a hegesztő traktor vezérléséhez, 2 funkciógombbal a paraméterek beállításához. Lengyel hegesztő egy lépésre áll a dobogótól.<p>Az orosz felhasználók kedvelik a gép tömörségét és könnyűségét, a kényelmes kezelhetőséget, a hegesztés kiváló minőségét. Hátrányuk, hogy szűk alkalmazási területet foglalnak magukban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kompakt és könnyű;</li><li>alacsony energiafogyasztás;</li><li>felhasználóbarát működés;</li><li>minőségi varrás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>szűk szakosodás.</li></ul><h3>KEDR AlphaTRAC-1 380V</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=KEDR AlphaTRAC-1 380V

  Az orosz AlphaTRAC-1 380V KEDR vontató zárja az első öt helyezettet. A gép megfizethető árával vonzza a potenciális vásárlókat. A szakértők szerint azonban a modellnek számos előnye van. Mindenekelőtt a fluxusréteg alatti munkavégzés lehetősége. a gyártó automatikus és kézi hegesztés lehetőségét is kínálja. A nagy teljesítményű egység (64,7 kW) működtetéséhez háromfázisú hálózatra van szükség. Az áramerősség széles tartományban állítható (250…1250A), és két ventilátor a hatékony hűtéshez. Az összkerékhajtásnak köszönhetően az önjáró hegesztőegység bármilyen felületen simán, meghatározott sebességgel halad. A kényelmes üzemmódok beállítása a digitális kijelzővel ellátott információs panelen keresztül történik. A lézermutató megkönnyíti a hegesztőfej pozicionálását.

  A hazai hegesztők szeretik a modellt gazdag készletéért, a hegesztés nagy pontosságáért, szerénységéért. Egyes felhasználók szerint a hegesztőhuzal vastagságtartománya (2-5 mm) szűkös.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • gazdagon felszerelt;
  • Egységes utazás;
  • szerénység .

  Hátrányok

  • Nem alkalmas vékony vezetékekkel való munkavégzésre.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: