11 legjobb melegítő kenőcs

*Áttekintés a legjobbakról a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

A melegítő kenőcsök olyan típusú gyógyszerek, amelyek helyileg növelik a szövetek hőmérsékletét és a véráramlást. Ezeket a hatásokat is használják:

 1. a fájdalom helyi megszüntetése;
 2. ödéma csökkentése;
 3. enyhíti a görcsöket;
 4. Aktiválja az izomrostok vérkeringését;
 5. a gyulladás csökkentése érdekében;
 6. a sérült szövetek regenerációja.

A sportolók a sérülések és rándulások megelőzésére használják. A melegítő kenőcsök szintén nélkülözhetetlenek a krónikus gyulladásban és egyéb, az ízületeket vagy szalagokat érintő kóros elváltozásokban szenvedő betegek kezelésében. Szakértőink rangsorolták az importált és a hazai gyártók által gyártott legjobbakat.

A legjobb melegítő kenőcsök értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb importált melegítő kenőcsök1Nikoflex287€
2Capsicum259 €
3Finalgon328 €
4Viprosal B299€
5Apisartron287 €
6Deep Heat323€
7Ben meleg296€
A legjobb orosz melegítő kenőcsök1Espol150
2Salvisar233€
3Bom-benge29€
4Gavcamen42€

A legjobb importált melegítő kenőcsök

Az importált gyártók kiemelkednek a melegítő kenőcsök gyártásában. Fő hatóanyagként olyan szúrós összetevőket használnak, amelyek gyorsan behatolnak a szövetekbe (kígyó- vagy méhméreg, mustár- vagy borskivonat).

Nikoflex

Értékelés: 4.9

Nikoflex

A magyar Nicoflex kombinált kenőcs az első helyen áll. Tartalmaz: természetes kapszaicint, etil-nikotinátot, hidroxietil-szalicilátot. Ezek az anyagok a felszíni erek hosszan tartó tágulását okozzák az alkalmazás területén, a bőr hipertermiáját kifejezett hőhatással.

Ezt a melegítő kenőcsöt felnőttek és gyermekek kezelésére használják 12 éves kortól. 6 és 12 éves kor között a gyógyszert óvatosan kell alkalmazni. Bizonyítottan hatékony zúzódások, rándulások, izomfájdalom, neuralgia, arthrosis és egyéb mozgásszervi betegségek esetén. A kenőcsöt naponta 1-2 alkalommal vigye fel az ép bőrfelületekre. Javasoljuk, hogy előzetesen mossuk meg meleg vízzel és szappannal, és töröljük szárazra a bőrt.

A vélemények szerint a Nikoflexnek sajátos, de tolerálható szaga van. A termék kíméletes hatású, még akkor is, ha túlzásba viszi, és többet nyom ki, mint amennyire szüksége van. Szakértőink ezt a melegítő kenőcsöt a legjobbak közé sorolták, mert szinte nincs ellenjavallata, gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros maradványt. Amellett, hogy figyelemelterelő hatása van, jó fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Előnyök

 • Gyorsan felszívódik;
 • hatékonyan felmelegszik;
 • fájdalomcsillapítók;
 • Helyes használat esetén nem okoz semmilyen mellékhatást.

Hátrányok

 • Nem jár hozzá spatula a felvitelhez;
 • sajátos szag.

Capsicum

Értékelés: 4.8

Capsicam

A rangsor második helyét a Lettországban gyártott Capsicam kenőcs foglalja el. Ez a kombinált készítmény 5 hatóanyagot tartalmaz: dimetil-szulfoxidot, kámfort, terpentint, benzil-nikotinátot, nonivamidot. Ez az anyagkombináció értágító, irritáló és melegítő hatású.

Az alkalmazást követő 2-3 órán belül a bőr hőmérséklete 1-2°C-kal emelkedik. 30-40 perc alatt megszünteti a fájdalmat. A fájdalomcsillapító hatás 3-6 órán át tart. A Capsicum hatékony izom- és ízületi fájdalmakra, és sportolóknál melegítő kenőcsként is használják. Néhány gyakorlat alkalmazása ezt a terméket a narancsbőr elleni küzdelemben. Gyermekek számára nem alkalmas.

A Capsicum kenőcsről szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. Jellegzetes szaga ellenére a betegek dicsérik hatékonyságát. Ez a kenőcs méltán szerepel a toplistán, mert melegítő hatása miatt segít megoldani a mozgásszervi rendszer számos problémáját. A kényelem érdekében a gyártó egy speciális applikátort mellékelt a felhordáshoz.

Előnyök

 • a fűtőhatás 5-6 órán át tart;
 • Enyhíti az izom-, ízületi fájdalmakat;
 • A termékhez tartozik egy applikátor.

hátrányok

 • Sajátos kámfor- és terpentinszag.

FINALGON

Értékelés: 4.7

Finalgon

A rangsorban a következő helyen a német Finalgon kenőcs áll. 2 hatóanyagot tartalmaz: nonivamidot (a kapszaicin szintetikus analógja) és nikoboxilt. Mindkét anyag kiegészíti egymás hatását. A hiperémia megjelenése és a hőmérséklet helyi emelkedése 2-3 perccel az alkalmazás után azt jelzi, hogy a hatóanyagok gyorsan behatolnak a bőrbe.

A Finalgon maximális hatása az alkalmazást követő 20-30 perc elteltével fejti ki hatását. Ez a kenőcs 18 éves kortól használható, miután egy kis bőrfelületen tesztelték a tolerálhatóságát. Terápiás célú alkalmazásakor fontos, hogy ne vigyük túlzásba, különben égési sérüléseket okozhat a bőrön. Bölcs dolog nem használni a Finalgon-t, ha a bőr integritása sérült.

A betegek megjegyzik, hogy a kenőcsöt a gyártó által mellékelt applikátorral lehet a legjobban felvinni. A termék gyakorlatilag átlátszó és homogén állagú. Szakértőink ezt a kenőcsöt a legjobbak közé sorolták, mert hosszú és mély felmelegedést garantál, és nincs visszataszító szaga. De figyelmeztetnek arra, hogy a gyógymód csak akkor bizonyul hatékony és biztonságos, ha a beteg megtanulja helyesen használni.

Előnyök

 • a szintetikus összetevők sikeres kombinációja;
 • gyors cselekvés;
 • Mély és hosszan tartó felmelegedés;
 • könnyű, kellemes illat;
 • széles alkalmazási terület.

Hátrányok

 • Túlzott használat esetén kémiai égési sérüléseket okozhat.

Viprosal B

Értékelés: 4.6

Viprosal B

A lett Viprosal B kenőcs a negyedik helyet foglalja el a rangsorban. A gyógyszer a következőket tartalmazza: közönséges vipera mérge, kámfor, terpentin, szalicilsav. Ez a termék irritálja a bőr és a bőr alatti szövetek érzékeny receptorait, tágítja az ereket, javítja a szöveti trofizmust. A Viprosal B-t neuralgia, arthralgia vagy myositis esetén alkalmazzák.

A kenőcsöt helyileg alkalmazzák felnőtteknél és 12 év feletti gyermekeknél. Helyileg teáskanálnyi mennyiségben alkalmazzák – 1-2 darab 5-10 g-nak felel meg. Az elváltozás méretére összpontosítva. A kenőcsöt naponta 1-2 alkalommal dörzsöljük a bőrbe, figyelembe véve a fájdalom szindróma intenzitását. Folytassa a termék alkalmazását a teljes gyógyulásig.

A vélemények szerint a Viprosal B, ellentétben a Capsicummal vagy a Finalgonnal, nem túl csípős. A termék enyhén melegít, de elég hatékony. A Viprosal B kenőcs megérdemli, hogy a legjobbak közé kerüljön, mert jól felszívódik anélkül, hogy elszínezné a ruhákat, és melegítő hatása mérsékelt, de a fájdalom néhány napos használat után megszűnik.

A

 • természetes eredetű gyógymód;
 • Fájdalomcsillapító hatású;
 • Mérsékelten felmelegíti;
 • gyorsan felszívódik.

Hátrányok

 • Allergia alakulhat ki.

Apisartron

Értékelés: 4.5

Apisartron

A német Apisartron kenőcs a következő helyen áll a rangsorban. A gyógyszer 3 fő összetevőt tartalmaz: méhméreg, metil-szalicilát, allizotiocianát (mustárolaj-kivonat). Ez utóbbi összetevő a szövetek mély felmelegedését okozza, javítja a helyi vérkeringést. Összességében a termék enyhíti a fájdalmat és a gyulladást.

A kenőcsből egy 3-5 cm hosszú csíkot nyomunk ki az elváltozásra, egyenletesen eloszlatjuk, és várunk 2-3 percet, amíg a hőhullám és a bőrpír megjelenik. A kenőcsöt ezután enyhén, de erőteljesen bedörzsöljük a bőrbe. A hatás fokozása érdekében az érintett terület köré sálat lehet tekerni. Használja az Apisartront naponta 2-3 alkalommal a tünetek teljes megszűnéséig, de legfeljebb 10 egymást követő napon keresztül.

A felülvizsgálatokban a betegek gyakran panaszkodnak az Apisartron szúrós, sajátos szagára. De azt mondják, hogy nem okoz semmilyen mellékhatást, és nagyon gyorsan segít. Szakértőink felvették a minősítésbe, mert a kenőcs természetes összetételű, számos javallattal rendelkezik a használatra, azonnal enyhíti a fájdalmat és segít megszabadulni a gyulladástól néhány nap alatt.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • kifejezett melegítő hatás;
 • Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő.

Hátrányok

 • szúrós szag.

Deep Heat

Értékelés: 4.4

Deep Heat

A rangsor hatodik helyén az Egyesült Királyságban gyártott Deep Heat krém állt. A termék összetétele a következő hatóanyagokat tartalmazza: metil-szalicilát, racentaltol, eukaliptuszolaj, terpentinolaj. Az összetevők kombinációja aktiválja a helyi vérkeringést, ami hőáramlást eredményez az alkalmazási területen. A mélyhő enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat.

Ezt a melegítőszert felnőttek és 12 éves kortól gyermekek kezelésére használják. A krémből egy 4-5 cm-es csíkot helyezzen fel az elváltozásra, majd finoman dörzsölje be, amíg teljesen felszívódik 2-3 alkalommal a nap folyamán. Használat után ajánlott alaposan megmosni a kezét szappannal és vízzel. A Deep Heat könnyen alkalmazható, mivel nem hagy foltot a ruházaton vagy az ágyneműn.

A Deep Heat a betegek beszámolói szerint kellemes meleget biztosít, nem éget, ha mértékkel alkalmazzák. De meglehetősen furcsa szaga van, ezért nem mindenki meri használni ezt a terméket. A Deep Heat méltán megtalálta helyét a legjobbak között, mivel hatékony összetételű, jól felszívódik és hosszan tartó, gyengéd meleget biztosít. Minimális ellenjavallatokkal és mellékhatásokkal rendelkezik.

Előnyök

 • gyors hatású gyógyszer;
 • Megfelelő alkalmazás esetén mérsékelten felmelegszik;
 • könnyen alkalmazható, nem hagy foltot a ruhákon.

Hátrányok

 • Tartós specifikus szag.

Ben meleg

Értékelés: 4.4

Ben Gay

Ben Gay francia krém a hetedik helyen áll ebben a minősítésben. 2 hatóanyagot tartalmaz: metil-szalicilátot és racementolt. A termék izomlazítást okoz, javítja a vérkeringést és felgyorsítja az anyagcsere-hulladékok kiválasztását. A sportolók számára a Ben-Gay segít meghosszabbítani az edzések időtartamát a melegítő hatása miatt.

A kenőcsöt vékony rétegben közvetlenül a fájdalmas területre kenjük, és óvatosan bedörzsöljük, amíg teljesen felszívódik. Ha szükséges, az eljárást naponta 3-4 alkalommal megismételjük 1,5 héten keresztül. A Ben Gay felnőtteknek és 12 év feletti gyerekeknek is alkalmas.

A Ben gay-ről szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak, de egy bizonyos szaggal kapcsolatos fenntartással. Az első hidegérzet fokozatosan átadja helyét a gyengéd melegségnek. Ez a melegítő krém megérdemli, hogy a toplistán legyen, mert nem terheli túl a készítményt, de hatékonyan csökkenti a fájdalmat és a merevséget az ízületekben és az izmokban. Sporttevékenységek során is használható.

Előnyök

 • mérsékelt felmelegítő hatás;
 • gyors fájdalomcsillapítás;
 • Nem zsíros állagú, gyorsan felszívódó anyag.

Hátrányok

 • Allergiás reakciók lehetségesek.

A legjobb orosz melegítő kenőcsök

A hazai gyártók a melegítő kenőcsök gyártása terén sem maradnak le a többiek mögött. Néhány ilyen termék ugyanolyan népszerű, mint drágább importált társaik.

Espol

Értékelés: 4.9

Espol

A Nyizsnyij Novgorod-i vegyi-gyógyszergyár az Espol kenőcsöt gyártja, amely az első helyen áll a rangsorban. A kenőcs a következő hatóanyagokat tartalmazza: chilipaprika sűrű kivonata, levendula és koriander illóolajok, dimetil-szulfoxid, kloroform. Az Espol helyi irritáló hatású, és fájdalomcsillapításra is jó.

A kenőcs 10-15 perc alatt történő bedörzsölése melegségérzetet okozó vérbőséget okoz. Hatékonynak bizonyult zúzódások, rándulások, myositis, neuralgia és különböző mozgásszervi rendellenességek esetén. A kenőcs felnőttek és gyermekek kezelésére engedélyezett 2 éves kortól. Óvatosan dörzsölje be 2-3 g kenőcsöt naponta 2-3 alkalommal. A hatás fokozható száraz melegítő kötés alkalmazásával.

A felülvizsgálatokban a betegek dicsérik az Espol hatékonyságát, de panaszkodnak, hogy a kenőcs nyomokat hagy a ruhákon. A termék megérdemli, hogy a legjobbak toplistáján legyen, természetes összetétele, finom melegítő hatása miatt, ha helyesen alkalmazzák, és néhány nap alatt megszünteti azokat a problémákat, amelyek ennek a terméknek a használatát ösztönözték.

Előnyök

 • növényi összetevők a készítményben;
 • elviselhető, borsos szag;
 • Jó melegítő hatása van;
 • Enyhíti a fájdalmat, csökkenti a gyulladást.

Hátrányok

 • maradványt hagy a ruházaton.

Salvisar

Értékelés: 4.8

Salvisar

A rangsor második helyét a Salvisar kenőcs foglalja el. Ez a Viprosal B orosz analógja. A termék hatóanyagai: közönséges vipera méreg, szalicilsav, kámfor és terpentin. Irritálja a bőr és a bőr alatti szövet érzékeny receptorait, tágítja az ereket, javítja a sejtek táplálását. A termék melegítő és fájdalomcsillapító hatású.

A vázizomrendszer vagy a perifériás idegrendszer súlyos fájdalommal járó rendellenességei esetén alkalmazható. 5-10 g kenőcs egyszerre történő alkalmazása, az elváltozás méretétől függően. Naponta egyszer, vagy erős fájdalom esetén naponta kétszer dörzsölje be.

A vélemények szerint a Salvisar semmiképpen sem rosszabb a Viprosal B-nél, de kellemesen elégedett az árral. Melegítő hatása meglehetősen enyhe, és a fájdalom szindróma megszüntetése mindenekelőtt dicséretes. Szakértőink a Salvisar-t azért vették fel a minősítésbe, mert összetétele természetes eredetű, a kenőcs gyorsan működik, és nem okoz mellékhatásokat, kivéve az esetleges allergiákat.

Előnyök

 • természetes összetevők;
 • mérsékelten melegszik;
 • Enyhíti a fájdalmat és a gyulladást;
 • Nem okoz semmilyen mellékhatást.

Hátrányok

 • Olajos és nem szívódik be jól.

Bom-benge

Értékelés: 4.7

Bom-benge

A harmadik helyen a Bom-Benge kenőcs végzett. Ez a bevált kenőcs 2 aktív összetevőt tartalmaz: metil-szalicilátot és racém mentolt. A kenőcs hatására az erek tágulása következik be. A kezdeti hideg érzést enyhe égő és bizsergő érzés váltja fel. És idővel kialakul a fájdalomcsillapítás.

Főbb javallatok: ízületi fájdalom, sporttevékenységekkel kapcsolatos myalgia, periartikuláris szöveti patológiák fájdalom szindrómája, isiász. Egyszeri adag felnőtteknek 2-4 g kenőcs, 12-18 éves gyermekek számára pedig 1-3 g. A kóros fókuszra kell felvinni, és óvatosan bedörzsölni. Ha szükséges, a manipulációt naponta 2-3 alkalommal megismételjük.

A Bom-beng-ről szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. A kenőcsöt kiváló melegítő hatása és megfizethető ára miatt dicsérik. Megérdemli, hogy az első helyen szerepeljen, mert hatékonysága nem rosszabb, mint a drágább importált társaiké. A kenőcsöt a betegek nagyon jól tolerálják, ha helyesen alkalmazzák.

Előnyök

 • elsöprően hatásos kompozíció;
 • enyhe melegítő hatás;
 • jó fájdalomcsillapítás.

Hátrányok

 • a dobozokat nem mindig könnyű eltávolítani.

Gavcamen

Értékelés: 4.6

Gavkamen

A Gavkamen növényi eredetű kombinált gyógyszer a negyedik helyet foglalja el a rangsorban. A kenőcs tartalmaz: levomentolt, kámfort, eukaliptuszolajat. A hatóanyagok irritálják a bőr és a bőr alatti képződmények érzékeny idegvégződéseit. A gyógyszer helyi irritáló és enyhe fájdalomcsillapító hatású.

A Gavcamen jól bevált neuralgia, myalgia, arthralgia vagy myositis esetén. Vigyen fel kis mennyiségű kenőcsöt az érintett területre, és finoman masszírozza be a bőrbe. A kezelés gyakorisága a fájdalom intenzitásától függ, és lehet napi 2-3 alkalom is.

A betegek visszajelzései azt mutatják, hogy ez a jól bevált termék mindig megtalálható otthon a gyógyszeres szekrényükben. A kezdeti hideg érzést enyhe felmelegedés követi. A kenőcs felnőttek és gyermekek kezelésére használható 12 éves kortól. A gyógyszer általában jól tolerálható, de túlzott mennyiségben történő alkalmazás esetén allergiás reakciók vagy égő érzés jelentkezhet.

Előnyök

 • növényi összetevőket tartalmaz;
 • Kellemesen melengető;
 • fájdalomcsillapító;
 • segít megbirkózni a megfázással.

Hátrányok

 • tartós szag.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: