A 11 legjobb trimmelősor gyártó

Az elektromos nyírógépek és a benzines bozótvágók a vezeték forgatásával vágják a füvet. A zsinór két vége biztosítja, hogy a szárak könnyen vághatók legyenek, és ne tompuljanak el a kövekkel való ütközéskor, mint az acélpengék esetében. Ha a rossz vágófelszerelést választja ki, a láncfűrész hézagokat fog hagyni. Más helyzetekben a motorra fokozott terhelés nehezedik, vagy előfordulhat, hogy gyakran meg kell állítani a folyamatot, hogy meghosszabbítsa a törött végeket. Hogy megkönnyítsük a kerti szerszám tartozékainak kiválasztását, értékeltük a legjobb trimmer sorokat. A TOP 11 összeállításánál szakértőink figyelembe vették a termékjellemzőket és a vásárlói visszajelzéseket.

Hogyan válasszon sort a trimmelőgépéhez

Mielőtt megvizsgálnánk a legjobb trimmelősorok rangsorát, beszéljünk magáról a vonal kiválasztásának kritériumairól:

 1. Zsinór anyaga.Ha vonalat vásárol, tudnia kell, hogy miből készült. Minél rugalmasabb az anyag, annál kisebb a valószínűsége, hogy a húr elszakad. A poliamid monofil és a nejlon a legjobbnak tekinthető. A nagyon durva fű (pl. bojtorjánfű) esetében megerősített, középen acélhuzallal ellátott vágóköteleket használnak.
 2. Szekcionált forma.A penge négyféle konfigurációban kapható. A kerek orsót univerzális orsónak tekintik, és mindenféle növényzet kaszálásához használják. Az orsó köré is könnyedén tekeredik. Csillag és szögletes, hangsúlyos éleinek köszönhetően könnyen átvágja a durva és túlérett füvet. A tekercselt vezeték akár 50%-kal kevesebb zajt kelt, mint más vezetékek, így optimalizált a folyamatos működéshez.
 3. Átmérő.Tartomány 1-től.3-5.0 mm. Erőssége és a motor terhelése ettől függ. 1.3-2.0 mm alkalmasak trimmelőkhöz, teljesítmény 0.7-1.0 kW. 2.4 mm a választás az 1 mm-es elektromos trimmelőkhöz.4 kW-os, valamint félprofesszionális bozótvágógépek. 2.7-5.0 mm alkalmas professzionális kertészeti gépekhez.

A legjobb trimmer vonal gyártók

Ismerve a horgászvonal kiválasztásának jellemzőit, lépjünk tovább a gyártók minősítésére, amelyek jó hírnevet szereztek és pozitív visszajelzéseket kaptak az ügyfelektől.

Jelölésa helygyártóértékelés
A legjobb trimmer vonal gyártók1OREGON5.0
2Bajnok4.9
3Husqvarna4.8
4DDE4.7
5Bosch4.6
6Rezer4.5
7Dolmar4.4
8ECHO4.3
9Efco4.2
10Sturm4.1
11

ATRIOT

4.0

OREGON

Értékelés: 5.0

OREGON

A rangsor élén az 1947 óta működő amerikai Oregon vállalat áll. A gyártó ma már a Blount Inc csoport tagja, és több ezer kertápolási terméket gyárt. A trimmersorok választéka több mint 10 különálló sorból áll, amelyek különböző formákban és átmérőkben készülnek. A 30 és 60 m közötti orsóhosszúságú orsók az orsó cseréje nélkül is elérhetők. Az ömlesztett vásárlók számára a gyártó 520 m-es tekercsekben kínálja a termékcsaládot. A vásárlók a véleményekben a Techni -280 tartományt kedvelik, amely magasabb hőmérsékleti küszöbbel rendelkezik, és alkalmas száraz fű vágására köves talajon és hosszan tartó munkára.

Szakértőink azért helyezték a gyártót a rangsor élére, mert több érdekes trimmelősorral rendelkezik, amelyeket a fokozott tartósság jellemez. Szabadalmaztatott technológiát alkalmaztak a Ny sorozatban

 • un Star
 • ne és Flexiblade. A gyártó alumínium-összetevőt adott hozzá, amely csökkenti a kopást és meghosszabbítja a szerszám élettartamát. Van egy külön Techni-blade sorozat is a tüskés bokrokhoz, kétélű fogakkal. Ez a vonal képes 2 cm vastagságú szárat vágni.

  Előnyök

  • Változatos vágási hosszúságok az orsón;
  • mindenféle növényzetre vannak modellek;
  • A termék szín szerint van rendezve, így gyorsan megtalálhatja a megfelelő tárcsát a trimmelőgépéhez;
  • Létezik egy külön Duo modell
  • ne nagy szilárdságú maggal.

  Hátrányok

  • Magas ár;
  • Hosszabb tárolás esetén a törékenység növekszik.

  Bajnok

  Értékelés: 4.9

  CHAMPION

  A második helyen egy 2005-ben alapított hazai vállalat áll, amely Kínában rendelkezik gyártóüzemekkel. A kínai gyárak ellenére a számos termékhez szükséges összes alkatrészt és nyersanyagot az USA-ból, Indiából és európai országokból szállítják, ami biztosítja a jó minőséget és az elfogadható árat. Például a trimmelősorok esetében a gyártó Franciaországból származó nyersanyagot használ. A trimmersorozat piros, zöld és fekete színben kapható. A gyártó számos vonalat kínál: Round, Twisted Square, Star, Spiral Pro. Az ügyfelek visszajelzéseikben dicsérik a terméket egy speciális késsel ellátott felszerelésért, amely kényelmes a húr levágásához további szerszámok nélkül.

  A gyártót a katalógusban szereplő, különösen erős Twisted Square termékcsalád miatt vettük fel a rangsorba, amely 4-es átmérőben kapható.8 mm. Ezt nem mindenki kínálja a ranglistán. A termék ideális a nagyon durva fű, sőt még a derékig érő parlagfű szárak vágására is. A felhasználók visszajelzéseikben megjegyzik, hogy a “csillag” konfiguráció nem teszi lehetővé, hogy a tekercsek a levegő áthaladása miatt megrepedjenek, és könnyen táplálható még az orsó forgása közben is.

  Előnyök

  • 15 és 168 méter közötti zsinórhosszúságú orsók;
  • kényelmes színkategorizálás;
  • 1-től 1 mm átmérőig kapható.3-4.8 mm;
  • Speciális penge a vágáshoz;
  • Van egy spirális zsinór.

  Hátrányok

  • Pörgés közben hangos zajt csap;
  • A hő elkezdi megolvasztani a végeket.

  Husqvarna

  Értékelés: 4.8

  HUSQVARNA

  A rangsor harmadik helyét egy több évszázados múltra visszatekintő svéd gyártó foglalja el. Kezdetben fegyvergyártóként indult, de mostanra a vállalat a kertészeti berendezésekre és szerszámokra összpontosított. A trimmelőkhöz való zsinórok közül a tekercsek 12 és 130 m között kaphatók. 240 m-es tekercsek vannak. Az ügyfelek a véleményekben szeretik, hogy a vonal nagy része speciális bevonattal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy az orsóban lévő nejlon hegesztés a hőtől hevüljön. Könnyen adagolható a sor kaszálás közben. A gyártó olyan speciális formájú zsinórt is kínál, amely ellenáll a zsinór törésének, amikor kijön a fejnyílásból. Ez a technológia meghosszabbítja a zsinór élettartamát. A vágóelemet egy darabból öntik, és a végeknél nincs szilánkosodás.

  Szakértőink szerint a gyártó méltó a legjobb kötél rangsorában, mert több mint 20 csendes vonalváltozatot gyárt. A TT 350 S 7-8 dB hangerőt produkál pörgés közben, így hosszú ideig dolgozhat fülvédő viselése nélkül. Ez az optimális zsinór az iskolák, óvodák és szabadidőközpontok körüli zöld területek karbantartásához.

  Előnyök

  • hosszú élettartam;
  • Kompatibilis az összes trimmelőfejjel;
  • speciális forma a törés megelőzése érdekében;
  • A végek nem fognak szétválni.

  Hátrányok

  • magas termékérték;
  • kis méret (12 m), orsó nélkül kapható – könnyen összegabalyodik tárolás és feltekerés közben.

  DDE

  Értékelés: 4.7

  DDE

  A rangsor negyedik helyezettje az 1965-ben alapított amerikai DDE gyártó. A márka ma már a világ vezető gyártója az elektromos motorral hajtott gépeknek, többek között a nyírógépeknek. A vállalat az USA-ban gyártott minőségi szerszámokat kínál. A gyártó katalógusában 15 m és 240 m közötti termékhosszban kapható. A rendelkezésre álló zsinórvastagság 2.0-4.0 mm. A legtöbb modell belső megerősítéssel rendelkezik a nagyobb szilárdság érdekében. A zsinór Luran S minőségű hőre lágyuló kopolimerből készült. Ez fokozott kopásállóságot biztosít a hő és az ütközések ellenére is. A tulajdonosok arról számolnak be, hogy a vonal biztosan ellenáll az acélbetonoknak és a betondaraboknak.

  Szakértőinknek tetszett a gyártó a vágási sebességet növelő technológiája, és ez bekerült a minősítésbe. Minden orsón büszkén szerepel, hogy az adott zsinór használata 10%-kal növeli a kaszálási sebességet. Bővebben zsinór 2.4 mm átmérőjű, akár 5 cm vastagságú zsákvászon is megtörhető, így nem kell túlfizetni egy vastagabb vonalért – ez a szakasz szükség esetén a vidék tisztítására is használható.

  Előnyök

  • jól átvágja a csalánt;
  • Öt hektár sűrű füves területen kevesebb mint 10 métert pazarolnak el;
  • a vonal törésbiztos;
  • 15 és 240 m közötti hosszúságtartomány.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • nincs 1. sor.3-1.6 mm a kis teljesítményű trimmerekhez.

  Bosch

  Értékelés: 4.6

  BOSCH

  A rangsor ötödik helyén egy vezető német gyártó áll, amely 1886 óta van jelen a piacon. Ma a vállalat fogyasztási cikkeket, elektromos szerszámokat és különböző készülékeket gyárt. összesen 5422 szabadalom. A vállalat a fogyasztók számára 1 mm átmérőjű trimmelősort kínál.6, 2.4 3.5 mm. Ezt a terméket 24-40 m-es kis kiszerelésben gyártják. A kerek típus a leggyakrabban használt, mert sokoldalú és a legkeresettebb. Elektrotrimmerek nylonból, lágyító adalékanyagokkal a jobb puhaság érdekében.

  A trimmersor különleges formája miatt a gyártót is felvettük ebbe a rangsorba. A vállalat gyakran nem tekercsekben, hanem darabokban, fémhordócsővel ellátott karimák formájában gyárt szerszámokat. Ez a zsinór 23 és 30 cm közötti hosszúságban kapható, és a Bosch trimmerek kínálatához illeszkedik. A vásárlók a véleményekben megosztják, hogy egy ilyen zsinór nem vetemedik, megtartja a végek integritását, sokkal lassabban kopik, mint más lehetőségek. Ha kézzel hajlítják, a nejlonzsinór nem szakad el.

  Előnyök

  • szorosan illeszkedik a bozótvágóhoz;
  • a szirmok jó hossza 23-30 cm
  • megnövelt szilárdság és alakíthatóság;
  • jó aerodinamika a benzinmotoros trimmelőgépeknél.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • kis választék sorok
  • nem alkalmazható minden trimmelőgépre.

  Rezer

  Értékelés: 4.5

  REZER

  Folytatva rangsorunkat, egy hazai gyártó három fő bozótvágó sort kínál: Általános csillagszekcióval,

   A Twist-Pro, amely vékonyabb és kevésbé zajos, és a Twistop, amely elliptikus. Az ellipszis alakú utolsó sorozatot különösen kedvelik az ügyfelek a véleményekben, mivel különböző típusú növényzethez illeszkedik, de robusztusabb, mint egy kör. A vállalat csak a “legnépszerűbb” vezetékátmérőket gyártja 2.4-3.0 mm. A vásárlók a kiszolgálandó terület méretétől függően 15 és 114 m közötti tekercset választhatnak.

   A fő előny, amelyért a gyártó a legjobbak rangsorába került, a trimmerek zsinórjának ára. Az áruk költsége sokkal alacsonyabb, mint a versenytársaké, így ez a zsinór hajlandó vásárolni a nyaraló vagy az udvar területének gondozására. De a költségvetés befolyásolta a vonal tartósságát, így nem alkalmas professzionális használatra. A gyártó másik előnye a heptagonális zsinórmodell. A több bordának köszönhetően gyorsabban vágja a füvet, ami növeli a termelékenységet.

   A

   • kemény, száraz füvet vág át;
   • vonzó ár;
   • nejlonból készült;
   • 15 és 114 m közötti fonalhosszúságú csomagok.

   Hátrányok

   • gyorsan elhasználódnak;
   • Fokozott törékenység;
   • nem használható kővel borított területeken.

   Dolmar

   értékelés: 4.4

   DOLMAR

   A rangsor hetedik helyezettje Dolmar. A nyírógépcsaládja a Makita elektromos és bozótvágók eredeti fogyóeszköze. A gyártó maga is Németországban székel, és egy elit vállalat számára szállít szerszámokat. Magként nagy szilárdságú nejlont használnak. A húr erősségének és rugalmasságának növelésére saját technológiát alkalmazunk. A vásárlók elégedettek a visszajelzésekben, hogy lehetséges egy 3.5 m, ami praktikus a kis kertekben, és segít pénzt megtakarítani. A nagy zöld területekhez 100 m-es zsákok állnak rendelkezésre.

   Ennek a gyártónak a “védjegye” a csavart négyzet alakú vonal, amelyhez a márka a minősítésben szerepel. A csavart szerkezet hatékonyan csökkenti az orsó forgásából származó zajt, és az élek jelenléte lehetővé teszi a szárak könnyű vágását. Mivel a négyzet csavart, a szárakkal való ütközésből eredő terhelés egyenletesen oszlik el a zsinórban, és a hám hosszú ideig tart. Ezt a jól ismert terméket kék színben árulják, és a dobozon egy mérőskála található, hogy az utasításoknak megfelelően pontosan beállíthassa az orsó végeit.

   Előnyök

   • kiváló rugalmasság;
   • hosszú élettartam;
   • nem fél a kövekkel és vasrudakkal való ütközéstől
   • vastag rész 2.4-3.0 mm megbirkózik a fás szárakkal.

   Hátrányok

   • magas ár;
   • nehezen illeszthető a Makita nyírógépekbe.

   ECHO

   Értékelés: 4.3

   ECHO

   A nyolcadik helyre soroltuk a japán gyepfelszerelés- és gyepápolási termékeket gyártó céget, amely 1947 óta van jelen a piacon. 2000 óta a vállalat a bozótvágógépek gyártásának beindításával foglalkozik. Ez a gyártó többféle horgászzsinórt kínál: Cross

  • ne és Fire piros színben, kerek
  • ne sárga árnyalattal és Titanium Power ezüstös árnyalattal. Minden termék nem csillámba, hanem erős műanyag tokba van zárva, amely megkönnyíti a maradékok tárolását és szállítását.

   A gyártó lépést tart a globális fejlesztési trenddel, és a csavart négyzet alakú vonalat is kínálja. Hogy ne különbözzön versenytársaitól, a vonal fekete színben kapható, és a Black Diamond nevet viseli. Az ügyfelek szerint kiválóan alkalmas nád és nádszálak vágására. Ez a termék azok számára alkalmas, akiknek a kertje folyóra vagy tóra néz. A csavart vonal második változata a Silent Spiral

  • lekerekített sarkok. Ez a forgási zaj jelentős csökkenését eredményezi.

   Előnyök

   • Magabiztos vágást végez mindenféle növényzetben;
   • Alacsony fogyasztás törés és kopás esetén;
   • 10 és 324 m közötti tekercsekben kapható.

   Hátrányok

   • magas költségek;
   • vastag keresztmetszet 3.0-4.A 0 mm megterheli az orsót, így tovább tart a kifelé fonás;
   • egy kicsit szaggatott a széleken.

   Efco

   Értékelés: 4.2

   EFCO

   A rangsor kilencedik helyét az olasz gyártó foglalja el, amely kertészeti és kertépítési berendezésekre specializálódott. Ennek a márkának a bozótvágói nagy keresletnek örvendenek, és a fejlesztők folyamatosan kísérleteznek új technológiákkal a nyírósorok számára. Napjainkban a csoportnak több gyára is van Európában, így a zsinórcsomagoláson megtalálható a “Made in France” és más címkék. Mindezek eredeti termékek lesznek, amelyek megfelelnek a gyártó által 2001-ben megszerzett ISO tanúsításnak. A tartomány nincs név szerint vonalzóra osztva, de minden típusú szakasz (négyzet, kör és csillag) van. A kisebb telektulajdonosok számára 8 m-es orsóhossz vásárolható meg. A zsinór maximális hossza egy orsón 242 m.

   A gyártót a jó ár-érték arány miatt vettük fel ebbe a rangsorba. A vállalat a legtöbb vonalat a “csillag” szekcióval gyártja, amelyet nagy teljesítmény jellemez. Egyes felhasználók szerint annyira sokoldalú, hogy a trimmerhez nincs szükség késekre.

   Előnyök

   • Bármilyen trimmerhez illik;
   • a húr megnövekedett lágysága;
   • az átmérők 1.6-3.3 mm.

   Hátrányok

   • A buborékcsomagolás kényelmetlen a felesleges darabok tárolásához;
   • A szélek apríthatók.

   Sturm

   Értékelés: 4.1

   STURM

   A rangsorunk első tíz helyezettje egy másik gyártó, amely a 21. század elejétől működik Németországban. Gyártási létesítményei ma már Kínában vannak, ami lehetővé tette a termelési költségek csökkentését az olcsóbb munkaerő révén. A vállalat vonzó termékcsaládot gyárt a trimmelők számára, amely élénk színekkel rendelkezik – a hagyományos piros és sárga helyett a márka saláta és narancs színű zsinórokat kínál. Kapható tekercsekben és orsókban, valamint szalmából vágott szalmával a különböző trimmermodellekhez. Az átmérőjű változatok 1.6-tól 4-ig.0 mm. Az ügyfelek dicsérik a heptagonális zsinórt, amelyet a megnövekedett teljesítmény jellemez.

   Szakértőink a GT3535-2 extra erős zsinórja miatt adják hozzá a gyártót ehhez a listához.4-S, amely hozzáadott fémteljesítménnyel kapható. A nejlonfonatba foglalt acélhuzal tartósabbá teszi a vágóelemet, és 50%-kal hosszabb élettartamot biztosít, mint más modelleknél. A gyártó katalógusában olyan orsók is szerepelnek, amelyeken 490 m és 775 m kábel fér el a nyírógépekhez – ez előnyös a tágas kertek tulajdonosai vagy a kommunális szolgáltatások számára.

   Előnyök

   • vonzó ár;
   • vannak rövid (10-15 m) és nagyon hosszú (490-775 m) darabok is, ami segít pénzt megtakarítani;
   • a katalógusban szereplő összes átmérő elérhető mindenféle kefetípushoz.

   Hátrányok

   • nincs sorszámosztás (csak hosszú számok);
   • a vonalat gyakran csomagolás nélkül árulják (kartonhurokba csomagolva).

   ATRIOT

   Értékelés: 4.0

   PATRIOT

   Rangsorunkat egy olyan amerikai gyártó zárja, amelynek termékeit már régóta kínai gyárakban gyártják. A termékcsalád választékát több sorozat mutatja be: Round

  • ne sárga színű, Star
  • ne zöld színben, Standart világoszöld színben és fekete Profi
  • A ne, amely egy csavart négyzet. A vállalat a legnépszerűbb trimmerek átmérőjére összpontosított 1 cm-től felfelé.6-3.0 mm, így vastagabb zsinór nem található. A vélemények szerint a zsinór könnyen betáplálható az orsóba, és különböző trimmerekkel használható. A vezetékek azonban csak 15 méteres hosszúságban kaphatók, és csak kevés közülük a 60 méteres, így inkább lakossági használatra alkalmasak.

   A kétszínű Duo termékcsalád a gyártó büszkesége

  • ne. Rózsaszínes-fehér, mert poliamidból készül, és egy extra polimerrel van megerősítve. ez a technológia nagyobb szakítószilárdságot biztosít, amelyre a terméket minősítik. Az ügyfelek véleményeikben megosztják, hogy még késsel is nehéz elvágni, ami az erejét bizonyítja, de egy kicsit megnehezíti a trimmerbe való beszerelést.

   Előnyök

   • könnyen nyírja a gyomokat;
   • Puha és rugalmas;
   • megfizethető ár;
   • Átmérők 1-től.6-3.0 mm, hogy minden igényt kielégítsen.

   hátrányok

   • nehezen vágható a trimmer pengéjével;
   • szinte minden zsinórt 15 m-es tekercsben szállítanak – nagy kötegekből nem sok van.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: