A 9 legjobb motorblokk 10 hektárra

A szerkesztő megjegyzése: *A szerkesztők szerint a legjobbak értékelése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem vásárlási útmutatónak szánjuk. Vásárlás előtt érdemes szakember tanácsát kérni.

Tíz hektár föld áll a rendelkezésére? Nincs értelme kultivátort vásárolni. Jobb, ha vesz egy komplett motoros talajmarót, és még van egy meglehetősen nagy teljesítményű. Ha a megfelelő választást szeretné meghozni, itt van egy válogatott modellválaszték.

Hogyan válasszuk ki a talajművelő gépet tíz hektárra??

A modern motoros talajművelő gépek meglepő változatossággal rendelkeznek. Ha elmegy a helyi boltokba, hamar rájön, hogy vannak egészen kicsi modellek is. A méret és a súly a legfontosabb szempontok. Minden gépet három osztályba sorolunk:

 1. Könnyű súly – a motorblokkok tömege nem haladja meg a 80 kg-ot. Ezt a gépet általában 40 hektár alatti területekre vásárolják.
 2. Közepes – 120 kg súlyig terjedő modellek.
 3. Nehéz – ebbe az osztályba tartoznak az igazi szörnyek, amelyek súlya néha elérheti a 350 kg-ot is.

Ahogy azt elképzelheti, egy 10 hektáros területhez könnyű vagy közepes kategóriájú gépre van szükség. Használatához egy bizonyos típusú üzemanyagra van szükség. E tekintetben kétféle gép létezik:

 1. Benzinmotoros – ideális kisebb telkekhez. A gép viszonylag könnyű, és nem okoz túlzott zajszintet. És az áruk gyakran egyáltalán nem ijesztő.
 2. Dízel – általában lényegesen drágább. A legtöbb esetben fokozott teljesítmény és stabilitás jellemzi őket. Kiváló tapadást biztosítanak. Gazdaságos üzemanyag-fogyasztás. A gép ideálisan alkalmas nagyon nagy földterületek művelésére.

Azt is javasoljuk, hogy nézze meg az Ön által használt motor teljesítményét:

 1. Ha viszonylag kis kertje van, akkor megelégedhet egy 3-4 literes erőgéppel. . Megfontolandó azonban, hogy vásároljon egy kultivátort.
 2. Az egy hektárig terjedő földterületek tulajdonosainak érdemes megfontolniuk egy motorblokkot, amelynek motorteljesítménye körülbelül 6 liter. .
 3. A nagyobb területekhez 7 liternél nagyobb motorral rendelkező talajmarógépre van szükség. .

Ez a gép természetesen nem csak a motorból áll. Azt is meg kellFigyeljen a használt tengelykapcsolóra.

 1. A nehéz gépek gyakran egy- vagy többtárcsás tengelykapcsolóval büszkélkedhetnek. Ez a legstabilabb kialakítás.
 2. Viszonylag könnyű modellek szíjhajtással. Könnyen kitalálható, hogy az öv egy nap elszakadhat. De ez nem lehet probléma az Ön számára.

A gép képesA sebességváltójukkal különböztetik meg magukat.A legmegbízhatóbb fogaskerekek és fogaskerekek, de nagyon nehézzé teszik a szerszámot. Ezért van az olcsó és könnyű modellek kialakítása lánckerékkel és láncokkal.

Ahhoz, hogy képet kapjon arról, hogy milyen gyorsan tudja majd megmunkálni a talajt, alaposan meg kell vizsgálnia a motoros talajművelőgép műszaki adatait. A megművelendő talaj mélysége és szélessége minden bizonnyal fel lesz tüntetve. A gyepfelszín talajviszonyaitól függően a talaj mélysége lehet a döntő tényező. És a méret tekintetében. Tíz hektár esetében gyakran elegendő egy kb. 80 cm-es munkaszélességű modell.

A kultivátorral ellentétben a szántóvető kézi sebességváltóval rendelkezik. Ez több sebességet jelent. Minél több, annál könnyebben kezelhető a gép. Különösen azt javasoljuk, hogy ne is gondoljon olyan modell megvásárlására, amely nem rendelkezik egyetlen hátrameneti sebességfokozattal. A sebességek száma is befolyásolja, hogy milyen munkaforgatókönyvek szerint használhatja a motoros talajmarót. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy ilyen eszköz az áruszállításban, a hóeltakarításban és sok más hasonló feladatban is segíthet.

A legjobb motorblokkok értékelése 10 hektárhoz

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb talajművelő gépek értékelése 10 hektárra1Aurora COUNTRY 1100 M
  TI-SHIFT
62 400 €
2Neva MB2-BS (CR950)52 450 €
3Mobil K MKM-Z PRO MVK001844356 990 €
4BAJNOK BC119358 800 €
5Daewoo Power Products DATM 8011047 990 €
6

ATRIOT Ural Extreme kerekekkel (440 10 7581)

45 180 €
7Huter MK-800038 490 €
8

ATRIOT Kaluga M (440107006)

34 030 €
9ZUBR MTB-30034 990 €

Aurora COUNTRY 1100 M
  TI-SHIFT

Értékelés: 4.9

Aurora COUNTRY 1100 M<ul></div><p>TI-SHIFT” src=”/wp-content/uploads/2023/03/45216666197961-399-.jpg” height=”443″ title=”Aurora COUNTRY 1100 M</p><ul>TI-SHIFT”></p><p>Ez egy nagyon nagy és nagy teljesítményű aprítógép. Hatalmas kerekeinek köszönhetően mozog a földön. A gép 30 cm mélységig képes megművelni a talajt. 90 és 110 cm közötti munkaszélesség. Mindez lehetővé teszi, hogy számítson a gyorsulás érzékelhető növekedésére.</p><p>A szerszámot teljesítménytengellyel szerelték fel, amely mindenféle szerelt berendezést támogat. A felhasznált üzemanyag benzin. A 4,8 literes üzemanyagtartály kapacitása révén a tankolás soha nem okoz gondot.</p><p>Aurora COUNTRY 1100 M</p><ul>A TI-SHIFT alapja egy 212 köbcentiméteres motor. A gép kapacitása legfeljebb 7 liter. . Több mint elég az évek óta érintetlen talaj megműveléséhez. Biztos lehet benne, hogy a gép még a borostával is megbirkózik! Itt egy időtlen sebességváltót használnak a kerekek meghajtására. Összesen hat sebességfokozat áll a tulajdonos rendelkezésére, amelyből kettő hátsó sebességfokozatú.</p><p>Az Aurora COUNTRY 1100 M talán legnagyobb értéke az Aurora COUNTRY 1100 M</p><ul>A TI-SHIFT a gép megbízhatóságában rejlik. A gyártó a sebességváltót robusztus öntöttvas házzal látta el, amely ellenállóvá teszi a sziklákkal és kövekkel szemben. A sebességváltóra sem lehet panaszunk. Megerősített markolattal is rendelkezik, amely az évek során nem hagyja cserben Önt. A kerekek itt is 23 mm-es hatszögletű tengelyekre vannak szerelve, amelyek szintén hosszú élettartamúak. Az egyetlen kritika az eszközzel kapcsolatban a súlya. Megbízható anyagok járultak hozzá a súlyhoz – a kormányrúd rendkívül nehéz.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A sebességváltó öntöttvas házzal rendelkezik;</li><li>Nagyszámú fogaskerék;</li><li>Van egy teljesítményleadó tengely;</li><li>Megerősített vonóhorgot használnak;</li><li>Nagy motorteljesítmény;</li><li>Nagy üzemanyagtartály;</li><li>Kiváló talajművelési szélesség;</li><li>Jó művelési mélység.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Magas költségek;</li><li>A súlya legfeljebb 105 kg;</li><li>Nem a legkényelmesebb fogantyúk.</li></ul><h3>Neva MB2-BS (CR950)</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
NEVA MB2-BS (CR950)

A hazai motoros talajművelő gépek gyártói évtizedek óta sikeresen versenyeznek nyugati társaikkal. Termékeik gyakran kapnak magas pontszámokat a különböző értékelésekben. Például nem tudtuk nem értékelni a Neva MB2-BS (CR950), egy négyütemű benzinmotorral felszerelt gépet. Meg kell jegyezni, hogy a motor importált. Ez
A CR950, amely 208 köbcentiméteres lökettérfogattal rendelkezik. Lásd. A teljesítménye akár 6,5 liter is lehet. . Ez szinte bármilyen földterület felszántásához elegendő. Az egyetlen probléma a művelési mélység, amely nem haladja meg a 20 cm-t. Ha szerencséje van a termékeny talaj mennyiségével, a Neva MB2-BS (CR950) nem biztos, hogy megfelel önnek.

A jármű 3,1 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik. A kormányrudat nagyméretű pneumatikus kerekek húzzák. A többi alkatrész esetében azonban egyértelmű, hogy az orosz gyártó igyekezett spórolni. De nem túl sokat. Ez látható például a sebességváltónál, amelynek összetételében egy szíj található. Nincs miért aggódni, mert egy elszakadt szíj bármikor kicserélhető. A sebességváltó alumínium házzal rendelkezik, amely megbízható védelmet nyújt a kövekkel és egyéb idegen testekkel szemben.

A 91 kg-os hajtóművet AI-92 vagy AI-95 hajtja. Körülbelül 1,75 liter óránként. És erre az órára a területet nagyon nagyra lehet művelni. Ezt mutatja a 81-126 cm-es művelési szélesség.

A Neva MB2-BS (CR950) tulajdonosa számos tartozékot használhat fel. De elölről szerelt – ez a motoros talajmaró nem rendelkezik teljes mellékhajtással. Nincs panasz a fogaskerekek számával kapcsolatban. Összesen hat sebesség áll rendelkezésre, ebből kettő fordított sebességű. A felszereltségi csomagnak is boldoggá kell tennie Önt. Különösen egy éles kultivátoros vágógépet tartalmaz. A pontos szám változó – kaphat 16 vagy akár 24 pengét is. A készlethez mellékelt keréktengely-félnyúlványok pedig mindenképpen előnyösek lesznek.

A Neva MB2-BS (CR950) többnyire csak kedvező véleményeket kap. Példaként a Bigam webáruházban a következőket írják: “A motoros talajmarónak elegendő vonóereje van, még sok tartozékkal is működik. AI-92 benzinnel tölthető”.

Előnyök

 • Nagy motorteljesítmény;
 • Rendkívül jól felszerelt;
 • A termesztés nyolc talajművelő talajon lehetséges;
 • Nagyszámú fogaskerék;
 • Kényelmes kezelés.

Hibák

 • Nincs teljes értékű erőleadó tengely;
 • Nem túl mély művelés;
 • Övkapcsolót használnak.

Mobil K MKM-Z PRO MVK0018443

Értékelés: 4.7

MOBILBÓL MCM-Z PRO MC0018443

Sok orosz gyártmányú motorblokk nem okoz komoly panaszokat. Különösen, ha sok pénzért veszel egy gépet. Például minimális számú hátránya van egy Mobil K MKM-Z PRO MVK0018443, amelyet 55 ezerért árulnak. rubel. Ez egy nagyon nagy gép, amely még a szűzföldek felszántására is képes. Ráadásul 34 cm-es művelési mélységgel büszkélkedhet. És ez figyelembe veszi, hogy ez a modell formálisan a könnyű osztályba tartozik, mivel súlya mindössze 69 kg!

Jó, hogy a vásárlás után nem vár rád semmilyen komplikáció. Ezt megerősíti a Michael által az “All Tools” online boltban hagyott értékelés: “Minden könnyen összeállt, a motor is dübörögve indult be. A fogaskerekek könnyen és pontosan váltanak. Egyébként csak három sebességet biztosít. De sok esetben ez is elég. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az egyik fogaskerék hátsó. De el kell ismerni, hogy az övkapcsoló nem valószínű, hogy tartósnak bizonyul.

A gyártó azt állítja, hogy a motoros talajmaró maximális sebessége 8 km/óra. Ezt itt a négyütemű benzinmotor biztosítja
A 6,53 literes RS950 és a Stratton RS950 6,53 literes teljesítményű. . Könnyű vezetni egy olyan utánfutóval, amely elég nagy két ember számára. És nem kell az aszfaltra csapódnia – a nagyméretű pneumatikus kerekek elviszik a bukfencet. Ha nincs pótkocsihoz rögzítve, akkor egy szabványos csoroszlyával stabilabbá tehető.

Mivel kardántengellyel van felszerelve, különböző opcionális felszerelésekkel együtt használható. A művelés során a munkaszélesség 73 cm és 105 cm között mozog. Minden attól függ, hogy hány talajművelőgépet csatlakoztat – a motoros talajművelőgép hat darabot tartalmaz.

Ritka az olyan eset, amikor a gépet szó szerint a legapróbb részletre kell piszkálni. El kell ismerni, hogy a talajmarónak gyakorlatilag nincsenek hátrányai a vásárlók számára. Az is tetszik nekik, hogy a Mobil K MKM-Z PRO MVK0018443 viszonylag olcsó AI-92 benzinnel is működtethető.

Előnyök

 • Van egy kardántengely;
 • Megbízható benzinmotor;
 • Tisztességes talajművelési szélesség;
 • Jó mélységű művelés;
 • A készletben van egy lapát.

Hátrányok

 • Az ékszíjkapcsolót használják;
 • Csak három sebességfokozat áll rendelkezésre;
 • Az ár nem különösebben alacsony;
 • Egyes esetekben súlyozásra van szükség.

BAJNOK BC1193

Értékelés: 4.7

BAJNOK BC1193

Ritka az olyan eset, amikor a kormányrúd még túlzott erővel is büszkélkedhet. A tíz hektárral rendelkező tulajdonosok számára úgy tűnhet, hogy 9 l. . – ez túl sok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a CHAMPION BC1193 különösen lenyűgöző lenne. Sajnos, van néhány hátránya is, ezért nem tudta elfoglalni az első helyet az értékelésünkben.

Ez a talajművelőgép félprofesszionális talajművelőgépnek nevezhető. Legalábbis az akár 132 kg-os súlya erre utal. Egy ilyen szörnyeteg nem lett volna lehetséges kardántengely nélkül. Más szóval, biztonságosan lehet a géphez különféle segédberendezéseket csatlakoztatni. Ha az általunk megszokott művelésről beszélünk, a rendelkezésre álló eszközöket akár 30 cm mélyen a földbe ássák. Ez az optimális beállítás, amely az Expertology olvasók túlnyomó többségének megfelel. A munkaszélesség lenyűgöző 110 cm. Nem meglepő, hiszen ez egy olyan traktor, amely nyolc talajművelővel van felszerelve!

A teljesítményt a Champion G270HK négyütemű benzinmotor adja. Belső térfogata 270 köbméter. lásd. A kerekeket egy sebességváltó hajtja. És érdemes megemlíteni, hogy itt egy tárcsás tengelykapcsolót használnak, amely a legmegbízhatóbb. Szépség! De éppen ezek az összetevők eredményezik a nagy súlyt. És néhányan csalódottak lehetnek, hogy nincs elég sebességváltó – elöl kettő, hátul egy van.

De térjünk vissza a pozitívumokhoz. A gép hatalmas pneumatikus kerekeket használ, amelyek nem akadnak bele a talajba. Alacsony zajszint. A nagy üzemanyagtartály szintén nagy előny – hat literes üzemanyagtartályával a lehető legritkábban tankolhat. Egyébként, az AI-92 benzin használata biztonságos.

Végül beszéljünk a nagy lóerőkről. Ez valószínűleg döntő tényező, ha a kormányrudat alkalmanként közlekedési eszközként kívánja használni. Erről azt mondja Szergej Elizarov, aki elhagyta a “Yandex”.A “Market” oldalon található egyik ajánlólevél így szól: “Összességében nagyon jó gép! Vontatónak vettük a pótkocsinkhoz. Mindent kihúz, amit kell, és két-három másik ember is! Mindenkinek ajánlom.

Előnyök

 • Öv nélküli meghajtást használnak;
 • Nagy munkaszélesség;
 • Nagyon nagy teljesítmény;
 • Tisztességes termesztési mélység;
 • Van egy kardántengely;
 • Tágas üzemanyagtartály;
 • Nem túl zajos.

Hátrányok

 • A gyalogos traktor nagyon nehéz;
 • Csak három sebességfokozat van;
 • Az ár nem alacsony;
 • Nem mindig az első alkalom az, amikor a megfelelő sebességbe kerülsz;
 • Megáll a billenésnél.

Daewoo Power Products DATM 80110

Értékelés: 4.7

DAEWOO POWER PRODUCTS DATM 80110

Ritka az olyan eset, amikor egy nagyon erős motoros talajművelőgépet elfogadható áron adnak el. Nem csoda, hogy ez a modell állandó keresletnek örvend. Ezt megerősíti a Daewoo DATM 80110-re vonatkozó számos vélemény az interneten. Szergej Jurij Jurijevics például a következőket írta az “All Tools” webáruházban: “Elégedett voltam a kivitelezéssel és az erővel – semmi sem zörög vagy csörög munka közben. Magabiztosan lapátol még agyagos talajon is. Az ügyfélnek tetszik a kiváló munkaszélesség is, amely itt 60 és 110 cm között változhat. A művelési mélységgel sem tud mit kezdeni, amely akár 30 cm is lehet.

Ennek a gépnek a marói könnyedén behatolnak a talajba. Ennek oka, hogy a 86 kilogrammos súly nagy részét ők cipelik. A nagyméretű pneumatikus kerekek megkönnyítik a vezetést szinte bármilyen felületen.

Az itt használt motor egy Daewoo 225-ös sorozatú négyütemű benzinmotor. A modell neve egyértelműen utal a tartály térfogatára köbcentiméterben kifejezve. Nyolc lóerős. Ez több mint elég, még akkor is, ha pótkocsit csatlakoztat a traktorhoz. Lehetővé teszi a melléktengely felszerelését is. Ennek köszönhetően különféle tartozékokkal dolgozhat.

A Daewoo Power Products DATM 80110 nem különösebben nehéz. De sikerül egy öntöttvas házban elhelyezett sebességváltót kapnia. Biztos lehet benne, hogy a fogaskerekek nem sérülnek meg a talajban lévő kövek miatt. Az egyetlen kár, hogy a kézi sebességváltó csak három fokozatot kínál. Az egyik a hátsó, a létfontosságú tolatót nem felejtette el a gyártó.

Nagy üzemanyagtartály 4,5 literes kapacitással. Egy teli tartály körülbelül három-négy óra munkára elegendő.

Ennek a modellnek a kevésbé érdekes jellemzői közé tartozik a ciklonrendszerrel ellátott légszűrő, mint néhány drága porszívóban. Megvédi a motort a nedvességtől és a portól. Egyedülálló, megerősített alakú fogazószárral is rendelkezik. Semmi rosszat nem lehet mondani a teljesítményfogantyúról. Véletlen indítás elleni védelemmel is rendelkezik, és szinte kíméletes a kézhez.

Előnyök

 • Kiváló rozsdavédelemmel rendelkezik;
 • Kényelmes vezérlőgomb;
 • Erős motort használnak;
 • A meghajtás fogaskerék-meghajtású;
 • Kiváló talajművelési szélesség;
 • Jó mélységű művelés;
 • Van egy teljesítményleadó tengely;
 • Minőségi légszűrő van jelen.

Hátrányok

 • Hosszú időbe telik az összeszerelés;
 • Néhány fogaskerék;
 • Rendszeres gyújtógyertya-koromeltávolítást igényel;
 • Sok alkatrész könnyen eltörik.

ATRIOT Ural Extreme kerekekkel (440 10 7581)

Értékelés: 4.6

PATRIOT Ural Extreme kerekekkel (440 10 7581)

Nagyméretű, pneumatikus kerekek ezen a talajmarón. Úgy érzem, hogy le tudnak győzni minden talajt. És ez a benzin-elektromos négyütemű motornak is köszönhető, amely akár 7,8 lóerőt is kifejezhet. .

Ez a modell a középosztályhoz tartozik. Ez azt jelenti, hogy tíz hektár nem jelent számára problémát. Ezt az is bizonyítja, hogy a talajművelő gép művelési szélessége akár 90 cm is lehet. A 30 cm-es szántási mélység is csak jó, ha. Nem véletlenül hagyta Dmitri a Yandexen.A cikk elején a vásárló emlékeztet: “Jó gép a pénzéért, amely hosszú ideig fog működni, és tetszeni fog a felhasználójának, azzal a feltétellel, hogy némi további munkát végez egy fájl és időben történő karbantartás”.

Mint sok más motoros talajművelő, ez is rendelkezik mellékhajtással. Szalagcsuklót használ, amely a legolcsóbb a felépítésében. A tengelykapcsoló hasonló kialakítású. A sebességváltó lánchajtású. Jó dolog, hogy hat sebességfokozat van, ebből kettő hátramenet.

A 107 kg-os motoros talajmaró 3,6 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy teli tank csak néhány órát bír ki.

Ez a modell nem nevezhető különösen drága. Nem kell panaszkodni a felszerelésre. A doboz mindössze négy szerszámot tartalmaz, a kaszát, a használati útmutatót, a kormányrudat és a kerekeket.

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy a szakértők miért nem adták a legmagasabb pontszámot erre az egységre. Az a tény, hogy a gyártó elhanyagolta a kerékagyak hegesztését. Valószínűleg magadnak kell hegeszteni őket, vagy a kerekek néhány hónap után szétesnek.

Előnyök

 • Hat sebességfokozatú;
 • Alacsony költségek;
 • Van egy PTO;
 • Tisztességes szélességű művelés;
 • Jó művelési mélység.

Hátrányok

 • Némi módosítást igényel;
 • Szeretném, ha több marómaró lenne a készletben;
 • Feleslegesen nyikorog;
 • Nem a legjobb kormányrögzítés;
 • Övkapcsolót használnak.

Huter MK-8000

Értékelés: 4.5

HUTER MK-8000

Ez az egyik legolcsóbb, 8 literes motorral rendelkező motoros talajművelő. . Mindössze 39 ezer forintot fog költeni a megvásárlására. rubel. És olyan gépet kap, amely tíz hektárnyi területen is elég jól érzi magát. Mi több, egyesek talán még túlzásnak is találják a képességeit!

Ez a modell feltételesen a középosztályhoz tartozik. Ez azt jelenti, hogy nem olyan könnyű. A gép alatti mérleg 79 kg-ot mutat. Egy tisztességes alak. De bizonyos esetekben ez elégtelennek tűnik, ezért el kell gondolkodni a súlyozáson. Összesen nyolc darab 300 milliméter hosszúságú forgókapavágó áll rendelkezésre. Ha mindet használják, a munkaszélesség 100 cm lesz.

Ezt a gépet négyütemű benzinmotor hajtja. Az üzemanyagot egy 3,6 literes tartályból nyeri. A legtöbb esetben egy teli tartály három óra folyamatos üzemidőre elegendő.

Természetesen ez a gyalogos traktor nem ideális. Néhány olvasónknak talán nem tetszik, hogy csak három sebességgel rendelkezik. Megemlítünk egy fontos pontot, ami a fordítókészülék elérhetőségét jelenti. Ha a hátsó fogaskerék nem lenne elérhető, a Huter MK-8000 nem is szerepelne a minősítésünkben, mivel kezelése nagyon bonyolult lenne. Próbálj meg elmozdulni egy ilyen szörnyeteg helyéről!

Ha elolvassa a Huter MK-8000-ről szóló véleményeket, az a benyomás, hogy az embereknek szó szerint nagyító alatt kell keresniük a hibákat. Makar például azt írta a Citi online boltjában, hogy

 • nk a következőket: “Tetszik a nagy munkaterület, a kényelem és a problémamentes működés. Lágyan jár, tökéletesen fellazítja a talajt. Kaszálunk vele, és télen hókotrónak használjuk.

  Egyébként ez egy tipikus, olcsó motoros talajmaró. Felhívjuk a figyelmet, hogy a sebességváltót teljes egységként kell felszerelni. Az egyik vásárló azonban szétszerelt állapotban kapta meg. A készletben azonban nincs tervrajz, amely alapján össze lehetne szerelni. Ezért javasoljuk, hogy érdeklődjön erről a webshopban. Egy másik hátránya a teljesítményleadó tengely. Nem szabványos átmérőjű, ezért nem a legszélesebb választékban találja meg a boltokban a tartozékokat – egy vásárló például soha nem tudott fűnyírót vásárolni.

  Előnyök

  • Nem túl drága;
  • Erős motorral rendelkezik;
  • Kényelmes működés;
  • Tisztességes munkaszélesség;
  • Jó szántási mélység;
  • Minőségi pneumatikus kerekek;
  • Megbízható benzinmotor.

  Hátrányok

  • Szétszerelt sebességváltóval is jöhet;
  • Övkapcsolót használnak;
  • Csak három sebességfokozat áll rendelkezésre;
  • Gondolkodni kell a súlyozáson;
  • Nem tipikus 14 mm-es kardántengely.

  ATRIOT Kaluga M (440107006)

  Értékelés: 4.4

  PATRIOT Kaluga M (440107006)

  Olyan motoros talajmaróra van szüksége, amely képes maximális munkamélységben dolgozni? Ebben az esetben javasoljuk, hogy nézze meg a PATRIOT Kaluga M (440107006) nevű modellt. 36 cm-es szántási mélységet ér el. Ez különbözteti meg a legtöbb versenytársától ebben az árkategóriában. A gyártónak azonban csak úgy sikerült elérnie ezt a paramétert, hogy a munkaszélességet 85 cm-re korlátozta. Ez azonban furcsának tűnik. Úgy gondoljuk, hogy a 208 köbcentiméteres benzines négyütemű motor. cm és 7 HP. . A PATRIOT Kaluga M (440107006) sokkal többre képes, egyszerűen azáltal, hogy a vágók számát hatról nyolcra növeli. Sajnos az orosz gyártó nem így gondolja.

  Sok más középkategóriás modellhez hasonlóan ez is rendelkezik mellékhajtással. Egy csiga szolgál hószóróként. És a kuplung, amely szíjhajtású, egyáltalán nem meglepő. De ne higgye, hogy nem lesz rendben egyhamar. Az ügyfelek már több éve használják a PATRIOT Kaluga M (440107006) készüléket, és ritkán tapasztaltak bármilyen sérülést. Ezt például Alex is megerősíti, aki a Yandexen hagyott egy értékelést.A következő visszajelzéseket kaptam a Marketplace-en: “Nagyszerű talajművelő eszköz. Az apósomnak már három éve megvan. Az összeszerelés során minden csavart meg kell húzni”. Ez az ügyfél azt is észrevette, hogy a motor teljesítménye még a szűzföldek felszántásához is elegendő volt. A motoros szán más tulajdonosai nagyon könnyűnek találták a visszaváltást.

  Ez a modell egy szíjtárcsával rendelkezik, amely a teljesítményleadó tengelyként szolgál. A tartozékokkal jelentősen bővítheti a gép funkcionalitását. A sebességváltó fogaskerekes. A készülék maximális földi sebessége 8 km/h.

  Meg kell jegyezni, hogy a PATRIOT Kaluga M (440107006) nem különösen nehéz. A 3,6 literes üzemanyagtartály ellenére a gép súlya nem több mint 88 kg. Ez a legtöbb esetben elegendő, de a talajmaró puha talajon csak némi súlyozás után tud dolgozni.

  El kell még mondani, hogy 10 hüvelyk magas és 4 hüvelyk széles pneumatikus kerekekkel van felszerelve. Sem a szakértők, sem a vásárlók nem panaszkodtak a gyártására.

  Előnyök

  • Kényelmes működés;
  • Alacsony költségek;
  • Kiváló szántási mélység;
  • Van egy kardántengely;
  • Nagy motorteljesítmény;
  • Nagyszerű pneumatikus kerekek.

  Hátrányok

  • Nagyobb munkaszélesség lenne kívánatos;
  • Övkapcsolót használnak;
  • Csak három sebességfokozat áll rendelkezésre.

  ZUBR MTB-300

  Értékelés: 4.3

  ZUBR MTB-300

  Ez a traktor a könnyűszerkezetes osztályba tartozik. Súlya mindössze 78 kg. Néhányan még azt is szeretnék, hogy. De mint minden szakértő megmondja, vannak olyan esetek, amikor nehezebb gépre van szükség. A gyártó 35 cm-es munkamélységet határozott meg. De plusz súly nélkül a szerszám nem mindig képes ilyen mélységig szántani a talajt.

  A motoros talajmaró összesen hat szerszámmal rendelkezik. 60 cm és 85 cm közötti munkaszélesség előállítására alkalmasak. Ha a jövedelmezősége tíz hektárra korlátozódik, az több mint elég.

  Ez a modell egy négyütemű benzinmotort tartalmaz, amelynek térfogata 212 cm3. lásd. Ez a motor 7 literes teljesítményű. . Sok esetben nem csak a szántáshoz, hanem más, a tartozékhoz rendelhető feladatokhoz is elegendő. A melléktengely egy csigatengely, mint sok olcsó traktoron.

  Az átvitel nagyon egyszerű. Fogaskerekes sebességváltó és szíjhajtású kuplung várja Önt. Csak három sebességfokozat áll rendelkezésre. Az egyikük hátsó, így nem lesz különösebb gond a kezeléssel.

  Az egység szilárd talajon közlekedik 8 hüvelyk magas, 4 hüvelyk széles pneumatikus gumiabroncsokkal. Bizonyos esetekben hasznos a csűrő, amelyet szintén mellékelnek, valamint a csatlakozóját is. Egyébként a gyártó nem spórolt a sebességváltó olajjal!

  Végül hadd említsük meg az MTB-300 ZUBR értékelését Alekszejtől, amelyet a “220 Volt” online boltban hagyott: “A teljesítményt és a használatát még a szomszédom is értékelte a telken. Könnyen indítható, minden beállítás karnyújtásnyira van, könnyen feltölthető olajjal. A vevő a motoros talajmaró jó stabilitásáról is írt.

  Előnyök

  • Van egy melléktengely;
  • Kapható csatlakozó és tengelykapcsoló;
  • Erős motort használnak;
  • Jó mélységű művelés.

  Hátrányok

  • Bizonyos esetekben nem elég nehéz;
  • Övkapcsolót használnak;
  • A munkaszélesség lehetne nagyobb;
  • A kerekek sokak számára túl kicsinek tűnnek;
  • A fém helyenként rosszul csiszolt.

  Következtetés

  Ez a lista a legjobb teljesítményű, körülbelül hét-nyolc lóerő teljesítményű modellek listája. Ezek a modellek leginkább tíz hektár föld megművelésére alkalmasak. Most el kell döntenie egy adott modellről, amely után tiszta lelkiismerettel vásárolhat.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: