15 legjobb rágógumi jogorvoslatok

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

Sokan hozzászoknak fogaik külső szépségéhez, de gyakran elfelejtik, hogy megfelelő figyelmet fordítsanak ínyükre. Statisztikailag az esetek felében a gyenge és beteg lágyrészek okozzák a fogak elvesztését. A gyermekeknél és felnőtteknél előforduló fogínyproblémák három fő csoportba sorolhatók

 1. Ínygyulladás– A nyálkahártya lokalizált gyulladása egy adott fog mellett. Az utóbbi szöveteit nem érinti, és viszonylag könnyű megbirkózni a kóros folyamattal.
 2. Parodontitis– Az íny fokozatos “leválása” a fogról, zseb kialakulásával. Az ételmaradék felhalmozódik benne és nehezen távolítható el magától. Ennek következtében az íny vérzik, megduzzad és fájdalmat okoz rágás közben. A fogak is fokozatosan meglazulnak, elmozdulnak és kihullanak.
 3. Parodontális betegség– A szövetek vérellátásának károsodása. Ez ínybetegséghez vezet, az íny csupasz lesz, a fogak közötti rések egyre szélesebbek és keskenyebbek lesznek. Az íny egymáshoz viszonyított helyzete megváltozik. Az íny észrevétlenül, bőrpír, duzzanat vagy vérzés nélkül omlik össze.

A fogínybetegségek gyakran a helytelen szájápolás következtében alakulnak ki. Ide tartozik a rendszertelen és rossz fogmosás, valamint az olyan termékek használata, amelyek nem biztosítják a szükséges nyálkahártya-védelmet. A fogászati gélek, kondicionálók és balzsamok használata jelentősen javíthatja az íny egészségét. Ebben a felülvizsgálatban a legjobbakat vesszük szemügyre.

A legjobb jogorvoslatok értékelése az ínyre

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb fogászati rágógumik1Elugel340 €
2Holisal353 €
3Metrogil Denta270 €
4Asepta195 €
5Parodontocidák136 €
6Curaprox 0,50% Perio Plus Focus600 €
A legjobb rágógumi balzsamok1Weleda “Sage”418 €
2Revidont peptideket tartalmazó fogínybalzsam350 €
3Asepta ragasztó balzsam225 €
4Donfeel Komplex védelem napi ápolás220 €
A legjobb rágógumiöblítők1Biorepair szájvíz fogínyvédelem930 €
2
 • Szterin szakértő “Ínyvédelem”
 • 150 €
  3Lacalut Aktiv260 €
  4Asepta Aktív218 €
  5R.O.C.S.Dupla menta190 €

  A legjobb fogászati gélek az íny számára

  A fogorvos írhatja fel a gélt gyermek vagy felnőtt számára, ha ínygyulladás jelei mutatkoznak. Gyakran használnak géleket szájgyulladásra.

  Elugel

  Népszerűségi értékelés:* 4.9

  ELUGEL.webp

  Francia márka Pierre Fa
  e teszi Elugel. Ez az antiszeptikus fogászati gél klórhexidint tartalmaz. Terápiás termékként forgalmazott. Profilaktikus célokra történő alkalmazása nem tanácsos. Ínygyulladás és szájnyálkahártya-gyulladás súlyosbodására, valamint fogászati műtét után írják fel.

  Az Elugel 40 ml-es tubusban kapható, kartondobozba csomagolva. 1 g termék 2 mg klórhexidin-diglikonátot tartalmaz. A gélt egyenletesen kell felvinni a problémás ínyre naponta 3-4 alkalommal. A kezelés után nem szükséges a szájat vízzel kiöblíteni. A gélt puha fogkefével vagy az ujjával lehet felvinni. Az ételt az alkalmazás után 5-10 perccel lehet fogyasztani.

  A vélemények szerint az Elugel nagyon kényelmes a használata. Alkalmazása után megnyugtatja az ínyt, és teljes mértékben igazolja helyi fertőtlenítőszerként betöltött funkcióját. Ez a termék gyorsan megszabadul a fogínyvérzéstől és megelőzi a másodlagos fertőzéseket. Az Elugel általában jól tolerálható, de ritka esetekben allergiás reakciókat okozhat.

  Előnyök

  • minőségi helyi fertőtlenítőszer;
  • Kellemes illata van;
  • nem okoz kellemetlenséget a használat során
  • Alkalmazás után nem kell kiöblíteni a száját.

  Hátrányok

  • Allergiás reakciókat okozhat.

  Holisal

  Népszerűség értékelése:* 4.8

  HOLYSAL.webp

  A Holisal lengyel fogászati gél kolin-szalicilátot és cetalkónium-kloridot tartalmaz. Alkalmas mindenféle fogászati betegség esetén, amelyet fájdalom és gyulladás kísér. Ez a gél hatékonyan enyhíti a fájdalmat és a gyulladást.

  10 és 15 g-os alumínium tubusokban kerül forgalomba. Maga a termék homogén, átlátszó, gélszerű állagú, és határozott ánizsillatú. Ha fájdalomcsillapításra van szükség, a Holyseal-t naponta 2-3 alkalommal étkezés előtt vagy étkezés után, lefekvés előtt kell alkalmazni. Életkortól függően nyomjon egy 0,5-1 cm-es csíkot a gélből egy tiszta ujjra, és dörzsölje be az elváltozást.

  A véleményekben a fogyasztók gyakran dicsérik a Holisalt, hogy ez a gél azonnali fájdalomcsillapítást biztosít, és nagyszerűen kezeli a szájgyulladást és más állapotokat. Ez a termék könnyen alkalmazható, könnyen eloszlatható és gyorsan felszívódik. Ezt követően egy ideig enyhe hűvös érzés érezhető. Kellemes, édes íze van. Nagyon népszerű a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt. Általában jól tolerálható, de néhány embernek enyhe égő érzése van közvetlenül a felvitel után.

  Előnyök

  • jól átgondolt kompozíció;
  • könnyen alkalmazható;
  • kellemes ízű és illatú;
  • Enyhíti a fájdalmat és gyógyít;
  • alkalmas felnőttek és gyermekek számára.

  Hátrányok

  • enyhe égő érzés közvetlenül az alkalmazás után.

  Metrogil Denta

  Népszerűségi értékelés:* 4.7

  METROGIL DENTA.webp

  A Metrogil Denta indiai fogászati gél 2 széles spektrumú antibakteriális hatású összetevőt tartalmaz: metronidazolt és klórhexidint. Használata minden típusú, fertőző eredetű szájüregi gyulladás esetén ajánlott. Felnőttek és 6 év feletti gyermekek számára alkalmas.

  A Metrogil Denta egy lágy, majdnem fehér színű gél. 5, 10 vagy 20 g-os tubusokban kapható. Ínygyulladás esetén a Metrogil Denta-t naponta kétszer, vékony rétegben ajánlott felvinni az elváltozásra. Ehhez tiszta ujj vagy vattapamacs használható. Megszakítás nélkül legfeljebb 10 napig használható.

  A vélemények szerint a Metrogil Denta képes nagyon gyorsan gyógyítani az ínyt és más fogászati problémákat. Kényelmes a használata; 6. Olyan íze van, mint a mentás fogkrémnek. A Metrogil Denta általában jól tolerálható, de néha helyi allergiás reakciókat vagy fejfájást okozhat.

  Előnyök

  • Hatékony antimikrobiális szer;
  • Alkalmas az íny gyors gyógyulására;
  • kellemes ízű;
  • könnyen alkalmazható.

  Hátrányok

  • Helyi allergiás reakciókat okozhat.

  Asepta

  Népszerűségi értékelés:* 4.6

  ACEPTA.webp

  Az orosz Vertex gyártónak is van egy gumigélje az Asept termékcsaládban. Hatékony, mert propoliszt tartalmaz, amely enyhíti a viszketést, enyhíti a fájdalmat és küzd a gyulladás ellen. A propolisz felgyorsítja a sérült szövetek helyreállítását is. Erősíti a gyenge ínyt és csökkenti a vérzést.

  Az Asepta gumigél 10 g-os gélcsőben kerül forgalomba. A felvitelhez egy speciális spatula jár. A gél konzisztenciája folyékony mézre hasonlít (nem sűrű, sárga árnyalatú). Jellegzetes propolisz illata van. A fogmosás után vékony réteg gélt kenjen az ínyre. egyenletesen eloszlik a kóros fókusz területén. A kezeléseket naponta 2-3 alkalommal végezzük 1-2 héten keresztül.

  A fogorvosok és a betegek nagyon elismerően beszélnek az Asepta gélről. Azonnali enyhülés az alkalmazás után. A gél ragadós és jól tapad. A termék tökéletesen megszünteti a fogínyvérzést és jó fájdalomcsillapítást biztosít. Nincs hűtő hatása. Általában az Aseptah jól tolerálható, de néhányan az alkalmazás után fémszagot tapasztalnak a szájban.

  Előnyök

  • természetes propoliszt tartalmaz;
  • A felvitelhez spatula jár;
  • Az alkalmazás után azonnal enyhülést eredményez;
  • erősíti az ínyt.

  Hátrányok

  • Fémes ízt okozhat a szájban.

  Parodontocid

  népszerűségi besorolás:* 4.5

  PARODONTOCID.webp

  A moszkvai gyógyszergyár Parodontocid gumigélt gyárt. Ez a termék tartalmaz: timol, allantoin, fenilszalicilát, valamint zsályaolaj, borsmenta, szegfűszeg és oregánó. Nem tartalmaz klórhexidint vagy metronidazolt, de tartalmaz etil-alkoholt és metil-parabént, ami egyeseket összezavarhat. Aktívan használják ínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás és parodontitis esetén.

  A parodontocid gélt 15 g-os vascsövekben árusítják. Az állaga mérsékelten sűrű, nem folyós. A színe fehér; az illata nagyon kellemes és gyógynövényes. Alkalmazás előtt mosson kezet. Nyomjon ki 1 cm-t a gélből, és vigye fel az ujjával vagy egy gézdarabon a fogínyre, majd hagyja állni 10-15 percig. Használat gyakorisága – legalább napi 2 alkalommal.

  A visszajelzések szerint a Parodontocid kiválóan nyugtatja az ínyt. Bármilyen fájdalmat azonnal enyhít az alkalmazás után. Ez a termék sokak számára olyan ízű, mint az édes menta rágógumi. A parodontocid sok embernek segített a fogszabályzó viselése közben az íny és a nyálkahártya gyógyulásában. A termék használata nagyon kényelmes, de egyes felhasználók égő érzést tapasztalnak a felvitel után.

  Előnyök

  • sok természetes összetevőt tartalmaz;
  • Kellemes gyógynövényes illata van;
  • Olyan íze van, mint a borsmentás rágóguminak;
  • gyors fájdalomcsillapítót biztosít;
  • Gyógyítja az ínyt fogszabályzó viselése közben.

  Hátrányok

  • metilparabén az összetételében;
  • csíphet.

  Curaprox 0,50% Perio Plus Focus

  Népszerűségi értékelés:* 4.4

  CURAPROX 0,50% PERIO PLUS FOCUS

  A svájci Curaprox márka gyártja a Perio Plus Focus gélt, amely 0,50% klórhexidint tartalmaz. Bioflavanoid komplexet és hialuronsavat is tartalmaz. Bizonyítottan jól működik, ha helyileg alkalmazzák a gyulladásos területen. Megakadályozza a seb másodlagos fertőzését. Ez a gél kiválóan alkalmas a fogászati műtétek utáni szövetek gyógyítására.

  10 ml-es tubusban kapható. Tiszta ujjal vagy puha fogkefével vigyen fel egy kis mennyiségű gélt az ínyre. Ha eltávolítható szerkezetek vannak a szájban, a termék egy kis mennyiségét a belső felületükre nyomjuk. A gél felvitele után legalább két órán át ne igyon és ne egyen.

  A Curaprox 0,50% Perio Plus Focus véleményei túlnyomórészt pozitívak. A fogyasztók szeretik, hogy ez a termék védőfilmet képez a fogakon, az ínyen és a nyálkahártyán. A termék gyengéden hat és nem okoz kellemetlenséget a használat során. A gél jól tolerálható, de egyesek túlérzékennyé válhatnak egyes összetevőkre.

  Előnyök

  • Növényi bioflavanoidok;
  • Nem tartalmaz semmilyen káros adalékanyagot;
  • könnyen alkalmazható;
  • Védőfilmet képez az ínyen
  • Eltávolítja a gyulladást.

  Hátrányok

  • Egyéni intolerancia lehetséges.

  A legjobb rágógumi balzsamok

  A legtöbb fogorvos azon a véleményen van, hogy a fogkrém mellett bölcs dolog reggel és este balzsamokat használni. Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik és felpuhítja a lepedéket, így könnyebben eltávolítható. Gyakran tartalmaz jódot, fluoridot, gyógynövénykivonatokat, ezért javítja a vérellátást és a szájüregi mikroflórát, valamint erősíti a fogzománcot.

  Weleda “Sage” gumibalzsam

  Népszerűségi értékelés:* 4.9

  WELEDA Gum Balzsam zsálya

  Népszerű Weleda gumibalzsam zsályával. Ez egy organikus termék, amely alkalmas az érzékeny ínyre. Csillapítja a duzzanatot, a hiperémiát és megakadályozza a gyulladás kialakulását. Ez a termék nem zavarja a száj természetes flóráját. A gyógynövények enyhe antibakteriális hatásúak és segítik a sebgyógyulást. A balzsam nem tartalmaz durva felületaktív anyagokat, színezékeket vagy más káros összetevőket.

  A Weleda balzsamot 30 ml-es, vasból készült, biológiailag lebomló tubusban árulják. A termék állaga folyékonyabb, mint a fogkréméé. Színe borostyánszínű, kellemes mentolos gyógynövényes illatú. Minden fogmosás után ajánlott a balzsamot 1-2 percig az ujjával vagy puha kefével az ínybe masszírozni. Nem szabad lemosni, és negyed órán keresztül ajánlatos tartózkodni az étkezéstől.

  Az ajánlások azt mutatják, hogy a svájci gyógymód kiváló hatással van az ínyre. Megszabadulhat a vérzéstől és a gyakori gyulladástól. A balzsam használata kényelmes: könnyen eloszlik a szájban, és nem hagy kellemetlen utóízt. A termék nagyon gazdaságosan fogyaszt. A termék tolerálhatósága nagyon jó.

  Előnyök

  • természetes összetétel;
  • kellemes használni;
  • Kiválóan alkalmas a vérzés elállítására;
  • Eltávolítja a gyulladást;
  • jól tolerálható.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Revidont rágógumi balzsam peptidekkel

  Népszerűségi értékelés:* 4.8

  REVIDONT Gum balzsam C Peptid.webp

  A Peptidek (korábban NPTsRIZ) gyártja a Revidont gumibalzsamot. Ez a termék peptideket és bioantioxidáns komplexeket tartalmaz. Enyhíti a fájdalmat, megakadályozza a vérzést, duzzanatot vagy gyulladást az ínyen. A termék igazi istenáldás lesz a műfogsort viselő emberek számára.

  A Balm Revidont 15 ml-es tubusban kapható. A termék biztonságosan lenyelhető. Ajánlott minden fogmosás után 1-2 percig dörzsölni az ínybe. Ujjheggyel vagy puha fogkefével végezhető. Utána 15 percig ne igyon és ne egyen. Ínybetegség esetén ezt a terméket naponta legfeljebb 3-szor kell használni.

  A Revidont balzsamot a fogyasztók általában dicsérik a véleményükben. Szeretik a termék kellemes mentolos ízét és azt, hogy milyen gyorsan enyhíti a különböző ínyproblémákat. Kiváló megoldás a duzzanatra, véd a vérzés ellen és csökkenti a túlérzékenységet. A balzsam jó toleranciával rendelkezik, de ritkán vált ki allergiás reakciókat.

  Előnyök

  • szokatlan és hatásos kompozíció;
  • lenyelve biztonságos;
  • Kellemes mentolos íze van;
  • véd a vérzés ellen;
  • enyhíti a gyulladást és a duzzanatot.

  Hátrányok

  • Alkalmanként allergiás reakciókat okoz.

  Asepta ragasztó balzsam

  Népszerűség értékelése:* 4.7

  ACEPTA BALM ADGESIVE1.webp

  A népszerű orosz Vertex cég gyárt AseptA balzsamot. Fő összetevők: metronidazol, klórhexidin, borsmenta illóolaj. Az Asepta balzsam baktériumölő hatással van számos kórokozóra. A ragasztó alapnak köszönhetően a balzsam hosszú ideig (több mint 1 órán keresztül) a rágón marad. Ez meghosszabbítja a hatóanyagok terápiás hatását.

  A balzsamot speciális spatulával ellátott tubusokban árulják. A termék állaga sűrű, gélszerű és kissé morzsalékos. Szín a bézstől a világosbarnáig, pöttyökkel. Szag – kellemes, mentolos, nem erősen hangsúlyos. A balzsam nem dörzsölődik be. Óvatosan, ujjal vagy vattapamaccsal kell felvinni az elváltozásra. Ezután vízbe áztatjuk.

  A vélemények szerint az Asepta ragasztó balzsam nagyon hatékony. Hosszú ideig a nyálkahártyán marad, amíg el nem távolítja magától. Kiválóan alkalmas az íny gyógyítására. A balzsamot nagyon kellemes használni, de a tubusban lévő maradék idővel megkeményedik, így a jövőben nehéz lesz használni. Néhányan zavarba jöhetnek a kis mennyiségű termék miatt.

  Előnyök

  • A baktériumölő hatások széles skálája;
  • tartós tapadás a rágógumihoz;
  • kellemes íz és illat;
  • kiváló gyógyulás.

  Hátrányok

  • A maradék megkeményedik a csőben.

  Donfeel Átfogó védelem napi ápolás

  népszerűségi besorolás:* 4.6

  DONFEEL PROTECTIVE HETI GONDOZÁS.webp

  A Donfeel cég balzsamot gyárt az öntözőberendezéshez “Átfogó védelem”. Napi gondozás”. Ez a termék hasznos gyógynövénykivonatokat (tölgygyökér, eukaliptuszlevél, mentalevél), szegfűszeglevél illóolajokat, valamint xilitet és nátrium-fluoridot tartalmaz. Átfogó szájvédelmet biztosít, megelőzi a fogkő kialakulását, az ínygyulladást, a szuvasodást és más fogászati problémákat.

  A Donfeel testápolót 250 ml-es átlátszó műanyag flakonban árulják. A folyadék zöldes árnyalatú. Íze menta és lime, fűszernövényes jegyekkel. Öntsön 2-3 mérőedénynyi balzsamot az öntözőberendezés tartályába, a maradékot pedig töltse fel forralt vagy szűrt vízzel, amely nem haladja meg a 40 °C-ot. Alternatívaként egy kis mennyiségű balzsamot étkezés után 30 másodpercig kiöblíthetünk a szájból. Naponta akár 3-szor is használható.

  Sok fogyasztó megjegyezte, hogy a Donfeel krém jelentősen javította ínyük állapotát. Már 1 hónap rendszeres használat után a puha fogkefét le lehet cserélni egy közepes keménységű fogkefére. Az íny nem gyullad be és nem vérzik. A termék használata nagyon kellemes. Gyulladáscsökkentő hatása mellett nagyon frissítő is. Néhányan csak arra panaszkodnak, hogy nem mindig könnyű megvenni. Ezt a terméket gyógyszertárakban vagy szaküzletekben kell keresni.

  Előnyök

  • egy jól átgondolt formula;
  • Alkalmas öntözőberendezésekben való használatra;
  • kellemes ízű;
  • Ez egy nagyszerű módja a gyulladás csillapításának;
  • erősíti az ínyt.

  Hátrányok

  • nehéz lehet megtalálni az eladó.

  A legjobb rágógumiöblítők

  A szájvíz jelentősen javítja a száj tisztítását a baktériumoktól, segít megőrizni az íny egészségét és megelőzi a vérzést.

  Biorepair szájvíz fogínyvédelem

  Népszerűségi értékelés:* 4.9

  BIOREPAIR szájvíz ínyvédelem.webp

  Az olasz Biorepair márka piacra dobja a Mouthwash Gum Protection antibakteriális szájöblítőt. Magas koncentrációban tartalmaz szerves eredetű hatóanyagokat. Ez a termék hidratálja az érzékeny ínyt, megakadályozza a gyulladást és a vérzést a hialuronsavnak köszönhetően. A termék folyékony zománccal is gazdagított, amely segít a fogak remineralizálásában, megerősítésében és revitalizálásában.

  A Biorepair szájvíz gumivédő 500 ml-es átlátszatlan műanyag tégelyben kerül forgalomba, a kupakra helyezett mérőpohárral. A termék sűrű állagú. Halvány rózsaszínű; kellemes ízű. Naponta 1-2 alkalommal és megelőző célokra 5 ml-t használnak. 30-50 másodpercig öblíti a szájat. Terápiás használatra minden étkezés után 5-10 ml 1 percig.

  Sokan nagyon dicsérik ezt az öblítőt a véleményeikben. Szeretik, ahogyan ápolja és gyógyítja az ínyüket. A termék nem csíp, nem irritálja a nyálkahártyát, hanem kellemesen körülöleli a nyálkahártyát. A termék kellemes és nem feltűnő ízű. Az öblítő gyógyítja az ínyt és megakadályozza a vérzést. A termék ára kínos lehet, de sokan hajlandóak megfizetni az árat egy ilyen kiváló minőségű termékért.

  A

  • sok szerves összetevőt tartalmaz;
  • kellemes ízű;
  • sűrű állagú;
  • Kiváló az íny kezelésére és ápolására
  • Nem csíp vagy irritálja a nyálkahártyát.

  hátrányok

  • nem azonosították.

 • Ínyvédelmi szakértő

  Népszerűségi értékelés:* 4.8

  <li></div><p>STERINE SZAKÉRTŐ “ÍNYVÉDELEM.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/03/37716666195181-8715.jpg” height=”400″ title=”</p><li>STERINE SZAKÉRTŐ “ÍNYVÉDELEM.webp”></p><p>öblítés</p><li>A fogínyvédő timsót, eukaliptolt, mentolt, metil-szalicilátot tartalmaz. Jelentősen csökkentheti az ínyvérzést és az ínygyulladást. Használja reggel és este, hogy egész nap védje a száját a baktériumok ellen. Ez a termék nem befolyásolja a szájüregi mikroflóra egyensúlyát.</p><p>Eladó</p><li>A szájvíz Gum Protection különböző térfogatokban (95, 250, 500, 1000 ml) műanyag flakonokban kapható. A termék eredeti és erőteljes ízű. A színe türkizkék. A gyártó azt ajánlja, hogy a szükséges oldatmennyiséget teáskanállal mérjük ki – 4 darab (20 ml). A szájvizet 30 másodpercig kell használni, majd ki kell köpni. Nem ajánlott hígítani<li>Víz vagy más folyadékok.</p><p>A vélemények szerint,</p><li>“Tűzvihart” okoz a szájban, de a hatása elképesztő. Nemcsak kiváló szájvíz, amely gyógyítja az ínyt és megakadályozza a vérzést; csökkenti a lepedéket is. Hosszú ideig frissen tartja a leheletet. Az érzékenyek mégis arra panaszkodnak, hogy az öblítés során túlságosan égeti a nyelvet és a nyálkahártyát.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Csökkenti az ínyvérzést;</li><li>gyorsan megszünteti a gyulladást;</li><li>Nem zavarja a szájban lévő mikroflórát;</li><li>Remekül felfrissíti a leheletet.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Öblítés közben megégeti a nyelvet és a nyálkahártyát.</li></ul><h3>Lacalut Aktiv öblítőszer</h3><p>Népszerűségi értékelés:* 4.7</p><div style=LACALUT AKTIV kenőanyag

  A német Lacalut Aktiv öblítő alumínium-laktátot, fluoridokat és antibakteriális összetevőket tartalmaz. Mindennapi használatra alkalmas a következők ellen: vérző és gyulladt íny, plakkot okozó baktériumok, fogszuvasodás, fogínybetegségek. Az alumínium-laktátnak erős összehúzó hatása van, így az ínyen lévő sebek a használat után azonnal gyógyulnak.

  A Lacalut Aktiv átlátszó rózsaszín műanyag flakonban kerül forgalomba, mérőpohárral együtt. Maga a folyadék tiszta. A termék felnőttek és 6 évesnél idősebb gyermekek számára engedélyezett. Reggel, este vagy szükség esetén napközben intenzíven öblítse ki a száját 10 ml Lacalut Aktiv oldattal 30 másodpercig. A terméket ezután kiköpjük, és a szájat nem öblítjük ki vízzel.

  A fogyasztói vélemények szerint a Lacalut Aktiv öblítő kiválóan alkalmas az íny megnyugtatására. Maga az öblítés bizsergető, de csípő érzést is okozhat, különösen, ha sebek vagy sebek vannak a szájban. Az öblítő kellemes mentolos ízű. A tolerálhatóság általában jó, de az alkalmi nyelés ronthatja a gyomorhurutot.

  Előnyök

  • Gyorsan gyógyítja a rágógumi sebeket
  • Festék nélkül;
  • Kellemes mentolos íze van;
  • Alkalmas 6 éves kortól;
  • Nyugtatja és enyhíti a duzzanatot.

  Hátrányok

  • Lenyelés esetén a gyomorhurut súlyosbodását okozhatja.

  AseptA Aktív szájvíz

  Népszerűség értékelése:* 4.6

  ACEPTIVE öblítő.webp

  Az orosz Vertex gyártó az Asepta Aktiv szájvizet is gyártja. Hatóanyagok: benzidamin, klórhexidin, borsmenta és mentol. Ez a szájvíz szinergista hatást fejt ki a szájüregre. Küzd a kórokozókkal, csökkenti a gyulladást és enyhíti a fájdalmat. A termék alkohol-, színezék- és fluoridmentes, így számos fogyasztói csoport számára alkalmas.

  Az Asepta Aktiv szájvíz 150 ml-es átlátszó kék műanyag flakonokban kerül forgalomba. Maga az oldat tiszta, mentolos ízű. Az öblítő kész a használatra. Öntsön 10 ml terméket a mérőpohárba, és 20 másodpercig öblítse a száját. Utána 30 percig ne igyon és ne egyen. Naponta 2-3 alkalommal használható, de nem több mint 2 hétig egyszerre.

  A vélemények szerint az Asepta Aktiv kiválóan alkalmas a fogínyvérzés kezelésére. Használata után hosszan tartó frissességérzet és kevesebb lepedéklerakódás tapasztalható. Néhányan a nyelv kifejezett zsibbadtságáról számoltak be, amikor ezt az oldatot használták. De úgy jutnak ki a helyzetből, hogy 1:1 arányban vízzel hígítják.

  Előnyök

  • kombinált cselekvés;
  • Kiválóan alkalmas a vérzés megszüntetésére;
  • gyorsan érzéstelenít;
  • Alkalmas 6 éves kortól.

  Hátrányok

  • Zsibbadt nyelv hígítatlan használat esetén.

  Öblítés Öblítés.O.C.S. Dupla menta

  Népszerűségi értékelés:* 4.5

  R.O.C.S. Dupla menta öblítés.jpeg

  Orosz márka R.O.C.S. gyárt R.O.C.S. Double Mint öblítést. A termék moszat kivonatot tartalmaz, amely hatékonyan távolítja el a gyulladást. A lágyszöveteket is gazdagítja jótékony aminosavakkal és ásványi anyagokkal. Kalciumot, foszfort és magnéziumot is tartalmaz, amelyek felelősek a fogzománc mineralizációjáért. Rendszeres napi használatra alkalmas termék.

  Öblítés és kondicionáló R.O.C.S. Sötétzöld színű, kerek műanyag flakonban kerül forgalomba. A termék átlátszó, világos zöldes árnyalatú, a folyadék textúrája olyan, mint a víz. Borsmenta rágógumi illata, erős íze van. Fogmosás után ajánlott 25 ml (1 kupaknyi) terméket legalább 30 másodpercig a szájban öblögetni.

  A fogyasztói véleményekben a fogyasztók általában dicsérik ezt az öblítőszert az R.O.C.S. Megjegyzik, hogy ez a termék kiválóan alkalmas a fogínyvérzés és a szájgyulladás kezelésére. A fogakat tisztábbá és a leheletet frissebbé teszi. Sokan kedvelik kellemes ízét és illatát, valamint azt a tényt, hogy az öblítés során nem vagy alig okoz égő érzést.

  Előnyök

  • Nem tartalmaz fluoridot, alkoholt és színezéket;
  • Kiváló vérzés ellen;
  • megszünteti a gyulladást;
  • felfrissíti a lélegzetet;
  • kellemes ízű és illatú.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  *Népszerűségi rangsor a wordstat keresleti adatainak elemzése alapján..

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: