Hurghada és Sharm el Sheikh összehasonlítása | A legjobb üdülőhely kiválasztása

Azok számára, akik kényelmes nyaralást terveznek Egyiptomban, nem utolsósorban az a kérdés, hogy melyik üdülőhelyet érdemes választani a jó pihenéshez, illetve a nagyszerű nyaraláshoz. Két híres üdülőhely, Sharm el-Sheikh és Hurghada igazán minőségi nyaralást kínál. Melyik lehetőség a sok turista kedvence, és melyek az egyes lehetőségek különlegességei?? Szakértőink tudják a választ.

Egyiptom

Hivatkozás

Híres egyiptomi üdülőhelyek. Hurghada a Vörös-tenger nyugati partján fekszik, és gyors fejlődése csak az 50-es évek után kezdődött. Addig csak kis halászfalvak voltak az üdülőhelyen. Manapság egy 40 kilométer hosszú sávban akár 200 szálloda is található. Másrészt, van egy lakónegyed is Hurghada, amelyet gyakran romos, szegényes építészet képvisel. Nagy előnye az üdülőhely saját privát strandjai és a könnyű vízhez való könnyű hozzáférés (egy álom a gyermekes családok számára).

Sharm el Sheikh a félsziget déli csücskén található. Tisztán üdülőhelynek számít: itt nincsenek helyiek (az idegenforgalmi ágazatban dolgozókon kívül). Sharm – egy fiatal üdülőhely, de tökéletesen fejlett, kiváló szállodai bázissal.

Eljutsz az egyik üdülőhelyről a másikra és hogyan??

Itt három különböző idő- és költséglehetőség van: komp, repülő és busz. Az előbbi nagyon kényelmes és gyorsan eljuthat a célállomásra. Majdnem minden nap indul komp. Az út nem tart tovább 3 óránál, és a kompon található nagyméretű TV-képernyők és bárok gondoskodnak a szórakozásról. Az egy útra szóló jegy körülbelül 250 fontba kerül.

Ahhoz, hogy busszal utazzon, először el kell jutnia Kairóba, és ha megérkezett oda, meg kell vennie egy jegyet a megfelelő helyre. Az utazás összesen körülbelül 10 órát vesz igénybe, a jegy ára pedig körülbelül 200-300 font.

A repülőgép természetesen a legkényelmesebb és leggyorsabb módja annak, hogy eljussunk egyik pontból a másikba. Egy jegy körülbelül 300 fontba kerül (egy útra). A repülés nem tart tovább fél óránál.

Éghajlat és időjárás

Bár mindkét üdülőhely a Vörös-tenger partján fekszik, az éghajlati viszonyok nagyon eltérőek. Bár mind Hurghada, mind Sharm el-Sheikh elvileg egész évben alkalmas a látogatásra, az utóbbi “barátságosabb” a vendégek számára: az üdülőhely el van zárva a sivatagi szelek elől, bár alacsony, de mégis, a hegyek. Hurghada nem büszkélkedhet nyugalommal. És ha a szezonban a szelei egyfajta pikantériát adnak a pihenéshez, a téli időszakban meglehetősen kényelmetlen.

Olvasson tovább  Összehasonlítjuk a Krím és Törökország | Hol jobb menni

Sharm enyhébb éghajlatú, a májusi átlaghőmérséklet +30 Celsius-fok körül alakul 0. Hurghada sivatagi éghajlatú, így egész évben száraz, májusban az átlaghőmérséklet +27 fok 0.

Ahhoz, hogy ne a megfelelő időpontot válasszuk az egyiptomi nyaraláshoz, fontos tudni, hogy mikor érdemes Hurghadát és mikor Sharm el Sheikh-et meglátogatni:

  1. Télen – mivel ez az év leghidegebb időszaka Egyiptomban, jobb, ha melegebb üdülőhelyet választunk: a téli időszakban az elsőbbség pálmája természetesen Sharm, ahol a hőmérséklet 3-4 fokkal magasabb, mint Hurghada-ban. Télen nincsenek olyan erős szelek, mint Hurghadában, így kényelmesen pihenhet a tengerparton és biztonságosan úszhat a tengerben. De legyünk óvatosak a megfelelő terület kiválasztásakor, mivel Sharm el Sheikh nagyon nedves és szeles hely. A szélcsendesek közül: Hadaba, Sharm el Maya, Naama Bay, Ras Um Sid, Sharm el Maya, Naama Bay, Ras Um Sid.

  2. Tavasszal nem fogja tudni élvezni a nyaralást Egyiptomban, mert a sivatagi szél elfújja a homokot. Április közepéig megengedheti magának, hogy a délutánt Sharm el Sheikhben töltse. Májusban a hurghadai szelek enyhülést jelentenek a fokozatosan kialakuló májusi hőségben.

  3. Nyáron egyértelműen Hurghada a legjobb választás, mivel Sharm nagyon forró lesz a napon, és a tengervíz közel sem lesz hideg.

  4. Ősszel, amikor a hőmérő lassan lefelé megy, Sharm barátságosabb hely, a hegyek felől érkező széltől védett, kellemesen meleg, és a turistákat is jól fogadják. Egyébként még szeptemberben is élvezheti a minőségi nyaralást Hurghadában.

Strandok és tenger

strand

Mivel mindkét üdülőhely közös hozzáférést biztosít a Vörös-tengerhez, a tengerparti nyaralás szinte azonos, meleg, tiszta vízzel és tiszta, puha homokkal mindenütt. De van egy “de”: a part menti zóna Sharm el-Sheikh szinte teljesen borított korall, így a teljes úszás csak akkor, ha kiválasztja a megfelelő szálloda (az üdülőhely több szálloda, a strand homokos bejárat a vízbe).

De ez egy nagyszerű hely a búvárkodásra és a búvárkodásra. És itt Hurghada “gyermek” üdülőhelynek számít, mert az összes strand korallmentes, de ennek ellenére jobb, ha speciális cipőt hozunk. Figyelemre méltó a nagyon kényelmes, szelíd vízre szállás is.

Olvasson tovább  Összehasonlítjuk Bulgáriát és Törökországot | hol nyaralhat jobban

Búvárkodás

A minőségi víz alatti “pihenés” szerelmesei értékelni fogják Sharm el Sheikh gazdag víz alatti világát és a felfedezéséhez szükséges kiváló infrastruktúrát. A csodálatos víz alatti állatvilág és az “élő” korallzátonyok még a legtapasztaltabb búvárokat és sznorkelezőket is elvarázsolják. Hurghada nem büszkélkedhet sok korallal a tengerparton, és hosszú az út, hogy eljusson hozzájuk.

Infrastruktúra

Mivel Hurghada egy régebbi üdülőhely, mint Shar el-Sheikh, a legtöbb szálloda nem büszkélkedhet korszerűbb szobákkal és infrastruktúrával. Az új szállodák (mert a torlódások az első vonal) épülnek a második vonal, illetve, hogy a strandon kell majd taposni legalább 300 m. A szállodaipar nem olyan népszerű, mint a sok luxushotel Hurghadában. Ha 5* alatti kategóriájú szállodát keres, nyugodtan választhatja a hurghadai nyaralást.

Sharm el Sheikh szállodai bázis sokkal fejlettebb és új, mert az üdülőhely kezdett fejlődni sokkal később, és elsősorban a turisták gazdagok. Ezért az 5 csillagos szállodák elterjedtek és a tengerparthoz közel helyezkednek el. A gyengébb minőségű szállodák itt ritkák.

A szolgáltatás és a létesítmények minősége szempontjából Sharm el Sheikh egyértelműen a legjobb. Egyébként a legtöbb szálloda jól ismeri az orosz nyelvet és szereti az orosz turistákat.

MEGJEGYZÉS.A legtöbb szálloda Sharmban, bár saját stranddal rendelkezik, elég messze van. Ez sok turistának kellemetlen, mivel kevés a kényelem. Hurghadában viszont minden szálloda (kategóriától függetlenül) az első sorban található.

Látnivalók és szórakozás

Marsalu Alam

Mindkét üdülőhely a különböző koruk ellenére még a legtapasztaltabb turistákat is lenyűgözi és gyönyörködteti. Igaz, Hurghada kevesebb látnivalóval rendelkezik. Eközben a szórakozási infrastruktúra kiváló, diszkókkal, éttermekkel, delfináriummal és az akvárium fantasztikus élővilágával. A víz alatti világ szerelmeseinek mindig ott van El Gouna helyi Velencéje, és azok, akik az érintetlen természetet szeretnék élvezni, értékelni fogják a Vörös-tenger érintetlen szegletét – Marsala Alamot.

Az emlékezetes helyek meglátogatásához természetesen jobb, ha Hurghadát részesítjük előnyben. Innen sokkal könnyebben megközelíthető a világ legtöbb híres nevezetessége, köztük a híres Luxor.

MEGJEGYZÉS. Sokan hisznek abban a közkeletű mítoszban, hogy Sharmból sokkal tovább tart eljutni a gízai piramisokhoz, mint Hurghadából. Valójában a távolság majdnem ugyanaz (Sharm csak 30 km-re van).

Olvasson tovább  Anapa és Gelendzsik összehasonlítása | Találja meg a legjobbat

Bár Sharm el Sheikh – egy viszonylag fiatal üdülőhely, lehet, hogy a vendégek kedvében járjon. Ott van az óváros, ahol megkóstolhatja a helyi piacot és friss tengeri herkentyűket kóstolhat. A híres Soho téren rengeteg üzlet, diszkó, jégpálya és még egy éneklő szökőkút is található.

Ha ez nem elég szórakoztató, akkor néhány kirándulással is kényeztetheti magát: Üdvözöljük például a Mózes-hegyen, ahol állítólag megkapta Isten kőtábláit, vagy Ras Mohammed vadrezervátumában. Sharmból könnyen el lehet jutni az izraeli Jeruzsálembe vagy Jordániába, hogy meglátogassa a híres sziklavárost, Petrát (mindkét országot egyszerre is meglátogathatja – az idegenvezető egy különleges kétnapos kirándulást kínál).

Fiatalok nyaralása

Ha Egyiptomot választotta egy aktív, szórakoztató kiránduláshoz, akkor jól tette. A kulcs a megfelelő üdülőhely kiválasztása. A legjobb megoldás pedig az lenne, ha Sharm el Sheikhbe mennénk. A turistáknak sok aktív szórakozási lehetőséget kínál, mind a strandon, mind az éjszakai életben. Fontos, hogy az üdülőhely zárt és folyamatosan őrzött, így biztonságosan mozoghat a területén (még éjszaka is), és a szórakozóhelyek nagyon kompakt és közel vannak a szállodákhoz.

Hurghada esetében azonban két okból is bonyolultabb a helyzet. Először is, nem sok mindent lehet csinálni és látni. Másodszor, ez nem csak egy üdülőhely, hanem egy olyan hely, ahol a helyiek élnek, és eljutni a diszkók és más látnivalók lesz elég hosszú és a saját, ami nem mindig biztonságos (szállodák nem nyújtanak ott egy shuttle szolgáltatás).

Gyors összefoglaló

Hagyományosan szakértőink a két üdülőhely alapos elemzése után összefoglalták az egyes üdülőhelyek legfontosabb jellemzőit. És itt van, mint egy eredmény.

Értékelési kritérium

Hurghada

Charm

Turisztikai szezon

Május – október

November-április

Szállodai bázis

Fejlett infrastruktúra, a középkategóriás szállodák túlsúlya, régi szobákkal

Jól kiépített infrastruktúra, főleg nagy szállodák

Strandok

Homokos strandok (szelíd homokos bejárat a vízbe)

Homokos strandok (korallok szinte mindenhol; a vízhez való hozzáférés pontonon keresztül)

Látnivalók

A kulturális, történelmi és természeti látnivalók sokszínűsége

Kulturális, történelmi és természeti emlékek sokasága

Fiatal nyaralás

Változatos animáció, némi éjszakai élet a szállodáktól nem messze

Változatos animáció, sok éjszakai élet a szállodák közelében

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: