8 legjobb faszenes grillsütő

A faszénen való főzés fedél alatt lehetővé teszi, hogy bármilyen időjárás esetén megkapja a kívánt ételt, magasan tartsa a hőt és időt takarítson meg, egyenletesen süsse meg a darabokat, csökkentse a szénfogyasztást. Ideális helyhez kötött használatra vidéken, a hátsó udvarban vagy piknikezéskor. Mindenki számára, akit érdekel, hogyan válasszon faszénparázs grillsütőt, gyakorlati tanácsokat kínálunk a szakértőktől. A nyolc legjobb modell alábbi áttekintése azt mutatja, hogy mely termékek tetszenek a legjobban a fogyasztóknak a véleményünk szerint. Ez leszűkíti a választékot, időt takarít meg, és a jövőben nem fogja megbánni, hogy megvásárolta.

Hogyan válasszunk egy faszén grillt

A legfontosabb paraméterek a faszéngrill kiválasztásakor a következők:

 1. faszénparázs sütőlap mérete.Attól függ, hogy hány felhasználó tud egyszerre főzni egy ételt faszénen. Például egy 47×64 cm-es rácson egyszerre 18 hamburgert vagy 4 csirkét lehet grillezni.
 2. A falak és a fedél anyaga. A rácsok fémből és kerámiából készülnek. Az előbbiek erősebbek és jobban bírják a szállítást. Még könnyebb. De a fém előbb-utóbb rozsdásodik, a zománcozott bevonat ellenére is. A kerámia grillrácsok törékenyebbek, ha véletlenül leesnek, de sokkal jobban tartják a hőt és soha nem rozsdásodnak.
 3. Építési magasság. A grill pozíciója határozza meg, hogy a szakácsnak mennyire kell lehajolnia, hogy ellenőrizze az étel állapotát, vagy hogy a másik oldalra fordítsa azt. 40 cm és 120 cm közötti méretekben kapható.
 4. Grill anyaga. A rudakkal ellátott munkalap, amelyre a húst, a zöldségeket vagy a halat helyezi, rozsdamentes acélból vagy öntöttvasból készülhet. Az utóbbi nehezebb lenne, ami befolyásolja a későbbi tisztítás egyszerűségét. De az öntöttvas soha nem “imbolyog” a hőtől.
 5. Grill súlya.A faszenes rostélyok súlya 6 kg-tól 100 kg-ig terjedhet. Ez a könnyű szállításra vonatkozik, különösen akkor, ha be kell rakodnia a csomagtartóba.
 6. Fontos funkciók. Minden grill, modelltől függően, számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek hasznosak a faszénen történő grillezéshez. Az állítható magasságú rácsok lehetővé teszik, hogy nagy húsdarabokat tegyen bele, így azok nem tapadnak a fedőhöz. Kihajtható asztalok az oldalakon a villák és egyéb eszközök egyszerű tárolására. Tűzifa állvány az alján tűzifa vagy piszkavas elhelyezésére. Könnyű kerekek a sík talajon történő szállításhoz. A hőmérő jelzi a hőmérsékletet a fedél alatt, így a receptek szerint főzhet. A hőmérséklet-szabályozás kibővíti a grillezési lehetőségeket. A hőtörés megakadályozza, hogy a felhasználó megégjen, amikor kinyitja a fedelet.

A legjobb faszenes grillek áttekintése

Most, hogy megértettük a legfontosabb faszénparázs grillező funkciókat, térjünk rá a Top 8-ra. A legjobb modellek listáját a termékjellemzők elemzése után állítottuk össze a grills-and-barbecues weboldalon és a vásárlói vélemények elolvasása után.

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb faszenes grillek a piacon1

rimo Oval XL All in One

309 000€
2Kamado Joe Big Joe164 900€
3Big Green Egg Nagy EGG160 900€
4MONO

 • TH Junior 201021
 • 54 900€
  5Weber Performer Original GBS38 400€
  6Char-
  Olaj Performance 580, 122x55x112 cm
  17 990€
  7Weber One-Touch Original 57 cm17 900€
  8Weber Go Anywhere, 43x31x41 cm, 43x31x41 cm8 049€

  rimo Oval XL All in One

  Értékelés: 4.9

  Primo Oval XL All in One

  A lista élén a Primo faszenes padlógrill áll, amely négy kerékkel ellátott tartóállványra kerül. A készülék elgurulásának megakadályozására van egy rögzítőfék. Belül egy kétszintes rács van, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre 8-10 főre főzzön. A grill kerámiából készült, amely hosszú ideig megőrzi a hőt, nem rozsdásodik és rendkívül környezetbarát. Egyszerre két hőmérsékleten is főzhet odabent. A hús mindig zamatos és zsenge a parázson. A tulajdonosok a véleményekben elégedettek azzal, hogy a grillrács két félből áll, így könnyebben hozzáférhet a parázshoz. 15 perc alatt eléri a 200 fokot, és már kezdheti is a grillezést.

  A vásárlók dicsérik a grill tömörségét. Az üreg és a légcsatornák olyan szorosan zárnak, hogy szükség esetén teljesen szigetelt főzőteret és grillezett ételt készíthet. Ez megakadályozza, hogy a hús szélei elszenesedjenek – nem lehet túlsütni benne az ételt.

  Előnyök

  • négy kerék egy talapzaton;
  • fékkel rendelkezik a lejtőn való parkoláshoz;
  • két összecsukható asztallal mindkét oldalon;
  • kétszintű rács.

  Hátrányok

  • Súlya 91 kg – irreális, hogy egyedül rakodjon be egy autóba
  • magas költségek;
  • sok helyet takarít meg.

  Kamado Joe Big Joe

  Értékelés: 4.8

  Kamado Joe Big Joe

  Egy másik kerámia grill az amerikai Kamado cégtől. A padlóra állítható faszénfőző öntöttvas lábakkal rendelkezik, 137 cm magas – 180-190 cm magas felhasználók számára is alkalmas – és nagyvonalú, 61 cm átmérőjű ráccsal. A tál oldalán két felhajtható asztal, valamint egy spatula és egy póker tartója található. 113 kg súlyú és négy fékezett keréken közlekedik.A fedél puha zárómechanizmussal rendelkezik, és biztonságosan nyitva van tartva. Hőmérővel rendelkezik. A faszenes grill nemcsak grillezésre, hanem füstölésre is alkalmas. A tulajdonosok visszajelzései szerint a fiókos rendszer nagyon tetszik, amely megakadályozza, hogy a hamu és a széndarabok szétfújódjanak.

  A szabadalmaztatott Big Green Egg technológia egy különleges funkció

  ideConquer, ami az oszd meg és uralkodj szót jelenti. Lehetővé teszi, hogy egyszerre különböző hőmérsékleten főzzön. Belül van egy mozgatható hőblokkoló, amely blokkolja a parázs hőjét, és közvetett hőzónákat hoz létre. Innovatív kialakítása lehetővé teszi a csirke és az egymás melletti kolbászok grillezését anélkül, hogy megégetné őket.

  Előnyök

  • Hosszú ideig melegen tart;
  • A Big Green Egg Large EGG két oldalsó polccal rendelkezik;
  • horgok biztosítottak egy spatula, egy piszkavas felakasztásához;
  • Négy kerék fékkel.

  Hátrányok

  • nagyszerű érték;
  • A súlya 113 kg;
  • A fedél felemelő mechanizmusa fokozatosan elveszíti simaságát.

  Big Green Egg Nagy EGG

  Értékelés: 4.8

  Big Green Egg Nagy EGG

  A Large a Big Green Egg termékcsalád legnagyobb faszéngrillje. A sütő kerámiából készült, és 46 cm átmérőjű kör alakú ráccsal rendelkezik. A tál hosszúkás, függőleges formája lehetővé teszi a több szinten történő egyidejű főzést. Hús vagy zöldség egyszerre grillezhető 8 személy számára. Az értékelésekben a tulajdonosok dicsérik a terméket a vastag kerámia és az egyenletesen felmelegített steakek miatt. A páraelszívó a munkalapba építhető, ezért ezt a modellt gyakran használják éttermekben hamburgerpogácsák és különféle vadhúsok elkészítéséhez.

  Ezt a grillt ítéltük a legjobbnak, mert a Big Green Egg kínálatában ez rendelkezik a legtöbb tartozékkal. Pontosan ehhez a faszénnel burkolt kerámia füstölőhöz a vállalat a következőket gyártja: bordatartók, két félből álló öntöttvas serpenyők, háromszintes rácsok, baromfitartók, kerámiakövek. Minden arról szól, hogy kibővítse a faszénnel kapcsolatos lehetőségeket, és a grillt az ínyencek álmává tegye.

  Előnyök

  • Megerősített alap 4 lábon
  • Összecsukható fa polcok;
  • beépített hőmérő;
  • Nagy kapacitás a testreszabáshoz.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • a 84 cm-es magasság nem a legkényelmesebb – le kell hajolni.

  MONO
 • TH Junior 201021
 • Értékelés: 4.7

  MONO<li></div><p>TH Junior 201021″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/82916666194271-378-.jpg” height=”500″ title=”MONO</p><li>TH Junior 201021″><p>A német MONO cég kompaktabb kerámia faszéngrillje</p><li>TH. A termék közvetlenül Németországban készül. A grillrács átmérője mindössze 33 cm. Ez hozzájárul a kompakt mérethez, így a készülék könnyen szállítható, akár az autó csomagtartójában is. Bár kisebb, a grill 95 cm magas, ami azt jelenti, hogy a szakácsnak kevésbé kell lehajolnia. Vastag kerámia a fedél alatti tömítéssel védi az ételt a túlmelegedéstől, így az szaftos marad. A fedélbe integrált hőmérő, jól olvasható skálával a hőmérséklet ellenőrzéséhez. A véleményekből ítélve a tulajdonosok elégedettek a pizzatálcával, a faszénen való sütési lehetőségek bővítésével.<p>Szakértőink a grillt a legjobbnak ítélték az aromachipek számára kialakított speciális nyílás miatt. Ez lehetővé teszi, hogy a fűrészpor cseresznye és más típusú fát adjunk a parázshoz anélkül, hogy kinyitnánk a fő fedelet a hőmérséklet kilépése érdekében. Az ételek aromásabbak lesznek anélkül, hogy befolyásolnák a főzési időt és a kényelmet.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>erős tartószerkezet;</li><li>Fékes kerekek;</li><li>szigetelt fedél fogantyú;</li><li>két fa összecsukható asztal;</li><li>kampó a spatula felakasztásához.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Az oldalsó fogantyúk nem rendelkeznek hőszigetelő párnákkal;</li><li>Hamu és hamugyűjtő rendszer nélkül.</li></ul><h3>Weber Performer Original GBS</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Weber Performer Original GBS

  A Weber márka zománcozott acél grillt kínál. 112 cm magas, ami a vásárlók véleménye szerint tetszik. A faszéngrillt a jó hőtartásáért és a hamu könnyű eltávolításáért is dicsérik. Az 57 cm átmérőjű grill akár 10 személy számára is lehetővé teszi a főzést. A grillsütő nagy fém asztallal és tűzifa tárolására szolgáló ráccsal rendelkezik. A fedél hőmérővel és szigetelt fogantyúval rendelkezik. A gyártó lyukakat készített az alján a légáramlás szabályozására és a hamutartó fiókban. A tál fedele teljesen eltávolítható, és visszahajtható a speciális tartókonzolba.

  A tűzhely egy négy kerékkel (két kis és két nagyobb átmérőjű) ellátott fémkeretre van helyezve, amely növeli a hatótávolságot az egyenetlen talajon. Tökéletes a szabadban vagy a hátsó udvarban, ahol nincsenek kikövezett utak. A konstrukció súlya 24 kg, így a grill könnyen szállítható autóban, és egy személy erőfeszítésével is kiemelhető.

  Előnyök

  • könnyen tisztítható;
  • Az extra nagy főzőfelület megkönnyíti a főzést;
  • a hőmérséklet nem csökken;
  • fedél rögzítő bilincs.

  Hátrányok

  • a zománc lekopása
  • vékony fémtest.

  Char-
  Oil Performance 580, 122x55x112cm, 122x55x112cm

  Értékelés: 4.4

  Char-</div><p>Olaj Performance 580, 122x55x112 cm” src=”/wp-content/uploads/2023/05/7381666194271-18-.jpg” height=”382″ title=”Char-<br />Weber Performance 580, 122x55x112cm”></p><p>Ez egy porszórt acél rács. A faszénen való grillezéshez való sütőlap 55×48 cm-es. Opcionálisan kapható felső grilllemezzel az ételek felmelegítéséhez. A parazsat tartalmazó tűztálca magassága állítható, hogy a hő közelebb vagy távolabb kerüljön az ételhez. Az oldalakon asztalok, alul pedig egy tűztér található. A felhasználók dicsérik a négy rekeszre osztott faszéntartályt. Biztosítja, hogy a hő egyenletesen oszlik el, és nem csöpög lefelé. A rekesz tisztításához egyszerűen vegye ki a grillből, és öntse ki a teljes tartalmát. Könnyen ápolhatóvá teszi a főzőberendezést.</p><p>A grillt az ételrekeszben és a tűztérben lévő légáramlás-szabályozó lyukak miatt vettük észre. Pontosabban szabályozhatja a hőt, és gyorsabban lehűtheti az ételt, így az nem melegszik túlságosan, amikor a parázs túl forró lesz. A szabályozóablakok mindkét oldalon vannak, ami akkor jön jól, ha egyszerre különböző hőmérsékleten főzünk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Két főzési szint;</li><li>magas futófelület a kerekeken;</li><li>a hamu nem repül ki a fiókból;</li><li>Egy praktikus tálca faszénnel.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a fedél fogantyúja nem szigetelt;</li><li>nem szedhető szét, ezért sok helyet foglal el.</li></ul><h3>Weber One-Touch Original 57 cm</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=Weber One-Touch Original 57 cm

  Egy másik Weber grill kerek serpenyővel és teljesen levehető fedéllel. A készülék acélból készült és kiváló minőségű zománcozott bevonattal rendelkezik. Ha ecsettel a falakat, a festék nem sérült, de az ütés a kemény tárgyak chipped. A grillfedél hőmérővel van felszerelve. Két kerékkel és egy állvánnyal ellátott állványon áll. A rács átmérője 57cm. 101 cm magasságban kell főzni. Három levegő- és hamugyűjtő nyílás a tál alján. A vélemények szerint a tulajdonosok szeretik a terméket a biztonságos fogantyúkért és a könnyű mozgatásért a 13 kg-os súlya miatt.

  A szabadalmaztatott One-Touch technológia teszi ezt a grillt csúcstermékké. Három kés van a tál belsejében, amelyek egyetlen forgómozdulattal eltávolítják az összes hamut. A falakra tapadt korom és hamu egyenesen a hamutartóba kerül. Ez nagyban megkönnyíti a grill későbbi tisztítását, különösen gyakori használat esetén.

  Előnyök

  • nagy kerekek a szállításhoz
  • szigetelt fogantyú;
  • a fedél egy csuklópántra van akasztva;
  • tűztér.

  Hátrányok

  • A nyílt hamugyűjtő rendszer nem biztonságos;
  • nagy hangsúlyt fektetnek a márkás kiegészítőkre;
  • 2 év használat után a zománcán lepattanások jelennek meg.

  Weber Go Anywhere, 43x31x41cm, 43x31x41cm

  Értékelés: 4.2

  Weber Go Anywhere, 43x31x41cm, 43x31x41cm

  A 43 x 31 x 41 cm méretű, téglalap alakú kültéri grillsütő teszi teljessé az áttekintést. Egy 40×25 cm-es faszéngrillel rendelkezik. Az élelmiszereket két légáramlás-szabályozóval ellátott fedéllel fedik le, amely lehetővé teszi a hőmérséklet szabályozását, de maga a hőmérő nem található. Tartalmaz egy hamugyűjtő tálcát és egy rácsot is, amelyre a parazsat közvetlenül a grillre lehet helyezni. A kerek tál segít főzni egy egész csirkét, hogy összegyűjtse a zsírt. A grill rozsdamentes acél csővázra épül. A tulajdonosok a véleményekben szeretik a vastag fém burkolatot és a kiváló minőségű zománcbevonatot. A fedélnek hőelvezetővel ellátott szigetelt fogantyúja van, így a keze nem melegszik fel, amikor kinyitja.

  A terméket a kempingezés legjobbjaként tüntettük fel. A grill súlya mindössze 6 kg, így gyalogosan is el lehet szállítani a piknik helyszínére. A szétszerelhető állvány lehetővé teszi a helytakarékos szállítást.

  Előnyök

  • szigetelt fogantyú;
  • rozsdamentes lábak;
  • megfizethető ár;
  • Közvetett fűtés lehetséges;
  • Brikettált parazsakkal akár 6 órán át is melegen tart;
  • két szabályozó a légsapkában.

  Hátrányok

  • nincs hőmérő;
  • az alsó grillrács hajlítható
  • Némelyiknél hiányoznak az oldalsó fogantyúk.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: