12 legjobb dízel erőgépek

A dízelüzemű talajművelő gépek viszonylag fiatal mezőgazdasági géptípusnak számítanak Oroszországban. Az e területen történő fejlesztés az egységek robosztusságának, költséghatékonyságának és nagy vonóerejének köszönhető. És bár a dízelmodellek zajosabbak működés közben, és költségük magasabb a benzines technológiához képest, évről évre egyre nagyobb a kereslet irántuk a hazai piacon. A dízelmotoros technika a tervezési jellemzőknek köszönhetően nagyobb súlyú, így stabilabb és stabilabb működésű. A modell üzemeltetése és karbantartása is egyszerűbbnek tűnik. A dízel robogó kiválasztásakor a szakértők a következő műszaki jellemzőket javasolják.

Hogyan válasszunk dízelmotort

 1. A motor.A motorblokkal felszerelt dízelmotorok teljesítménye 5 és 15 liter/óra között mozog. . A dacha tulajdonosok számára az 5-7 literes kapacitású technika elegendő lesz. ., a gazdálkodók a nagyobb teljesítményű (7-10 literes) modelleket részesítik előnyben. .). A leghatékonyabb egységeket a gazdálkodók választják ki (10-15 l. .). A motorgyártó számára a Subaru-Robin termékek megbízhatóságukról és hosszú élettartamukról híresek,
  iggsStratton és Honda. A kínai gyártók feljebb húzzák a minőségi besorolást
 2. Az új Herz ventilátor, a Kipor, megfizethető árával csalogatja a vásárlókat.
 3. Átvitel. A dízelüzemű talajmarógépek jellemzője a nagy vonóerő, amelyet nehéz két fokozatban elosztani. Ezért a szakértők azt tanácsolják, hogy vásároljon redukciós hajtóművel ellátott gépeket. Ezeket a föld megművelésére használják majd, míg az egyenes fogaskerekeket az utakon való közlekedéshez kapcsolják be.
 4. Sebességváltó típusa.Többféle lehetőség a nyomaték átvitelére a motortól a kerekekhez.
 5. Láncos sebességváltóa legkönnyebben szervizelhető és a legolcsóbbnak tekinthető. Csak idővel a lánc megnyúlik, és gyakran ki kell cserélni.
 6. Féreghajtóműkompaktabbnak és robusztusabbnak tűnik. Ennek a kialakításnak azonban van egy nagy hátránya – a gépnek nincs szabadonfutója. Ez a talajmaró csak a talaj megmunkálására alkalmas.
 7. Sebességváltóegy komplex egység, amely fogaskerekek halmazából áll. Ezek váltóolajjal működnek, ezért fontos, hogy a váltóház tömített és robusztus legyen.
 8. Differenciális. Minél nehezebb a jármű, annál nehezebb vele manőverezni zárt terepen. A differenciálmű megkönnyíti a kezelő dolgát. Elosztja az energiát a gép kerekei között, megakadályozva, hogy azok helyben forgás közben megpörögjenek. A differenciálmű lezárásához vagy kikapcsolásához további kar van felszerelve.

Ebben a felülvizsgálatban a 12 legjobb dízel erőgépet választottuk ki. Valamennyit Oroszországban forgalmazzák. A minősítés a szakértői véleményen és az otthoni felhasználók visszajelzésein alapul.

Legjobb értékelésű dízelmotoros talajművelő gépek

Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb könnyűszerkezetes dízelmotorblokkok1AgroMotor RUSLAN AM178FG46 500€
A legjobb középkategóriás dízelmotorblokkok1Aurora SPACE-YARD 1350D PLUS82 900€
2Weima WM1100BE (4×8 kerekek)76 100€
3BAJNOK DC1163E54 640€
4Carver MT-900DE57 990€
5RedVerg GOLIAF-2-7D48 711€
6Neva MB-23SD-2373 900€
A legjobb nagy teljesítményű dízelmotorblokkok1Scout GS 15 DE99 900€
2BAJNOK DC1193E59 380€
3PATRIOT Boston 9DE66 000€
4Centaur MB 1010D
5Herz DPT1G-135E42 000€

A legjobb könnyűszerkezetes dízelmotorblokkok

10-15 hektárnyi földterületen végzett munkákhoz egy könnyű modell a megfelelő választás. Ezeket az egységeket azok a kertészek részesítik előnyben, akiknek a szezon elején és végén mozgatniuk kell a berendezéseket. A szakértőknek tetszett e szegmens egyik képviselője.

AgroMotor RUSLAN AM178FG

Értékelés: 4.9

AgroMotor RUSLAN AM178FG

A legmozgékonyabb dízelüzemű talajművelő az orosz gyártmányú AgroMotor RUSLAN AM178FG. Nagy teljesítményű motor 7 literes teljesítménnyel. . Lehetővé teszi, hogy a munkák széles skáláját végezze el a helyszínen. Hatrészes motoros eke a felső talajminőség érdekében. Edzett acélból készült, amely hosszú ideig megőrzi élességét. A maximális munkaszélesség 82 cm. a gyártó 3 előremeneti és 1 hátrameneti sebességet tervez. A széles pneumatikus kerekek nem süllyednek a talajba, így biztosítva a gép stabilitását. Ez a motoros talajmaró a rangsorunk győztese.

A dacha tulajdonosok elégedettek a teljesítmény, az építési minőség és a gazdaságos fogyasztás miatt. Minden tartozék alkalmas UGRA traktorokhoz.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • manőverezőképesség;
 • stabilan áll az ekén;
 • gazdaság.

Hátrányok

 • nem található.

A legjobb középkategóriás dízelmotorblokkok

A középkategóriás talajművelő gépek fejlett funkciókkal rendelkeznek. Széles területeken (akár 2 hektárig) vagy nehéz terhek szállítására is alkalmasak. A szakértők a következő modelleket választották ki ebből a csoportból.

Aurora SPACE-YARD 1350D PLUS

Értékelés: 4.9

Aurora SPACE-YARD 1350D PLUS

Az Aurora SPACE-YARD 1350D PLUS minden kulcsfontosságú tényezőben felülmúlja versenytársait. Az orosz tervezés egy erős dízelmotorral van felszerelve (8,75 l). .). A mechanikus sebességváltó két előremeneti és egy hátrameneti sebességfokozattal rendelkezik. A gyártó a motor indításához elektromos önindítót szerelt be. A gép 30 cm mélységig képes megmunkálni a talajt, a szélesség 80 és 135 cm között változik. A szakértők dicsérték az öntöttvas fogaskerékházat, a mellékhajtást, a motor vészleállítási lehetőségét. Rangsorunk élén.

A tulajdonosok megjegyzik az összes alkatrész és részegység magas minőségét, valamint a megbízhatóságot és tartósságot. A fordító, a kényelmes, állítható fogantyúk és az elektromos indító kényelmessé teszik a gép kezelését.

Előnyök

 • minőségi kézműves munka;
 • erős motor;
 • elektromos indító;
 • Fordító.

Hátrányok

 • nem található.

Weima WM1100BE (4×8 kerekek)

Értékelés: 4.8

Weima WM1100BE (4x8 kerekek)

Az olasz motorral hajtott Weima WM1100BE méltó versenytársa a ranglista győztesének. A kínai összeszerelésnek köszönhetően csökkent a gépek költsége, ami pozitívan hatott az oroszországi eladások számára. Loncin WM186F 9L dízelmotorral felszerelve. . A gép mechanikus hajtóművel (2+1), PTO tengellyel és pneumatikus kerekekkel rendelkezik. Az egység 30 cm mélységig műveli a talajt 80-130 cm szélességben. az elektromos indító megkönnyíti az erőforrás indítását. A szakértők kiemelik a gép egyensúlyát, manőverezhetőségét és kiváló terepjáró képességét.

Az orosz felhasználók elégedettek a modell sokoldalúságával, teljesítményével és termesztési minőségével. A hátrányok közé tartozik a redukálóművek hiánya.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • manőverezőképesség;
 • jó terepjáró mobilitás;
 • mérleg.

Hátrányok

 • nem elég visszaváltó fokozat.

BAJNOK DC1163E

Értékelés: 4.7

BAJNOK DC1163E

Az orosz gazdák és gazdálkodók élénk érdeklődést mutatnak a CHAMPION DC1163E motoros talajművelőgép iránt. A YAM adatai szerint csak az elmúlt két hónapban mintegy 3 ezer ember tekintette meg a termékkártyát. emberi. A szakértők szerint a megfizethetőség az első vonzerő. A második legjobb tulajdonsága a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás (1,4 l/h). Kicsit szerényebb a rangsor vezetőinek hátterében a motoros berendezések motorteljesítménye (5,85 liter). .). A gép elég nehéz (141 kg), így könnyen megmunkálható a talaj 30 cm mélységig. De a munkaszélesség egy menetben 110 cm. A modell körülbelül 450 kg súlyú terhek szállítására alkalmas.

A vásárlói vélemények általában jó minősítést adnak a kormánygép teljesítményére. Könnyen indítható az elektromos indítóval, felhasználóbarát, robusztus és könnyen kezelhető.

Előnyök

 • Könnyű kezelhetőség;
 • manőverezőképesség
 • gazdaságos üzemanyag-fogyasztás;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • szerény motorteljesítmény.

Carver MT-900DE

Értékelés: 4.6

Carver MT-900DE

Erős dízelmotor (9 l), alacsony motorteljesítmény (4,4 kW) és alacsony üzemanyag-fogyasztás (4,8 kW). .) orosz-kínai Carver MT-900DE motoros talajművelővel van felszerelve. A készülék nagy tömegű (140 kg), de a széles pneumatikus kerekeknek köszönhetően nem temeti be a laza talajba. A talaj munkamélysége eléri a 35 cm-t, a sáv szélessége 135 cm. A gyártó gondoskodott a felhasználó-barátságról, a modell elektromos indítóval van felszerelve, biztosítja a fogantyú beállítását, van egy PTO. A szakértők az ár és a funkcionalitás optimális kombinációjának minősítésében szerepel a modell.

A hazai felhasználók megjegyzik a jó terepjáró mobilitási egységet, az elfogadható árat és a nagy teljesítményt. Hátrányai közé tartozik a visszaváltó fokozat hiánya, és nincs lehetőség a mellékhajtómű tengely kikapcsolására.

Előnyök

 • multifunkcionalitás;
 • könnyű kezelhetőség;
 • erős motor;
 • jó terepjáró képesség.

Hátrányok

 • nagy súly;
 • a leengedett fogaskerekek hiányoznak.

RedVerg GOLIAF-2-7D

Értékelés: 4.5

RedVerg GOLIAF-2-7D

A RedVerg GOLIAF-2-7D dízelmotoros talajmaró könnyen és megbízhatóan működik; 6. A kínai egység nem rendelkezik opciókkal, ami lehetővé tette, hogy az orosz fogyasztó számára a legalacsonyabb árat kínálja. A modell előnyei között a szakértők a nagy teljesítményű motort (7 liter) említik, amely biztosítja a. .) amerikai gyártmányú
Goggles és Stratton. A kézi sebességváltó két előremeneti és egyfokozatú hátrameneti sebességfokozattal rendelkezik. A modell jó terepjáró képességét a 12 hüvelykes pneumatikus kerekek biztosítják. Tisztességes kinézetű öntöttvas fogaskerékház. Az elektromos önindító és a teljesítményleadó tengely hiánya nem tette lehetővé, hogy az egység magasabbra kerüljön a rangsorunkban.

A dacha tulajdonosok dicsérik a teljesítményét, a termesztés minőségét és az alacsony árat. Nincs elektromos indító a könnyű indításhoz.

Előnyök

 • erős motor;
 • jó manőverezhetőség;
 • kiváló minőségű talajkezelés;
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • kézi indító;
 • Nincs PTO.

Neva MB-23SD-23

Értékelés: 4.4

Neva MB-23SD-23

Az orosz gyártmányú Neva MB-23SD-23 motoros talajmaró a mezőgazdasági munkák teljes skáláját képes elvégezni. A berendezés fejlámpával van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy sötétben is dolgozhasson. A szakértők el voltak ragadtatva a modell nyugodt futásától a talajművelés során (2 km/h). A gyártó a japán Subaru-Robin DY23-2D dízelmotornak köszönhetően érte el a nagy nyomatékot. a gép nem nagy teljesítményű (4,8 l). .), ezért a szántás és a művelés mélysége 20 cm-re korlátozódik. Állítható munkaszélesség 86 – 170 cm. A berendezés kormánykereke oldalra fordítható, hogy elkerülhető legyen a szántott talajon való járás.

A felhasználóknak számos kérdésük van a hazai technológiához, ami befolyásolta a végső rangsort. Elégedetlenség a túlárazott sebességváltóval, kényelmetlen a váltás is.

Előnyök

 • gazdasági hatékonyság;
 • Könnyű fogaskerékház;
 • LED-es fényszóró;
 • kényelmes kormánykerék.

Hátrányok

 • magas ár;
 • kényelmetlen sebességváltás.

A legjobb nehézsúlyú dízelmotoros talajművelő gépek

A mezőgazdaságban vagy az építkezéseken a legmegerőltetőbb munkákat is el lehet végezni egy nagy teljesítményű dízelmotoros traktorral. Ezt a gépet gyakran választják, ha legalább 1,5 hektár földet kell megművelni. A szakemberek kiválasztottak néhány megbízható gépet.

Scout GS 15 DE

Értékelés: 4.9

Scout GS 15 DE

Az orosz-kínai Scout GS 15 DE motorkerékpár a nehéz munkák teljes skáláját képes elvégezni. A szakértők azonban úgy vélik, hogy a nehézgépek elsődleges felhasználási területe a talajművelés. A 12,5 literes powerpacknak köszönhetően. . A modell megbirkózik az érintetlen földek művelésével. Az egység alkalmas egy- vagy kétszemes eke felszerelésére. A kezelő a terhelés és az elvégzendő feladat függvényében 8 sebesség közül választhat (6+2). A dízelmotor indításához elektromos indító áll rendelkezésre, a mechanikus sebességváltó tartós és megbízható. A modell nyer a mi értékelésünkben.

Az orosz gazdák a talajelőkészítéstől kezdve a betakarításig a zöldség- és gyümölcstermesztés különböző szakaszaiban használják a talajművelő gépet.

Előnyök

 • erős motor;
 • elektromos indító;
 • multifunkcionalitás;
 • felhasználóbarátság.

Hátrányok

 • nincs.

BAJNOK DC1193E

Értékelés: 4.8

BAJNOK DC1193E

A CHAMPION DC1193E nagy teherbírású traktor minimális felszereltsége. A gyártó úgy döntött, hogy a gépek egyszerűségére és robusztusságára tesz fogadást. A szakértők kiemelik az erős dízelmotort (9,5 l). .), elektromos önindító, tolató és nagyméretű légkerekek. A kézi sebességváltó csak 3 fokozatú, és sok felhasználó hiányolja az alacsonyabb fokozatokat. A sebességváltó is rendkívül egyszerűen vezethető; a differenciálmű hiánya miatt a nehéz felszerelés (177 kg) nehezen kezelhető. A gépet 8 rotációs kapával szállítjuk, amelyekkel egy menetben 30 cm mély és 110 cm széles talajművelés végezhető.

Ez a gyalogos traktor a teljesítmény és a felhasználóbarátság tekintetében a győztesnek adja magát. A felhasználók hiányolják a fokozatmentes fogaskerekeket és a differenciálművet a kényelmes működés érdekében.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • jó erő;
 • egyszerűség és megbízhatóság;
 • jó talajművelés.

Hátrányok

 • Nincs visszaváltás és differenciálmű.

ATRIOT Boston 9DE

Értékelés: 4.7

PATRIOT Boston 9DE

A PATRIOT Boston 9DE megállja a helyét a nagy teherbírású dízelmotorok igénybevételében. Erős motorjának (9 l) köszönhetően. .) technológia 125 cm-es talajszélesség megművelésére alkalmas. A kapa átmérője 34 cm. Fogaskerékhajtás, tárcsás tengelykapcsoló, pneumatikus kerekek, kardántengely és elektromos indítóberendezés. A gép olyan tartozékokkal integrálható, mint az eke, a kapa, a kaszáló, a burgonya billenő és a szekér. A szakértők megjegyzik a súly és a teljesítmény sikeres kombinációját, amelyre a kormányrúd belép a minősítésünkbe.

A hazai felhasználók elégedettek az összeszerelés minőségével, a megfizethető árral és a sokoldalúsággal. A felszerelés tulajdonosai számára a leengedett sebességváltók és lámpák hiánya.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • multifunkcionalitás;
 • elektromos indító.

Hátrányok

 • nincs csökkentett sebességfokozat;
 • nincs fényszóró.

Centaur MB 1010D

Értékelés: 4.6

Centaur MB 1010D

A Kentavr kínálatának legerősebb talajművelőgépe az MB 1010D. A gépet nagy (legfeljebb 2 hektáros) parcellák műveléséhez ajánljuk. A szakértők a gépet az állóképesség, a nagy vonóerő és a kiváló súlyelosztás miatt vették fel a minősítésünkbe. A nyitószerkezet megfelelő beállításával a talajmaró tulajdonképpen magától szánt, a kezelőnek csak a fordításkor kell egy kis erőfeszítést tennie. Egyébként a modell képes 360 fokban forogni a helyszínen. Az ilyen manőverezés a nehéz gépnek differenciálissal biztosítja. A visszaváltó váltó az egyik előnye ennek a felszerelésnek.

A felhasználók elégedettek az eke felhasználóbarát és stabil működésével. Hátránya a kis munkamélység (20 cm) és a motortechnika nagy súlya (250 kg).

Előnyök

 • Vontatási japán motor;
 • differenciálzár;
 • csökkentett sebességfokozat;
 • tökéletes súlyelosztás.

hátrányok

 • nagy súly;
 • korlátozott művelési mélység.

Herz DPT1G-135E

Értékelés: 4.6

Herz DPT1G-135E

A német Herz DPT1G-135E gyalugép hosszú élettartammal rendelkezik. Az egység hosszú élettartamának egyik oka a tápegység nagy élettartama. Megfelelő teljesítményű (8,97 l. .), hogy a talajt 38 cm mélységig megműveljük. A szántás szélessége 100-135 cm között állítható. A szakembereknek tetszett a berendezés multifunkcionalitása. A gép olyan eszközökhöz csatlakoztatható, mint a szántó, a szivattyú, a burgonyagyomláló és a permetezőgép. a motor indításához elektromos indítót használnak, a motor kézzel is indítható.

A modell a sebességváltó, a kardántengely, a légrugós kerekek és a kardántengely miatt szerepel a minősítésünkben. Hátránya a csökkentett sebességfokozat hiánya és a kis kerekek (magassága 8 hüvelyk, szélessége 4 hüvelyk).

Előnyök

 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • multifunkcionalitás;
 • két indítási lehetőség;
 • tartósság.

Hátrányok

 • nincs csökkentett sebességfokozat;
 • kis kerekek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: