15 legjobb alacsony hátfájás jogorvoslatok

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Az alsó hátfájás sok ember számára gyakori probléma. Néha a túlterhelés (aktív testmozgás, nehéz súlyok cipelése, hosszan tartó statikus helytelen testtartás) következtében lépnek fel. De néhány esetben a fájdalom komoly egészségügyi problémákat jelez. Leggyakrabban a gerinc vagy a hátizmok különböző betegségeit és sérüléseit jelzik.

Bármi legyen is a derékfájás oka, gyógyszeres kezelés nélkül nem kezelhető. Nem ritka, hogy az orvosok fájdalomcsillapítókat írnak fel tabletta vagy injekció formájában. A helyi termékek – kenőcsök, krémek, gélek és tapaszok – hatékonynak bizonyultak. Ez a felülvizsgálat a legjobb szóbeli és külső gyógymódokat vizsgálja az alacsony hátfájás ellen.

Az alsó hátfájás tabletták áttekintése

Jelöléshelyszíntermék neveár
alsó hátfájás tabletták1Voltaren Akti186€
2Movalis636€
3Nimulid nyelvi tabletta240€
4Nalgesin252€
5Ketonal164€
6Ibuklin121€
hátfájás tapaszok1Voltaren transzdermális tapasz168€
2Nanoplaszt Forte197€
3Ketonal termikus tapasz1217€
kenőcsök, krémek, gélek derékfájás esetén1Fastum gél290€
2Nikoflex293€
3Apisartron249€
4Naise gél178€
5Diclac231€
6Ketonal krém369€

Alsó hátfájás tabletták

Az alsó hátfájást először nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel (NSAID) kezelik. Fájdalomcsillapító, lázcsillapító és csökkenti a gyulladást.

Voltaren Akti

Népszerűségi értékelés:* 4.9

Voltaren Akti

A Voltaren Akti kálium-diklofenákot (12,5 mg) tartalmaz. Ez a gyógymód különböző lokalizációjú és etiológiájú fájdalmakra javallott. A Voltaren Akti felnőtteknek és 14 évesnél idősebb gyermekeknek készült. Nagyszerűek a derékfájásnál, de a gyomor-bélrendszeri problémákkal küzdő személyeknek óvatosan kell használniuk őket.

A Voltaren Akti tabletták fehér filmbevonatban kaphatók. Sima, elválasztó nyomok nélkül, és gyakorlatilag szagtalan. A tabletták meglehetősen könnyen lenyelhetőek. Buborékcsomagoláson vannak elhelyezve, kényelmes pontozott felosztással. A maximális napi adag 6 tabletta (75 mg). Általában 2-vel kezdik, és ezt követően 4-6 óránként 1 vagy 2 tablettát vesznek be. A tablettákat egy darabban, szétrágás nélkül, vízzel kell bevenni.

A vélemények szerint a fájdalomcsillapítás a gyógyszer bevétele után negyed órán belül bekövetkezik. Ne alkalmazza a Voltaren Akti-t 5 egymást követő napnál hosszabb ideig súlyos derékfájás esetén. Az orvosok megjegyzik, hogy az importált gyógyszert a betegek jobban tolerálják, mint a hazai diklofenákot. A gyomor-bélrendszerük csak akkor reagál rosszul, ha folyamatosan, éhgyomorra szedik őket.

Előnyök

 • Az alsó hátfájás negyed óra múlva elmúlik;
 • A tablettákat nem nehéz lenyelni;
 • kényelmes hólyagok pöttyös résszel;
 • Naponta legfeljebb 6 tabletta bevehető.

Hátrányok

 • Gyomor-bélrendszeri mellékhatások hosszan tartó alkalmazás esetén.

Movalis

Népszerűségi értékelés:* 4.8

Movalis

A Movalis német változata 7,5 vagy 15 mg meloxikámot tartalmazhat. Ez az anyag az NSAID-ok közé tartozik, és kifejezett gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és lázcsillapító hatással rendelkezik. A meloxikám jól felszívódik a gyomor-bélrendszerből és gyorsan hatni kezd. A Movalis mindenféle dorsopathiára jó, beleértve a derékfájást is.

A Movalis tabletták kerekek. Ezek a tabletták egyik oldala domború, fazettált szélű, a másik oldal pedig homorú, elválasztó gerinccel. A tabletta színe halványsárga. Általában nehézség nélkül lenyelhetőek. A tabletták pontozott vonallal ellátott buborékcsomagoláson vannak elhelyezve. A maximális napi adag 15 mg meloxikám. Ezt a gyógyszert étellel, tiszta vízzel kell bevenni.

A vélemények szerint a derékfájásban szenvedők megjegyzik, hogy a Movalis nagyon hatékony. Enyhébb, mint a diklofenák NSAID-ok, de kiváló fájdalomcsillapítással rendelkezik. Azok, akik részt vettek a Movalis tanfolyamon, megjegyezték, hogy ettől sokkal “mozgékonyabbak” lesznek, és anélkül tudnak hajolni és felhajolni, hogy félnének attól, hogy megsérül a hátuk alsó része. A gyógyszer nem rosszul tolerálható, de néhány embernél az aranyér súlyosbodását idézi elő.

Előnyök

 • Minőségi eredeti gyógyszer;
 • modern, kényelmes tabletták;
 • Kiválóan alkalmas derékfájás esetén;
 • A tabletták praktikus buborékcsomagolásban vannak.

Hátrányok

 • Egyeseknél visszatérő aranyereket okoz.

Nimulid nyelvi tabletta

népszerűségi besorolás:* 4.7

NIMULID NYELVI TABLETTA

Az indiai Nimulid készítmény 100 mg nimesulidot tartalmaz. Erős gyulladáscsökkentő hatása van, emellett fájdalomcsillapító és kisebb mértékben lázcsillapító hatású. Ez a termék jó a különböző eredetű fájdalmak megszüntetésére. A nimulid lumboishalgia, ízületi fájdalom és trauma vagy műtét utáni fájdalom kezelésére szolgál.

Nimulid nyelvtabletta (oldódó tabletta) – kerek, bikonvex, halványsárga színű. Narancsaromát tartalmaznak, és meglehetősen kellemes utóízt hagynak a szájban. A Nimulidot általában szájon át, naponta kétszer adják 12 éves vagy idősebb személyeknek. Ezeket étkezés után kell bevenni. A tablettát a nyelven tartva, amíg fel nem oldódik a nyálban, majd lenyeli.

A Nimulid túlnyomórészt jó értékeléseket kapott. Sok embernek segíthet 4-6 órára megszabadulni a derékfájástól. Kényelem: nem kell vízzel lemosni a tablettát. A hatékony fájdalomcsillapítás mellett hasmenést, hányingert és gyomorégést is okozhat, de ez egyénre szabott. A nimulid általában jól tolerálható, ha az adagokat nem lépik túl, és ha nem alkalmazzák túl hosszú ideig.

Előnyök

 • Ez egy lenyelendő tabletta;
 • kellemes ízű;
 • A fájdalom 4-6 óráig nem tér vissza;
 • 12 éves kortól engedélyezett a használatra.

Hátrányok

 • Hasmenést, hányingert, gyomorégést okozhat.

Nalgesin

Népszerűség értékelése:* 4.7

NALGESIN

A Nalgesin elérhető Szlovéniában. Naproxen hatóanyagot tartalmaz. Ez egy másik NSAID, amely hatékonyan enyhíti a fájdalmat, a lázat és a gyulladást. Ezt a terméket neurológusok és ortopédusok gyakran írják fel betegeiknek fájdalmas gerincoszlop szindróma, neuralgia, myalgia, és más fájdalmak esetén.

A Nalgesin ovális, bikonvex tabletta formájában kapható. Kék burokkal vannak bevonva. Mindegyik 275 mg naproxent tartalmaz. Szinte gond nélkül lenyelhető. A fájdalom hatékony csillapításához elegendő tipikus napi adag 2-4 tabletta (550-1100 mg). Ezeket egy pohár vízzel kell bevenni.

Az alsó hátfájásban szenvedő egyének jól reagálnak a Nalgesinre. Szeretik, ha a fájdalomcsillapító hatás azonnali. Olyan esetekben is hatásosnak bizonyul, amikor más, népszerűbb NSAID-ok nem tudnak megbirkózni a hátfájással. Általában 4-6 órán át tart. Gyakran a választott dózistól függ. A leggyakoribb mellékhatások az epigasztrikus régióban jelentkező kellemetlen érzés vagy bőrkiütés.

Előnyök

 • gyorsan megszabadul a fájdalomtól;
 • A tablettákat nem nehéz lenyelni;
 • Még olyan esetekben is enyhíti a fájdalmat, amikor a szervezet már hozzászokott más NSAID-okhoz;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • epigasztrikus diszkomfortérzést, bőrkiütést okozhat.

Ketonal

Népszerűségi értékelés:* 4.7

KETONAL

A Ketonal egy másik szlovén gyógyszergyártó cég, a Lek. Az NSAID-ok képviselője, mivel ketoprofent tartalmaz. Fájdalomcsillapító, lázcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai alkalmasak isiász, izomrostok gyulladása, neuralgia és egyéb, derékfájást okozó állapotok kezelésére. A Ketonal 15 éves kortól alkalmazható terápiára.

A Ketonal tabletták kicsik, kerekek, kék bevonattal. A ketoproféntartalom mindegyikben 100 mg. Kaphatóak sötét üvegben vagy tabletta formájában. Ezt a gyógyszert étkezés közben vagy közvetlenül étkezés után kell bevenni. A tablettát nem szabad megrágni, és fél pohár tisztított vízzel vagy tejjel kell lenyelni. A Ketonal-t általában 1 tablettát írnak fel reggel és este.

A vélemények szerint a Ketonal kiválóan alkalmas a hátfájás és a hátfájás kezelésére. Sokan ezt a gyógyszert sürgősségi gyógyszerként tekintik. Nagyon jól működik, amikor más gyógyszerek már nem képesek megbirkózni a súlyos fájdalommal.Ha nem használják túlzott mennyiségben, tolerálhatósága nem rossz, de egyes betegeknél hányingert, hányást, diszpepsziát és hasi fájdalmat okozhat.

Előnyök

 • erős fájdalomcsillapító;
 • A tablettákat könnyű lenyelni;
 • 6-8 órán át megszünteti a fájdalmat.

Hátrányok

 • GI-zavarokat okozhat.

Ibuklin

Népszerűségi értékelés:* 4.7

IBUCKLIN

A gyógyszer hatékonyságáért az Ibukulin egyszerre 2 anyagért felelős: ibuprofen és paracetamol. A kombinált termék enyhíti a fájdalmat, enyhíti a gyulladást és enyhíti a hipertermiát. Ezt a gyógyszert a tüneti kezelés részeként kell kezelni. Nem befolyásolja a kóros folyamat előrehaladását, de a gyógyszer használatakor a fájdalom észrevehetően csökken.

Az Ibuclin tabletták élénk narancssárga kapszulák külseje. Az egyik oldalon van egy elválasztó kockázat. Mivel a tabletták elég nagyok, a könnyebb lenyelés érdekében ketté lehet őket osztani. A gyógyszert 2-3 órával a főétkezés előtt vagy utána kell bevenni. A tablettát nem szabad megrágni. Egy pohár tiszta és csendes vízzel kell lemosni a tapaszt.

A hátfájós emberek visszajelzései gyakran dicsérik az Ibuklint. Szeretik, hogy nem csak a hát alsó részének jó fájdalomcsillapítója, hanem megfázáskor és sok más esetben is hasznos. A felhasználók megjegyzik, hogy gyorsan hat, és a fájdalomcsillapító hatás 3-4 órán át tart. De a gyógyszer ellenőrizetlen használata esetén nem lehet elkerülni a gyomor-bélrendszeri rendellenességeket.

Előnyök

 • kombinált összetétel;
 • számos alkalmazása van;
 • elválasztó kockázattal rendelkezik.

Hátrányok

 • GI-zavarokat okozhat.

A legjobb tapaszok a derékfájás ellen

A terápiás tapaszok a hát alsó részén jelentkező fájdalmak esetén is alkalmazhatók. Egy speciális technológiát alkalmaznak a hatóanyagok műanyag masszájának a ruhára történő felvitelére. E készítmény fő előnye, hogy a gyomor-bél traktus megkerülésével a NSAID-ok gyorsan felszívódnak a szisztémás keringésbe.

Voltaren transzdermális tapasz

Népszerűségi értékelés:* 4.9

VOLTAREN TRANSZDERMÁLIS TAPASZ

A Japánban gyártott és Görögországban csomagolt Voltaren transzdermális tapasz 1% nátrium-diklofenákot tartalmaz. Fájdalomcsillapító hatású az alkalmazási területen, de csökkenti a gyulladást is. Enyhíti a fájdalmat és láthatóan csökkenti a duzzanatot a hát alsó részén.

A Voltaren tapasz téglalap alakú, lekerekített szélekkel. A poliészter alapot terápiás anyaggal ellátott ragasztóréteggel ragasztják fel. Ennek a rétegnek a tetején van egy védőfólia, amely rovátkákkal és egy mintával van ellátva, amely megmondja, hogyan kell eltávolítani a tapasz felületéről. Minden ruhadarab 70 cm² vagy 140 cm² területet fedhet le. A csomag 2-5 tapaszból állhat.

A vélemények szerint egy Voltaren tapasz valóban 24 órán át tart. A fájdalom viszonylag gyorsan elmúlik, és egy napig nem tér vissza. A levomentol segédkomponensként van jelen, így kezdetben hűsítő, majd enyhe melegítő hatás érezhető. Nem mindenkinek sikerül első alkalommal helyesen alkalmazni a javítást. Egyesek arra is panaszkodnak, hogy nem tapad jól a hát alsó részén.

Előnyök

 • kiváló fájdalomcsillapítást biztosít;
 • A hűsítő hatást enyhe melegítő hatás váltja fel;
 • Nem kellemetlen, ha a testen viselik;
 • nincs kellemetlen szag.

Hátrányok

 • nem tapad a bőrhöz.

Nanoplaszt Forte

Népszerűség értékelése:* 4.8

Nanoplaszt Forte

A Nanoplast Forte kínai orvosi tapasz modern nanotechnológiával készül. Ritkaföldfémek mágneses porát tartalmazza, a spektrum távoli infravörös tartományában infravörös sugárzás nanopor-termelője. Ez a termék képes megszüntetni a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és biztosítja a myorelaxációt.

A Nanoplast Forte tapasz mérete változó. Minden csomag mindig 3 darabot tartalmaz ugyanabból a termékből. A kartondobozban egy ZIP tasak van. Az egyik oldalon lévő téglalap alakú szövetdarabok nanorészecskék hordozói. Ha lehúzza a védőszalagot, az egész felület ragadós, és maga a hatóanyag egy fekete ovális közepén található. Eldobható sebtapaszok. A fájdalmas területre 12 órán keresztül rögzítik.

A véleményekben a fogyasztók megjegyezték, hogy a Nanoplast Forte azonnal erős égő érzést okoz, de ez az érzés gyorsan eltűnik, és enyhe melegítő hatás jelentkezik. Jól tart a bőrön és nem jön le. Eltávolításkor világosbarna ragacsos maradványt hagy maga után. Bizonyítottan jót tesz a hátfájás alsó részén. A fájdalomcsillapító hatás azonnali, és addig tart, amíg a beteg a tapaszt viseli.

Előnyök

 • nanotechnológiával tervezték;
 • Jó bőrvisszatartás
 • Kellemes melegítő hatás;
 • Jó fájdalomcsillapítás.

Hátrányok

 • Eltávolítás után világosbarna ragacsos maradványt hagy a bőrön.

Ketonal termikus tapasz

Népszerűségi értékelés:* 4.7

KETONÁLIS TERMIKUS TAPASZ

A Sandoz által bejegyzett és Kínában gyártott Ketonal termikus tapasz vasport tartalmaz. A folyamatos melegítésnek köszönhetően (akár 12 órán keresztül) hatékonyan ellazítja a mély izomrostokat, enyhítve a derékfájást. Ezt a terméket nem szabad sérült bőrfelületekre vagy a sérülés helyére, illetve injekciót követően alkalmazni.

A Ketonal termikus tapasz egy téglalap alakú, vasporral, aktív szénnel, sóval és vízzel átitatott ruhadarab. Az egyik oldalán egy védőtartozék van, amely nyilakkal mutatja, hogyan kell helyesen eltávolítani. Meglehetősen vastag más hasonló termékekhez képest. Általában száraz bőrre kell felvinni, de 55 év felettiek esetében jobb, ha pamut ingre ragasztják, mint közvetlenül az elváltozásra. A csomag 10 tapaszt tartalmaz.

A Ketonal termikus tapasz általában jól értékelt. A fogyasztók megjegyzik, hogy ez a termék 10-12 órán keresztül gyengéden melegíti a hát alsó részét. A kellemetlenséget nem okoz. A tapasz a helyén marad, és nem jön le. Nem károsítja a bőrt, és eltávolításkor nem hagy maga után ragacsos maradványokat. Fájdalomcsillapító hatása jól kifejezett.

Előnyök

 • Száraz hőt biztosít;
 • Hatékonyan ellazítja a mély izmokat;
 • Nem hagy ragacsos maradványt;
 • Jó tartást biztosít a bőrön.

Hátrányok

 • A folt vastag.

A legjobb kenőcsök, krémek, gélek a derékfájás kezelésére

Sokan megszokták, hogy kenőcsöket, krémeket vagy géleket használnak a hátfájás kezelésére. Ezek gyakran jó fájdalomcsillapítók, és nincsenek a szájon át szedhető gyógyszerek mellékhatásai.

Fastum gél

Népszerűségi értékelés:* 4.9

Fastum gél

A Berlin Chemi gyógyszergyár gyárt Fastum gélt. A termék fő hatóanyaga a ketoprofen. Neroliolajat és levendulaolajat is tartalmaz. A ketoprofen a bőrgáton áthatolva eléri a gyulladás helyét. Ez a kezelés kiválóan alkalmazható lumbodynia vagy trauma következtében kialakult derékfájás esetén.

A Fastum Gel 30, 50 vagy 100 g-os puha alumínium tubusokban kapható. Színtelen, majdnem átlátszó gél. Állaga viszkózus, és nincs kellemetlen szaga. Ajánlatos egy csíkot kinyomni a termékből (5-10 cm), és vékony rétegben eloszlatni az elváltozás területén. Az eljárást célszerű naponta 1-2 alkalommal megismételni. Egyes orvosok Fastumot is felírnak a betegeknek a fizioterápiához. A kezelés átlagos időtartama 10 nap.

A vélemények szerint a Fastum gél jól terül a bőrön, amikor alkalmazzák. Azonnal ragacsos, de elég gyorsan szárad. Nincs melegítő hatása. A derékfájás a gél alkalmazása után körülbelül 40 perccel megszűnik. A gyógyszer általában jól tolerálható, de néhány betegnél az alkalmazás helyén bőrpír, viszketés vagy ekcéma alakulhat ki.

Előnyök

 • Könnyen eloszlik a bőrön;
 • Gyorsan felszívódik;
 • Meglehetősen kellemes illata van;
 • Az alsó hátfájás 40 perc alatt megszűnik.

Hátrányok

 • Az alkalmazás helyén viszketést, bőrkiütést vagy ekcémát okozhat.

Nikofleks

Népszerűség értékelése:* 4.8

Nikoflex

A magyar Nicoflex kenőcs egy helyi irritáló hatásra utal. 3 hatóanyagot tartalmaz: természetes kapszaicin, etil-nikotinát, etilén-glikol-szalicilát. A levendulaolaj segédanyagként is jelen van. Kifejezett helyi fájdalomcsillapító hatása van a lumbo-pszichiátriában, radiculitisben. A gyógyszer 18 éves kortól engedélyezett.

A Nikoflex egy homogén fehér kenőcs, amelynek különleges szaga van. Egy alumíniumcsőbe helyezzük (50 g). Nyomja ki a kenőcsöt, és minden gond nélkül terítse el a bőrön. A kenőcsöt (3-5 cm-es csík) vékony rétegben kell felvinni a tiszta bőrre, a kóros fókusz területének integritásának megbontása nélkül. Az első 3 napban naponta egyszer használja a kenőcsöt, majd reggel és este alkalmazza a Nikoflexet.

Az emberek arról számoltak be, hogy közvetlenül a kenőcs felvitele után a bőr kipirosodik és forrónak érzi magát. Az égés és a felmelegedés elég erős. 15-20 perc múlva enyhülés tapasztalható, és a hátfájás enyhül. Fontos, hogy azonnal mosson kezet, és ne érintse meg a szem vagy az orr nyálkahártyáját, mert a csípés elviselhetetlen lesz. A Nicoflex kenőcs a nem éppen kíméletes hatása ellenére nagyon népszerű, és sokan szívesebben tartják mindig otthon a gyógyszeres szekrényükben.

Előnyök

 • Erős melegítő hatást biztosít;
 • a fájdalom 15-20 perc alatt elmúlik;
 • könnyen eloszlatható a bőrön.

Hátrányok

 • Eleinte erős égő érzést okoz.

Apisartron

Népszerűségi értékelés:* 4.8

APIZARTRON

A német Apisartron kenőcs méhméreg, metil-szalicilát (NSAID), allilizotiocianát (mustárolaj-kivonat). Ez a kombinált szer kifejezett fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Kiváló isiász (derékfájás), isiász ellen. Ez a kenőcs ellenjavallt 6 év alatti gyermekeknél. 12 év alatt pedig óvatosan kell használni.

Az Apisartron egy homogén, enyhén sárgás árnyalatú és különleges szagú kenőcs. Ajánlatos egy 3-5 cm-es kenőcscsíkot kinyomni, és vékony rétegben egyenletesen eloszlatni a bőrön. Miután megvárta, hogy 2-3 perc múlva kipirosodjon, óvatosan dörzsölje be a kenőcsöt. Naponta 2-3 alkalommal engedélyezett a használata mindaddig, amíg a tünetek teljesen elmúlnak.

A vélemények szerint az Apisartron kenőcs alkalmazása után gyorsan növekvő égő érzés jelentkezik, amelyet 10-15 percig kell elviselni. De 20-30 perccel a szer alkalmazása után az alsó hátfájás maradványok nélkül elmúlik. Az érzékeny személyek nem kedvelik a kezelési folyamatot, de nagyon elégedettek az eredménnyel. A kenőcs természetes égő érzésétől eltekintve az Apisartron általában jól tolerálható. Csak elszigetelt esetekben okozhat allergiás bőrreakciókat.

Előnyök

 • hatékony kombinált összetétel;
 • Az alkalmazást követő 20-30 percen belül maradék nélkül eltávolítja a fájdalmat;
 • könnyen eloszlik a bőrön.

Előnyök

 • Erős égő érzés 10-15 percig.

Nais gél

Népszerűség értékelése:* 4.7

NAYZ GEL

Az indiai Naiz gél a nimesulid hatóanyagot tartalmazza. Ez egy új generációs nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer. Helyileg alkalmazva a gélt megfigyelték, hogy enyhíti vagy megszünteti a fájdalmat. Ez a termék jónak bizonyult isiász, isiász, lumbágó esetén. 7 éves kortól engedélyezett gyermekeknél történő alkalmazásra.

A Naiz egy átlátszó, foltok nélküli, sárgás árnyalatú gél. 20, 50 és 100 g-os laminált alumínium tubusokban kapható. Jól eloszlik, de nem szívódik fel teljesen, így foltot hagyhat a ruhákon. A Naise édes, gyógynövényes illatú. A gélt egy oszlopban (kb. 3 cm) kinyomjuk, és vékony rétegben, dörzsölés nélkül a legfájdalmasabb területre kenjük. Ismételje meg a kezelést naponta 3-4 alkalommal.

A Nayse gél értékelései túlnyomórészt jók. Az emberek elismerik, hogy nincs hőhatása. A gél gazdaságosan használható. A hát alsó részén jelentkező fájdalommal nagyon jól megbirkózik. A termék toleranciája általában jó, de néhány helyi reakciót okozhat: viszketés, csalánkiütés, hámlás, a bőr átmeneti elszíneződése.

Előnyök

 • Ez egy új generációs NSAID;
 • diszkrét illat;
 • Könnyen eloszlatható a bőrön;
 • kiváló fájdalomcsillapítás.

Hátrányok

 • nem szívódik fel teljesen;
 • Nemkívánatos helyi reakciókat okozhat.

Diclaus

Népszerűségi értékelés:* 4.7

Dikla

A német Diclac gél diklofenák-nátriumot tartalmaz. Az alkalmazási területen enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladás okozta duzzanatot. Gyakran írják fel a gerinc és az ízületek gyulladásos és degeneratív betegségei (radiculitis, osteoarthritis, lumbágó, isiász) által okozott fájdalom szindróma kezelésére. 12 éves kortól engedélyezett.

A Diclaz tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás színű gél. Homogén, buborékmentes, különleges szagú. A Nike Gel 50 vagy 100 g-os tubusokban kapható. Egyszeri adag, legfeljebb 2 g (kb. 4 cm, teljesen nyitott csőnyakkal). A Dikla gélt naponta 2-3 alkalommal kenjük a bőrre, és enyhén dörzsöljük be. Az alkalmazás után ajánlatos alaposan megmosni a kezeket.

A fogyasztói visszajelzésekben a fogyasztók megjegyzik, hogy a Diclac gél könnyen alkalmazható és felszívódik. A kéz nem zsíros vagy ragacsos a használat után. A fájdalomcsillapítás észrevehetően csökken az alkalmazás után. A termék használata nagyon kényelmes és sokoldalúan használható. Általában jól tolerálható, de néha hámlást, viszketést és duzzanatot okozhat a kezelt bőrfelületen.

Előnyök

 • könnyen alkalmazható és gyorsan felszívódik;
 • a kezük nem ragacsos az alkalmazás után;
 • Kiváló fájdalomcsillapító;
 • segít zúzódások esetén.

Hátrányok

 • Hámlást, viszketést és duzzanatot okozhat az alkalmazás helyén.

Ketonal krém

Népszerűség értékelése:* 4.7

KETONAL CREM

A német Ketonal krém ketoprofent tartalmaz. Fő tulajdonságai a kifejezett fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatás. A Ketonal krémet gyakran írják fel isiász, neuralgia és más alacsony hátfájás esetén. Használata 15 éves kortól engedélyezett.

A Ketonal krém 30, 50 vagy 100 g-os tubusokban kapható. A krém homogén állagú. A színe gyakorlatilag fehér. Egyenletesen alkalmazható és gyorsan felszívódik. Egy kis mennyiségű krémet (3-5 cm) vékony rétegben enyhén bedörzsölni a gyulladt vagy fájdalmas testrész bőrére reggel és este. A kezelés időtartama szakemberrel való konzultáció nélkül nem haladhatja meg a 2 hetet.

A Ketonal krémre vonatkozó vélemények többnyire pozitívak. A betegek szeretik, hogy ez a termék nem csíp, nem csíp az alkalmazás után. Nincs szúrós szaga. a krém jól beszívódik és nem hagy foltot a ruhákon. A fájdalomcsillapítás az alkalmazást követő 20-30 percen belül bekövetkezik. A ketoprofen e külsőleges formája általában jól tolerálható, de esetenként viszketés és erythema jelentkezhet az alkalmazás helyén.

A

 • Könnyen eloszlatható és gyorsan felszívódik;
 • nincs erős szaga;
 • Nem hagy foltot a ruhákon;
 • Kiváló fájdalomcsillapító.

Hátrányok

 • Az alkalmazás helyén viszketés vagy bőrpír jelentkezhet.

*Népszerűségi rangsor a keresleti adatok wordstat elemzése alapján..

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: