12 Legjobb jogorvoslatok zúzódások és zúzódások ellen

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A zúzódások szinte elkerülhetetlenek. Senki sincs biztonságban tőlük semmilyen életkorban. A bőr alatti vérzés lehet zúzódás, vágás vagy gyógyszerinjekció eredménye. A zúzódások fizikailag és pszichológiailag is kellemetlenek, mert rosszul nézel ki. De a megfelelő termékkel néhány nap alatt megszabadulhatsz tőlük.

A leggyakoribb formulák a gélek, kenőcsök, krémek vagy porok, amelyeket külső használatra szuszpenzióvá alakítanak. Ezeket az alapokat mind a külföldi, mind a hazai gyártók gyártják. Mindenki találhat olyan terméket, amely a saját költségvetésébe illeszkedik. Szakértőink felmérést végeztek, és felsorolják a zúzódások és vérömlenyek legjobb gyógymódjait.

A zúzódások és vérömlenyek legjobb gyógymódjainak értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb importált jogorvoslatok zúzódások és vérömlenyek esetén 1 Lyoton 1000 310€
2 Dolobene 225€
3 Arnigel 130€
4 Heparoid Zentiva 214€
5 Troxevasin Neo 251€
6 Indovasin 225€
A legjobb orosz gyógymódok zúzódások és vérömlenyek esetén 1 Lavenum 190€
2 Heparin kenőcs 97€
3 Trombless Plus 266€
4 Venolife 319€
5 Badiaga 66€
6 Krém balzsam elsősegély 80€

A legjobb importált jogorvoslatok zúzódások és vérömlenyek esetén

A zúzódások leküzdésére a külföldi gyártók heparin (közvetlen hatású véralvadásgátló) és troxerutin (angioprotektív szer) alapú termékek használatát javasolják.

Lyoton 1000

Értékelés: 4.9

Lyoton 1000

A rangsor élén az olasz Lyoton 1000 gyógyszer áll. Hatóanyag nátrium-heparin 100,000 NE. Adalékanyagként neroliolajat és levendulaolajat tartalmaz, ami kellemes illatot kölcsönöz a gélnek. Állaga viszkózus, áttetsző és sárgás színű.

A Lyoton 1000-et 18 éves kortól használják zúzódások esetén. Alkalmas terhes és szoptató nők kezelésére, mivel nem hatol át a méhlepényi gáton és nem jut be az anyatejbe. Naponta legfeljebb háromszor, vékony rétegben, kis mennyiségű gélt (3-10 cm) vigyen fel a bőrre, majd óvatosan dörzsölje be. A zúzódások kezelése addig folytatódik, amíg azok teljesen el nem tűnnek.

A Lyoton 1000 állítólag nagyon gyorsan hat. Ezzel a termékkel 4 nap alatt megszabadulhatsz egy tisztességes zúzódástól. Szakértőink azért vették fel ezt a gélt a minősítésbe, mert magas a heparin koncentrációja, ami biztosítja a termék gyors hatását. A Lyoton 100 jól tolerálható, gyakorlatilag nem okoz nemkívánatos mellékhatásokat, kivéve az esetleges túlérzékenységet (bőrpír, viszketés).

Előnyök

 • Magas heparinkoncentráció;
 • Gyorsan megszabadulni a zúzódásoktól;
 • Alkalmas terhes nők számára;
 • Minimális lehetséges mellékhatások.

Hátrányok

 • Nyílt sebekkel érintkezve fokozza a kapilláris vérzést.

Dolobene

Értékelés: 4.8

Dolobene

A rangsor második helyén a német Dolobene gél állt. A heparin (50 000 NE) mellett dexpanthenolt és dimetil-szulfoxidot is tartalmaz. Ennek köszönhetően a Dolobene nemcsak a vérömlenyek problémáját oldja meg, hanem segít a lágyrészek, izmok, inak, valamint más patológiák gyulladásában is. A gél átlátszó, enyhe alkohol- és gyógynövényillattal.

Felnőtteknél és 5 év feletti gyermekeknél történő alkalmazásra engedélyezett. Vigyen fel egy vékony réteg gélt a zúzódásra naponta legfeljebb 4 alkalommal. A Dolobene alkalmazási területére nem kerülhet más gyógyszer vagy kozmetikum. A szem, az orr, a száj vagy a nyílt sebek nyálkahártyáját védeni kell a termékkel való érintkezéstől.

Azok, akik a Dolobene-vel sikeresen megszüntették a zúzódásokat, megjegyzik, hogy a gélt könnyű alkalmazni, nem ragad a kézhez, és nem okoz kellemetlen érzést az alkalmazási területen. A termék megérdemli, hogy a legjobbak rangsorában legyen, mivel gyorsan megszünteti a zúzódásokat és a fájdalmas érzéseket. A gél gazdaságos és nem okoz kellemetlenséget a használat során.

Olvasson tovább  7 legjobb folyékony vitaminok

Előnyök

 • gyorsan megszünteti a zúzódásokat;
 • Fájdalomcsillapítást nyújt;
 • Nem ragad és nem hagy maradványt a ruházaton
 • Használata gazdaságos.

Hátrányok

 • Megbízhatatlan cső.

Arnigel

Értékelés: 4.7

Arnigel

A francia homeopátiás gél Arnigel a harmadik helyen áll a rangsorban. A termék fő hatóanyaga az arnica montana. A túlzott fizikai megterhelés okozta zúzódások, zúzódások és izomfájdalmak kezelésére szolgál. A gél sárga színű és sajátos szagú.

Az Arnigel felnőttek és 1 évesnél idősebb gyermekek kezelésére szolgál. Nyomjon ki egy kis borsónyi mennyiséget a gélből, és vigye fel takarékosan és egyenletesen az elváltozás bőrfelületére, majd finoman dörzsölje be, amíg felszívódik. Ezt az eljárást naponta 1-2 alkalommal kell elvégezni, amíg a vérömleny teljesen el nem tűnik.

A termékkel kapcsolatos vélemények túlnyomórészt pozitívak. A zúzódások áldozatai úgy nyilatkoztak, hogy a gél sikeres. Már az alkalmazást követő második napon a zúzódások kevésbé láthatóak és kevésbé fájdalmasak. Az Arnigel a legjobbak rangsorában volt, mert természetes összetételű, kisgyermekek kezelésére alkalmas, nem okoz mellékhatásokat.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • Rövid idő alatt eltávolítja a zúzódásokat;
 • 1 évesnél idősebb gyermekek számára alkalmas.

Hátrányok

 • Bőrszárazságot okozhat (alkoholt tartalmaz).

Heparoid Zentiva

Értékelés: 4.76

Heparoid Zentiva

A cseh kenőcs Heparoid Zentiva a negyedik helyen áll. Minden egyes tubus (30 g) 0,06 g heparinoidot tartalmaz. Az elváltozás területén csökkenti a véralvadást, fokozza a hematóma felszívódását, csökkenti az ödéma kialakulását és gyulladáscsökkentő hatású.

A kenőcsöt vékony rétegben (1 mm) kell felvinni a zúzódás területére és környékére naponta háromszor, 4-5 órás időközönként. Finoman dörzsölje be, amíg teljesen felszívódik. Ha a vérömleny kiterjedt, a kezelt felületre át nem eresztő kötést kell helyezni. Ezt célszerű éjszaka végezni. A gyógyszert felnőttek és gyermekek számára csecsemőkortól kezdődően alkalmazzák.

A vélemények szerint a Heparoid nem olyan gyors, mint a Lyoton 1000, de még mindig elég hatékony a zúzódások megszüntetésére. A termék a legjobbak rangsorában van, mert szerves heparinoidja felgyorsítja a hematómák felszívódását, csökkenti az ödéma kialakulását és csökkenti a gyulladást. A kezelés során a Heparoid nem okoz kellemetlen érzést és gyorsan felszívódik.

Előnyök

 • még csecsemők számára is alkalmas;
 • Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását;
 • A kenőcs jól felszívódik, nem hagy maradványokat.

Hátrányok

 • Az utolsó trimeszterben történő alkalmazás esetén növeli a szülés alatti vérzés kockázatát.

Troxevasin Neo

Értékelés: 4.5

Troxevasin Neo

A bolgár Troksevasin Neo gél az ötödik helyen áll a rangsorban. 3 hatóanyagot tartalmaz: troxerutin, dexpanthenol, nátrium-heparin. Helyileg alkalmazva a hatóanyagok gyorsan felszívódnak a bőrbe. Átlátszó vagy majdnem átlátszó gél. Sárgás vagy zöldessárga színű.

A Troxevasin Neo 18 éves kortól alkalmas felnőttek számára. Reggel és este vékony rétegben kenje fel a gélt az elváltozásra. A termék egyenletesen oszlik el a bőrön. Könnyű masszázs mozdulatok a teljes felszívódás elérése érdekében. A gyártó ragaszkodik ahhoz, hogy a gyógyszer nem érintkezhet sebekkel vagy nyálkahártyákkal.

A jelentések szerint a zúzódások áldozatai megjegyzik, hogy a Troxevasin Neo gyorsan hat. Már 3-4 nap elteltével nincs nyoma zúzódásoknak. Szakértőink felvették ezt a terméket a legjobbak értékelésébe, mert elegendő mennyiségű heparin-nátriumot tartalmaz, és a dexpanthenol javítja a felszívódását, így a pozitív eredmény nem várakozik sokáig.

Előnyök

 • kombinált összetétel;
 • szagtalan;
 • Jól felszívódik;
 • Gyorsan megszabadulni a zúzódásoktól.

Hátrányok

 • Csak 18 éves kortól engedélyezett.

Indovasin

Értékelés: 4.4

Indovasin

A legjobb importált jogorvoslatok a zúzódások zselé Indovasin gél értékelésének alján. Troxerutint és indometacint tartalmazó kombinált gyógyszer. A bőrön alkalmazva a termék enyhíti a gyulladást, megszünteti a fájdalmas érzéseket, csökkenti a lázat.

Olvasson tovább  A 4 legjobb D-vitamin-készítmény gyermekek számára

A gélt naponta 3-4 alkalommal 4-5 cm-es csíkokban kell alkalmazni. A gyógyszer rétegének vékonynak kell lennie. Finoman dörzsöljük a bőrbe. Egy nap alatt a termék teljes felhordása nem haladhatja meg a 20 cm-t. A kezelés átlagos időtartama 10 nap, de a véraláfutások általában hamarabb megszűnnek. A gyermekpraxisban 14 éves kortól alkalmazzák. És a terhes nők kezelésére a gyógyszer ellenjavallt, mivel NSAID-okat tartalmaz.

Az Indovasinról szóló vélemények többnyire pozitívak. Bár nem kapcsolódik közvetlenül a vérömlenyek és zúzódások kezeléséhez, de ezen a területen is bizonyított már. Azt jelenti, hogy hatékony, ezért szerepelt a minősítésben, de azok, akik használták, megjegyzik, hogy a gél rosszul felszívódik és hosszú ideig ragad, így a manipuláció vele nem különösebben kellemes.

Előnyök

 • Megszünteti a zúzódásokat, a bántalmakat, a gyulladást;
 • Megfizethető áron;
 • A gyógyszer tolerálhatósága általában jó.

Hátrányok

 • rosszul felszívódó és ragacsos.

A legjobb orosz gyógymód zúzódásokra és vérömlenyekre

Az orosz gyártók is lépést tartanak és különböző termékeket gyártanak, amelyek lehetővé teszik, hogy néhány nap alatt megszabaduljon a zúzódásoktól és a zúzódásoktól.

Lavenum

Értékelés: 4.9

Lavenum

A rangsor első helyét a Lyoton 1000 – Lavenum gyógyszer hazai analógja kapja. A nátrium-heparin hatóanyagot ugyanabban a koncentrációban tartalmazzák. Csak a segédanyagok különböznek. A termék kellemes illatú, nem ragad, gyorsan felszívódó állagú. A Lavenum gyorsan megoldja a bőr alatti zúzódások problémáját.

A gélt minden indikáció esetén vékony rétegben kell felvinni az érintett területre. Ha a zúzódás területe 3-5 cm átmérőjű, akkor vegye ugyanazt a gélcsíkot, majd óvatosan dörzsölje be a bőrbe. A gyógyszert naponta legfeljebb 3-szor kell alkalmazni, amíg a véraláfutás teljesen el nem tűnik. Átlagosan 3-4 napot vesz igénybe. A lavenumot nem használják gyermekeknél, mert nincs megfelelő orvosi tapasztalat a használatáról.

A vélemények szerint a Lavenum nem rosszabb a hematómákkal, mint a Lyoton, de vonzóbb áron. Szakértőink ezt a gyógymódot a legjobbak közé sorolták, mert javítja a helyi vérkeringést, aktiválja a szöveti anyagcserét, ami segít felgyorsítani a hematómák felszívódási folyamatait és csökkenti a szövetek duzzanatát.

Előnyök

 • magas heparinkoncentráció;
 • gyors cselekvés;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • parabének az összetételben.

Heparin kenőcs

Értékelés: 4.8

Heparin kenőcs

A Nizhpharm heparin kenőcsöt gyárt, amely a rangsorban a második helyen áll. 3 hatóanyagot tartalmaz: nátrium-heparin, benzokain, benzil-nikotinát. Számos felhasználási módja van, és gyakran használják nagy zúzódások esetén. A kenőcs sűrű állagú és fehér színű. Nagyon jól felszívódik.

A heparin kenőcs felnőttek és 1 évesnél idősebb kis betegek kezelésére szolgál. A terméket vékony rétegben kell felvinni az érintett területre (a kóros fókusz 3-5 cm-es területére 2-4 cm termékmennyiséget kell felvinni), és óvatosan a bőrbe dörzsölni. A kenőcsöt naponta 2-3 alkalommal kell alkalmazni, amíg a zúzódásnak nyoma sem marad.

A heparin kenőccsel kapcsolatos vélemények rendkívül pozitívak. Az érintett zúzódások áldozatai néhány napon belül sikeresen megbirkóznak vele. A heparin kenőcs méltán szerepel a rangsorban, mivel hatékony összetételű és kisgyermekeknél is használható (1 éves kortól). Jól tolerálható, és ritkán okoz helyi reakciókat bőrpír, csökkent érzékenység az alkalmazás területén.

Előnyök

 • hatékony összetétel;
 • gyorsan felszívódik;
 • A nagy zúzódások 3-4 napon belül elmúlnak.

Hátrányok

 • A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 20 °C-ot.

Trombless Plus

Értékelés: 4.7

Trombless Plus

A Nizhpharm gélt is gyárt – Trombless Plus, amely nem kevésbé hatékony. A rangsor harmadik helyén található. A készítmény a következő összetevőket tartalmazza: nátriumheparin, troxerutin, dexpanthenol, benzokain. A Trombless hatékony kezelés a bőr alatti véraláfutások kezelésére. A gél félig átlátszó állagú, enyhe, de nagyon sajátos szagú.

Bőr alatti vérömlenyek esetén ajánlott a Trombless Plus-t naponta 2-3 alkalommal alkalmazni az érintett területen, amíg a sérült szövet normál állapota teljesen helyre nem áll. Csak felnőtteknek 18 éves kortól.

Olvasson tovább  A 8 legjobb orvosság álmosság ellen

A Trombliss plus-t általában dicsérik a véleményekben. Sokan kedvelik az alkalmazás utáni hűsítő hatását, a fájdalomcsillapítást és a zúzódások felszívódását. A termék méltán a legjobbak közé tartozik, mert jól átgondolt összetételű, amely lehetővé teszi, hogy nagyon gyorsan megszabaduljon a nagy zúzódásoktól. A Trombloss Plus ritkán okoz mellékhatásokat, és ezek általában a gyógyszer összetevőivel szembeni túlérzékenységhez kapcsolódnak.

Előnyök

 • Ez egy hatékony, kombinált készítmény;
 • kellemes hűsítő hatás;
 • Nem ragad;
 • Gyorsan megszabadul a zúzódásoktól.

Hátrányok

 • Allergiás reakciók lehetségesek.

Venolife

Értékelés: 4.6

Venolife

A Troxevasin Neo – Venolife szerkezeti analógja az orosz Akrihin gyógyszergyártó cégtől a negyedik helyen áll a rangsorban. Heparint, dexpanthenolt és troxerutint tartalmaz. Átlátszó vagy majdnem átlátszó, halványsárga gél, sajátos szaggal. Széles körben használják lágyszöveti sérüléseknél: zúzódások, rándulások, húzódások.

Vigyen fel egy vékony réteg Venolife-t az érintett területre naponta 2-3 alkalommal. Gyengéd masszírozó mozdulatokkal dörzsölve törekedjen a termék teljes felszívódására. A Venolife segítségével általában 3-5 nap alatt meg lehet szabadulni a súlyos vérömlenyektől. A Troxevasin Neo-tól eltérően a hazai gyártó 1 éves kortól engedélyezi a Venolife használatát.

A vélemények szerint a Venolife jól megbirkózik a zúzódásokkal, de meglehetősen rosszul szívódik fel, ragacsos filmet hagyva. És mégis ez a jogorvoslat a legjobbak rangsorában van, mert a hatóanyagok sikeres kombinációjával rendelkezik, amelyek kiegészítik egymást, és növelik a gél hatékonyságát a zúzódások elleni küzdelemben.

Előnyök

 • A hatóanyagok jó kombinációja;
 • Sikeresen enyhíti a lágyrészsérüléseket;
 • Ritkán okoz mellékhatásokat.

Hátrányok

 • ragacsos réteget hagy.

Badyaga

Értékelés: 4.5

Badyaga

A Réka-Pharm a Badyaga-t por alakban gyártja, amely az ötödik helyen áll a rangsorban. Ez a termék édesvízi szivacsok szárított kolóniája. Tű alakú szilícium-dioxid kristályok, kis mennyiségű szivaccsal kötődve alkotják vázukat. A pornak sajátos szaga van.

Zúzódások esetén a zacskó tartalmát egy tálba helyezzük. Öntse a port meleg forró vízbe, és keverje addig, amíg pépes nem lesz. A hígított terméket tamponnal kell a bőrre felvinni, majd óvatosan bedörzsölni. A kezén viseljen gumikesztyűt. 10-15 perc után öblítse le vízzel. A termék felnőttek és gyermekek számára 12 éves kortól engedélyezett.

A Badyaga por áttekintésében sokan azt mondják, hogy az eszköz gyorsan megszabadul a zúzódásoktól, de a folyamat során nem tudja elkerülni a kellemetlen érzéseket (bizsergés, égés). Szakértőink még mindig a Badyaga-t a legjobbak rangsorába sorolták, mivel ez a természetes gyógymód időtálló és megfizethető áron van.

Előnyök

 • természetes összetétel;
 • gyors hatás;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • Csípő érzés és égő érzés az alkalmazás után.

Krém balzsam elsősegély

Értékelés: 4.4

Krém balzsam elsősegély

KorolevPharm termel egy krém balzsam Ambulance, amely lezárja a legjobb jogorvoslatok rangsorát. Nagyszámú gyógynövényt és kivonatot tartalmaz, amelyeket a népi gyógyászatban aktívan használnak a lágyszöveti sérülések helyreállítására. A mikrokapszulák speciális rendszerének köszönhetően az összetevők gyorsan behatolnak a sérült szövetek mélyére, és hatékony gyógyító hatást fejtenek ki.

A krémbalzsam fehér, gazdag és olajos. Az illata könnyű és kozmetikai, de a bőrön elég sokáig érezhető. Minden nehézség nélkül alkalmazható kóros elváltozásokra. Elég lassan szívódik fel, de amikor teljesen felszívódik, nem hagy zsíros fényt. Ez a termék 3-4 nap alatt megszünteti a zúzódásokat.

A Balm ER-ről szóló vélemények többnyire pozitívak. Hatékonysága és alacsony fogyasztása miatt dicsérik. A termék használata során nem okoz kellemetlen érzést vagy nemkívánatos mellékhatásokat. A krémet tartalmazó tubus is kényelmes. Könnyen megkaphatja belőle a megfelelő mennyiségű terápiás balzsamot.

Előnyök

 • a többkomponensű, természetes összetétel;
 • kényelmes cső;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • gyorsan felszívja a zúzódásokat.

Hátrányok

 • allergiás reakciók lehetségesek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: