A 15 legjobb műtrágya burgonya számára

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A jó burgonyatermés elérése műtrágyával lehetséges. Egyes kertészek félnek a használatuktól, mert attól tartanak, hogy a gyökérnövények sok “vegyszert” vesznek fel. Ha azonban a talaj nem trágyázott, a gumók nem érik el a megfelelő méretüket, és az ízük is romlik. Ahhoz, hogy minőségi gyökérnövényeket kapjunk, és hogy ne károsítsuk a fogyasztásukban részt vevők egészségét, biztonságos műtrágyát kell választani.

A burgonya nagyon jól reagál mind a szerves, mind az ásványi műtrágyákra. És szintén népszerű a kertészek kombinált szerves-ásványi műtrágya. Minden műtrágyát lombhullató és lombhullató műtrágyákra osztanak. Az első műtrágyát közvetlenül a talajba juttatjuk a burgonya ültetésekor. A második trágyát a növények erőteljes növekedésük során kapják. Ebben az áttekintésben a legjobb ásványi, szerves és kombinált műtrágyákat vesszük figyelembe.

A legjobb műtrágya burgonya számára

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb ásványi műtrágya burgonya számára1Fertika burgonya-5611€
2100 € Nitrofoszka100€
3Héra burgonya180€
4TerraSol+ burgonya számára329€
5Bona Forte burgonya600€
A LEGJOBB SZERVES TRÁGYA A BURGONYA SZÁMÁRA1Russian Fields Biohumus89 €
2Bionex-150€
3Organovit csirketrágya139€
4Biomaster pulykaürülék123€
5Bona Forte Konsko499€
A LEGJOBB SZERVES-ÁSVÁNYI MŰTRÁGYÁK BURGONYA SZÁMÁRA1Buijskie műtrágya burgonya OMU329 €
2Fasco burgonya esetében642 €
3Gumi OMI burgonya, sárgarépa, cékla50€
4Fertika OMU univerzális210€
5JOY Sprouts82€

A legjobb ásványi műtrágyák burgonya számára

Az ásványi műtrágyák általában nagy mennyiségű mikro- és makrotápanyagot tartalmaznak. Elsősorban korai burgonyafajtákhoz használják, amelyek a rövidebb tenyészidőszak miatt több tápanyagot igényelnek. Az ásványi anyagok nemcsak gyorsan ellátják a növényeket tápanyagokkal, hanem megvédik őket a kártevőktől és betegségektől is.

Fertika burgonya-5

Értékelés: 4.9

Fertika burgonya-5

Az orosz Fertika márka komplex granulált műtrágyát gyárt Potato-5. A termék a következőket tartalmazza: nitrogén, foszfor, kálium. A termék hasznos mikroelemekkel (bór, kén, réz stb.) dúsított. Ennek a műtrágyának az összetétele tiszta klór. A talaj előkészítése, ültetés, vegetáció során használják. A tápanyag serkenti a gumóképződést.

Fertika Burgonya-5 1-25 kg-os műanyag zsákokban árulják. A műtrágyával való telítés után a talaj fokozatosan elkezdi felszabadítani a tápanyagokat. A vegetációs időszak alatt a növények fokozatosan felszívják és szervesebben fejlődnek. A műtrágyát alaposan el kell keverni a talajjal, hogy a gumók és a szemcsék ne érintkezzenek egymással.

A kertészek elismerően nyilatkoznak a Fertika Kartofelnoe-5-ről. Megjegyzik, hogy az ültetéskor történő használata után barátságos csírákra, majd erős burgonyahalmokra lehet számítani. És ami a legfontosabb – a hozamok minden dicséretet felülmúlnak. Sokan megjegyzik a biztonságos és hatékony készítményt. De panaszkodnak arra, hogy a nagy kereslet miatt gyakran nehéz megtalálni az eladásra.

Előnyök

 • Az ásványi anyagok jó aránya;
 • klór hiányában;
 • gyors kihajtás;
 • erős csúcsok;
 • tökéletes hozam.

Hátrányok

 • gyorsan fogynak.

Nitrophoska

Értékelés: 4.8

SOTKA NITROPHOSKA

Az orosz Rusagrohim gyártó Sotka Nitrofoska univerzális műtrágyát gyárt. Ez egy 10/10/10 arányú nitrogén-foszfor-kálium műtrágya keverék. A Nitrofoska a burgonya soros ültetésekor starterként használatos. És a vegetációs időszakban is alkalmazzák a bokrokra. minden talajtípuson használható. A Rusagrohim Nitrofoszka nem tartalmaz nitrátokat.

A nitrofoszkát 1 kg-os tömbökben árusítják. Ez egy granulált termék. Közvetlen alkalmazás – szórás. Az ásványi trágyát március és szeptember vége között juttatják ki. a gyártó a termék használatakor kesztyű viselését ajánlja. A műtrágyazsákot mindenképpen száraz, sötét helyen, gyermekek elől elzárva kell tárolni.

A felhasználók szeretik ezt a multi-tápanyagot és dicsérik a véleményükben. A kertészek szerint az utasítások világosak és valóban működik. Alkalmazása segít a gumók egyenletes nevelésében, ízletességének javításában és eltarthatóságának növelésében. Sokakat lenyűgöz a termék sokoldalú alkalmazása.

Előnyök

 • kiegyensúlyozott összetétel;
 • bármilyen talajtípuson használható;
 • nem tartalmaz klórvegyületeket;
 • egyenletesebbé és ízletesebbé teszi a burgonyát.

Hátrányok

 • irritálhatja a bőrt.

Héra burgonya

Értékelés: 4.7

Héra burgonya

A Héra összetett burgonyatrágya nitrogént (min. 12,0 g), foszfátot (min. 11,0 g) és káliumot (min. 23,0 g) tartalmaz. A terméket a burgonya vegetációs időszakában történő fő kijuttatásra és az azt követő trágyázásra tervezték. A terméknek köszönhetően a cserje föld feletti és gyökér része aktívan növekszik. Ezzel a növények ellenállóbbak a betegségekkel, kártevőkkel vagy más káros környezeti hatásokkal szemben.

A Hera 1,0 kg-os zsákokban kerül forgalomba. Rózsaszín és fehér szemcsék keveréke. Javasoljuk, hogy használat előtt alaposan keverje fel. Szórja a granulátumot közvetlenül a lyukakba vagy a bokrok alá, majd öntözze meg a burgonyát. A pellet feloldódik, és nem hagy nyomot. A Héra nem rendelkezik kellemetlen szagokkal és nem irritálja a bőrt.

A kertészek véleménye szerint a Hera burgonyatrágya biztosítja, hogy a gumók ízletesebbek, édesebbek és jobbak legyenek a maradékok. De azt mondják, hogy a termék használata esetén a hozam nem lesz kiemelkedőbb – a burgonyatrágya nem befolyásolja a burgonya méretét. Bár a növény föld feletti része nagyon dinamikus és betegségeknek ellenálló ezzel a műtrágyával.

Előnyök

 • kiegyensúlyozott tápanyagkészlet;
 • szagtalan;
 • nem irritálja a bőrt;
 • ízletesebbé teszi a burgonyát.

Hátrányok

 • nem befolyásolja a gyökértermés méretét.

TerraSol+ burgonya számára

Értékelés: 4.6

TERRASOL+ BURGONYÁHOZ

A TerraSol+ gyártó a következő kombinált ásványi műtrágyát (műtrágyakeveréket) állítja elő burgonya számára. A termék összetétele nyomelemekkel gazdagított: nitrogén, foszfor, kálium, vas, mangán, bór, réz és cink. A TerraSol+ jól bevált a talaj-előkészítésben, az ültetés előtti, közvetlenül a talajgödrökbe történő helyi mártás során, valamint a vegetációs időszak alatt.

A TerraSol+ burgonyához szárazon, 2,5 kg-os zsákokban kerül forgalomba. Gyakran használják tavasszal/őszszel a talaj felásásakor. Ha a talaj jól megművelt, 50-70 g műtrágya 1 m²-re elegendő. Problémás talajokon ez a mennyiség 1 m²-re 90 g-ra növelhető. Amikor a növényt ezzel a műtrágyával etetjük, azt a szárától 8-10 cm-nél nem közelebb osztjuk el, majd nedves talajréteggel fedjük be. Ha a talaj túl száraz, öntözni kell.

Sokan szeretik a TerraSol márkájú burgonya műtrágyát+. A vélemények szerint ez a termék garantálja az egészséges növekedést és a gazdag termést, javítja a gyökérnövények ízét. A bór jelenléte nagyban hozzájárul a hatáshoz. A műtrágya könnyen használható, szagtalan és ártalmatlan az emberekre és a háziállatokra.

Előnyök

 • A táplálkozási elemek tökéletesen összehangolt aránya;
 • 2,5 kg-os zsákokban;
 • biztonságos az emberek és a háziállatok számára;
 • gazdag termést biztosít;
 • Javítja a burgonya ízét.

Hátrányok

 • nem könnyű megtalálni a piacon.

Bona Forte burgonya

Értékelés: 4.5

Bona Forte burgonya

A Bona Forte burgonyatrágyát állít elő zeolit hozzáadásával, amely hosszan tartó hatású. Biológiailag hasznosuló szilíciumot tartalmaz. Serkenti a növények növekedését és erősíti az immunrendszert. Más fontos elemek kelátos formában vannak, aminek köszönhetően teljes mértékben asszimilálódnak és tovább tartanak.

A Bona Forte burgonya egy pelletje az összes összetevő megfelelő koncentrációját tartalmazza. 5 kg-os zsákokban áruljuk. Ajánlott felhasználási időszak Tavasz-nyár. A szemcsék a talaj felső rétegében oszlanak el. Az adagolást a növény igényeihez igazítják. Ha az időjárás száraz, miután a műtrágya után biztos, hogy öntözni.

A vásárlói vélemények szerint a Bona Forte műtrágya jelentősen növeli a burgonya hozamát és ízét. Sokan szeretik, hogy ezt a műtrágyát sokkal ritkábban kell kijuttatni, mivel hatása hosszú ideig tart. A burgonya környezetbarát, mert a zeolitok összegyűjtik a nehézfémeket vagy más veszélyes vegyületeket a talajból anélkül, hogy azok a növényekbe kerülnének a többletben.

Előnyök

 • zeolitok és biológiailag hasznosítható szilícium-dioxid
 • elhúzódó cselekvés;
 • Minden elem egy pelletben;
 • magas hozam;
 • A burgonya ízének javítása;
 • jobb tárolhatóság (eltarthatóság).

Hátrányok

 • nem találták meg.

A legjobb szerves trágya burgonya számára

A múltban a zöldségtermesztők kizárólag szerves trágyát használtak a burgonyához. Minden talajtípuson használható. Az ilyen műtrágyákat teljesen biztonságosnak tekintik, és különböző zöldségnövényekhez használják. Ahhoz azonban, hogy a szerves anyagot hatékonyan felhasználhassuk, gondoskodnunk kell arról, hogy a talajban elegendő mikroorganizmus legyen, amely lebontja azt tápanyagokra.

Russian Fields Biohumus

Értékelés: 4.9

Russian Fields Biohumus

Az orosz “Polya Russkiye” márka Biohumus szerves trágyát gyárt. 4-8-szor több humuszt tartalmaz, mint a trágya és a komposzt. A hasznos anyagok közül tartalmaz: enzimeket, vitaminokat, antibakteriális összetevőket, növekedési hormonokat. A gyártó azt állítja, hogy a biohumusz 5 évig képes működni.

A Russian Fields biohumus a földigiliszták által feldolgozott trágya. Ez a szerves massza szagtalan, káros mikroorganizmusoktól mentes és szemcsés alakú. Míg a növények a trágyára inert módon reagálnak, addig a Biohumusra azonnal reagálnak. Tegyen 1,5 csésze terméket a burgonya alatti lyukakba, keverje össze a földdel.

A vélemények szerint a Biohumus Polya Russkie laza, homogén, elég sűrű (nem tőzeg és nem föld), majdnem fekete színű. Nincs jelen durva törmelék. A kertészek dicsérik ezt a terméket, de megjegyzik, hogy fontos tiszteletben tartani az adagolást. Ezzel a bioélelmiszerrel számíthat a burgonya magas hozamára és javíthatja az ízét.

Előnyök

 • kiváló kompozíció;
 • A növények azonnal reagálnak rá;
 • a burgonyabokrok egészségesen nőnek;
 • magas hozam;
 • kiváló ízletesség.

Hátrányok

 • Gyakrabban kell alkalmazni, mint ahogy a gyártó ígéri.

Biohumus-1

Értékelés: 4.8

BIONEX-1

A Bionex-1 egy komposztált csirketrágya. A természetes terméket magas aktív szervesanyag-tartalma különbözteti meg, amely serkenti a termékenység helyreállításának folyamatait. A termék tartalmazza a növények egészséges növekedéséhez és bőséges terméshozásához szükséges ásványi anyagok teljes készletét. A mikrotápanyagok hozzáférhető formában állnak rendelkezésre, így a gyökérzet gyorsan felszívja őket.

A Bionex-1 2 kg-os zsákokban kapható. A növénytápláláshoz ezt a terméket folyékony vagy száraz műtrágyaként használják. A burgonya ültetésekor alkalmazzák, és 4-6 kanálnyi mennyiséget ültetnek ki lyukanként. Ezzel a termékkel is 2-3 hetente öntözzük a burgonyanövényeket az aktív növekedés és virágzás alatt. Előzetesen 300 g Bionex-1-et 10 liter vízben egy napig áztatunk.

A kertészek elismerően nyilatkoznak a komposztált csirketrágyáról. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy mindenképpen kesztyűt kell viselni, és ügyelni kell arra, hogy a termék ne kerüljön a bőrre, a szembe vagy az emésztőrendszerbe. A Bionex-1 vonzó árral rendelkezik. A burgonya jobban kihajt, a bokrok egészségesnek tűnnek, a gumók pedig egységesek és ízletesek.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • az alkalmazás egyetemessége;
 • gazdasági lebontás;
 • biztosítja a jó burgonyatermést.

Hátrányok

 • szag van.

Organovit csirketrágya

Értékelés: 4.7

Organovit csirketrágya

A mikrobioszintézis granulátum formájában Organovit csirketrágyát állít elő. Ezt a biológiailag aktív, ökológiailag tiszta terméket a talaj termékenységének növelésére használják, a növények ásványi tápanyagokkal való ellátására. Minden talajtípushoz alkalmas. A szárított csirketrágya ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss trágya. De mennyiségileg sokkal kevesebbre van szükség (4 kg friss trágya helyettesíthető 1 kg száraztrágyával).

Az Organovit csirketrágya száraz pellet formájában kapható, amely igen esztétikusan néz ki. A termék használata nagyon kényelmes. Nem tartalmaz kórokozókat és gyakorlatilag nincs benne klór. Az Organovit csirketrágya optimalizálja a talajok savasságát. Használat közben nem keletkezik szennyeződés vagy rossz asszociáció. Burgonya esetében 1 m²-re 150-200 gramm Organovitot kell használni.

A vélemények szerint a fogyasztók megjegyzik, hogy a granulált csirketrágya Orgavit 60-70%-kal növeli a terméshozamot. Növeli a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét is. A burgonya egyenletes gumókat ad, amelyek jobb ízjegyekkel rendelkeznek. Sokaknak tetszik, hogy ez a műtrágya sokféleképpen használható, de a szaga még mindig zavarja őket. Nem olyan erős, mint a friss baromfitrágya, de még mindig jelen van.

Előnyök

 • ez egy teljesen természetes organikus termék;
 • szemcsés formában;
 • könnyen használható;
 • növeli a hozamot;
 • normalizálja a talaj savasságát.

Hátrányok

 • illata van.

Biomaster pulyka alom

Értékelés: 4.6

BIOMASTER PULYKAÜRÜLÉK

A Biomaster pelletált baromfitrágyája ökológiai termék. Ezt a terméket magas biológiai aktivitás jellemzi, mivel mikro- és makrotápanyagokat, valamint huminsavakat, aminosavakat, szénhidrátokat, vitaminokat és természetes antimikrobiális anyagokat tartalmaz. Ennek a Biomaster terméknek köszönhetően rendkívül termékeny talaj hozható létre.

A Biomaster pulykatrágya pelletjei száraz granulátumban kaphatók. AktiGum természetes bioaktivátorral kezelve. A szemcsék patogén flórától mentesek. Gyakorlatilag szagtalan. 10 literes zsákokban kapható. A termék száraz műtrágyaként használható. Vagy vízzel átitatva és öntözésre használják.

A pulykaürülékről szóló vélemények többnyire jók. A kertészek megjegyzik, hogy ez a műtrágya esztétikailag kellemesen néz ki, és nagyon kényelmes a használata. Alkalmazásának hátterében a burgonya nagyon jól kihajt, a bokrok erősek és nem betegszenek meg. A termés bőséges. A burgonya kellemes ízű és hosszú ideig eltartható. De a különösen érzékeny orrúak érzékelik az ürülék enyhe szagát…

Előnyök

 • a termék környezetbarát;
 • nincs patogén flóra;
 • száraz granulátum;
 • észrevehetően javítja a talaj termékenységét;
 • magas hozam.

Hátrányok.

 • enyhe trágyaszag.

Bona Forte Lótrágya

Értékelés: 4.5

Bona Forte Equine

A népszerű Bona Forte márka magas hatóanyag-tartalmú szerves trágyát állít elő. Természetes módon javítja a talaj termékenységét. A termék a lótrágya mellett tartalmaz: ásványi NPK-komplexet, biológiailag hasznosuló szilíciumot, fosszilis tőzeget, foszfátlisztet.

A Bona Forte lóliszt 5 kg-os zsákokban kapható. A terméknek gyakorlatilag nincs kellemetlen szaga. A termék segítségével a talajművelés ősszel vagy tavasszal történik. Burgonyatrágya 0,6 – 0,8 kg/m². A pelleteket helyileg is szétosztják a burgonya ültetésekor a gödrökben, de azokat mindig földdel kell betakarni, mivel a gyökérnövények nem érintkezhetnek a trágyával. A pelletet 2-4 napig vízzel is lehet infundálni.

A kertészek elismerően nyilatkoznak a Bona Forte lótrágyáról. Tetszik nekik, hogy meghosszabbított hatástartamú, így elég, ha szezononként legfeljebb 1-2 alkalommal alkalmazzák. dicsérik ezt a terméket szagtalan, betegség- és gyommentes volta miatt is. A műtrágya értékes tulajdonságai még hosszabb tárolás során is megmaradnak. A burgonya nagyra és ízletesre nő vele.

Előnyök

 • 4 az 1-ben műtrágya;
 • a hatás elhúzódó időtartama;
 • szagtalan;
 • könnyen használható;
 • észrevehetően növeli a hozamot.

Hátrányok

 • nem észlelték.

A legjobb szerves-ásványi trágyák burgonya számára

A szerves ásványi műtrágyák szerves anyagokat és ásványi vegyületeket tartalmaznak. Az ilyen műtrágyákat tartják a leghatékonyabbnak, mivel ezek tartalmazzák a növénytápláláshoz és a talajhoz szükséges összes elemet. A szerves ásványi adalékanyagok segítik a termékenység és a terméshozam növelését.

Buysky műtrágya OMU burgonya

Értékelés: 4.9

Buisky Fertilizer OMU burgonya

A Buysky vegyi üzem OMF-et állít elő, amelyet a talajban történő fő kijuttatásra és a növények vegetáció alatti trágyázására használnak. Az ásványi anyagok a humuszos vegyületekkel együtt hatékony szerves-ásványi komplexet alkotnak. Ezeknek köszönhetően a nitrogén és a kálium kevésbé mobilis. A foszfor könnyen felszívódik a növényekben.

Burgonya OMU granulátumként értékesített. Egy csomag 3-5 kg műtrágyát tartalmazhat. Kis mennyiségben terítve. az adalékanyag eltarthatósági ideje 5 év. Ez a műtrágya használható szántás alatti kijuttatásra, ültetéskor történő helyi kijuttatásra, szántás előtti felültrágyázásra. A terméket nagyon gazdaságosan használják.

A vélemények szerint a Bui vegyi üzem szerves ásványi műtrágyája segít javítani a növények anyagcseréjét, csökkentve a különböző betegségek fertőzésének kockázatát. A kertészek megjegyzik, hogy az ilyen műtrágya jelentősen növeli a hozamot. A burgonya fekve is sokkal jobban viselkedik, és nem sötétedik el. Sokakat lenyűgöz a klór hiánya.

Előnyök

 • magas a hasznos anyagok tartalma;
 • Gazdaságos használat;
 • növeli a hozamot;
 • a burgonya jobban tárolható.

Hátrányok

 • Meg lehet mérgezni ezzel a műtrágyával, ha nem vigyázol.

Fasco burgonya esetében

Értékelés: 4.8

Fasco burgonya esetében

Az orosz Fasko márka szerves ásványi műtrágyát gyárt burgonya számára. A gyártó 5M-granulátumnak nevezi a termékét, mivel minden egyes granulátum 5 makro- és mikrotápanyagot tartalmaz. A készítménynek köszönhetően a burgonya növényeket egyenletesen és teljes mértékben táplálja. Ez az összetétel nagyobb hatékonyságot biztosít, mint a hagyományos műtrágyakeverékek esetében.

A műtrágya meglehetősen nagy szemcsék formájában érkezik, de öntözéskor gyorsan feloldódik. A talajban alaptrágyaként használják. A terméket egyenletesen eloszlatják a talajon, majd talajműveléssel vagy lazítással felhordják. Az ültetés során is használják.

A kertészek nagyra értékelik a Fasko száraz trágyát a burgonya számára. Szeretik a termék hosszan tartó hatását. Tökéletesen növeli a burgonya hozamát és javítja az ízét. De néhány embert összezavar az a tény, hogy a műtrágya alkalmazásának normái nincsenek részletesen leírva. Bár megtanultak alkalmazkodni, és gyakran választják ezt a terméket hatékonysága és megfizethető ára miatt.

Előnyök

 • minden pellet azonos összetételű;
 • gyorsan feloldódik;
 • Növeli a hozamot;
 • elhúzódó cselekvés;
 • Javítja a burgonya minőségét.

Hátrányok

 • Az alkalmazási arányok nincsenek részletesen feltüntetve a csomagoláson.

Humi OMI burgonya, sárgarépa, cékla

Értékelés: 4.7

HUMI OMI BURGONYA, SÁRGARÉPA, CÉKLA

A BashIncom gyártója fermentált csirketrágyán alapuló enyhe szerves-ásványi műtrágyát állít elő. Tartalmaz továbbá ásványi NPK-komplexet, GUMI műtrágyát, valamint bórt és rezet. A terméket a talaj termékenységének és szerkezetének javítására tervezték. A terméknek köszönhetően a növények jól tápláltak és sok gyümölcsöt teremnek.

A Humi OMI 700 g-os száraz csomagolásban kerül forgalomba. Ez a mennyiség általában 10 m² trágyázásához elegendő. Szárazon vagy vízzel átitatva (legalább 2 órán keresztül) használják. Kézzel a talaj kiásása előtt, helyileg a kútban az ültetés napján, vagy műtrágyaként 2 hetente öntözéssel.

A vélemények szerint a Gumi OMI nagyon hatékony a burgonya esetében. A műtrágyának köszönhetően biztosítja a növények jó csírázását, és csökkenti a betegségek és kártevők kockázatát. A terméshozam nagy és egyenletes. A burgonya jobb ízű és ízű, és ezt követően tovább tartósul és nem romlik meg. Univerzális felhasználhatóságának és kedvező árának köszönhetően a GUMI OMU sok kertész kedvenc terméke.

Előnyök

 • kiegyensúlyozott összetétel;
 • enyhe hatás;
 • a használat egyetemessége;
 • növeli a burgonya terméshozamát.

Hátrányok

 • irritálhatja a bőrt és a nyálkahártyát.

Fertica OMU univerzális

Értékelés: 4.6

Fertika OMU univerzális

A Fertika szerves ásványi többcélú műtrágyája kálium-humátot, ammofoszt, karbamidot, kálium-szulfátot és mészkőlisztet tartalmaz. Ez a keverék javítja a talaj humusztartalmát és megújítja a talaj termékenységét. A növények, köztük a burgonyanövények, serkentik az immunrendszert. A gyártó azt ígéri, hogy növeli a terméshozamot és javítja a termesztett zöldségek ízét.

Fertica OMU univerzális granulátumban. 2,5-5 kg-os zsákokban vagy műanyag tégelyekben kapható. A burgonyát a termék segítségével a rügyfakadás első szezonjában, a másodikban – virágzás után 15-20 gramm/növény trágyázzák. Amikor a műtrágyát oldat formájában alkalmazzuk, ugyanezt az összeget 10 liter vízben hígítjuk.

Sok kertész dicséri a véleményében. Megjegyzik, hogy a keverék minden egyes szemcséje a burgonyacserjék és -gumók normális növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges makro- és mikrotápanyagok teljes, kiegyensúlyozott készletét tartalmazza. A termék hatékony és könnyen használható. A műtrágyát optimálisan használják fel, és az teljes mértékben igazolja a rendeltetésszerű felhasználást. De gyorsan elfogy, így nehéz lehet hozzájutni.

Előnyök

 • hatékony összetétel;
 • serkenti a növények immunrendszerét;
 • észrevehetően javítja a talaj minőségét;
 • Optimálisan fogyasztható;
 • Növeli a burgonya hozamát.

Hátrányok

 • nehéz lehet megszerezni.

JOY Sprouts

Értékelés: 4.5

JOY RASADA

A szentpétervári gyártó magas huminsav- és fulvosav-tartalmú speciális műtrágyát állít elő – JOY Rassada. ezt a szerves ásványi trágyát elsősorban palántáknak szánják, de sok kertész burgonyatrágyázásra is használja. Szeretik a termék gazdag összetételét, amely tartalmazza a zöldséghez szükséges összes nyomelemet: vasat, mangánt, rezet, cinket, molibdént, bórt.

A JOY Sprouts műtrágya 330 ml-es flakonokban, folyékony formában kerül forgalomba. A termék gyökéren és lombon történő alkalmazásként is használható. A terméknek a kén jelenléte miatt meglehetősen furcsa szaga van. Egyes kertészek szeretik a burgonya ültetése előtt alkalmazni. Ezt követően a vegetációs időszak alatt még 2-3 alkalommal kell alkalmazni.

A kertészek megjegyzik, hogy a JOY Sprouts műtrágya növeli a védőfunkciókat és elősegíti a burgonyabokrok egészséges növekedését. Ennek a terméknek köszönhetően a burgonyatermés számban, az egyes gyökerek méretében és ízében kellemes. Ez a termék azonban enyhén veszélyesnek minősül, ezért óvatosan kell használni.

Előnyök

 • jól átgondolt kompozíció;
 • gazdaságosan fogyasztják;
 • Javítja a talaj állapotát;
 • erősíti a növény immunrendszerét;
 • Javítja a hozamot.

Hátrányok

 • különleges szag.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: