8 legjobb metszőolló

A metszőolló nélkülözhetetlen a magánházak és a nyaralók számára. Ezt a kerti szerszámot a fák, cserjék vagy sövények koronájának korrigálására tervezték. Könnyen eltávolíthatóak vele a felesleges ágak, korlátozható a növény magassága és a bokor formája. Bár ma már több száz lehetőség van a piacon, mi a nyolc legjobb, kipróbált és tesztelt, legjobb tulajdonságokkal rendelkező metszőolló közül választottunk ki nyolcat.

A legjobb metszőolló

Szakértőink a következő paraméterek alapján választották ki a metszőollókat:

 1. A szerszám szilárdsága és kitartása.
 2. Legnagyobb megengedett vágható ágátmérő.
 3. Teljes fogantyú hossza és meghosszabbítható.
 4. Könnyen fogható és könnyen vágható.
 5. Különleges jellemzők.
 6. Használati élettartam.

A vásárlói jelentések elemzése segített annak meghatározásában, hogy milyen gyorsan vág a metszőolló, hogy a fogantyúk meghajlanak-e a nyomás alatt, és hogy mekkora erőfeszítésre van szükség egy bizonyos átmérőjű ág levágásához. Biztosak vagyunk benne, hogy mindezt hasznosnak találja majd a saját metszőolló kiválasztásakor.

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb metszőolló 1 GARDENA 08779 5 190€
2 FISKARS UP86 8 800€
3 GARDENA 12009 3 499€
4 FISKARS SmartFit L86 3 582€
5 Zöld kert 3101HA 2 950€
6 FISKARS WoodXpert XA3 1003609 2 799€
7 RACO 4218-53/371 2 381€
8 GARDENA 12003 1 793€

GARDENA 08779

Értékelés: 4.9

GARDENA 08779

A Gardena ágvágó az első helyen 650 mm hosszú nyéllel, amely akár 900 mm-re is kihúzható. A teleszkópos szerkezetet két, a lyukakba illeszthető klipsz rögzíti. Ez megakadályozza, hogy a fogantyú véletlenül megrövidüljön munka közben. a szerszám pengéi acélból készültek és edzettek. A kétrészes fogantyú bevonat kényelmes fogást biztosít. A gyártó olyan speciális karformát fejlesztett ki, amely kevésbé terheli a felhasználó ízületeit. A kertészeti eszköz mérlegelése 1.6 kg. Az éle egy kiegészítő bevonattal van ellátva, amely megakadályozza a levelek vagy a fűrészpor megtapadását, így a pengék tiszták maradnak, és Ön tisztán láthatja a következő vágási pontot.

A szakértők a nagy teljesítményű metszőollót emelték ki. A robusztus konstrukciónak és az éles vágóéleknek köszönhetően akár 42 mm átmérőjű ágakat is képesek levágni. Az ügyfelek beszámolói szerint az ág nem csúszik el, amikor a pengéket lenyomva tartják, így a vágás azonnali és egyszerű. A tulajdonosok azt is kedvelik, hogy a vágóél sok órás használat után is mentes marad a csorbulásoktól és a görbéktől.

Előnyök

 • A masszív, nem hajló karok;
 • kényelmes, vastag markolatú markolat;
 • A pengék nem kopnak el;
 • nagyon erős.
Olvasson tovább  A 15 legjobb talajtakaró rózsa

Hátrányok

 • magas ár.

FISKARS UP86

Értékelés: 4.8

FISKARS UP86

A finn márka egy másfajta metszőollót kínál, egy fix pengével és egy második, láncos pengével. A lánc vége a kezelő kezében van. A feszültség a vágó alkatrészek összenyomódását okozza. Az eredeti helyzetbe való visszatérést egy kiegészítő rugó végzi. a megengedett legnagyobb végtagátmérő 32 mm. A pengék edzett acélból készülnek, és a forgácsok összegyűjtésének megakadályozása érdekében teflon bevonattal vannak ellátva. Maga a vágófej 230º-ban elforgatható, így könnyebben elér bármilyen ágat. a visszajelzések szerint a kertészeti modell utólagosan felszerelhető egy kosárral, amely lehetővé teszi a magasan fekvő gyümölcsök összegyűjtését.

A terméket a legjobbnak értékeltük a hossza miatt, amely a teleszkópos rúdnak köszönhetően 240 cm-ről 400 cm-re növelhető. Ez nemcsak a bokrok, hanem a fák tetejének vágását is megkönnyíti. Olyan magas színvonalú és funkcionalitású termék, amely elnyerte a Reddot Design Award díjat.

Előnyök

 • 32 mm átmérőig vág;
 • robusztus felépítés;
 • a metszőolló meghosszabbítása 400 cm-ig;
 • Más kertészeti igényekhez utólagosan is felszerelhető.

hátrányok

 • magas érték;
 • Nincs ütköző a fő fogantyún.

GARDENA 12009

Értékelés: 4.7

GARDENA 12009

És itt van egy másik GARDENA modell, amely alumínium karokkal rendelkezik, teleszkópos hosszabbítókkal, és 650 mm-ről 900 mm-re hosszabbítható. A metszőolló vágó része edzett acélból készült, és tapadásmentes bevonattal van ellátva. Vastag gumi markolat megakadályozza a kezek csúszását még meleg időben is. Az elülső végén lévő két nyílás lehetővé teszi a könnyű csuklós pántolást, ami megkönnyíti a fára mászást. Súlya 1.32 kg, ezért férfiak és nők számára egyaránt könnyen kezelhető. A precízen csiszolt pengék biztosítják a gyors behatolást a fába. A visszajelzések szerint az ágvágó jól működik vastag ágakkal, jól fekszik a kézben és elég könnyű.

Ez egy új generációs metszőolló speciális műanyag párnázással. A vágás vége felé, amikor az ág már levált, a karokat élesen összenyomja. Az alatta lévő párnázás “puha landolást” biztosít és csökkenti az ízületekre ható terhelést. A kertben végzett sok munkával hosszú távon jobb hatással lesz az egészségére.

Előnyök

 • A pengék ívelt alakja gátolja a végtag mozgását;
 • kényelmes fogantyúk;
 • A csukló köré köthető egy zsinór;
 • teleszkópos behúzható betétek.

Hátrányok

 • teljesen kibontott helyzetben a karok enyhén behajlanak.

FISKARS SmartFit L86

Értékelés: 4.6

FISKARS SmartFit L86

És itt van egy másik teleszkópos metszőolló, amely 665 és 915 mm között állítható a hossza. Mindkét karon van egy retesz és hat lyuk a csukló rögzítésére – a gém nem hajtható be magától. A lapos, ívelt pengék megragadják az ágat, és a legkisebb nyomásra azonnal vágni kezdik azt. Max. megengedett ágátmérő 38 mm-ig. A metszőolló fogantyúi kétrészes markolattal vannak rögzítve, amelyek megakadályozzák, hogy kicsússzanak az izzadt kezekből. Annak megakadályozására, hogy a szerszámot a létrára való felkapaszkodáskor lefelé tartsák, két kötélhurok van felszerelve.

Olvasson tovább  A 11 legjobb trimmelősor gyártó

Ezt a metszőollót nőknek ajánljuk. A súlya mindössze 1.1 kg és megfelel a SmartFit nevének. A lányok a véleményekben megosztják, hogy néhány óra használat után a karjuk kevésbé fáradt, mint más modellek. Egy másik dolog, amit mindenki szeret, az a gyári élesség, amely hosszú ideig éles marad, ha helyesen kezelik.

Előnyök

 • a gallyak hat pozícióban pontosan beállíthatók
 • lyukak a zsinór megkötéséhez;
 • Alacsony súly 1.1. kg;
 • nagyon éles.

Hátrányok

 • Túlszárnyalja a többi modellt a munka átmérőjében: 38 mm vs. 42 mm.

Zöld kert 3101HA

Értékelés: 4.5

Zöld kert 3101HA

Két ívelt vágóéllel kialakított érintkezős ágvágó, amely biztonságosan megragadja az ágat. A karos működtető teleszkópos vezetőkkel rendelkezik, amelyek a könnyebb vágás érdekében meghosszabbítják a hatótávolságot. A teleszkópos mechanizmus hat pozícióban rögzíthető. Az alumínium csákányok hozzájárulnak a súlycsökkentéshez, és nem hajlamosak a korrózióra. A végeken két gumipárna található, hogy a szerszámot szilárdan a kézben tartsa. Csúszásgátló bevonat; az ívelt pengék kialakítása csökkenti a kezelő kezének terhelését a végső vágás során.

Szeretjük a metszőollót a racsnis mechanizmus miatt, amely a pengék minden lépését biztosítja. Egy 45 mm átmérőjű ágat mindössze 5 mozdulattal lehet levágni. Egy másik kerti modell 102 cm-es kinyúlásával tűnik ki, amely lehetővé teszi, hogy a földről, szék vagy létra nélkül elérje a magasabb bokrok tetejét.

Előnyök

 • Hat rögzített karhosszúságú pozíció;
 • csúszásgátló bevonat;
 • Van egy rögzítőlemez;
 • ívelt penge alakú.

Hátrányok

 • nincs nyakkendő lyuk.

FISKARS WoodXpert XA3 1003609

Értékelés: 4.4

FISKARS WoodXpert XA3 1003609

Ez a metszőolló nem rendelkezik mozgó alkatrészekkel, és a felhasználó kezének mozdulatával vágja a vágást. Az eszköz egy 50 cm hosszúságú machetéhez hasonló, de a végén ívelt pengével rendelkezik. Ez a kialakítás növeli a biztonságot, így a hegy nem fut bele véletlenül a lábába. A horog hatékonyan megragadja az ágakat és csomókat, és az éles élezés átvágja őket, amikor az ember magához húzza a szerszámot. A metszőolló nyele csúszásmentes és kúpos a könnyebb fogás érdekében. Egy lyuk a zsinór rögzítéséhez és a készülék csuklón való viseléséhez. A penge hegye biztos fogást biztosít, hogy az ágvágó ne essen ki a kezéből, ha túl erős a lendítés.

Olvasson tovább  15 legjobb kerti szivattyú

Mindenki azt mondja, hogy ez az ágvágó sokkal hatékonyabb, mint egy fejsze vagy machete a kerti ágak vágásához. Nagy bokrok vágására és káposztafejek szedésére is használják. A szerszám annyira sokoldalú, hogy akár a dzsungelben való hackelésre is használható.

Előnyök

 • csúszásgátló bevonat a fogantyún;
 • fűzhető és a csuklón viselhető;
 • A penge ívelt formája növeli a biztonságot;
 • van egy második lyuk a szög számára.

Hátrányok

 • A vágás átmérője a felhasználó fizikai erejétől függ;
 • tároláshoz és szállításhoz nem tartalmaz hüvelyt.

RACO 4218-53/371

Értékelés: 4.3

RACO 4218-53/371

A rúdvágó metszőolló fémvázzal és edzett acélból készült mozgatható pengével rendelkezik. Az egyik oldalon lévő cső egy rúd rögzítésére szolgál. A gyártó egy teleszkópos állványt mellékel, amely 1-től kihajtható.5-2.4 . Ez teszi a metszőollót alkalmassá a magas fák és bokrok ápolására. A visszajelzések azt mutatják, hogy a vágóél gyárilag élezett.

Ezt az ágvágót választottuk a legjobbnak a kettős működéséért. van egy metszőolló és egy fémfűrész. Az első rész legfeljebb 30 mm átmérőjű ágak levágására alkalmas. A kezelő felé fordított karral, ami vizuálisan megkönnyíti az irányítást. Műanyag fogantyúval ellátott zsinórhajtással működtethető. A nejlon zsinór ellenáll a nedvességnek és a stressznek. Egy második pengés szerszám mereven a véglaphoz van rögzítve, és akár 40-50 mm vastagságú ágak vágását is lehetővé teszi. egyszerűen előre-hátra lehet tolni az ágvágót tartó rúddal.

A

 • állítható fogantyú;
 • erős nejlonzsinórral meghajtóként;
 • a vágási rész a felhasználó felé irányul, így jobban látható a folyamat;
 • metszőolló és fémfűrész egy szerszámban.

Hátrányok

 • a zsinór folyamatosan összegabalyodik, ha nincs megfeszítve;
 • Nincs széles gumi markolat a végén.

GARDENA 12003

Értékelés: 4.2

GARDENA 12003

A jól bevált GARDENA márkájú metszőolló viszonylag olcsó, ezért a kertészek körében nagy a kereslet iránta. A metszőolló teljes hossza 68 cm. A vágórész rozsdamentes acélból készült és edzett. A fogantyúk vastag gumipárnákkal vannak ellátva a kényelmes fogás érdekében. A visszajelzések szerint az ügyfelek elégedettek a pengék élességével, amelyeket szezononként egyszer vagy kétszer kell beállítani.

A gyártó a metszőollót legfeljebb 42 mm átmérőjű ágak friss metszéséhez ajánlja. A gyakorlatban a legtöbb versenytárs csak a száraz fát vagy a korhadt csomókat tudja jól vágni. Ez a modell jól megbirkózik a zamatos fával, és nem rontja el a szikét, miközben. Ez a metszőolló körülbelül feleannyiba kerül, mint egy teleszkópos metszőolló. Ha nincs szüksége a karok hosszának beállítására, használja a gazdaságosság érdekében, a minőség rovására.

Előnyök

 • Műanyag megálló;
 • 42 mm-es ágak vágása;
 • precíziós élezés;
 • Tökéletesen sima vágás.

Hátrányok

 • nem teleszkópos fogantyúk.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: