Anapa és Gelendzsik összehasonlítása | Találja meg a legjobbat

Mindkét üdülőhely – Anapa és Gelendzsik – orosz, és ennek megfelelően számos “tökéletlenséggel” rendelkezik, amelyek a hazai turisztikai területeken rejlenek. Mindazonáltal sok tagadhatatlan előnyük is van: az üdülőhelyek tiszták, mindennel felszereltek, ami a kényelmes és magas színvonalú kikapcsolódáshoz szükséges. De melyik a jobb: Anapa vagy Gelendzsik? Szakértőink foglalkoztak ezzel a kérdéssel.

Anapa

Éghajlat és időjárás

Valójában az üdülőhelyek közötti távolság kevesebb, mint 100 km, így nincs nagy különbség az időjárásban. Figyelemre méltó a száraz szubtrópusi éghajlat elterjedtsége, amely általában a mediterrán térségben található. Gelendzsikben a levegő hőmérséklete csak néhány fokkal magasabb, mint Anapában. Az üdülési szezon mindkét üdülőhelyen hosszú, és nagyon korán kezdődik – március elejétől október végéig. Ami a fürdőszezont illeti, az májusban kezdődik.

A MEGJEGYZÉS.Gelendzsikben és Anapában nem kell félni a kimerítő hőségtől: a napi átlaghőmérséklet ritkán emelkedik +27 fölé 0.

Strandok és a tenger

Ha már a strandokról beszélünk, lehetetlen nem megemlíteni Anapa fölényét: a tengerpartja sokkal ápoltabb, változatosabb és változatosabb. Ha akarja, a homokos, kavicsos és sziklás strandok nagy száma között találhat megfelelőt. Gelendzhik nem büszkélkedhet ilyen szépséggel: az üdülőhely csak homokos strandok, de Anapával nem hasonlítható össze.

És itt a tenger sajnos mindkét üdülőhely Achilles-sarka. Anapában a főszezonban a tenger elkezd “virágozni”, és a probléma különösen súlyos a városban. Gelendzsikben a tenger is virágzik néha, de nem ilyen mértékben. Néha minden csak a partra sodort hínárdarabokra korlátozódik. Másrészt Gelendzsik néha meglep egy másik, veszélyesebb problémával: a tengerben könnyen elkaphatsz egy bélfertőzést.

Szállodai bázis és szórakozás

Azok számára, akik a csendes családi nyaralást részesítik előnyben, és nem szeretik a zajos szórakozást és a bulikat, Gelendzsik remek választás lehet. Jelentős turisztikai vonzerővel bír, nem marad el híres szomszédjaitól. Mivel maga az üdülőhely meglehetősen kicsi, az itt töltött nyaralás kényelmes és pihentető lesz, de a szórakoztató infrastruktúrához való könnyű hozzáférés mellett. Gelendzsikben rengeteg éjszakai klub, szórakozóhely található. A felnőttek számára aktív időtöltést kínál, például dzsiptúrát a hegyekben.

Olvasson tovább  Összehasonlítjuk Bulgáriát és Törökországot | hol nyaralhat jobban

Néhányan azt gondolják, hogy Gelendzsikben nincs semmi látnivaló, de ez nem igaz. Az ország legnagyobb akváriumai, nagy kötélpályák, 3 vízi park és egy szafaripark található itt. Gyermekek számára ez a lehetőség tökéletes.

Anapa azonban aktívabb, így alkalmas a gyermekek számára, valamint a szórakoztató nyaraláshoz, mivel ez a kubai üdülőhely a második legnagyobb Szocsi után. Ezenkívül érdemes megemlíteni a kiváló infrastruktúrát: sok szálloda, vendégház jó szolgáltatási színvonallal. Egyébként Anapa sokkal olcsóbb, mint Szocsi. És nem véletlenül tartják az ország egyik legfontosabb gyógyhelyének. Nem csak a homokos strandok, a sekély víz és a sok látnivaló teszi vonzóvá. Először is, a gyermekek/fiatalok pihenésére szolgáló különböző helyek nagy választéka áll rendelkezésre.

Orvosi szabadidő

Anapa nyugodtan nevezhető minőségi gyógyhelynek. Maga a tenger, a tengerpart, az ásványvíz gyógyító hatású. Mind a nem súlyos betegségek, mind az évek óta tartó krónikus betegségek kezelhetők. Anapa és a kis külvárosi falvak együttesen több mint kétszáz gyógyfürdőben kínálnak gyógyító kikapcsolódást. Bőrbetegségek, reuma és tüdőbetegségek csak egy kis lista azokról a dolgokról, amelyeket az anapai üdülőhelyen lehet gyógyítani.

Gelendzsik szintén kiváló lehetőségeket kínál a minőségi egészségturizmusra, bár ez az üdülőhely sokkal fiatalabb, mint Anapa. Ma már több mint száz, a legmodernebb berendezésekkel felszerelt kezelőintézettel büszkélkedhet. Kiváló kempingek, üdülőtáborok a gyermekek számára, kempingek stb. is vannak.

Út

Anapa, természetesen, sokkal kényelmesebbturisztikai látogatásra. Először is, az üdülőhelynek van egy nemzetközi repülőtere, saját vasútállomása és jó közlekedési kapcsolatai, így akár egyedül is eljuthat oda. Ugyanez vonatkozik Gelendzsikre is, amelynek nincs nemzetközi repülőtere (a meglévő repülőtér csak belföldi járatokat fogad) és nincs vasútállomása, és autóval is nehezebb megközelíteni.

Összefoglalva

Bár Anapa vonzóbb nyaralási célpontnak tűnik, próbáljuk meg gyorsan vizuálisan felmérni mindkét üdülőhelyet.

Értékelési kritérium

Anapa

Gelendzsik

Turisztikai szezon

Március-október

Márciustól októberig

Szállodai bázis

Fejlett infrastruktúra, a szálláshelyek széles választéka

Jól kiépített infrastruktúra, a szálláshelyek széles választéka

Spa kezelés

+

+

Nyaralás gyerekekkel

Rengeteg üdülőtábor, vidámpark, vidámpark és játszótér a gyermekek számára

Játszóterek, vidámparkok, parkok

Strandok

Homok/kavics/kövek, változatos strandok

Homokos strandok

Az út

Repülővel, vonattal, autóval, busszal

Autóval, busszal

Árak

Alacsonyról a magasra

Alacsonyról magasra

Olvasson tovább  Összehasonlítjuk a Krím és Törökország | Hol jobb menni
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: